diumenge, 25 de gener del 2015

Ofensiva (XX)

Anterior



CAPÍTOL 20

En Gavin no es va aturar a l'entrada del despatx que l'almirall Traest Kre'fey tenia assignat a Dubrillion. Va colpejar la llinda de la porta amb els artells i va entrar a l'habitació. Hi havia fet un parell de passos quan va alçar la mirada del seu datapad i es va trobar que hi havia dues persones més reunides amb l'almirall.
- Ho lamento, almirall, no sabia que estigués ocupat -En Gavin va reaccionar i va saludar.
El bothan li va tornar la salutació.
- Cap problema, coronel Darklighter. Crec que ja coneix a Lando Calrissian i la Leia Organa Solo.
En Gavin va enrogir.
-Sí, ens han presentat, però no els conec...-En Lando i la Leia van ser herois de la Rebel·lió al costat del seu cosí Biggs. Ell era un nen quan va sentir parlar per primera vegada d'ells, i fins i tot va arribar a enamorar-se platònicament de la princesa Leia. Encara que feia molt que havia superat aquest sentiment, tornar a trobar-se amb ells li retornava a la seva infància i li feia sentir-se com un impostor només per estar a la mateixa habitació -. Puc tornar més tard, senyor.
En Kre'fey va negar amb el cap.
- No, no cal -el bothan va assenyalar l'exposició hologràfica de dades i tauletes -. Les naus agamarianes que van arribar amb nosaltres han estat traient a la gent del planeta amb les seves llançadores. Els yuuzhan vong no fan res per aturar-les, així que suposem que atacaran quan comencin a sortir les caravanes de refugiats. L'Esquadró Murri haurà de treure'ns-les de sobre.
- He estat treballant en això, almirall -En Gavin va mirar el seu datapad -. Tinc un esquadró complet d'Ala-X a punt per partir, i els habitants de Dubrillion tenen gran quantitat de lletjos, és a dir, naus que han estat modificades per recórrer en el cinturó d'asteroides i que van armades. Haurien de valer per un grup de caces.
En Lando va somriure amb gest segur.
- Aquí tenim bons pilots. Mantindran als yuuzhan vong allunyats de la caravana de naus.
-Segur que sí, però el que em preocupa és que només uns quants d'aquests lletjos estan equipats amb hipervelocitat. Necessitarem una nau a la cua que sigui capaç de recuperar els pilots i als seus caces. L'Esquadró Murri refusarà els yuuzhan vong mentre es recuperen els caces, i llavors saltarem nosaltres.
En Kre'fey es va acariciar el borrissol blanquinós de la barbeta.
-Jo vaig pensar que el Ralroost seria l'última nau a sortir i que nosaltres recuperaríem els caces.
La Leia va arrufar les celles.
-Estem embarcant passatgers al Ralroost, però si surt en últim lloc, els yuuzhan vong es concentraran a atacar aquesta nau. Vol córrer aquest risc?
El bothan va deixar anar una rialleta.
- Que si vull córrer el risc? No. Que si crec que no hi ha cap altra opció? Si -es va recolzar a la taula en la qual es trobava el holoprojector -. Sabem que, malgrat la generositat dels agamarians a enviar-nos totes les seves naus, no podem salvar tota la població de Dubrillion.
En Gavin va contemplar la ciutat arrasada. Quan va tornar a reunir l'esquadró, en Kre'fey havia accedit a la petició agamariana que el Ralroost escortés una caravana de naus a Dubrillion. En Gavin pensava que en Kre'fey havia tramat aquella petició per situar la seva nau en un escenari on Coruscant no podria negar-li el contacte amb els yuuzhan vong. Quan va arribar la caravana, els yuuzhan vong van enviar mitja dotzena de caces darrere de les naus, però els Ala-X els van mantenir a ratlla sense patir baixes.
En els quatre dies que havien passat des de l'arribada de la caravana, els yuuzhan vong s'havien limitat a unes quantes incursions que semblaven destinades a comprovar el temps de resposta dels Ala-X i de la resta dels caces que havia portat el Ralroost. En Gavin estava segur que tots els seus moviments estaven sent observats i catalogats. No s'havia sentit tan vulnerable des que el gran almirall Thrawn va morir a Bilbringi.
El poble de Dubrillion s'havia enfrontat a la imminent invasió amb un estoïcisme que a Gavin li semblava admirable. Tenint en compte que no podien salvar tothom, es va demanar a les famílies que prenguessin la terrible decisió de triar qui se salvaria i qui es quedaria enrere. Els millors nens de Dubrillion, juntament amb historiadors, artistes i líders culturals eren seleccionats per al transport a Agamar. Els germans es repartien en diferents naus per impedir que es perdessin les famílies en cas que alguna nau no aconseguís escapar. Les mares veien partir als seus fills, els amants se separaven i els néts, amb llàgrimes als ulls, deien adéu a uns avis que no tornarien a veure en la seva vida.
En Kre'fey va prosseguir.
- El poble de Dubrillion ha hagut de prendre la pitjor decisió de la seva vida. Si jo evités prendre una decisió així, seria com burlar-me del seu heroisme. I no ho faré.
La Leia va assentir en silenci. La seva callada aprovació de les paraules d’en Kre'fey estava plena de noblesa i dolor.
- Llavors jo aniré al Ralroost -va dir.
L'almirall va negar amb el cap.
- Amb tots els meus respectes, crec que seria millor que fos amb el senador A'Kla en la seva nau.
La Leia va somriure.
- Ho faria, però crec que no sap que el senador ja ha reservat espai al Ralroost per a ell i el seu seguici. Ha cedit el Dolç Record a uns pilots que han viatjat a Agamar, i que ja estan de tornada per recollir un altre grup.
- Llavors serà un plaer tenir-la a bord -l'almirall es va posar ferms i va mirar a Gavin -. Alguna cosa més, coronel?
En Gavin li va lliurar el datapad.
- Ja he trobat els pilots que necessito per completar l’Esquadró Murri. M'he pres la llibertat de mirar els registres dels pilots que han corregut al cinturó i he escollit els millors... entre aquells que segueixen disponibles.
La Leia va allargar la mà.
- Puc veure la llista?
L'almirall va assentir, i en Gavin li va aconseguir el datapad. La Leia el va contemplar un instant i va alçar la vista.
-La meva filla no és a la llista.
- No, princesa, no hi és.
- Per què no? Va ser la millor pilot del cinturó.
La Leia sabia que la Jaina estava inquieta, descontenta amb les tasques que li havien assignat i ansiosa per contribuir. S'enfadaria moltíssim si no l’escollien per pilotar a l’Esquadró Murri per ser filla de la Leia. I ara, al marge de les tasques que tinguin assignades, tots estaven en perill.
-Ja ho sé, però és massa jove.
La princesa va alçar la barbeta i va aclucar els ulls.
- Corregeixi’m si m'equivoco -va dir en un to que feia evident que no s'equivocava -, però crec que la meva filla té la mateixa edat que tenia vostè quan es va unir a l'Esquadró Murri, coronel Darklighter.
En Gavin es va sentir acalorat i va notar que tornava a envermellir.
- Sí, és cert, però era un moment de desesperació...
- I aquest no ho és?
- Sí, però...
La Leia va parlar en un to profundament afectat.
- Permeteu-me fer-li una pregunta, Gavin. Si un dels seus fills fos el millor pilot, li negaria un lloc a l'esquadró?
- No em pregunti això -a Gavin se li va fer un nus a l'estómac -. He pilotat contra els vong i sé com de terribles que poden arribar a ser. Ni tan sols estic segur de sobreviure jo. No vull manar al fill de ningú que mori allà fora. I menys a la seva filla, princesa. Ha complert de sobres amb la seva part de sacrifici cap a la Nova República.
La Leia es va acostar a ell i li va posar una mà a l'espatlla. Després li va mirar als ulls i va somriure amb valentia.
- Gavin, ambdós sabem que aquells que tenen la capacitat de solucionar problemes mai tenen l'oportunitat de passar desapercebuts, ni de descansar i portar una vida normal. La gent com nosaltres assumeix responsabilitats perquè altres persones no vegin les seves vides arruïnades. Podem desitjar que això canviï, però no canviarà.
Li va lliurar el datapad.
- No puc expressar amb paraules el meu agraïment perquè hagi deixat fora la Jaina, però si li permetem que voli podrem salvar altres vides. És una excel·lent pilot, sap manejar un Ala-X millor que ningú i és una Jedi. Potser la Força no sigui tan efectiva amb els yuuzhan vong, però en cas que altres membres de l'esquadró estiguin en perill, ella ho percebrà i podrà ajudar.
En Gavin es va empassar el nus que tenia a la gola.
- Dos dels millors pilots de l'antic esquadró procedien de Corèllia i d'Alderaan, així que suposo que tenir algú de qui la sang procedeix d'ambdós llocs seria molt positiu. L'hi dirà vostè o ho faig jo?
- Comuniqui-li-ho vostè, coronel -La Leia va somriure orgullosa -. Crec que la missió quedaria una mica enfosquida si la hi comunica la seva mare.
- Cuidarem bé d'ella, princesa. Té la meva paraula.
-Ja ho sé, Gavin. Que la Força us acompanyi.

- Murri Onze, respon, si us plau.
La Jaina va parpellejar i va fer un bot a la cabina quan es va adonar que la trucada era per a ella. Estic a l'Esquadró Murri! Era una idea que tenia el seu aspecte surrealista, perquè, quan era petita, la vida del seu oncle abans de ser Cavaller Jedi havia caigut en l'oblit. I encara que en Luke era reconegut com el fundador de l'Esquadró Murri, Wedge Antilles i la resta dels pilots eren els que havien definit l'esquadró i l'havien convertit en una llegenda.
Encara que sabia que era molt bona pilotant, no pensava que fos prou bona com per a formar part de l'esquadró, i menys a la seva edat. Però els moments desesperats requereixen mesures desesperades.
- Murri Onze, respon. Si la teva unitat de comunicació t'està donant problemes, aixeca la mà.
La Jaina agafà el micròfon.
- Perdó, Nou. Tot bé. Estic llesta.
- Cal estar alerta, Escuradents. No pots distreure't.
-A les teves ordres, Nou -La Jaina va somriure, gaudint que ja li haguessin assignat un sobrenom a l'esquadró. Sabia que es devia al fet que el seu Ala-X tingués una palanca de control i que, a més, ella portés un sabre làser, que als pilots els hi semblava un altre escuradents.
La veu d’en Gavin va irrompre en el canal de comunicació.
- Murris, ens anem. Ens trobarem al punt Àngel-U. Aneu cap a 342 punt 55 i proveïu-vos.
La Jaina fer doble clic en la seva unitat de comunicació per indicar que havia rebut el missatge i va donar potència als propulsors. L'Ala-X va ascendir suaument i es va mantenir immòbil en l'aire mentre recollia el tren d'aterratge. Va mirar per les finestretes de la cabina i va veure la seva mare flanquejada per l’Èlegos i en Lando. Va aixecar els polzes cap amunt amb molt d'èmfasi i, quan Murri Deu va sortir de l'hangar, ella va accelerar i va seguir al seu company d'esquadró. Un cop fora, va accionar els comandaments, va accelerar a fons i va sortir disparada cap al cinturó d'asteroides.
A la Jaina se li seguia posant la pell de gallina quan recordava el moment en què el coronel Darklighter havia vingut a oferir-li un lloc en el seu esquadró. L'Esquadró Murri va alliberar a Coruscant de l'Imperi, va ajudar a derrotar el Càrtel del Bacta, va formar part de la derrota del gran almirall Thrawn i va tenir un paper clau en la llarga lluita contra l'Imperi. El seu oncle, la seva mare i el seu pare eren considerats herois de la Rebel·lió, però els Murris eren un símbol, un grup d'herois amb què molta gent s'identificava. Ella volia a la seva família i li encantava ser Jedi, però el fet de formar part de l'esquadró era una cosa que s'havia guanyat per si mateixa, no una cosa que li haguessin atorgat per les seves habilitats en la Força o per la reputació dels seus pares.
Quan va arribar al punt de trobada, la Jaina va mirar la pantalla principal del sensor. Els Murris estaven a mig camí entre el cinturó d’asteroides i la caravana agamariana. Altres esquadrons de caces construïts a partir d'antics dissenys TIE i un munt de lletjos romanien en formació darrere de l'Esquadró Murri. Al final de la caravana es trobava el Ralroost. Un parell de llançadores venien des del planeta per embarcar en el creuer d'assalt bothan. Utilitzant la Força, la Jaina va saber que la seva mare i la Danni estaven en una d'elles.
Han sortit del planeta sense problemes. Ara hem d'aconseguir que surtin del sistema.
- Murri U, capto moviment en el meu escàner -la veu de Murri Quatre va dominar el canal per un moment -. En 271 punt 30.
La Jaina va girar en aquesta direcció i va sentir un calfred recorrent-li l'esquena.
- Per tot el que fa lleig a un hutt...
Una nau de guerra yuuzhan vong descendia lentament des del cinturó d'asteroides amb petits coralites brunzint al seu voltant com les mosques a la carronya. La nau tenia la mateixa longitud que un destructor estel·lar imperial, però, sent ovalada, resultava molt més gran. La seva estructura estava envetada de roca negra, suau i cristal·lina, i d'esquerdes escarpades i desiguals que albergaven cavitats que, segons va suposar la Jaina, devien ser buits per les armes i per als dovin basal que propulsaven la nau.
Des del morro, i al llarg de la nau i de la popa, creixien uns llargs apèndixs de corall vermell i blau fosc. Els coralites cobrien aquests braços com si fossin pugons sobre una planta. La Jaina va suposar que els forats buits més grans contenien els projectors de plasma i, a jutjar per la seva grandària en comparació amb els coralites, bastaria un sol tret per derrocar fàcilment un caça.
Les primeres naus de la caravana van començar a moure’s. Van emprar la gravetat de Dubrillion per agafar velocitat i van introduir una ruta que els permetria fer el primer salt del viatge a Agamar. No anaven a seguir una ruta recta, ja que no volien guiar els yuuzhan vong fins al planeta. I, el que era més important, aturant-se a mig camí per variar la ruta, trigarien menys dies en arribar que donant un sol salt.
Els coralites que orbitaven la nau gran van formar en esquadrons i van atacar la caravana. Els controladors de trànsit de combat del Ralroost van començar a designar objectius entre els pilots i van enviar ordres d'atac als diversos esquadrons de Dubrillion que es trobaven més a prop. La Jaina mirava fixament els seus monitors. Les llumetes que representaven als caces en ple avanç es dividien en trossos a la meitat dels combats i deixaven d'existir.
Després del que a ella li va semblar una eternitat, però que en realitat va ser massa poc temps, en Gavin va parlar pel canal privat de l’intercomunicador.
- Murris, ens han assignat l'objectiu denominat Roca-U. Moveu-vos ràpid i causeu tot el mal que pugueu. Us vull a tots pendents de la resta.
L'androide R5 de la Jaina, un model granat i blanc, va deixar anar un ronc lament.
- Què et passa, Espurnes?
L'androide va donar una xiuladeta i va visualitzar l'objectiu en el monitor principal de la Jaina.
Pels ossos negres de l'Emperador, ens han assignat la nau de guerra. En certa manera, ordenar a un grup d'Ala-X que ataquessin a una nau nodrissa tenia sentit. Les grans naus de l'Imperi sempre s'havien mostrat vulnerables davant els atacs dels petits caces. Els comandants tàctics de la Nova República ho sabien i feien servir els caces de forma molt efectiva contra els seus enemics.
No obstant això, Jaina es preguntava si els yuuzhan vong sabrien que havien de témer als caces.
-A les teves ordres, U -La Jaina va somriure i va accelerar -. Espurnes, agafa't fort.
- Tens a Dotze amb tu, Escuradents.
-Gràcies, Dotze -La Jaina mirà el seu panell d'armes -. Nou, utilitzem els torpedes de protons o només els làsers?
- Tens alguna raó per estalviar torpedes, Escuradents?
- Rebut, Nou -La Jaina va activar els quatre làsers i va posar el dit vacil·lant sobre el gallet. Va pensar que els làsers li servirien per assolir les defenses de les naus, i després, en cas de trobar un objectiu, podia soltar els torpedes.
La nau de guerra yuuzhan vong augmentava de grandària apropant-se els Ala-X. L'extrem de popa de l'enorme nau es va elevar i les espines dorsals van apuntar cap endavant, en paral·lel a la línia de navegació. A les puntes brillaven llums grogues que deixaven anar ardents boles daurades de plasma dirigides cap a les naus de la caravana.
Els trets, que tenien un abast de cinc quilòmetres, no eren prou precisos com per encertar als petits vaixells de càrrega. Així i tot, totes les naus de la caravana tenien una ruta de vol establerta per si havien de fugir del sistema. Si el foc dels yuuzhan vong travessava aquesta ruta, la col·lisió seria inevitable.
A la Jaina, el primer vaixell de càrrega en rebre un tret li recordava molt al Falcó Mil·lenari. El tir de plasma li va donar per estribord, travessant netament la cabina i penetrant lentament en la nau, que va començar a donar sacsejades com una pedra en un joc de sàbacc. Les restes del fusellatge i els passatgers van començar a sortir acomiadats, mentre la nau donava voltes a la deriva i es precipitava cap a l'esfera marró que era Destrillion, condemnada a cremar a l'entrada a la desolada atmosfera del planeta.
La Jaina la va veure morir i de sobte va sentir molt fred, no físic, sinó emocional. Gent que fugia i que no havia demanat que ataquessin el seu planeta acabava de ser assassinada, i moririen més si no feien res per impedir-lo. Sense pensar-ho, simplement intuint les maniobres, va donar la volta al seu Ala-X i es va dirigir cap a la nau yuuzhan vong. Va girar la nau amb els estabilitzadors de babord, va ascendir i va volar al ras per la coberta de la nau.
Va moure els comandaments lleument, girant a dreta i esquerra, i pujant i baixant mentre avançava. Els coralites enganxats a les extremitats li disparaven petits dolls de plasma en corrents daurats, però les seves maniobres impedien que l’encertessin. A més, es va adonar que els toscs forats de la nau contenien dovin basal que projectaven forats negres per absorbir els seus trets de làser, però també atreien les trajectòries del plasma.
Mentre recorria la superfície de la nau, va començar a disparar cap als raigs de plasma, deixant que els seus feixos làser travessessin la trajectòria del plasma, igual que aquest tallava la ruta de vol de la caravana. Els dovin basal es veien obligats a projectar buits en aquests corrents per absorbir els seus trets. I això no només els esgotava, sinó que proporcionava cobertura al caça de la Jaina.
Va tirar dels comandaments i va ascendir en direcció a un dels apèndixs de la nau rocosa. Suposant que el mecanisme de direcció dels trets de la nau es trobava a la punta d'aquells braços, la Jaina va deixar anar unes rafegues cap a un d'ells. Els dovin basal dels extrems van absorbir tots els trets menys un, que va fregar la punta just un segon abans que una ràfega de plasma sortís disparada cap a la caravana.
Té sentit. Els dovin basal cobreixen els extrems, excepte en el moment previ al tret. La Jaina va prémer la unitat de comunicació.
- U, les puntes són vulnerables. Creen una finestra prèvia al tret. Vaig a per una d'elles.
- Vés amb compte, Escuradents.
- Com tots, U.
La Jaina va sentir que la inundava una estranya pau mentre pujava amb el seu Ala-X formant una espiral al voltant d'una de les extremitats. Els daurats trets de plasma li passaven de llarg. Un parell van fregar els seus escuts, però ella va augmentar ràpidament la potència en aquests llocs. A la punta, els raigs es corbaven passant a prop dels feixos de gravetat projectats pels dovin basal. Ella va disparar cap a aquesta zona, va virar bruscament a babord i va fer mitja volta. La Jaina va baixar de sobte la velocitat a zero, i l'Ala-X va fer una volta de campana i es va quedar surant en l'espai, a cinc-cents metres del final d'aquella espina.
La Jaina va mirar dins de l'apèndix. Tenia una vàlvula de tres valves al seu interior que li va recordar a la vàlvula tricúspide del cor. Les valves s'obrien durant un o dos segons, el just per deixar anar el plasma, i després es tancaven, segellant el tub. Resultava gairebé elegant, però era increïblement primitiu en comparació amb el caça que ella pilotava.
Va disparar unes ràfegues sobre la vàlvula. Els trets de plasma dirigits cap a ella es corbaven pel buit que servia d'escut a la punta.
- Espurnes, Avisa’m quan l'anomalia gravitatòria vagi a desaparèixer.
L'androide va fer una xiuladeta i després, ràpidament, va deixar anar un xiulet agut.
La Jaina va estrènyer els comandaments per activar els torpedes de protons i va llançar un parell. Els míssils rosats van deixar anar una flamarada blava i van donar en ple objectiu. Un instant abans de ser aconseguida, la vàlvula es va obrir, revelant un tret daurat procedent de la profunditat de l'extremitat. Els torpedes van seguir la seva trajectòria. La Jaina va accelerar a tota potència i va invertir el seu Ala-X per allunyar-se de la nau yuuzhan vong.
En algun lloc al mig de l'apèndix, els torpedes van col·lisionar amb els dolls de plasma. L'espina blava i fosca va començar a esquerdar-se immediatament. De les esquerdes van sorgir un foc de matisos daurats i platejats, i l'extremitat va començar a desfer-se. El centre es va vaporitzar en un núvol incandescent de corall Yorik fos. Una enorme bola de foc es va quedar encallada a la meitat superior de l'espina en un angle estrany, i va començar a girar i a sacsejar-se. Es va colpejar contra una altra espina i ambdues van quedar destrossades.
Un altre parell de torpedes es van dirigir cap a la primera extremitat. El primer va passar de llarg per la vora fosa i brillant i va impactar a la carcassa. L'explosió va obrir una gran bretxa en la nau i va fer saltar el corall Yorik per l'espai. El segon va aconseguir penetrar en l'espina i, quan va explotar a la base, aquesta es va estremir.
- Bon tret, Dotze.
- Segueixo els teus passos, Escuradents.
La Jaina va riure mentre elevava el caça per un instant, i després va accelerar i es va allunyar de la nau.
- Perquè s'assabentin!
- S'han assabentat.
- Prou xerrades.
L'ordre d’en Gavin va ressonar al canal de comunicació, però no semblava enfadat.
-A les teves ordres, U -La Jaina va somriure encara més quan va veure que el Ralroost s'anava acostant al punt en què saltaria a l’hiperespai. Ho estem fent bé.
Llavors la seva nau va patir una sacsejada. Va mirar al seu voltant, tement que un dovin basal hagués atrapat els seus escuts, però no tenia cap coralita prop. El seu monitor secundari mostrava una anomalia gravitatòria en el sistema, però, segons les lectures, era molt més gran que la que podien generar els coralites. De fet, l'única vegada que he vist una cosa així va ser quan vaig simular un combat contra un creuer classe Interdictor.
A la Jaina se li va encongir el cor. La nau de guerra yuuzhan vong havia deixat d'utilitzar els dovin basal per dirigir la nau i els estava emprant per generar un enorme pou gravitatori que impedia al Ralroost i a una altra mitja dotzena de naus entrar a l’hiperespai en la ruta d'Agamar. Caldrà buscar una altra ruta.
Just quan es va materialitzar aquest pensament, Espurnes va xiular per anunciar que havia rebut noves dades de navegació. Les estava mirant quan la veu d’en Gavin va ressonar al canal de comunicació.
- Murris, el punt de sortida cap a Agamar ha estat bloquejat. Ja teniu la nova destinació. El Ralroost ha recollit als caces, així que sortiu ja. Ens trobarem allà en dotze hores. Bon combat.
La Jaina fer doble clic a la unitat de comunicació. Va tornar a mirar el destí, va orientar el caça cap a una llunyana estrella i es va dirigir cap allà. Dantooine. Tinc ganes de tornar a veure la Mara. Espero que estigui descansada, perquè si ens segueixen, necessitarà estar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada