dissabte, 16 de maig del 2015

La Prova de l'Heroi (XVI)

Anterior



CAPÍTOL 16

La llançadora girava a esquerra i dreta mentre en Han teixia una complicada ruta entre els centenars de naus estacionades a l'ombra de la Roda. Gairebé totes les naus i vaixells de càrrega estaven buits, però també hi havia altres amb les mateixes ganes d'escapar que en Han, i es movien a tota velocitat en la direcció que millor els hi semblava.
En Han va virar a babord, en paral·lel a la corba de l'estació, ascendint o descendint en funció de la runa que sorgien de l'interior, a causa dels efectes de la terrible arma dels yuuzhan vong. A un quart del camí al voltant de la Roda, va aparèixer una enorme nau de guerra enemiga, negra com la nit i amb parelles de braços de corall Yorik que la feien encara més repugnant. Retraient-se cap a una obertura del seu casc estava la colossal criatura òbviament responsable de les tres enormes bretxes que lluïa la cara exterior de l'estació.
-Això deu ser la cosa que es va empassar a Fasgo i a Roa –va grunyir en Han a ryn-. Tu i jo podríem estar ara aquí dins.
Va trepitjar a fons l'accelerador del transbordador i es va dirigir directament cap a la criatura, ignorant l'expressió de terror del seu copilot.
-Què fas? -Cridà el ryn.
En Han va assenyalar amb la barbeta a la finestra.
-Els meus amics estan atrapats dins d'aquesta cosa.
El ryn es va quedar sense veu per uns moments, però va exclamar:
-Així no podràs treure'ls!
-Tu mira -va dir en Han entre dents.
-Estàs Boig!
-Digues altra cosa que no sàpiga.
-D'acord, no tenim armes!
En Han es va adonar de sobte que no estava a bord del Falcó, i es va maleir a si mateix. Si estigués sol, o ni que fos amb el ryn, igual s'arriscava a atacar de totes maneres a aquesta terrorífica arma. Però el compartiment de passatgers estava ple d'innocents que ja havien escapat a una guerra i que, definitivament, no mereixien veure’s llançats al combat per un boig al volant d'una llançadora sense armes ni escuts.
En Han es va adonar que estava en la mateixa posició en què es trobava l’Ànakin a Sernpidal, obligat a triar entre les vides d'un munt d'estranys o la d'un únic amic. Aquella veritat se li va clavar al cor com una vibrofulla, i es va jurar a si mateix que, si aconseguia arribar a casa d'una peça, arreglaria les coses amb el seu pobre fill.
Així i tot, en Han no va poder evitar assetjar la criatura amb un vol rasant. Quan el morro de la cosa va estar gairebé a l'abast de la mà, i el ryn mig fora del seient per l'ensurt, Han va girar bruscament a babord, amb l’esperança que la fastigosa aberració sentís a la boca el regust del com combustible iònic de la nau.
El fet que la criatura sortís disparada de sobte de la nau de guerra i estigués a punt d'atrapar la llançadora d'un mos va donar a entendre al Han que s'havia complert el seu desig.
-Molt ! -Cridà el ryn-. Ja has aconseguit cridar la seva atenció!
Una mica atònit al seu torn, en Han va elevar la llançadora i després va descriure tot un seguit de bucles i girs evasius mentre la criatura continuava intentant atrapar-la.
-Aquesta maleïda cosa té la mala llet d'una llimac espacial!
-Sí, i nosaltres som el mynock que l'ha tret de polleguera! –Va dir el ryn.
En Han agafà amb força els controls. Prement a fons els pedals del fre, va tirar del timó de buit cap a la dreta, i va executar una caiguda en picat que va fer que la llançadora envoltés el coll de la rabiosa criatura fins a situar-se sota el casc de la nau enemiga.
-Qui va a netejar la cabina de passatgers? -Preguntà el ryn un cop es va haver netejat la boca.
-Ja pensarem després en això.
-Pel bé dels passatgers, en Han va augmentar l'activitat del compensador d'inèrcia i va disminuir la velocitat. El transbordador ja emergia per l'altre extrem de la nau enemiga quan va començar a xiular el panell d'instruments.
En Han es va quedar bocabadat.
-Què? -Va preguntar el ryn nerviós-. Què passa? –Mirà els indicadors-. Per què vas més a poc a poc?
En Han va manipular els comandaments.
- Ens ha atrapat un dovin basal! La nau ens està succionant!
El ryn es va redreçar al seient i es va posar als controls auxiliars. Mentre en Han lluitava amb el volant, el ryn va posar al màxim els motors, intentant que la llançadora ascendís a plena potència per arribar a dalt de la nau de guerra i allunyar-se per l'altre costat.
-Ben pensat –va dir Han mentre la llançadora escapava cap al que semblava ser espai obert-. Sort que ens hem allunyat d'aquesta cosa...
Un altre bot del ryn va fer que en Han callés. Quatre coralites que havien enlairat del ventre inferior de la nau de guerra i obrien foc contra ells.
En Han va girar cap a la dreta, allunyant-se dels coralites i iniciant una sèrie de maniobres evasives.
- Se t’havia d’ocórrer ficar-te amb la seva mascota! -Va exclamar el ryn mentre els terribles míssils passaven fregant les naus a banda i banda.
Davant d'ells, un autèntic eixam de coralites fugia de tornada a la nau de guerra, seguits de prop pels caces de la Nova República. En Han va frenar i va virar la nau, i llavors es va trobar de front amb el casc allargat d'un destructor estel·lar que apareixia des de darrere d'una de les llunes d’Ord Mantell. Furioses línies blaves d'energia van brollar de les torretes davanteres de la fortalesa, assetjant als coralites que es batien en retirada, i van estar a punt de donar al transbordador. Llavors, la nau de guerra yuuzhan vong va respondre amb trets de plasma tan encegadors com les formacions estel·lars.
En Han va accelerar i es va apartar del camp de batalla, oblidant tota precaució. Però seguien tenint enganxats a la cua dels quatre coralites als quals s'havia enfrontat.
-No hi ha dubtemurmurà en Han-. El meu passat em persegueix.
El ryn el va mirar.
- Serà perquè no corres prou!
En Han va prémer els llavis.
-Això ho veurem. Introdueix una ruta cap a la Roda.
-Anem a tornar?
-Ja m'has sentit.
-Serviria d'alguna cosa que em negués?
-Deixa de cridar –va grunyir en Han-. Desvia tota la potència als motors.
El ryn es va posar mans a l'obra sense deixar de balbucejar.
-No sé per què m’ha de perseguir a mi el teu passat.
-Deu ser per la teva gorra –va dir en Han-. A més, qui et va demanar que t’enganxessis a mi?
-Tens raó. La propera vegada escolliré a un altre.
En Han va portar la llançadora fins a la vora exterior de la Roda, però en l’últim moment va passar per sobre d'ella, deixant-se caure darrere entre dos dels radis tubulars de l'estació. Els quatre coralites els van seguir, però només tres d'ells van aconseguir imitar les difícils maniobres. El pilot de la última nau no va poder virar en el moment adequat i va xocar de front amb un dels radis, polvoritzant-se.
Ja lluny de la Roda, en Han va fer ascendir la nau i es va endinsar en l'espai.
-Projectils! -va advertir el ryn.
En Han va frenar bruscament i va virar la nau cap a un costat. Després va tornar a accelerar i girà 180 graus, conduint el transbordador de tornada a la Roda. El trio de coralites ni es va molestar a intentar imitar la maniobra i, quan van acabar de girar, el transbordador tornava a estar al costat a la vora exterior de l'estació espacial.
En Han va tirar dels comandaments i els va empènyer, portant la llançadora per sobre de la vora. Però aquesta vegada, quan estava a punt d'arribar al centre, va virar sobtadament a estribord, passant per sota d'un dels radis, i va tornar a girar a babord, alçant el morro perquè passés per sobre del següent radi. Els coralites van intentar seguir-lo, perdent en el procés a un altre dels seus companys, i llavors en Han va fer marxa enrere, invertint el rumb i realitzant un bucle perfecte en la maniobra.
Però sortint de sota de la vora, en Han i el seu copilot van tornar a trobar-se com al principi, obrint-se pas entre un munt de naus estacionades, molt a prop les unes de les altres.
-Hi ha rastre dels coralites? –Preguntà en Han quan va poder. El ryn va estudiar els monitors.
-Només queden dos. Però els tenim a la cua.
En Han va descriure un gir tancat mentre el ryn intentava que els retromotors no es col·lapsessin. Ja tornaven cap a l'anell quan un iot de luxe TaggeCo de color blau i vermell va sortir de sobte d'un dels hangars, i no només anava cap a ells sinó que estava obrint foc a discreció amb la intenció d'obrir-se camí.
En Han va donar un crit i va girar la nau, evitant pels pèls ser encertat pels raigs làser, i de passada la més que probable col·lisió. Va alçar la mirada mentre el iot passava entre ells, i per un moment va poder veure els ocupants de la cabina. Va donar un cop de puny en el panell.
- Em jugo el que sigui a què és la nau del Gran Bunji!
-Amb amics així... –va comentar el ryn.
Però just en aquest moment, un dels coralites que els perseguien es va veure interceptat per un dels làsers del iot, i va explotar.
-Bé, aquí va això –va dir Han, negant amb el cap i ple de sorpresa.
-Encara ens en queda un -li va recordar el ryn.
-Vols apostar alguna cosa?
El transbordador va saltar cap a la Roda, però en Han no confiava que les seves arriscades maniobres poguessin deixar enrere al coralita yuuzhan vong que quedava. En lloc d'això, es va dirigir a la porció incompleta de la vora exterior, on les grues de construcció, les plataformes de flotació i una sèrie de naus robot inerts creaven una mena de pista d'obstacles.
Va agafar els comandaments amb les dues mans i es va llançar en una caiguda vertical que li permetria esquivar una plataforma i després girar a babord, perquè la nau passés per sota de la grua més gran de totes. Però quan estava a mig camí, una descàrrega de plasma del coralita va desestabilitzar la grua, obligant al Han a virar ràpidament en direcció a l'eix. En el camí, va estar a punt de perdre una ala, davant d'una antena que es projectava des de la part inferior d'un dels radis, però el problema real era la nau enemiga, tan hàbil emprant les armes com Han el volant.
En Han va descriure amb la llançadora un cercle concèntric entorn de l'eix central, amb els indicadors xiulant i llampurnejant, en un angle cada vegada més tancat, després va sortir fora d'ell, accelerant cap a l'arc de la vora exterior. Col·locant-se en el seient, el ryn es va aproximar amb recel al finestral.
- No em crec que vagis a fer això! –Va deixar anar.
En Han contemplà la vora de l'estació sense pell, amb els eixos exposats i els elements estructurals a través dels quals pensava dirigir la nau.
-A l'altre costat tampoc hi ha pell -va dir amb el to més tranquil·litzador que va poder emprar-. Ja ho he comprovat.
-Que ho has comprovat? Quan?
-Abans -va dir Han, arrogant -. Confia en mi, sortirem a l'espai per l'altre costat. Tu només mira.
Els instruments de la nau es van tornar bojos, grinyolant i pampalluguejant alarmes de perill immediat, però en Han va fer tot el possible per ignorar-los. Va augmentar la velocitat, amb el coralita enganxat a la cua, i quan va estar prop de la vora, va fer com que ascendia, jugant amb els propulsores de posició davanters. El pilot del coralita va mossegar l'ham i va començar a ascendir. Adonant-se del seu error, el yuuzhan vong va intentar augmentar l'angle de la seva pujada i executar un bucle cap enrere, però ja era massa a prop de la vora. El coralita xocà contra una biga rere l'altra, perdent trossos a cada impacte, abans d'escorar-se i xocar contra una corba del casc que encara aguantava al seu lloc, entre un radi i la vora de l'estació.
Cinc graus a babord, fidel al seu pla original, en Han va portar la nau directament a la vora, esquivant un bosc de columnes de reforç, radis, bigues, bastides i puntals. Però, tal com ell havia imaginat, l'altre extrem de la vora estava també a l'aire i l'espai a un tir de pedra.
-Veus com no ha estat tan greu? -va començar a dir, quan alguna cosa va xocar amb gran estrèpit contra el finestral de transpariacer.
En Han i el ryn es van portar instintivament els braços a la cara. Han estava segur que la nau havia patit danys majors, però quan va mirar, només va veure un androide de protocol amb els braços oberts, penjant en una situació de vida o mort sobre el finestral.
-Un autoestopista –va dir el ryn.
Se'ls van ocórrer diverses opcions per desfer-se de l’androide, però en Han no va dur a terme cap d'elles.
-Quin mal fa -va dir.
Va mantenir la llançadora en rumb fix fins que van estar a certa distancia de la Roda, i després van iniciar una llarga corba descendent. A la zona no hi havia coralites, i la nau de guerra yuuzhan vong ja començava a allunyar-se, amb els dovin basal devorant la major part dels atacs del destructor estel·lar i d'un grup de caces.
-Introdueix una ruta a Ord Mantell -va dir en Han a la fi. Va veure de cua d'ull que el ryn assentia amb aprovació.
En Han va somriure.
-Jo... -va començar a dir, però es va aturar.
El ryn se li va quedar mirant amb gest interrogant.
-... Tinc els meus moments -va acabar en Han amb calma, gairebé per rutina i mancat de tota emoció.
Però, en res havia estat com en els vells temps. Roa i Fasgo eren presoners o havien mort, i la mà amb què Han envoltava el comandament del transbordador tremolava de forma descontrolada.

El vicealmirall Poinard i el general Sutel van contemplar des del pont de l’Erinnic com una llançadora amb forma de projectil passava entre les restes que envoltaven la Roda del Jubileu i arribava a Ord Mantell. Més enllà de les llunes del planeta, el que quedava de la flota dels yuuzhan vong es batia ja en retirada.
-Senyors, el comandament tècnic informa que els escuts han patit danys greus –va dir un tècnic des de la cabina de tripulació d’estribord -. I no aconsella, repeteixo, no aconsella emprendre la persecució.
-Afirmatiu -digué Poinard-. Digueu-li al comandament tècnic que ens quedarem aquí. Fora de perill en la caserna general.
-Potser sigui el millor –va comentar en Sutel-. Veure els seus tornar a casa amb la cua entre les cames serà un dur cop per als yuuzhan vong.
Amb els ulls fixos en les naus en retirada, Poinard no va respondre.
-Senyors, ens estan arribant els últims informes –va dir el mateix membre de la tripulació-. A més del creuer, hem perdut una fragata d'escorta i tres artillers. -Es va aturar un moment-. Segons les estimacions, les pèrdues de l'enemic són considerablement majors. La Roda del Jubileu està en mal estat, però segueix estar dempeus. Ord Mantell informa de danys greus en alguns centres de població, però afegeix que els escuts han protegir les ciutats costaneres del pitjor, i els incendis estan sota control.
Sutel es va girar cap al seu camarada.
-Això hauria d’alegrar-lo, almirall.
Poinard deixà anar un grunyit equívoc, i es va allunyar del lloc d'observació.
-Informi a la caserna que les dades eren correctes -va dir al seu ajudant -. No sé com, però hem aconseguit fer-los fora d'aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada