dijous, 21 de maig del 2015

La Prova de l'Heroi (XXV)

Anterior



CAPÍTOL 25

Les imatges de la brutal batalla que es desenvolupava a la zona propera a la Vora Exterior del sistema de Bilbringi eren transmeses mitjançant víllip a Obroa-Skai, on els comandants Malik Carr i Tla, i l'estrateg Raff i Harrar, les presenciaven en temps real a la nau del Sacerdot.
-La Corbeta de la Brigada de la Pau ha realitzat diversos intents de posar-se en contacte amb nosaltres -va dir un víllip a Nom Anor, però hem ignorat totes les seves peticions de socors.
Darrere d'ell, en el camp visual del víllip, la llum dels làsers llampeguejava i anava d'un costat a un altre en el negre espai, més enllà del lloc d'observació de la fragata. De tant en tant, un caça de morro xato passava prop del pont, descarregant globus encegadors d'energia encapsulada. La majoria eren absorbits per les singularitats, però alguns explotaven contra la nau amb una força tremenda, alterant el senyal d'entrada del víllip amb línies ondulants d'interferències, o suspenent-lo del tot.
-Amb el degut respecte, comandant Malik Carr -va dir Tla-. No m'agrada haver d'abandonar aliats..., encara que abans, i sense consultar, s'hagin adjudicat la tasca de rescatar les infiltrades de l’Executor Nom Anor. I el que és més, no m'agrada que les nostres forces saltin d'un costat a un altre per evitar l'enfrontament amb l'enemic.
En Harrar es va posar davant del víllip emissor.
-El preocupa que algú jutgi els seus actes com covards? –preguntà a Nom Anor.
-No, no em preocupa, sabent que els meus actes beneficien a una causa més important.
Tla el va mirar amb les celles arrufades.
-Les opinions no importen aquí, Executor.
El comandant Malik Carr va contemplar per un moment a Tla i es va girar cap al víllip de transmissió.
-Cediria vostè el comandament per apaivagar la preocupació del comandant Tla, Executor?
En Nom Anor va ridiculitzar aquesta idea.
-Fins i tot jo sé que no s'ha d'intercanviar una indignitat menor per una altra més gran.
Des d'alguna part fora del camp visual, els hi va parlar el subordinat al comandament del pont de la fragata.
-Executor, una nau enemiga ataca el dovin basal de la nau controlada a distància. De moment, el dovin basal no ha estat capaç de repel·lir l'atac. Actua com si estigués atordit.
-Mostra’ns aquesta nau -va ordenar Nom Anor.
El víllip de recepció de la nau d’en Harrar va mostrar la imatge d'una nau de color gris blanquinós, amb protuberants mandíbules i armament d'extraordinari potencial.
El víllip d’en Nom Anor mirà l’estrateg.
-Tu has estudiat les imatges víllip de les nostres batalles prèvies amb l'exèrcit de la Nova República. Reconeixes aquesta nau?
El superior cervell d’en Raff es va posar a treballar. Finalment, va assentir.
-Aquesta nau va estar a Helska -va anunciar als presents del centre de comandament, així com als que estaven a bord de la fragata-. La recordaven els satèl·lits víllip que va deixar el prefecte Da'gara.
-A Helska –va dir Malik Carr, sorprès-. Jedi? -Preguntà a Nom Anor. -És possible que hagin endevinat les teves intencions?
En Nom Anor negà fermament amb el cap.
-És poc probable. I si realment són pilots Jedi, estaran massa ocupats confonent al dovin basal i vencent-lo en aquest insignificant enfrontament com per adonar-se del que estan fent.
-Subordinat –va dir. -No facis res per protegir el dovin basal. Si aquesta nau aconsegueix destruir-lo, ordenaràs als coralites que es comportin com si de sobte s’hagués estès el caos.
L'estrateg Raff va prendre la paraula.
-Em permeto assenyalar que la destrucció del dovin basal farà que les naus petites que van abordar el creuer puguin tornar a enlairar...
-El dovin basal ha estat destruït -va dir el subordinat. La imatge del víllip mostrà davant els presents a la nau d’en Harrar a la nau enemiga apartant-se on hi havia la nau del dovin basal.
-Tres llançadores han sortit del creuer –va dir el subordinat a Nom Anor. -Dos han desaparegut per darrere de la nau de passatgers, en direcció al planeta. L'altra es dirigeix ​​a la nostra posició actual.
-Crec que la Brigada de la Pau ha aconseguit a l’Elan –va dir el comandant Malik Carr sense inflexió en la veu, trencant el silenci que va caure sobre el centre de comandament-. I sospito que intenten portar-la de tornada a casa.
-La corbeta segueix fermament ancorada al creuer -replicà Nom Anor. -Potser només vulguin que sigui el seu santuari.
El comandant Tla no va poder ocultar la seva satisfacció.
-Sigui discret –va dir Harrar per fi-, però mantingui a ratlla a aquesta nau.
-I si la Sacerdotessa Elan es troba realment en aquesta llançadora? -Preguntà Malik Carr.
En Harrar va mirar el víllip d’en Nom Anor, que va respondre pel Sacerdot.
-Elan sabrà què fer.

En Droma seguia cridant quan finalment en Han va aconseguir pujar a la coberta, grimpant per la cua del ryn, no sense esforç, i es va estirar a terra, panteixant i mantenint-se a distància segura de la vora del túnel de descens desactivat.
En Droma es va desplomar a terra i va començar a gatejar d'un costat a un altre, gemegant de dolor.
En Han va recuperar l'alè i es va acostar a ell.
-Hi ha res que pugui fer per ajudar-te.
-Sí -Digué Droma, mirant-lo amb els ulls plens de llàgrimes-. Aprèn a caure amb més suavitat. Aprèn a caure millor.
En Han es va asseure com va poder, amb les mans reposant sobre els genolls flexionats.
-Això és fàcil de dir per a algú amb cua -va deixar que passés un moment i va somriure-. M'has salvat el coll, Droma. No ho oblidaré.
En Droma va deixar anar una rialleta.
-No podia deixar-te caure. Com tu vas dir, ets massa famós per morir.
-Més et valdrà creure-ho –donant-li un copet a l'esquena, Han el va ajudar a aixecar-se-. Anem, potser encara estiguem a temps d'agafar-los.
En Droma va esbufegar amb exasperació.
-Mai et rendeixes, no?
En Han li va somriure mig girat.
-Gràcies a tu tinc una segona oportunitat.
-La propera vegada m'ho pensaré dues vegades -murmurà Droma.
Amb el ryn coixejant darrera d'ell, Han va recórrer el passadís a grans gambades, cap a la porta de l'hangar. Però fins i tot abans d'arribar estava clar que el mecanisme d'obertura havia estat inutilitzat per un precís tret làser.
Tot i això, en Han va donar uns copets a la nansa i es va girar cap a Droma, arrufant les celles.
-A Reck no se li escapa res.
Van tornar per on havien vingut i van girar diverses vegades a la dreta, fins arribar a una porta... que també havia estat inutilitzada per trets làser. Igual va succeir amb totes les portes que accedien a l'hangar des d'aquesta part del Reina. Però quan van donar la volta completa i van arribar a la primera porta, el passadís feia pudor de l’astringent olor del plastiacer fos, i algú estava tallant un semicercle perfecte en la superfície de la porta.
-Un tallacascos –va dir en Han nerviós.
En Droma i ell es van fer a un costat mentre el tallador continuava amb la seva tasca. Moments després, un disc enorme d'aliatge va caure a terra amb un estrèpit eixordador, i va rodar uns metres pel passadís, girant com una moneda abans d'acabar assentant-se a terra. Entre nuvolets de fum blanc agitats per la pressió diferencial van sorgir dotze soldats d'elit de la Nova República amb cascos negres i uniformes de combat A / KT, portant rifles làser E-15A i llançagranades.
En Han i Droma es van ocultar en un buit de la paret mentre els soldats avançaven en tromba pel passadís, aparentment ignorants del fet que la majoria dels membres de la Brigada de la Pau ja havien abandonat la nau. Han li va assenyalat a Droma l'obertura circular de la porta. A l'espaiós hangar pressuritzat hi havia l’aerodinàmica nau d'assalt en què havien arribat els soldats, a més de dues Ala-X.
Un dels pilots dels caces sortia de la cabina quan Han se li acostar corrent i li va preguntar si havia vist alguna nau sortint de l'hangar.
El pilot es va treure el casc i es va apartar la llarga cabellera de la cara.
-Crec que han sortit tres llançadores, però jo no n’he vist cap -el pilot va mirar al Han i a Droma amb desconfiança-. Qui sou vosaltres?
En Han estava pensant quin nom donar-li per a poder posar-se al comandament d'una nau, quan un altre transport va travessar el camp de força transparent de l'hangar i es va sotmetre a l’adherència de la gravetat artificial del creuer.
Al Han li va costar un moment acceptar que realment es tractava del Falcó.
En Droma va riure, burleta.
-Mira el que s'ha empassat el Reina.
En Han es va girar cap a ell amb les celles arquejades i la boca en forma d'O.
-Escolta, que estàs parlant de la meva nau.
En Droma mirà al Han, després al Falcó i després al Han altra vegada.
-La teva nau?
Sense molestar-se a explicar-se, Han es va precipitar cap a l'hangar mentre el Falcó s'assentava sobre els seus enormes discos d'aterratge. Estava esperant al final de la rampa d'estribord quan Luke, la Mara i la Leia van aparèixer. Darrere d'ells van arribar R2D2 i C3PO, que, veient al Han, va alçar els braços i gairebé ensopega acostant-s'hi.
-Gràcies al Faedor, segueix vostè viu! -Va exclamar l’androide-. No sé què hauria fet si els meus actes haguessin contribuït a la seva desaparició! -Es va girar cap el seu company. Veuràs, R2, per molt en contra que estiguin les possibilitats, sempre queda una possibilitat de vèncer.
A la Leia se li va il·luminar la cara. Va intentar córrer als braços d'en Han, però ell la va evitar amb rudesa.
-Has vist alguna nau sortint d'aquí en arribar? -Li va preguntar ell. Ella va negar amb el cap.
-Nosaltres...
-Leia, aquest és Droma –va dir ell ràpidament, arrossegant al ryn entre ells-. Droma, la meva dona, Leia.
La Leia va parpellejar.
-Droma? Qui...?
-La corbeta –va dir Han al Luke-. S'ha anat?
-No, Han...
-Reck deu estar de camí de la nau yuuzhan vong –va dir Han, mirant fixament a Droma.
-Reck? –Preguntà la Leia.
-La Brigada de la Pau -va dir en Han, com si fos una sola paraula-. Han rescatat les desertores.
En Luke el va contemplar amb profund interès.
-Desertores?
En Han es va girar cap a ell i cap a la Mara, que tenia un aspecte delicat, i va prémer els punys recordant el que l’Elan havia dit sobre la malaltia propagada pels yuuzhan vong.
-No hi ha temps per explicacions –va dir, corrent rampa amunt.
En Droma mirà la Leia.
-Encantat de conèixer-la -va dir, i va córrer també per la rampa, arrastrant la cua rígida darrere seu.
En Luke va mirar la Leia, atònit.
-Han, espera -va dir, però la Leia li va posar una mà al braç per impedir-li que seguís.
-No, Luke, deixa’l -mirà a la rampa mentre en Han i el seu company desapareixien a l'interior de la nau -. Necessita fer això.

-OOOOO-

En Han es va impulsar fins a la cabina davantera i va caure directament al seient del pilot. Ja estava prement interruptors i palanques quan va entrar Droma.
-Coneixes els YT-1300? –Preguntà en Han, mirant cap enrere i amb les dues mans anant d'un costat a un altre.
-La nostra caravana des del Sector Corporatiu incloïa diversos 1300. Però no ens agradava presumir d'això.
En Han va fer una ganyota i va assenyalar el seient del copilot.
-Posa't el cinturó. D'aquest sí que val la pena presumir.
En Droma va sortejar els seients del darrere i es va acomodar a la gegantina cadira a la dreta d'en Han.
-S’ha de ser una persona de dimensions considerables per omplir aquest seient -va dir.
En Han va deixar de fer el que estava fent i va mirar a Droma. I per un instant, va tenir una visió d’en Chewbacca. Assegut tan llarg com era, el wookiee tenia un somriure a la cara i les grans potes col·locades darrere del cap despentinat. El seu pèl color canyella brillava com acabat de rentar, i les seves dents resplendien. Es va girar cap al Han i va expressar la seva alegria amb un agut udol. Després es va fer unes riallades que van ressonar per tota la nau.
En Han va sentir una profunda calidesa al pit i els ulls se li van omplir de llàgrimes. Va haver d'empassar saliva per poder parlar.
-Això no ho dubtis –va murmurar, girant cap al finestral.
En Droma contemplà la cabina mentre el Falcó s'activava i els retropropulsors l'acostaven cap a la transparència magnètica del moll, i, més enllà, al camp d'estrelles.
-Vaig pensar que m'havies dit que la gent que t’envoltava era rica.
En Han va deixar anar una rialleta i va assenyalar amb un polze per sobre l'espatlla.
-El paio de negre que has vist aquí és Luke Skywalker.
En Droma es va quedar impressionat.
-Skywalker, el Jedi?
-El mateix que vesteix i calça. I la meva dona és la Leia Organa.
En Droma es va gratar el cap.
-Així que el teu nom real és Han Organa?
-Solo –va grunyir en Han, molest-. Han Solo -quan va veure que Droma se li quedava mirant com si res, va afegir:- M'estàs dient que no has sentit parlar de mi?
-Potser -va admetre Droma-, però els ryn coneixem a tanta gent.
En Han va deixar escapar un llarg sospir i es va concentrar en la tasca que tenia per davant. L'espai local estava ocupat per un frenesí de naus de guerra i foc creuat, però la batalla real tenia lloc bastant lluny del creuer, allà on l'ovoide yuuzhan vong es defensava del brutal atac dels raigs làser i els torpedes de protons.
En el temps que la Leia va emprar per a aterrar el Falcó, la corbeta de la Brigada de la Pau havia aconseguit separar-se del Reina i ara es trobava intercanviant trets amb quatre Ala-X, mentre es dirigia cap al costat més allunyat del més gran dels planetoides propers. Prop d'aquest planetoide, el porta-creuers de la Nova República surava com un sabre làser. Els caces i els coralites s'embrancaven igualats en tumultuosa batalla.
-Activa el verificador d'amics i enemics perquè identifiqui les llançadores classe Martial de la flota dels Sistemes de Sienar -va ordenar Han a Droma mentre augmentava la potència dels motors del Falcó.
En Droma va trobar el verificador i va iniciar la recerca.
-He trobat un -va dir gairebé immediatament-. En direcció a la nau yuuzhan vong.
En Han va prémer els llavis. En el fragor de la batalla, els pilots de la Nova República no havien reconegut a la llançadora com a enemic.
-Aquest és Reck –va dir.
-Mai hi arribarem.
En Han el va mirar de reüll.
-No et deixis enganyar per l'edat, col·lega.
Malgrat l'elevada pressió del compensador d'inèrcia, el sobtat augment de velocitat del Falcó va deixar enganxat a Droma al suport del seient. La seva estrafolària gorra va sortir volant i els ulls se li van obrir com plats per la sorpresa.
Va deixar escapar un crit estrident.
-Mare meva, quina nau! Quina meravella!
En Han es va limitar a somriure.
-Quan recuperis l'alè, digues el que hi hagi sobre la llançadora.
-Segueix apropant-se a la nau enemiga –li digué, emocionat.
-Vinga, ràpid –va apressar Han a la seva nau.
Tot d'una, el sistema de comunicacions es va activar.
-Falcó Mil·lenari, aquí el Thurse. Ambaixadora, creia que li havia dit que es mantingués al marge.
-L’Ambaixadora Organa Solo es troba actualment a bord del Reina –contestà en Han agafant l'auricular de la consola.
-Ets tu, Han? Sóc Mak Jorlen.
-Mak!
-Què fas aquí, Han?
-Vaig rere d'una llançadora que conté una cosa que vol la Nova República. Mak, potser necessiti ajuda per tornar quan la tingui.
-Afirmatiu, Falcó Mil·lenari. I, Han, benvingut de nou a la causa. Ara sí que tenim possibilitats de guanyar.
En Han va sentir que Droma el mirava fixament.
-Això és cada vegada més curiós -va dir Droma.
En Han va activar el controlador de tir d’autoseguiment del làser quàdruple de popa del Falcó, va situar a la llançadora en fugida dins de la quadrícula del monitor i va acostar la mà dreta al gallet del comandament.
Estava a punt de disparar quan, sense previ avís, el Falcó va semblar enfonsar-se en una anomalia gravitatòria. Han gairebé no va tenir temps d'accionar els propulsors per fer marxa enrere i impedir que la seva nau xoqués contra la seva presa de la pitjor manera possible.
De fet, la llançadora s'havia aturat bruscament i flotava a la deriva en l'espai.
-És com si hagués xocat contra un camp repulsor –va dir en Han mentre feia uns ajustos ràpids en els controls.
En Droma va assentir.
-Sembla parada.
Quan la distància entre el Falcó i el transbordador es va reduir fins a només uns quilòmetres, Han es va treure el cinturó i es va posar dret.
-Pren el comandament –li digué -. Situa el Falcó al seu costat .Utilitza el raig tractor si cal. Jo prepararé els ganxos d'abordatge de babord.
-Estàs pensant d’abordar-lo? -Deixà anar Droma, mirant-lo atònit -Els yuuzhan vong han de saber el que conté. I si aquesta nau ens ataca?
En Han mirà pel finestral. A certa distància, il·luminada per brillants explosions esfèriques, la fragata yuuzhan vong lliurava una fragorosa batalla
-Aleshores hauré d'actuar amb rapidesa –va dir en Han, i va sortir precipitadament de la cabina.

-OOOOO-

En el pont de la fragata yuuzhan vong, Nom Anor estudiava la imatge augmentada del víllip que mostrava a la llançadora rebutjada i evidentment danyada pel dovin basal. La mateixa nau enemiga que havia destruït el dovin basal auxiliar s'havia unit a la llançadora a la deriva, i els qui haguessin pujat a bord, fossin o no Jedi, havien d'estar intentant recuperar la Sacerdotessa prèviament rescatada per la Brigada de la Pau.
En Nom Anor va trobar dificultats per centrar-se en un únic aspecte de la batalla, mentre veia com delmaven als coralites i assetjaven la nau personal del comandant Malik Carr. Però tal i com havia deixat molt clar Harrar, no hi havia res més important que la recaptura de l'Elan.
-Deixi que la nau de la Nova República segueixi al costat de la llançadora una mica més abans de començar la persecució -li va dir al seu subaltern-. Ha de semblar creïble, però sense arribar a assolir-los. Per llavors pràcticament hauran exterminat als nostres coralites, i el nostre salt final d'aquesta farsa podrà semblar creïble.
Mirà pel finestral, cap al caòtic camp de batalla.
-Glòria a tots vosaltres, guerrers –va dir en veu baixa als pilots dels coralites.

-OOOOO-

Vestit amb un vestit de pressió i armat amb un rifle làser, Han va surar pel tub plegable de vapor que enllaçava magnèticament el braç de babord del Falcó amb el costat d'estribord de la llançadora. Utilitzant els garfis, Han es va impulsar a si mateix.
Es va aturar a l'escotilla de la llançadora per comunicar-se amb Droma per l'auricular del casc una última vegada abans d'entrar.
-Alguna resposta?
-Cap -li va dir Droma un cop més-. Igual ha patit un impacte sense que ens hàgim adonat. Corda't el vestit.
-Ja, gràcies -va dir en Han.
Va treure el fiador de rifle, va acostar una enguantada al tirador extern de l'escotilla i va entrar a la cambra d'aire del transbordador. Quan la porta es va segellar de nou, i el compartiment es va reciclar, va alçar el rifle a la altura dels malucs i va prémer l'interruptor d'obertura intern.
Ningú va acudir a rebre’l a la porta.
-Estic dins –va dir a Droma-. Pressió, gravetat i atmosfera operatives. Aniré primer al compartiment de passatgers.
Va obrir l'escotilla i es va ficar dins. Una substància negra i granulosa, que va cruixir sota els seus peus, cobria el terra i gairebé totes les superfícies horitzontals. Han es va ajupir per agafar-ne una mica entre els dits enguantats i el va acostar al visor del casc.
-Això està ple d'una cosa negra -va dir per l’intercomunicador-. Com petites closques de nou o alguna cosa així.
-Hi ha senyals d’en Reck?
En Han va recórrer el passadís i va fer un bot arribant a la part davantera. Tres dels camarades d’en Reck estaven desplomats sobre els seients, amb les cares terriblement desfigurades i les camises xopes en sang que els hi brollava dels ulls, les orelles i el nas.
-Què passa? -Preguntà Droma, nerviós, davant la breu exclamació d'en Han.
-Tres morts... No sé per quina causa. Semblen ruptures sanguínies massives.
-Estàs segur que la nau no es va despressuritzar?
-Així i tot, mai he vist res com això –Han va mirar la porta davantera oberta. -Vaig a la cabina.
A l'interior va trobar la mateixa substància negra, així com a Reck, Capo i el que en Han pensava que era un yuuzhan vong, tots morts i igualment dessagnats. La caixa que portava l'agent enemic jeia oberta a terra. Molt a prop es trobava la repugnant criatura que havia aterrit l'emmascarador ooglith de l'Elan.
-En Reck és mort -va dir Han per l’intercomunicador-. Estan tots morts.
-I les desertores?
-Ni rastre. Llevat que estiguin al celler.
En Han va mirar una vegada més a Reck.
-Anem a baix -es va dir a si mateix.
Va travessar el compartiment de passatgers, cap el celler posterior, i va obrir la porta.
-Les he trobat -va dir a Droma, fins i tot abans que l'escotilla s’obrís del tot.
En un gran quadrat de reixeta estaven Elan i Vergere, inconscients, però sanes i estàlvies. Al celler no semblava haver-hi la substància negra. Han va passar el braç per sota el cap de l'Elan i la va incorporar suaument. Els seus intensos ulls blaus van parpellejar abans d'obrir-se de bat a bat, aterrits. Es va agitar en braços d'en Han, i els seus moviments sobtats van fer que la Vergere també s'estremís.
-Sóc jo..., Han! -Li va dir a través de l'altaveu intern del vestit de pressió.
L’Elan va començar a tranquil·litzar-se.
-Ens van drogar –va dir ella, mig atordida, i va mirar al seu voltant amb confusió-. On són? Què ha passat? Per què portes un vestit espacial?
Ell la va ajudar a aixecar-se i la va guiar al compartiment de passatgers. Els seus peus tot just havien fregat lleument la cosa negra quan ella va cridar i es va quedar petrificada.
-Bo'tous! -Digué ella, en el que en Han va suposar era l'idioma yuuzhan vong-. Un arma biològica! Un agent sanguini aeri!
-Aquesta cosa negra és... bo-el que sigui...?
L’Elan va negar amb el cap.
-El que estàs veient són les restes del bo'tous. Un residu inofensiu -va assenyalar als seients davanters-. El que els va matar va ser el que van inhalar.
La Vergere va sortir del celler i va ofegar un crit.
-Estan tots morts menys vosaltres dues -va dir en Han.
L’Elan li va mirar completament atònita.
-Però qui ha fet això?
-Això m'agradaria saber. És possible que la Brigada de la Pau portés amb ells aquesta... cosa?
-Sí, és possible. Tenien un dovin basal i un desemmascarador. Potser també tinguessin bo'tous –Mirà al Han-. Potser planejaven utilitzar-lo contra els passatgers del creuer.
-I per què no et va afectar a tu?
-Quan ens vam enlairar del Reina de l'Imperi ens van tancar hermèticament en el compartiment -es va quedar mirant al buit-. De tota manera, els yuuzhan vong som immunes.
En Han va assentir, evasiu, i va activar l'intercomunicador.
-Droma, reuneix-te amb mi al lateral de l'entrada. Les vaig a portar a bord.
-Més et val donar-te pressa –va respondre Droma ràpidament-. La nau de guerra ve dreta a per nosaltres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada