dilluns, 5 de gener del 2015

La captura del Perill Imperial (II)

Anterior



II
En Heedon mirà amb consternació a la pantalla de navegació, on el gargot vermell que representava un Destructor Estel·lar apropant-se acabava d'aparèixer.
-Aquí estan -va dir, tocant la pantalla amb el dit índex. Es va donar la volta al seu seient i va travessar la Neela amb una mirada insegura -. M'agrada molt la idea de seguir vivint, sap? Som petits... probablement no ens han vist encara. Encara no és massa tard per...
- Només recorda el que et vaig dir que fessis, i seguiràs viu per ser un ancià –li va prometre la Neela. Es va asseure al seu costat per estudiar l'ordinador.
L’Stasheff va recolzar una mà al respatller de la cadira de la Neela i va mirar la pantalla per sobre del seu espatlla.
- Això és una bogeria.
- Sense cap dubte -va convenir la Neela -. Mai he dit el contrari.
L’Stasheff estava molest pel seu bon humor.
- Madame, si us plau. Tenen una nau de la mida d'una petita ciutat, tropes d'assalt, assessors de guerra, oficials i armes pesades. Què tenim nosaltres?
En Heedon la va mirar amb recel.
- No digui que tenim "la veritat" o m’entraran ganes de vomitar.
La Neela va riure a desgrat.
- La veritat és precisament el que no tenim en aquesta maniobra en particular! No, senyors, la nostra carta de sàbacc en aquesta partida és que malgrat la diminuta mida de l’Estrella Croada, segueix sent massa gran com per encaixar en la badia d'atracada d'un Destructor Estel·lar de classe Victòria.
L’Stasheff i en Heedon van intercanviar expressions desconcertades, i després amb un sospir i un encongiment d'espatlles fatalistes, l’Stasheff mirà l'ordinador. El punt vermell de la pantalla s'havia aturat en una òrbita estable al voltant d’Horob.
- No necessitem fer res més que entretenir els imperials el temps suficient perquè les tropes de terra evacuen -els va recordar la Neela -. Unes quantes hores haurien de ser suficients.
- Confio que també tingui un pla per treure'ns amb vida d'aquesta -va dir en Heedon.
-Sempre hi ha un pla -li va assegurar la Neela -. Obriu un canal.
En Heedon la va mirar fixament, després va transferir la seva mirada cap a l’Stasheff. El jove guàrdia es va humitejar els llavis, va vacil·lar i després va assentir.
Amb un sospir, en Heedon es va tornar cap al tauler de comunicacions.
- Nau imperial, a la parla l'Estrella Croada. Sóc un empresari independent i capità d'aquesta nau. Tinc una passatgera a bord que vol parlar amb vostès.
La Neela es va inclinar cap a la consola.
- Destructor Estel·lar, a la parla Sayer Mon Neela de l'Aliança Rebel. Els ordeno que rendeixin la seva nau.
El silenci imperial va ser comprensible.
En Heedon es va inclinar cap a la consola.
- Ho diu realment de debò -va afirmar.
L’Stasheff es va posar en la posició dels imperials, preguntant-se com hauria respost ell a una petició tan extravagant.
- Rendir-nos a vostès? -va ser la incrèdula resposta final -. Mon Neela, ja, naturalment!
- Només necessiten portar-me a bord per demostrar-ho -va respondre la Neela.
-Sense trucs -va afegir en Heedon -. Romandré aquí, monitorant-la tot el temps. Aquesta nau està preparada per fer-la esclatar al primer senyal de problemes. I si l'Estrella Croada explota, podria emportar-se una petita lluna, per no parlar del seu insignificant Destructor Estel·lar.
Hi va haver un esclat de riure en l'altre extrem.
- He d'entendre que vostès estan amenaçant a una nau de guerra imperial?
- Una cosa així -va respondre en Heedon -. Estan disposats a arriscar-se a què compleixi l'amenaça? L'Aliança té alguns trucs que vostès encara no coneixen.
- Ho dubto.
- Dubti tot el que vulgui, però mai ho sabrà fins que es desperti mort, oi?
Hi va haver un esbufec ​​audible pel comunicador.
- No tots els dies rebem una amenaça tan indignant, ni la rendició voluntària d'una persona en la llista d'extermini imperial.
- Això no és una rendició -va respondre la Neela -. Més aviat al contrari, senyor. Vostès són els meus presoners. Poden acceptar la paraula del capità Heedon quan diu que la nau està preparada per detonar al primer senyal d'agressió. Pujaré a bord de la seva nau per dialogar. La nostra nau és, òbviament, massa gran per adaptar-se a la seva badia d'atracada. Requerim una urpa d'acoblament i un umbilical, entrarem pel passadís artificial. D'altra banda, s'encarregarà que l’umbilical que connecti les nostres respectives naus estigui equipat amb portes blindades a cada extrem per evitar un abordatge des de qualsevol de les parts. Prengui la meva oferta o rebutgi-la, però no em faci perdre el temps.
Hi va haver un llarg silenci.
- Cavallers -va dir finalment en Heedon -. He esmentat com d’impacients que podem arribar a ser?
La nau es va estremir, sacsejant-se la coberta sota ells. La Neela va agafar la part posterior de la cadira d’en Heedon.
-Sí, ho sé -va dir abans que tant l’Stasheff com en Heedon poguessin parlar -. Raig tractor.

***

El capità Sergus Lanox va allargar cortesament la mà quan la Neela i l’Stasheff van entrar a la badia d'accés des del passadís umbilical.
- Benvinguts a bord del Perill Imperial. Madame Neela: això és tot un honor.
En Sergus era un home guapo de mitjana edat, amb una expressió seriosa i ulls grisos que eren massa grans per la cara.
O és simplement que aquest horrible uniforme fa que tots tinguin el mateix aspecte?, Es va preguntar la Neela.
Ella va assentir amb el cap sense agafar-li la mà.
- Capità Sergus Lanox al seu servei, i encantat de descobrir que, després de tot, realment és vostè -va continuar ell -. És un plaer conèixer-la finalment en persona. Jo, com la resta del món en la galàxia civilitzada, reconec el seu nom a causa de la seva implicació en el vell Senat Imperial. - Va somriure, va fer una reverència, i va aixecar una cella sardònicament -. Encara m'atreveixo a dir que sé més de vosaltres ara a causa de les seves inclinacions sedicioses. L'Emperador em recompensarà personalment per la seva captura.
-Encara m'ha de capturar -li va recordar la Neela.
- Ah sí, és clar. -En Sergus va somriure. Es va aixecar de la seva reverència -. Vostès m'han amenaçat amb la seva petita nau de plaer. He d’estar alerta. - Va somriure encara més obertament, amb autèntic plaer.
La Neela va assenyalar l’Stasheff amb un gest.
- Aquest és el meu ajudant, Raan Stasheff.
En Lanox va atorgar al jove la més veloç de les mirades, i després va tornar la seva atenció a la Neela.
- És essencial per a les nostres negociacions?
- Sóc essencial per a la seguretat -va respondre tallant l’Stasheff.
En Lanox no li va fer cas.
- Si ho he entès bé -va dir a la Neela -. La seva nau és la seva primera i millor garantia de seguretat. Si això és cert, llavors no li importarà que ordeni que la seva guàrdia sigui portada a les cabines de convidats o retornat a la seva nau fins que la nostra trobada hagi finalitzat.
La mandíbula de l’Stasheff va romandre ferm com una roca.
- Ni en els seus...
-És clar, capità -el va interrompre la Neela. Ella va posar una mà encoratjadora, gairebé maternal, al coll de l'uniforme de l’Stasheff -. Sembla que no hi ha alternativa...
L’Stasheff la va mirar amb incredulitat.
-No abandonaré aquesta nau sense vostè. - Va posar una mà a la culata del seu blàster enfundat. Les portes es van obrir de cop, com si l'acció del guàrdia les hagués activat, i tres soldats d'assalt van entrar, rifle en mà.
En Lanox va somriure irònicament a la Neela.
- Comprendrà que la diplomàcia només pugui arribar fins a cert punt. Parlarem, Madame, però la nostra conferència serà de dues persones, i només dues.
L’Stasheff va una última i furiosa mirada a la Neela mentre se l’emportaven.

***

Durant un temps, la Neela va romandre asseguda a una taula preparada per a un festí i va escoltar com en Lanox enaltia les glòries de l'Imperi i cantava les lloances d’en Palpatine. Gairebé era divertit; en Lanox estava deixant anar propaganda imperial amb tanta llibertat que un hauria pensat que la conferència havia estat idea seva. Fins ara, la Neela no havia tingut l'oportunitat de presentar la seva pròpia proposta.
Finalment, quan semblava probable que l’imperial continuaria indefinidament amb les seves recitacions, el va interrompre.
- No sóc precisament una admiradora incondicional de l'Imperi, senyor.
En Lanox va riure.
- Si ho fos, jo no hauria estat tan vehement. Mai és massa agradable predicar als que ja s'han convertit, Madame. - Va oferir un somriure sincer, desproveït de sarcasme; potser fins i tot amb una mica d'autocrítica, va pensar la Neela. S'havia avergonyit a si mateix divagant sobre la seva devoció per l'Imperi.
La Neela estava sorpresa i molesta per aquesta visió de la seva humanitat; s'havia acostumat a menysprear qualsevol persona lleial a Palpatine, en particular als oficials de la jerarquia. Instantàniament va rebutjar el seu següent pensament sobre que el somriure li feia semblar gairebé guapo.
- Estic començant a pensar que no confia en mi -va continuar en Lanox -. Tenint en compte la seva afirmació que té la meva vida a les mans, em sorprèn. - El somriure de l’imperial es va fer més gran, i llavors la va veure: la burla als seus ulls.
- Un cap militar de la rebel·lió que no confia en el comandant d'una nau de guerra imperial? -va replicar ella -. Vaja, Capità, ara sóc jo qui està sorpresa.
En Lanox va beure un glop de vi.
-Sembla prou estúpid per part de l'Aliança permetre-li vagar tan lluny de la seva protecció. Però sempre he dit que estaven bojos.
- Van tenir la força saviesa per destruir l'Estrella de la Mort.
-Però no tenen la suficient per mantenir la seva força. La Rebel·lió és un molest insecte que ha de ser aixafat i destruït per voluntat de l'Emperador.
-Alguns insectes tenen un agulló verinós, senyor.
Per un brevíssim instant, ella va poder veure admiració en els seus ulls, però ràpidament va quedar oculta de nou darrere d'aquesta exasperant mirada de superioritat que feia que tots els imperials semblessin estar mirant-te per sobre l'espatlla, encara que no ho estiguessin fent.
- Pel seu bé, Madame, espero que les negociacions que té en ment comptin amb la meva aprovació, o potser, malgrat l'amenaça d'una nau suïcida, es trobi com la meva convidada més temps del que havia previst.
-La meva proposta és molt simple -va respondre ella -. Torneu amb mi a un lloc rebel i passi’s juntament amb la seva nau i la seva tripulació a l'Aliança.
Ell li va dirigir una mirada de burleta desaprovació.
- Amb respostes com aquesta, s'està assegurant la seva captivitat. -Es va posar dret -. Vaig a enviar un contingent armat per prendre el control de la seva petita nau.
- L'Estrella Croada està programada per detonar davant la primera presència desconeguda.
- Dubto que els rebels arrisquin la seva vida amb tanta indiferència.
- Vostè ho ha dit: la meva nau és la meva millor garantia de seguretat. No l'ha destruït ni m'ha pres com a ostatge, no és així?
- Només perquè he decidit no fer-ho. Informaré al seu pilot que vostè i el seu ajudant seran executats a menys que ell cooperi.
Ara va ser el torn de la Neela de posar un gest de desaprovació.
- La meva vida i la vida del meu ajudant no són res. Òbviament, perquè hàgim arribat tan lluny, és que hi ha en joc molt més que només dues vides.
En Lanox va aixecar una mà en senyal de resignació fingida.
- Cal pensar en totes les tàctiques possibles. -La va mirar per un moment, pensant que era una gran llàstima que s'hagués tornat contra l'Imperi. Tot i que mai abans l'havia vist personalment, ell havia admirat durant anys la seva astuta ment. Abans de la guerra, havia estat prou coneguda a l'Antiga República per aparèixer en gairebé tots els holoinformacions i noticiaris diaris, i en general es devia al fet que havia superat algun notable oponent, o d'alguna manera havia aconseguit que el Senat adoptés el seu punt de vista.
Realment era una dona atractiva... si un se sentia atret pels rebels, cosa que es va recordar a si mateix que ell no n’era.
-Sembla que estem en taules -va sospirar -. Vaig a haver d’acompanyar-la a la cel·la de detenció.
- No ho crec, -va respondre ella -. L’Stasheff i jo tornarem ara a la nostra nau i esperarem la seva decisió. Si us plau, recordeu que si és l’equivocada, serà l'última que faci. Estaria molt agraïda si vostè fes que portessin aquí al meu ajudant, i després ens acompanyés als dos de tornada al passadís umbilical.
Ella va veure com la seva expressió alternava entre la incertesa i el neguit. Finalment, va abaixar la mirada cap a la taula i va prendre una copa de peu llarg.
- Va trobar el vi del seu grat?
- Sempre he apreciat el bon vi alderaani.
-Sí. -Va prendre un glop, i després li va somriure per sobre de la vora del got -. Quina llàstima que Alderaan ja no farà més vi. Faré que portin al seu ajudant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada