dilluns, 26 de gener del 2015

Solitari de Jade (IV)

Anterior



IV
Malgrat l'exterior llis i modern de la fortalesa, l'interior era fosc i decididament humit, amb els seus corredors retorçats i de sòl aspre clarament inspirats en els túnels ocults tan apreciats pels drach'nam al seu planeta natal. La Mara no es va molestar a memoritzar la ruta mentre els cinc guàrdies que l’escortaven la internaven cada vegada més en les profunditats de la fortalesa, i a canvi es va concentrar a avaluar l'estructura global de defensa Praysh i a incrementar gradualment el nivell de nerviosisme que estava mostrant en el seu llenguatge corporal i en els poc freqüents intents d'entaular conversa. Anava a trobar terriblement a faltar el seu sabre de llum, però fins i tot si hagués pogut introduir l'arma, ja havia arribat a la conclusió que la major esperança d'aconseguir escapar radicava en la nau tancada de la Sansia. Obrir-se lluitant un camí de tornada al llarg dels túnels i sortir al nivell del sòl no era una opció que estigués interessada a intentar.
No obstant això, aquest sabre de llum havia estat anteriorment d’en Luke, i ell la mataria si el perdés. Amb sort, quan això hagués acabat, podria buscar a H'sishi i comprar-li per recuperar-lo.
Van arribar per fi a la sala d'audiències d’en Praysh, una sala enorme, d'alts sostres, que per la seva foscor, olors i repugnància general li van tornar els desagradables records del saló del tron ​​d’en Jabba el Hutt a Tatooine. Encara que òbviament a la seva Primera Grandesa li faltava la sensibilitat igualitària d’en Jabba, els únics éssers a la sala eren més companys drach'nam d’en Praysh.
- Bé, bé - va exclamar en Praysh, girant el seu tron ​​per encarar-se al grup entrant -. Què tenim aquí? Un present del Mrahash de Kvabja, no és així?
- Sí, la seva Primera Grandesa - va dir la Mara, afegint una tremolor nerviosa al seu to mentre mirava clandestinament al seu voltant. Hi havia un parell de ports blàster camuflats a la paret falsa darrere del tron ​​d’en Praysh, però a part d'això les úniques defenses eren el manat de guàrdies que estaven drets entre ella i el cap esclavista. Al contrari que els vigilants de la porta, aquest grup no portava cap blàster, sinó que només estava armat amb el mateix tipus de ganivets llargs i fuets neurònics. Probablement el propòsit era mantenir les armes més perilloses allunyades de presoners o esclaus revoltats, però, era un excés de confiança del que bé podria ser capaç d'aprofitar -. Ell li envia salutacions i...
- Que algú reculli aquesta quincalla - la va tallar Praysh, onejant un ceptre amb gemmes incrustades cap a ella -. Tu, humana..., acosta't.
Un dels guàrdies va agafar el globus flotador i la va empènyer cap endavant. Completament alerta amb tots els seus sentits, la Mara va caminar cap al tron. En algun moment hi hauria indubtablement una prova per assegurar-se que ella no era res més que la inútil esclava que aparentava ser...
No havia avançat més de tres passos quan va passar. Abruptament, un dels guàrdies enfront d'ella va treure el fuet del seu costat i amb un copet casual del seu canell va enviar la tralla serpentejant cap a ella.
La Mara va obrir la boca i va llançar les seves mans inútilment davant de la seva cara, forçant-se a rebutjar l'impuls reflex d'esquivar o ajupir-se o fer alguna cosa - qualsevol cosa - que fos més efectiva.
Per al seu alleujament, la tralla va cruixir a escassos centímetres de la seva cara.
- La seva Primera Grandesa - va balbucejar, donant un pas ràpid i insegur cap enrere -. Si us plau, senyor... Què he fet?
L'única resposta va ser el so d'un altre fuet rere seu. Va començar a girar-se...
I de sobte la tralla es va enrotllar al voltant dels seus genolls i una onada de dolor va sorgir a través del seu cos.
La Mara va cridar, amb un so explosiu que només fingia en part, mentre queia contra el terra, el corrent del fuet creuant agònicament el seu cos. Va clavar els dits al fuet, cridant de nou quan el corrent li va cremar els tous dels seus dits.
- Si us plau... no... si us plau... jo...
- Tingues... defensa't - va exclamar una veu, i ella va alçar la vista per veure com un petit blàster aterrava a terra al costat de les seves cames.
Va prendre l'arma, forçant als seus dits a temptejar-la estúpidament com si estigués tractant amb un objecte totalment desconegut per a ella, serrant les dents contra les onades de dolor mentre cada part del seu ésser li cridava instant-la a fer alguna cosa. El blàster era indubtablement inútil, només una altra part de la sàdica prova d’en Praysh, però si girés recolzant-se en un maluc, agitant fortament les cames al voltant, podria almenys ser capaç d'arrencar el fuet de la mà del seu atacant.
Però si fes això, si mostrés la mínima senyal d'habilitat en combat, probablement moriria.
I llavors la tripulació del Salvatge Karrde moriria també.
Va aconseguir per fi subjectar el blàster, girant-lo maldestrament per intentar apuntar amb l'arma al seu atacant. El canó oscil·lava ingovernablement, i va intentar donar suport el colze a terra per mantenir-lo, mentre sanglotava com un nen. El blàster es va deixar anar i va caure dels seus paralitzats dits...
I abruptament, per fi, el corrent va cessar.
La Mara jeia allà, immòbil, sanglotant encara a través de les seves dents atapeïdes mentre es recuperava de les sobtades rampes als músculs de les cames. Si hagués jutjat malament les intencions d’en Praysh... si ell hagués decidit matar-la per esport en lloc de deixar-la anar en els pous de llim...
- Això ha estat una lliçó pràctica - va dir en Praysh en un to neutre de conversa. Hi va haver un moviment al seu costat, i dits aspres van començar a desenrotllar el fuet del voltant de les seves cames -. Ara que has vist com se sent un fuet neurònic, estic segur que no voldràs provocar el seu ús de nou.
- No... si us plau... no - va aconseguir dir la Mara, les paraules esmorteïdes entre els seus sanglots. Un parell de mans la van agafar dels avantbraços i la van posar dreta. Va trigar un instant a confirmar que les seves cames s'havien recuperat prou com per sostenir el seu pes, i després va deixar que els seus genolls trontollessin i s’ensorressin de nou sota ella. Els dos drach'nam la van alçar de nou i la van girar enfrontant-la a Praysh -. Si us plau... - va xiuxiuejar.
- Ara em pertanys - va dir en Praysh en veu baixa, mirant-la fixament amb els seus ulls descolorits -. La teva seguretat, el teu benestar..., la teva vida, tot està a la meva mà. Si em serveixes bé, sobreviuràs. Si no, hi haurà fuets neurònics al teu voltant durant la resta d'una curta i insuportablement dolorosa vida. Ha quedat clar?
La Mara va assentir ràpidament, deixant caure la seva mirada i ajupint les seves espatlles, amb el terror desvalgut d'un animal vençut.
- Bé - va dir en Praysh, mentre fent un gest despreocupat cap a una porta diferent que conduïa fora de la cambra. L'espectacle havia acabat, i ja s'havia avorrit d'aquesta artista -. Porteu-la al capatàs d'esclaus - va ordenar -. Gaudeix de la teva nova vida aquí, humana.

***

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada