diumenge, 11 de gener del 2015

Intencions d'ídol (i IV)

Anterior



IV
Assegut en una plataforma sobre les enormes cavernes de gres de Derora, en Drake va mirar la guarnició rebel i els hangars des de la coberta d'observació. Examinant l'immens assortiment de transports de mida mitjana omplint de gom a gom zona d'atracament, va moure el cap amb silenciosa fascinació. Al fons de la instal·lació, a prop dels hangars de caça, descansaven tres vaixells de càrrega pesats i diverses canoneres corellianes amb lleugeres marques de trets. Posat a l'ombra de les grans naus, en una petita plataforma, l’Infrangible era una petita estella de metall blanc brut. El vaixell de càrrega Ghtroc semblava una puça de sorra en presència dels seus formidables veïns d'aparcament.
En Drake va tancar els ulls i es va recolzar en el seu seient, amb la panxa plena i sadollada de mielestix de Rishi i carn de nerf rostida.
- Padija, això ha estat deliciós. -Prenent el tovalló que tenia a la falda, es va netejar les comissures de la boca i la va llançar sobre el plat. Va fer l'ullet a la Nikaede, rient quan la letàrgica wookiee balbucejà un breu comentari sobre el menjar. En Drake podia veure el dolor en els seus ulls, l'agonia d'estar totalment i completament sadollada.
Tot d'una, la wookiee rotà, fent que els caps del menjador es tornessin cap a ells. Es va fregar la panxa, suavitzant el dolor del seu dilatat estómac i va tornar a rotar, aquest cop més discretament.
- Necessites fer una migdiada -es va burlar en Drake. Es va tornar cap a la Padija i li va picar l'ullet -. Sempre es posa així quan menja massa. Creia que ja hauria après la lliçó...
El socorroà va esquivar una lenta bufetada que li va passar fregant les orelles. Alegrement, va bloquejar el segon intent de la Nikaede per colpejar-lo.
- Em vaig imaginar que us devia a tots dos un bon sopar -va dir la Padija sobre una copa de vi de boira corellià. Vestida amb un enlluernador vestit vermell que feia joc amb la rogenca beguda, va somriure càlidament -. Ah, mira, han arribat sans i estalvis. - Es va posar dempeus, prenent la mà d’en Drake, i junts van anar a la passarel·la estesa sobre la coberta de vol.
Mirant des de la coberta d'observació, van observar com una multitud d'oficials de l'Aliança, vestits amb uniformes de gala, arribava a l'entrada de la guarnició, flanquejats pels seus escortes. En qüestió d'instants, una delegació de Twi'leks va caminar fins a l'hangar. El coronel Renz va aparèixer de les files dels oficials rebels, vestit amb les túniques tradicionals d'un Cavaller Jedi. Portava el braç en cabestrell, però això no li impedia carregar amb la bossa de feltre vermell que contenia la calavera de cristall. Amb una reverència, en Renz va presentar l'ídol al representant que anava al capdavant.
- I ara què? -Va preguntar en Drake -. Ja han recuperat la seva relíquia. Què guanya l'Aliança per totes les molèsties?
- Uns lleials aliats...
- Twi'leks? -Va dir amb una rialla -. N’he sentit dir moltes coses, però mai lleials, Padija. Envien a les seves pròpies famílies a l'esclavitud.
- L'espurna de la unificació ha de començar en algun lloc, Drake. -Va agafar el seu braç i es va recolzar en ell -. Avui és un clan. Demà, una ciutat. Amb el temps, podrem comptar amb tot el planeta dels Twi'leks com el nostre aliat.
- Jo no contindria la respiració.
En Drake va observar la cerimònia formal amb interès. Mentre tractava de mantenir certa aparença de calma, el delegat Twi'lek va manipular ansiosament els segells per obrir la bossa, i gairebé li va caure de les mans per les presses. En Renz va atrapar la bossa amb destresa, tranquil·litzant l'ansiós Twi'lek. Hi va haver un instant de rialles nervioses mentre la borsa de feltre s'obria i es va presentar el crani a la delegació per a la inspecció formal.
Una mirada de serenitat es va estendre per la cara del representant Twi'lek principal i els dels seus associats. Cada un, per torn, va fer una lleugera reverència al Renz i als oficials de l'Aliança. En Drake estava segur que en aquest il·lustre moment havia estat atorgat l'agraïment de tot un clan.
El coronel Renz va assenyalar a la coberta d'observació de l'interior de la guarnició. Els oficials rebels i els delegats Twi'leks van seguir la direcció de la seva mà fins on es trobaven la Padija i en Drake sobre els hangars. No era difícil distingir-los en el brillant interior, particularment amb l'elevada silueta de la Nikaede dreta al seu costat. Amb el mateix respecte absolut, tots i cadascun dels Twi'leks van inclinar el cap en senyal de gratitud. La Padija va estrènyer amb força la mà d’en Drake i va fer una reverència mentre el socorroà inclinava el cap.
Llavors, a una invitació dels oficials de l'aliança, la delegació Twi'lek va desfilar per l’hangar amb cerimoniós ordre i va desaparèixer en un túnel d'atracada sota la coberta de vol principal.
- On van? -Va preguntar en Drake, inclinant-se sobre la barana per seguir les seves ombres.
La Padija es va apartar alegrement un ris del front.
- Van a signar la primera de moltes aliances entre el poble Twi'lek i l'Aliança Rebel. -La seva cara brillava d'orgull mentre s'inclinava cap enrere i cap endavant sobre els seus talons i les puntes dels seus peus -. Un aliat més en la lluita contra l'Emperador. Una estrella brillant més per il·luminar el camí a altres que vulguin unir-se a nosaltres.
- Per què no hi eres allà baix? Ets tan responsable com el teu pare de treure aquest ídol del planeta.
- Podria haver estat allà -va dir amb un somriure murri, abraçant-lo -. Però volia estar amb tu. Això era més important, almenys per a mi. I el meu pare va estar d'acord. - Recorrent amb la mà la corba de les seves espatlles, va xiuxiuejar - : El general Cracken va demanar que també estiguéssiu allà per rebre la delegació, ell creu que vosaltres dos -va dir amb un somriure a la Nikaede - sou els veritables herois. Però -la Padija va enrotllar-se al dit un dels rínxols dels cabells d’en Drake i va tirar suaument - vaig llegir en una de les meves classes que els socorroans són un poble tremendament pràctic que es delecten amb la simplicitat i eviten les cerimònies. No em va semblar que fos apropiat posar-vos en una posició en la qual us poguéssiu sentir incòmodes.
La Nikaede va bordar una càustica resposta en aquesta explicació, provocant que en Drake rigués obertament.
-La Nikki diu que no li vas preguntar a ella. Els wookiees no tenen problemes amb aquesta classe de cerimònies.
- La propera vegada, Nikaede. T'ho prometo. - A mesura que el somriure s'esvaïa dels seus llavis, la Padija va mirar fixament als ulls d’en Drake -. A l'Aliança li aniria bé algú com tu, Drake. La Rebel·lió no es pot permetre pagar aquest tipus de tarifes molt sovint, però el general Cracken estava eufòric. Diu que valeu fins l'últim dels crèdits que us ha pagat. Està disposat a oferir-vos un pagament addicional...
En Drake la va besar de sobte, interrompent el seu discurs.
-Crec que ja he tingut prou bones intencions(1)per ara, Padija. A més, si em necessites, ja saps on trobar-me. I digues-li a Feyodor que no necessites pagar crèdits extra la propera vegada. - Va fer un gest a la Nikaede per indicar-li que era hora de marxar.
La Padija va recolzar el cap contra l'espatlla del contrabandista, obligant-lo a dubtar. Netejant-se les llàgrimes dels ulls, es va redreçar i es va apartar a desgana d'ell.
- Drake? - Es va mossegar el llavi, lluitant per reprimir les llàgrimes mentre ell passava al seu costat en direcció a les escales que descendien a l'hangar -. Com diuen adéu els socorroans?
- Ol'val, és corellià Antic. És el que els contrabandistes usen entre els seus amics.
- Però en socorroà, què es diu?
- Res. -En Drake va somriure -. No hi ha cap paraula. Els socorroans creuen que una vegada que has conegut a una persona, estàs destinat a tornar a trobar-te amb ella. No té sentit dir adéu.
La Padija va assentir mostrant haver comprès. Va intentar acomiadar-se amb la mà, però ràpidament la va baixar, amb els llavis tremolant d'emoció.
- Llavors ol'val, Drake. Nikaede.
La Nikaede bordà un succint comiat, però en Drake estava en silenci, mirant la Padija. Llavors va seguir a la wookiee, va baixar les escales cap a l’hangar i es va dirigir a la seva nau. A la rampa de l’Infrangible, es va tornar per mirar a l'altre costat de l'hangar, a la coberta d'observació. Ella seguia allà dempeus, mirant-los.
En Drake va entrar al passadís interior, aferrant-se a la imatge de la Padija. La rampa es va tancar amb ressonant rotunditat, apartant-la de la seva mirada. Mentre la Nikaede anava ràpidament a la coberta de vol, en Drake va romandre una estona més al passadís.
- Adéu, Padija -va xiuxiuejar. Amb un somriure, el socorroà es va dirigir tranquil·lament al pont de vol per preparar l’Infrangible per a l'enlairament.
________________________________________
(1) Aquí és l'única part del relat on es fa ús de l'expressió idle Intentions amb la qual juga el títol original. No he sabut trobar un significat adequat per a aquesta expressió, per la qual cosa, juntament amb el títol, estic obert a suggeriments per millorar o corregir aquesta traducció (N. del T.)


FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada