dimarts, 26 de maig del 2015

Eclipsi Jedi (IV)

Anterior



CAPÍTOL 4

En Nom Anor va contemplar el desolat paisatge cobert de pudents pantans, arbres rabassuts coberts de floridura i lívids trossos de gespa coberts d'insectes des de la sala d'espera del gran palau amb cúpules en forma de ceba de Nal Hutta, actual governant hutt. El cel, saturat per la barreja de contaminants industrials i esquitxat per bandades d'ocells desmanegats, formava un sostre sinistre que semblava lamentar-se del seu estat descarregant freqüents dutxes torrencials de llardosa pluja. Per cap part es veien els miserables recintes elevats, tan abundants a les rodalies de l’espaiport, però, tot i així, el terreny feia pudor a pobresa i descomposició.
-Quin món més repugnant! -Comentà el comandant Malik Carr quan es va unir a Nom Anor al costat de la finestra.
-Els Hutt en diuen la Joia Gloriosa –va replicar l’Executor amb indiferència -, però té potencial. La lluna, Nar Shaddaa, és molt pitjor... Està completament coberta d'edificis i tecnologia.
-No li veig cap potencial –grunyí en Malik Carr-, però potser l'únic ull que et queda vegi amb més claredat que els dos meus.
En Nom Anor es va permetre un somriure.
-Fa temps que visc en aquesta galàxia, comandant, i he après a veure més enllà de les aparences -es va tornar lleugerament en direcció a Malik Carr-. Imagini a Nal Hutta com..., diguem, un laboratori d’experimentació genètica.
-Sí, ... -va somriure Malik Carr-. Fins i tot jo puc imaginar una cosa així.
Més alt que Nom Anor i sense emmascarador ooglith, el comandant es mostrava en tota la seva glòria. Els talls de la cara i el nu tors superior d’en Malik Carr parlaven d'una il·lustre carrera militar. Una cinta de tela cenyia el seu front i queia cap enrere amb les seves borles trenades al lluent pèl negre, formant una llarga cua de cavall que gairebé li arribava a la cintura. Recentment arribat de la Vora Galàctica, on els argòsies esperaven impacients a que la casta guerrera completés la invasió, tenia ordres del comandant suprem Nas Choka de supervisar la propera etapa de la conquesta.
Tant per deferència a Malik Carr com per mantenir oculta la seva identitat fins i tot davant els hutt-, Nom Anor portava un emmascarador ooglith que ocultava les seves cicatrius, les seves modificacions corporals i les proves dels seus sacrificis als déus, així com la pròtesi en la conca buida del seu ull i que normalment allotjava un plaeryin bol que escopia verí.
En Malik Carr es va apartar de la finestra i va clavar furiós els punys en els seus malucs.
-Com s'atreveix aquesta criatura a fer-nos esperar? És que no sap el risc que corren tant ell com el seu patètic món?
-Ella, Comandant -va corregir Nom Anor. Almenys en aquests moments. Es diu que els hutt són hermafrodites. És a dir, que combinen en un mateix ésser característiques d'home i de femella.
-I ara és només femella? -Preguntà Malik Carr mirant-lo de reüll.
-Completament femella, com aviat veurà. Quant a la llarga espera​​, és una tradició.
-Però els precedents...
-No es preocupi pels precedents. Tinc un pla per tractar amb aquesta formalitat passada de moda.
Quan els dos yuuzhan vong van caminar cap al centre de l’avantcambra, un seguici de deu guàrdies d'honor i altres tants servents es van posar ferms. Els guàrdies portaven armadures de crancs vonduun i amfibastons vivents, a més de ganivets coufee de doble tall. Les serventes anaven abillades amb vels, túniques i capes que només deixaven visibles les sinuoses marques que adornaven els seus braços nus.
En Malik Carr va respondre a la ràpida salutació dels guàrdies i es va asseure en un banc encoixinat. Nom Anor es va quedar dempeus. L'alt sostre de la sala d’espera ​​descansava sobre una dotzena de pilars florits, el terra era de pedra polida fins a aconseguir una lluentor enlluernadora i els murs estaven decorats amb tapissos d’intricats dissenys.
Un bípede d'un verd lluminós i ulls sortits va entrar a l'avantcambra. El cap grumollós de la criatura tenia dos apèndixs bessons semblants a banyes, orelles punxegudes i una estreta cresta d'espines grogues. Els seus dits llargs, afusats​​, semblaven rematats en ventoses.
-Un rodià -va dir suaument Nom Anor. Una espècie bel·licosa amb inclinació a la guerra i al pillatge. Aquest és Leenik, el majordom de la hutt.
Leenik es va acostar als convidats del seu amo, agitant incessantment el seu musell de porc.
-Borga la Totpoderosa està preparada per rebre'ls en audiència –va dir, parlant en Bàsic.
En Malik Carr va llançar a Nom Anor una mirada indignada. Tot el seguici dels yuuzhan vong es va moure, seguint al rodià a través d'una enorme porta flanquejada per rabassuts guàrdies amb punxegudes dents inferiors que encaixaven perfectament amb els enormes ullals superiors.
-Li suggereixo que aspiri profundament abans que hi entrem -aconsellà Nom Anor al seu comandant.
-Tan insuportable és l'olor dels hutt?
-Pensi en l'obertura d'una tomba.
En Malik Carr va fer una ganyota i va respirar fondo.
El sostre de volta de la sala era més alta fins i tot que el de la avantcambra, i un divan antigravitatori surava entre el sostre i el terra. S'hi trobava un enorme llimac de cap bulbós amb braços desproporcionadament curts que haurien semblat mers vestigis de no estar rematats en unes mans petites que feien senyals imperioses a Malik Carr i Nom Anor perquè s'acostessin.
Els filtres atmosfèrics funcionaven a ple rendiment, però encara quedava la suficient pestilència residual en l'aire com per provocar llàgrimes als ulls del comandant. Una cort d'aduladors jeia sobre divans i catifes: músics, pistolers i ballarines escassament vestides pertanyents a diverses espècies. Encadenada a una paret, encara que era òbviament un animal domèstic, es trobava una bèstia d'aspecte ferotge que Nom Anor va reconèixer com un xanquer kintan.
Borga va distingir a Nom Anor amb una mirada.
-Què agradable tornar-lo a veure –ressonà la seva profunda veu-. Vingui i segui a prop meu.
En Nom Anor, a qui Borga coneixia com Pedric Cuf, i que assegurava ser únicament un intermediari entre els yuuzhan vong i els hutt, va somriure sense mostrar les dents, però no es va moure, mantenint-se a bona distancia de la plataforma repulsora. A un senyal de la seva mà, els servents van portar fins al centre de la sala diverses caixes ornamentades que donaven la impressió de contenir tributs. Nom Anor va caminar fins a la caixa més propera i la va obrir. Gairebé immediatament, el divan flotant va començar a tremolar, descendint bruscament i sorollosament cap al terra de pedra, gairebé llançant a Borga la Totpoderosa sobre la seva rotllana d’aterrits sicofantes.
-Ho sento molt –va exclamar Nom Anor, mentre l’enfadat hutt s'esforçava per recuperar la seva antiga calma-. No sabia que els yuuzhan vong havien inclòs un dovin basal per al seu entreteniment. La criatura s'haurà sentit ofesa per l'intent del seu divan de burlar la gravetat i haurà decidit rectificar el desequilibri anul·lant-lo.
En Nom Anor era hàbil imitant els sons subharmònics que esquitxaven de matisos el llenguatge hutt. Així i tot, Borga va tenir dificultats per captar la sinceritat de la disculpa. Els seus ulls oblics i de parpelles pesants pestanyejaren confuses. Llavors, es va aixecar ràpidament amb un impuls de la seva musculosa cua plena de taques porpra i gesticulà a dos dels seus servents, indicant-los que portessin cadires per als seus convidats.
El comandant i l’Executor es van asseure amb decòrum, acuradament, per a no mostrar excessiva presumpció per la seva petita victòria, encara que Malik Carr no va poder evitar un fugaç somriure.
-Els Yuuzhan vong han portat més meravelles –va dir Nom Anor.
Responent una vegada més al seu senyal, dos servents van situar un aquari dins de l'abast limitat de Borga. Les seves aigües fosques contenien una varietat de formes de vida de la mida d'un puny que els hutt mai havien vist. Borga xiuxiuejà alguna cosa a Leenik, i el majordom va pescar una de les criatures del tanc, la va ensumar i li va donar una cauta mossegada.
Davant l'assentiment entusiasta del rodià, Borga va agafar aquella cosa de les mans de llargs dits d’en Leenik, se lai va empassar sencera i va deixar anar un llarg i sonor rot de satisfacció.
-Un altre -va ordenar la hutt.
Aquesta vegada, Borga va obrir tant les seves mandíbules que Nom Anor gairebé va poder sentir el xipolleig del mos vivent caient en la cavitat del seu enorme estómac. La hutt rotà de nou i es va passar la poderosa llengua pels seus llavis i els seus orificis nasals.
-Fa el mateix gust que una angula carnoviana, però amb una mica de la resistència que un espera en les millors granotes de l'arbre nala que subministren Fhnark i Companyia -va dir com una veritable Gurmet-. És tan saborosa com alguns dels clàssics aperitius droch preparats per Zubindi Ebsuk -desvià la seva mirada cap a Nom Anor. -Com els ha aconseguit, Pedric Cuf? De quin món són originaris?


-De cap d'aquesta galàxia -Nom Anor va somriure complaent -. Han estat creats genèticament.
-Per ell? -Va preguntar la Hutt assenyalant a Malik Carr.
-No personalment. Va ser un cuidador yuuzhan vong.
-I, això... aquest cuidador pot replicar el producte?
-Estic segur que sí podrà -Nom Anor es va posar dret i va assenyalar respectuosament a Malik Carr-. Borga, permeteu-me presentar al comandant suprem Malik Carr, encarregat de supervisar aquest sector de l'espai.
La hutt va parpellejar repetidament.
-Supervisar?
Amb el cap lleugerament de costat, Malik Carr la va mirar durant el que va semblar una eternitat.
-Parla vostè en nom de tota la seva espècie? -va acabar preguntant en un acceptable huttès.
-Sí –va respondre Borga, alçant orgullosament el seu bulbós cos-. I se m'ha investit amb autoritat per negociar amb la seva espècie.
-Qui l'ha investit?
-Els Líders dels kajidic amb dret a vot. Així com el Gran Consell.
-Kajidic? -Preguntà Malik Carr a Nom Anor.
-Els Sindicats del crim -va aclarir l'Executor en la seva pròpia llengua. Malik Carr va seguir estudiant obertament a Borga.
-Aleshores, la seva kajidic és el governant?
-Sóc Borga Besadii Diori, cosina d’en Durga Besadii Tai, filla de l’Aruk El Gran, germana d’en Zavval. Pertanyo al kajidic més ric i més poderós de tots els kajidic Besadii, i controlo als Desilijic, als Trinivii, als Ramesh i als altres clans. Els tres mil milions de hutt d'aquest món em deuen obedien...
-És mascle o femella? –la va tallar Malik Carr.
Borga va pestanyejar.
-Ara estic embarassada -i va assenyalar una bossa situada a la part baixa del seu abdomen.
-Donarà a llum descendència viva? -balbucejà Malik Carr, òbviament sorprès. Quan Borga va assentir amb el cap, la mandíbula del comandant va caure lleugerament-. Com una dona de les nostres castes més baixes -senyalà a Nom Anor.
L'ampla front de Borga es va arronsar per la incertesa.
-Parlem de negocis -va dir Malik Carr abruptament -. Com indubtablement li haurà fet  constar... això..., Pedric Cuf, els yuuzhan vong necessitem alguns dels seus mons per reaprovisionar-nos. Per a això potser hàgim de traslladar la població de planetes sencers i, en alguns casos, terraformar els mons seleccionats.
-Sí, Pedric Cuf m'ho ha explicat ja -va confirmar Borga després d'un llarg moment-. De fet, els hutt sabem bastant sobre terraformar mons. Per exemple, quan vam arribar aquí des de Varl, la Joia Gloriosa no era el paradís que es veu ara, sinó un món primitiu de densos boscos i mars indomables. Fins i tot hi havia una espècie indígena que es feien dir evociï, que ens vam veure obligats a reubicar a la lluna de la Joia Gloriosa, on aquestes llastimoses criatures van acabar extingint-se. Naturalment, per llavors ja havíem reemplaçat totes les estructures evociï amb palaus i temples més adequats...
En Malik Carr es va girar cap a Nom Anor, mentre Borga seguia parlotejant.
-Sembla quelcom sorgit dels laboratoris dels nostres cuidadors.
-Cert -va admetre Nom Amor amb un breu somriure. La primera vegada que la vaig veure, vaig pensar el mateix.
Borga havia deixat de parlar i contemplava a Malik Carr amb recel.
-Em temo que em té en desavantatge, comandant -va dir amb alegre servilisme-. Encara que he fet algun progrés amb els tutorials que em va proporcionar Pedric Cuf, encara no estic molt versada en el seu idioma.
-El Comandant només em deia que li encanta com ha transformat aquest lloc -va respondre Nom Anor després d’aclarir-se la gola.
-En aquest cas -va afegir Borga amb un somriure ambigu -, tornem a parlar de negocis... tal com vostè va suggerir abans.
En Malik Carr va assentir educadament.
-A canvi de permetre'ls l'ús de certs mons, un dels quals ja els hi hem proporcionat en senyal de bona fe, els hutt ens veiem obligats a exigir als yuuzhan vong que no envaeixin l'Espai Hutt i que eviten els següents mons: Ròdia, Ryloth, Tatooine, Kèssel i certs planetes del cúmul estel·lar Si'klaata i del sector Kathol.
Borga va alçar la veu, anticipant-se a qualsevol objecció.
-Sóc conscient que tenen una flota de naus estacionades en els límits del sistema Y'Toub, però els Hutt tenim armes i recursos, i una guerra contra nosaltres només els desviaria del seu objectiu principal: la derrota de la Nova República -es va detenir un segon-. Perquè aquest és el seu objectiu, oi?
En Malik Carr i Nom Anor van intercanviar una breu mirada de confusió abans que el primer contestés.
-De moment, els nostres objectius no els hi incumbeixen. A més, seria prematur decidir quin de nosaltres drets sobre quins mons, quan ni tan sols sabem si l'aliança que formem serà satisfactòria per a ambdues parts. En tot cas, aquesta decisió li correspon al nostre Sumo senyor Shimrra. Mentrestant, suggereixo que tracti el tema amb el meu superior, el Comandant Suprem Nas Choka, que vol entrevistar-se amb vostè quan arribi a l'Espai Hutt, d'aquí a uns dies.
Borga va assentir.
-Em complaurà concedir-li audiència i faré el que m'ha suggerit, discutir amb ell els termes de l'acord. No obstant això, voldria proposar una cosa a la seva consideració. A més d'embarcar-nos en diferents empreses, els hutt sentim una clara inclinació pel comerç d'esclaus i tenim una llarga tradició que ho demostra. He pensat que la nostra experimentada i consolidada xarxa de rutes espacials i hiperespacials ens permetria servir millor als interessos de la nostra societat, com vostè l'ha anomenat, supervisant el transport de captius, obrers, servents i altres éssers destinats als seus sacrificis..., una tasca per a la qual estem especialment preparats. D'aquesta manera, els yuuzhan vong no necessitarien utilitzar les seves pròpies naus per al trasllat d'éssers inferiors fins al seu ben merescut càstig, sigui l'esclavitud o la immolació.
-A canvi de què? -Preguntà Malik Carr previngudament.
-De la seva promesa de no interferir en el comerç d'espècia i altres articles prohibits.
-Espècia? -va interrogar Malik Carr a Nom Anor.
-Euforitzants recreatius..., alguns dels quals són derivats aràcnids.
Borga va seguir l'intercanvi de paraules i va donar un copet amb les dues mans. Van aparèixer servents humans que portaven diverses safates amb pols cristal·lina de diverses composicions i colors.
-Aquí exemples de brillestim i de kor extret del mineral ryll -va explicar Borga, assenyalant una safata rere una altra-. I allà carsuno, lumni, espècia, espècia gree i andris. -Va fer una pausa per mirar a Malik Carr-. Si vol provar qualsevol d'elles...
En Malik Carr va alçar la mà en un gest de negativa.
-En altre moment potser –va dir Borga cortesament-. Què opina de la meva proposta?
En Nom Anor es va tornar cap a Malik Carr amb excitada determinació.
-Això encaixa perfectament amb els plans del comandant suprem Nas Choka de reunir les poblacions resistents a uns quants mons seleccionats per al seu adoctrinament i seguretat.
En Malik Carr va assentir evasivament abans de dirigir-se a Borga.
-No té escrúpols a trair a les diferents espècies que abracen els principis de la Nova República?
Borga va deixar anar una sinistra riallada.
-No més que els que Pedric Cuf. Al cap i a la fi, comandant, el negoci és el negoci, i si algú ha de treure avantatge de la nova situació de la galàxia, aquest algú bé poden ser els hutt.
-Que així sigui -va acceptar Malik Carr.
Borga va somriure àmpliament.
-Un altre petit detall, comandant. Atès que el nostre benefici mutu requereix que les naus hutt procurin no interferir involuntàriament en les seves operacions, seria demanar massa que ens mantinguin informats de les seves... bé..., imminents activitats?
En Malik Carr va creuar una mirada amb Nom Anor.
- Tal com vas predir.
-La Negociació també és part de la seva tradició –va respondre Nom Anor amb una inclinació de cap a penes perceptible.
-Tens bon ull, Executor.
-Tinc pràctica, comandant.
Borga els va mirar sense comprendre.
-Estàvem discutint les condicions -li va explicar Nom Anor.
-Consideren la nostra demanda com part de l'acord -va dir Borga despreocupadament -. Una mostra de confiança.
-El que demana sembla bastant inofensiu -va concedir Malik Carr-. Com vulgui, Borga, no voldríem que les seves naus d'espècia interferissin inadvertidament amb les nostres activitats.
-Això mateix deia jo, comandant.
-Aleshores, fins a nou avís, potser li convingui evitar els sistemes tynnanià, bothan i corellià. Especialment, Tynna.
L'àmplia ganyota de Borga va tornar al seu rostre.
-Tynna, Bothawui i Corèllia... Així doncs, comandant, hem de reduir el nostre comerç amb tots aquests sistemes.
En Malik Carr va aspirar amb arrogància.
-Li suggereixo que redueixi el seu comerç a zero.

-OOOOO-

Així que els yuuzhan vong i el seu seguici van abandonar el palau, tres hutt van entrar precipitadament a la sala de la cort de Borga. Un jove hutt, amb uniforme color canyella, lliscava pels seus propis mitjans; un de més vell, amb una banda verda recorrent-li el dors i la cua afuada, era transportat en una llitera portada a coll per una dotzena de weequays la seva pell semblava cuir; i un altre encara més vell, que lluïa una espigada barba grisa, utilitzava un trineu flotant.
Aquest últim, Pazda Desilijic Tiure, oncle del famós Jabba Desilijic Tiure, va ser el primer a expressar la seva indignació.
-Qui es creuen que són, presentant exigències als hutt com si fóssim una espècie insignificant que només intenta evitar el vessament de sang? Aquest Malik Carr em recorda als pitjors Moffs imperials d’en Palpatine. I el que es fa dir Pedric Cuf és igualment traïdorenc... Parla per ambdós costats de la boca.
Pazda va mostrar a Borga la seva expressió més austera.
-Els Desilijic mai haurien permès tals indignitats en la seva cort.
-Jabba hagués llançat a Malik Carr i a Pedric Cuf al cau d'un rancor, i s'hauria arriscat a un enfrontament amb la flota dels yuuzhan vong.
-Com es va arriscar amb el Mestre Jedi Skywalker? -Va assenyalar el hutt més jove, Randa Besadii Diori-. Personalment, sempre vaig creure que l’aridesa de Tatooine va trastornar el judici d’en Jabba -realitzà una inclinació de cap a la seva mare, Borga, elevant-se sobre la seva poderosa cua. -Els has manejat amb mà experta.
-Cadell impertinent -xiuxiuejà Pazda-. Què en saps tu de manejos i estratègies si has crescut entre riqueses i privilegis?
-Sé una cosa, ancià hutt, que mai perdré les meves riqueses i els meus privilegis –va respondre Randa.
-Ja n'hi ha prou -va tallar Gardulla El Jove, el hutt que anava en la llitera, traspassant a Randa amb la seva mirada-. Respecta als teus majors... encara que no estiguis d'acord amb ells. -va ordenar als seus musculosos portadors que l'acostessin a Borga, saludant amb un moviment de cap al divan levitant del cap Besadii-. Si vols enganyar un enemic, fingeix témer-lo.
La ganyota somrient que Borga havia exhibit davant Malik Carr i Nom Anor s'havia transformat en una de fúria.
-És preferible que els yuuzhan vong sobreestimin el nostre servilisme a la nostra agudesa.
Gardulla va riure sense alegria.
-Vas aconseguir enganyar-los perquè revelessin els seus pròxims objectius.
-Com us vaig prometre que faria.
-Una informació així és potencialment inestimable. Informarem a la Nova República dels seus plans d'invasió?
Borga negà amb el cap.
-Els agents d'Intel·ligència de la Nova República ja han donat els primers passos per contactar amb nosaltres. Esperem i vegem el que posen damunt de la taula de negociacions.
-Serà millor que ens facin una oferta que valgui la pena –va dir en Randa. Gardulla va ignorar el comentari.
-No hi ha dubte que els yuuzhan vong esperen que revelem el seu pla.
-No, no n'hi ha -va acceptar Borga-. Per això no farem cap moviment. La Nova República haurà d'acudir a nosaltres.
Va lliscar de la llitera fins a terra.
-Quan Xim El Dèspota i les seves legions d’androides van intentar envair l'Espai Hutt, el Gran Kossak els va derrotar a Vontor i els va enviar d'una cuetada a la seva Hegemonia Tió. I quan el Moff Sarn Shild va intentar aixecar un bloqueig al voltant de Nal Hutta i destruir la nostra lluna, els grans clans van deixar de banda les seves diferències per manipular els febles imperials i enviar-los també de tornada al seu patètic Imperi.
Va fer una pausa i va passejar la seva mirada per Pazda, Randa i Gardulla el Jove.
-Hem capejat molts temporals, i també capejarem aquest. Si fem les coses, aconseguirem enfrontar a la Nova República amb els invasors per a benefici dels hutt.
-I sense necessitat d'una barroera Estrella de la Mort per aconseguir-ho -xiuxiuejà Pazda, en referència al fracassat Projecte Espasa Fosca d’en Durga.
Borga el va fulminar amb la seva mirada.
-Torna a insultar a la meva família i deixaràs de ser benvingut en aquesta Cort.
Pazda abaixà el cap.
-Perdoneu els desvaris produïts per la meva avançada edat, altesa.
Gardulla va agitar la seva massa al compàs d'una rialla sinistra.
-Com solia dir el meu pare: "Sempre hi ha prou per dividir, prou per guardar, prou per malbaratar i prou per robar... Sempre que se sigui el primer a posar-hi la mà a sobre."
Borga va riure amb ell.
-De moment, avisem als nostres subcontractistes perquè siguin cautelosos amb les seves transaccions i lliuraments -Mirà a Leenik-. Qui s'encarrega dels nostres assumptes en els sistemes amenaçats?
El rodià va fer una lleu inclinació de cap abans de respondre:
-Boss Bunji supervisa els embarcaments a Corèllia, i Crev Bombaasa els de Tynna i Bothawui.
Borga es va llepar els llavis.
-Informi’ls que suspenem tot negoci en els sistemes en perill... i que redoblin els seus esforços en els altres -va començar a donar fortes palmades per despertar els sicofantes que s'havien quedat adormits-. Escoltem música i ballem per celebrar aquest dia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada