dissabte, 24 de gener del 2015

Solitari de Jade (II)

Anterior



II
- Ho sento, Mara - es va disculpar Dankin amb aire més aviat tímid, mentre ell i la resta de la tripulació s'agrupaven a l'exterior dels lliscadors de superfície amb vidres tintats en què els raptors els havien portat -. Van caure sobre nosaltres a l'escotilla.
- No es preocupi per això - va dir la Mara, mirant al voltant mentre eren conduïts cap a la porta lateral d'una mansió ornamentada i ben defensada. No hi havia cap indicació de qui era l'amo, ni tan sols d'on eren exactament, encara que pels sons de naus espacials en la distància probablement no estarien a més d'uns quilòmetres de l’espaiport -. Vegem de què va tot això. Sempre podem preocupar-nos d'això més tard.
Van entrar per la porta davantera, van pujar una escala, i van creuar un corredor fins a una enorme oficina, el seu nivell de luxe deixava a la resta de la mansió a l'altura de la pols. Un grup de cadires havia estat col·locat davant d'un gegantesc escriptori que semblava ser gairebé de la meitat de la grandària del pont sencer del Salvatge Karrde.
I assegut darrere de l'escriptori, observant com un comprador de carn avaluant la marxa d'una rajada de brualikis, hi havia un home gran, de constitució pesada.
- Gràcies per haver vingut - va dir, amb una veu que penetrava la distància sense donar cap impressió que estigués forçant els límits del seu volum -. Si us plau, seieu.
- La seva invitació era difícil d'ignorar - li va dir la Mara, escollint la cadira directament davant d'ell i asseient-se -. Hauria de considerar provar un acostament més cortès.
- Si hagués tingut temps, ho hauria fet - va dir l'home rabassut, mirant de nou per sobre d'ells -. On és Karrde?
- No és aquí - va dir la Mara. I no que crec que s'uneixi a la reunió aviat, a més, va afegir silenciosament per si mateixa. Estava en el sistema de Gekto gestionant alguns carregaments, i no s'esperava que tornés fins demà. Només podia esperar que ell no fos pres tan fàcilment com ho havien estat la resta d'ells -. Jo sóc la Mara Jade, actualment a càrrec del Salvatge Karrde. Què vol?
Els ulls de l'home es van estrènyer. La Mara es va enfrontar d'igual manera a la seva mirada, després d'uns segons, la seva cara es va aclarir i fins i tot va somriure lleugerament -. Mara Jade: He sentit parlar molt bé de vostè, jove dama. Sí, vostè ho farà molt bé.
Al costat de la Mara, Dankin es va regirar com si estigués a punt de parlar. La Mara li va llançar una ràpida mirada, i ell es va aturar.
- Bé, sí senyor - va murmurar l'home gran -. Perfectes per a la missió, tant vostè com la seva gent. Sí, vostès ho faran. - Va prendre una respiració profunda -. Primer, algunes presentacions. Em dic Ja Bardrin. Potser vostè hagi sentit parlar de mi.
La Mara va mantenir estàtic el seu rostre, fent interiorment una ganyota de dolor davant l'ona de sorpresa que va travessar a la resta de la tripulació. És clar que havien sentit parlar de l’industrialista, mig sector ho havia fet, però aquesta no era cap raó per caure al seu joc de falsa modèstia i egolatria.
- Crec que he vist el seu nom de passada una o dues vegades en alguna nota a peu de pàgina - va dir ella serenament -. Sota armes i sistemes de nau, si recordo correctament. Treballant usualment en les àrees del mercat en les que l’Uoti no ha aconseguit encara accedir.
Va sentir una petita satisfacció albirant en ell una flamarada de molèstia per això. El Grup Bardrin i la Corporació Uoti havien estat competint per una posició en el mercat i per prestigi durant feia ja més de dues dècades, una rivalitat que era profunda i amarga i que no mostrava cap senyal de poder estar resolta aviat.
Desafortunadament, el breu parpelleig d'enuig d’en Bardrin va minvar massa ràpidament perquè ella usés el descens en la seva guàrdia mental per extreure’n alguna visió de la seva ment.
- Però n'hi ha prou de xerrada - va continuar -. Ho preguntaré de nou: què vol?
En Bardrin va enfrontar els seus els ulls amb els d'ella.
- La meva filla Sansia ha estat capturada. Vull que vostè la rescati.
La Mara va arrufar les celles.
- Crec que els seus proveïdors d'informació necessiten un curs de repàs de com fer la seva feina. Nosaltres no ens ocupem d'operacions militars.
- La missió requereix a una dona - va dir en Bardrin -. Una femella humana llesta, competent, entrenada en combat.
- Llavors contracti una Mistryl.
En Bardrin va moure el cap.
- No hi ha temps per a avisar-ne cap, fins i tot si sabés com fer-ho. He de recuperar la Sansia ara, abans que els seus captors se n'adonin a qui s'han emportat.
- De què està parlant? - va dir Odonnl -. Vostè va dir que la van segrestar.
- Jo vaig dir que la van capturar - va contraposar en Bardrin, fixant a l’Odonnl a la seva cadira amb una sola mirada despectiva -. Feu el favor de parar atenció. - Va tornar a mirar a la Mara -. Ella i el iot de luxe SoroSuub tres mil en què volava van ser capturats per un grup de pirates mentre es trobaven al port de Makksre, i lliurats a un consorci esclavista amb base a Torpris i dirigit per un drach'nam anomenat Praysh. - Va alçar les celles lleugerament -. Suposo que vostè també s'haurà trobat amb aquest nom en les seves lectures de notes a peu de pàgina.
- Una o dues vegades - va concedir la Mara, contenint una ganyota. En els cercles pels que es movia el Salvatge Karrde, el nom de Chay Praysh era encara més conegut que el d’en Bardrin -. Crec que fa que fins i to el difunt i poc plorat Jabba el Hutt sembli un ciutadà educat i honrat.
- Llavors vostè entén per què jo vull la Sansia i la seva nau fora de les seves mans - va dir en Bardrin, amb veu sobtadament baixa i, subjacentment, amb una mica de desesperació -. Sé que en Karrde hauria estat desitjós d'ajudar-me, però en Karrde no hi és aquí. Vostè, Jade, ha de prendre la decisió.
- I què hi ha de les autoritats? - va dir en Dankin -. Les Patrulles de Sector, o fins i tot la Nova República?
- I demanar-los que facin què? - va respondre en Bardrin -. Sol·licitar una audiència amb Praysh? Llançar un atac a la seva fortalesa que la deixi en ruïnes i a tots en el seu interior morts? A més, la seva seguretat fa aigües com un vaixell. Si en Praysh descobreix qui és la Sansia, em sagnarà tot el que posseeixo. I després la matarà de totes maneres. - Mirava la Mara, amb una mirada gairebé suplicant en els seus ulls -. Sansia haurà estat enviada a treballar en els pous de llim en la seva fortalesa - va dir -. Ell envia a totes les captiva humanes allà; algun profund desig d'humiliar-les, suposo. Vostè haurà de deixar-se atrapar com una altra presonera.
- Esperi un moment - li va tallar la Mara -. Ja li he dit que no fem aquesta mena de treball.
- Llavors serà millor que aprengui ràpidament com fer-ho - va retrunyir en Bardrin, amb la seva anterior desesperació convertida abruptament en ominosa amenaça -. No tinc temps per aconseguir a ningú més. Vostè és la meva elecció.
La Mara va creuar els braços, apropant la mà al diminut blàster ocult dins de la seva màniga esquerra.
- I si em nego?
- Hi ha quatre blàsters ocults en les parets d'aquesta habitació - va dir en Bardrin -. Tres apuntant a cada un de vosaltres. Fins i tot abans que pogués treure aquesta arma, veuria morir els seus companys al seu voltant.
La Mara va recórrer ràpidament l’habitació amb la mirada, estirant-se amb la Força fent-ho. Ell tenia raó; podia donar-se compte de les presències alertes amagades darrere de les parets ornadament tallades al voltant d'ells.
I si abans no havia volgut arriscar la vida d’en Chin, certament no jugaria ara amb la tripulació completa del Salvatge Karrde.
- No ha respòs a la meva pregunta - va dir, desplegant els seus braços.
- No es pot negar - va declarar en Bardrin, recolzant-se en la seva cadira -. Ja veu, acaba de donar-me tota la influència que necessito. Anirà a Torpris i em portarà de tornada la Sansia i la seva nau... o executaré a tota la seva tripulació.
Algú a la seva esquerra, fora de la seva vista, va agafar aire amb força.
- No pot ser tan estúpid - va dir la Mara, intentant posar en el seu to una confiança que no sentia. A través de la Força podia llegir les intencions d’en Bardrin, i va saber que parlava mortalment seriós -. Mati a la gent de Karrde, i Karrde anirà després a per vostè. I li garanteixo que no és un enemic amb el qual s'hagi de fer broma.
- Jo tampoc, estimada meva - va dir obscurament Bardrin -. Un concurs entre nosaltres podria resultar força interessant. - Va alçar un gruix dit cap a ella. "Però independentment del resultat, vostè encara hauria de continuar la seva vida amb el coneixement que va ser la seva obstinada tossuderia el que els va enviar a la mort. No crec que aquesta sigui realment una càrrega que vulgueu portar.
- No hi havia necessitat de posar-se tan melodramàtic - va dir la Mara, empenyent la seva frustració i el seu empipament a les profunditats de la seva ment, on no poguessin mostrar-se. Trobar-se sent manipulada tan fàcilment era enfurismador.
Però no tenia elecció. Ella era la segona de bord d’en Karrde, i havia vist la preocupació i el respecte que ell mostrava contínuament cap a la seva gent. No anava a rebaixar aquestes normes, i certament no anava a arriscar les vides de la seva gent rebutjant en Bardrin. I tothom a la sala ho sabia.
- Veuré què puc fer. Quin equipament puc tenir?
- Tot el que vulgui - va dir en Bardrin, posant-se dret i onejant una mà. Darrere d'ells, la Mara va sentir obrir-se les portes -. Els meus homes escortaran als seus companys a les habitacions on romandran fins que vostè i la Sansia tornin. Vostè i jo anirem a fer els arranjaments que necessiti.
- Bé - va dir la Mara, caminant al seu costat mentre passaven entre les línies de guàrdies que entraven.
Però això no significava que l'assumpte acabaria amb el rescat de la Sansia, es va prometre silenciosament. Ni molt menys.

***

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada