diumenge, 24 de maig del 2015

Hereus de la Força (XVII)

Anterior



17

En Lowbacca estava llançant crits de confusió i alarma dins del temple il·luminat amb torxes que albergava l'Acadèmia Jedi. Agitava els seus llargs i peluts braços d'un costat a un altre per subratllar la urgència de la situació. No sabia com aconseguir que l’entenguessin, i només sabia que havia d’advertir-los de la presència del caça TIE i obtenir ajuda per al Jacen, la Jaina i la Tenel Ka.
La Tionne i els altres estudiants Jedi agrupats al seu voltant s'estaven posant cada vegada més nerviosos. Cap d'ells podia parlar el llenguatge dels wookiees.
- No podem entendre't, Lowbacca -va dir la Tionne -. On és el teu androide traductor?
En Lowie va tornar a palmetejar-se maluc i va deixar escapar un so ple de consternació. Mai havia imaginat que li trastornaria tant no tenir el xerraire androide al seu costat.
- On són en Jacen, la Jaina i la Tenel Ka? -Va preguntar la Tionne -. Es troben bé?
En Lowbacca va tornar a llançar un rugit i va assenyalar la jungla, intentant explicar-ho tot.
- Hi va haver algun accident? Estan ferits? -Va preguntar la Tionne.
Els seus ulls color mareperla estaven molt oberts i la seva cabellera platejada ondava al seu voltant com si estigués viva. Les seves llargues i delicades mans van agafar el pelut braç d’en Lowbacca.
Quan cantava balades Jedi als estudiants congregats a la gran sala d'audiències la seva veu havia sonat sedosa i plena de calma, però en aquell moment les seves paraules tenien un dur matís cristal·lí i estaven impregnades per la decisió irresistible d'un autèntic Cavaller Jedi.
En Lowbacca va intentar pensar com explicar-ho, però la seva creixent frustració feia que li resultés cada vegada més difícil. No disposava de paraules que puguin comprendre. Sí, podia assenyalar la jungla, però com descriure un caça TIE estavellat, un pilot imperial que havia sobreviscut a la col·lisió i que els bessons eren ostatges seus?
Els joves Cavallers Jedi havien mantingut el seu projecte completament en secret mentre estaven fent reparacions a la nau estavellada. La Jaina havia volgut que el caça reparat i millorat fos una sorpresa que pogués ensenyar als altres estudiants, però el fet d’haver-lo mantingut en secret estava treballant contra ells. Ningú podia endevinar de què estava parlant en Lowbacca, i ningú coneixia l'existència de la nau estavellada.
Tampoc sabia què havia estat de la Tenel Ka. Hi havia mort, o se les havia arreglat per escapar? Estaria perduda en la jungla, sent assetjada per depredadors en aquell mateix instant? En Lowbacca va deixar escapar un gemec ple d'abatiment i preocupació.
Incapaç de seguir contenint-se per més temps, en Lowie els deixà tota la història en una sorollosa sèrie de grunyits i rugits wookiee. Tots els que l'envoltaven es van anar alterant cada vegada més, incapaços de desxifrar ni una paraula del que estava dient. La frustració va acabar imposant-se, i en Lowie va colpejar una paret de pedra amb els punys i va passar al costat de la Tionne i els altres estudiants Jedi per internar-se en les fredes ombres del Gran Temple.
- On vas, Lowbacca? -Va cridar la Tionne.
Però el jove wookiee no li va respondre.
En Lowie seguia estant cansat, però els altres no van poder atrapar-lo. Les seves llargues i musculoses cames el van portar pels serpentejants passadissos de la vella ruïna de pedra, desplaçant-lo amb només una gairebé imperceptible coixesa. Va arribar sense alè a la sala que havia estat el vell centre de comandament quan el temple servia com a base rebel. En Luke Skywalker l’havia conservat tal com estava per mantenir-se en contacte amb la resta de la Nova República.
En Lowbacca sabia que el seu oncle Chewbacca seguia en el sistema de Yavin, prop del gegant gasós ataronjat en què Lando Calrissian havia instal·lat la seva explotació minera orbital per buscar gemmes corusca. Si aconseguís establir contacte amb el Falcó Mil·lenari i parlar amb el seu oncle, ell podria explicar-li-ho tot directament. Chewbacca,  juntament amb Han Solo, el pare d’en Jacen i la Jaina, sabria què calia fer.
En Lowie es va deixar caure en un seient davant d'una consola i va deixar anar un sospir d'alleujament. El centre de comandament estava ple de les úniques coses que li semblaven familiars en aquell moment dins de l'Acadèmia Jedi: equip electrònic i ordinadors. En Lowbacca sabia amb tota exactitud com comunicar-se mitjançant ells.
Va manejar els controls amb veloç decisió, prement els botons adequats amb els seus dits acabats en urpes. Quan la Tionne i els altres van aconseguir atrapar-lo i entrar al Centre de Comunicacions, en Lowbacca ja havia establert un canal de comunicació amb el Falcó Mil·lenari.
La Tionne va comprendre immediatament el que estava fent i va assentir.
- Bona idea, Lowbacca! - Va exclamar, i va esperar al costat del jove wookiee mentre un Han Solo que semblava molt endormiscat responia a la crida.
- Sí, aquí Solo... Qui diu que és? Luke? És l'Acadèmia Jedi?
En Lowbacca va deixar anar un bel wookiee en el micròfon, esperant que el pilot humà pogués entendre'l.
La Tionne es va inclinar sobre en Lowbacca abans que pogués seguir, i va parlar pel receptor vocal.
- Ha passat una cosa, general Solo. Els bessons i la Tenel Ka han desaparegut, i en Lowbacca està intentant explicar el que ha succeït. Però no aconsegueix fer que li entenguem. Ha perdut el seu androide traductor.
En Chewbacca va entrar al canal de comunicacions amb un rugit de sorpresa. En Lowie, molt excitat, va tornar a explicar-ho tot el més de pressa que va poder en el llenguatge wookiee. Chewbacca va deixar anar un rugit d'ira, i en Han va tornar a parlar.
- Calma, vell amic... He sentit la major part, però alguns dels detalls potser se m'hagin escapat. Era alguna cosa sobre un caça TIE estavellat i un soldat imperial que els ha pres com a ostatges?
Els dos wookiees van emetre sorollosos assentiments.
-D'acord, no us mogueu d'aquí. Anem de camí! -Va dir en Han -. Podem desconnectar la nau de l'estació de Lando en uns segons, i de totes maneres ja ens estàvem preparant per sortir d'aquí. El Falcó Mil·lenari hi serà d'aquí a unes dues hores..., crec que a mitjans del matí local. Mantingueu la calma, i prepareu-vos per ajudar-me a lluitar per recuperar els nois!
En Lowie i Chewbacca van llançar un nou rugit d'assentiment. La Tionne va contemplar el jove wookiee amb la cara plena de sorpresa.
- Un caça TIE! Imperials aquí? De pressa, hem de fer que tothom es prepari per si ataquen.

El Falcó Mil·lenari va travessar l'intens blau de l'atmosfera amb una encegadora espurna blanca sorgint dels seus motors subllumínics posteriors i es va dirigir cap a les antigues estructures Massassi. En Lowie era a la pista de descens davant del Gran Temple, delint-se de veure el seu oncle. El jove wookiee va rebre la nau agitant els seus peluts braços mentre s'aproximava.
La claredat de l'alba s'anava tornant més càlida a cada minut que passava. Les dues hores que el Falcó Mil·lenari havia necessitat per partir de Yavin, el gegant gasós, i arribar a la lluna de les jungles li havien semblat les més llargues de tota la seva vida a Lowie.
En Lowie va retrocedir cap a l'ombra del temple mentre el Falcó Mil·lenari es posava a terra mitjançant diverses ràfegues dels seus feixos repulsors acompanyats per estridents xiulets. Les planxes encoixinades dels suports de descens van entrar en contacte amb el terra i es van estabilitzar, i un instant després la rampa va sorgir del casc com una boca que s'obre.
En Chewbacca va baixar a grans salts per ella, ajupint el seu pelut cap per no xocar amb el sostre, i va anar cap al temple. En Lowie corregué a rebre'l a mig camí, coixejant lleugerament. En Han Solo també va baixar corrent per la rampa i es va reunir amb ells, el desintegrador ja desenfundat a la mà.
- Esteu a punt per rescatar els nois? Bé, anem! -Va cridar en Han. La Tionne i uns quants estudiants Jedi van sortir corrent del temple. En Han va mirar al seu voltant -. On és en Luke? Encara no ha tornat?
- El Mestre Skywalker no és aquí -va dir la Tionne -. Haurem de defensar-nos amb els nostres propis recursos.
- Ens ocuparem d'això -va dir en Han-. En Lando ens ha proporcionat una mica d'armament extra, i totes les nostres bateries de canons làser estan carregades. Pots ensenyar-nos on els tenen presoners, Lowie?
En Lowbacca es va afanyar a assentir amb el seu pelut cap.
- Si hi ha més caces TIE imperials pels voltants, el més important que podeu fer és defensar l'Acadèmia Jedi, Tionne -va dir en Han-. Serà el seu objectiu més obvi. L'Imperi no li faria molta gràcia que la Nova República aconseguís una altra fornada de Cavallers Jedi.
- Estarem aquí per defensar l'Acadèmia Jedi, general Solo -va dir la Tionne -. Vostè vagi a la recerca dels nens.
- Molt bé, Lowie -va dir en Han-. Anem. No hi ha temps a perdre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada