dilluns, 25 de maig del 2015

Hereus de la Força (XVIII)

Anterior



18

El rugit dels motors iònics bessons va fer miques el profund silenci del matí de la jungla quan el caça TIE va tornar a la vida. Els ocells van llançar gralls de terror i van fugir cap a les branques més altes. La pols i les fulles seques es van dispersar al voltant de la nau imperial formant grans núvols.
En Qorl, immòbil dins de la cabina, va anar pujant el nivell d’energia a poc a poc i amb molta delicadesa, com si la sentís créixer a poc a poc en els tous dels seus dits. Els conductes de ventilació mig encallats van escopir acres vapors marrons a la part de darrere de l'aparell monoplaça. La nau imperial va grunyir, preparada per tornar a entrar en acció després de la seva llarga incapacitat.
El pilot del TIE va sortir de la cabina, amb el seu malmès casc negre a la mà i els conductes respiradors penjant i desconnectats del seu subministrament d'oxigen d'emergència esgotat. Els lents protectors havien anat patint esgarrapades i cops durant els anys del seu exili, però així i tot portava el casc tan orgullosament com si fos un trofeu.
En Qorl estava preparat per tornar a entrar en servei.
- He comprovat tots els sistemes de propulsió -va dir -. Amb l'addició del motor d’hiperimpulsió en condicions de funcionar que heu instal·lat, ara puc creuar la galàxia i trobar les restes del meu Imperi. D'una altra manera, aquest caça de curt abast mai hauria pogut portar-m’hi.
- Bona feina, Jaina -va grunyir en Jacen.
La seva germana li va atiar un cop de colze a les costelles, i en Jacen no va dir res més.
- Què faràs amb nosaltres, Qorl? -Li va preguntar la Jaina al pilot -. Per què vols anar-te'n d'aquí? Si tornessis a l'Acadèmia Jedi amb nosaltres, tot aniria bé. La guerra ha acabat.
- Rendir-se és traïció! -Va cridar en Qorl, envaït per una intensa emoció que en Jacen mai havia vist en ell abans. La mà del pilot va tremolar mentre apuntava cap a ells aquell desintegrador que mai deixava d’estar present -. La utilitat que teníeu per a mi ha acabat - va dir després, amb la veu convertida en una ronca amenaça.
Una sobtada punxada de por va fer que en Jacen sentís un dolorós buit a l'estómac. La Jaina havia esperat convertir el caça TIE en el seu vehicle privat per poder divertir-se viatjant d'un costat a un altre, tal com feia en Lowie amb el seu T-23 remodelat. Però el petit caça només podia transportar una persona: el pilot. En Qorl mai podria portar-los amb ell com a presoners, ni fins i tot suposant que volgués fer-ho. Eliminaria el pilot els seus últims obstacles, els únics testimonis del seu exili, amb neta eficiència imperial? Es limitaria a disparar contra ells i partiria després a la recerca de la seva llar?
En Jacen va intentar desesperadament enviar-li pensaments tranquil·litzadors per calmar en Qorl, com feia freqüentment amb les seves serps de vidre. Però no va servir de res: la seva ment es va trobar amb el rígid mur de rentat cerebral que havia convertit els pensaments d’en Qorl en un conjunt de pautes immutables.
El pilot del TIE va desviar la mirada, i va semblar calmar-se una mica. En Jacen no sabia si això era un resultat dels seus poders Jedi o si el soldat imperial senzillament s'havia deixat distreure per alguna cosa.
- Bé, què faràs amb nosaltres? -Va preguntar.
En Qorl va tornar la vista cap als bessons. El seu rostre estava tens i pàl·lid. Semblava molt vell i cansat.
- M'heu ajudat molt. Heu estat l'única... companyia que he tingut durant molts anys. Us deixaré aquí, sols a la jungla.
- Vas a abandonar-nos? -Va preguntar la Jaina amb incredulitat.
Aquesta vegada va ser en Jacen qui li va donar un cop de colze a les costelles. La idea de veure’s abandonat en aquella selva li agradava tan poc com a ella, però ja se li havien ocorregut diverses possibilitats molt menys atractives.
- Si sabeu organitzar-vos podreu sobreviure -va dir en Qorl -. Ho sé perquè jo ho vaig fer. Potser algú acabi trobant-vos. L'esperança és la vostra millor arma. Potser vosaltres no necessitareu vint anys per tornar a casa.
Va guardar silenci durant un moment i va sostenir el casc negre en les seves mans amb expressió pensativa. El caça TIE reparat seguia roncant darrere seu, com si estigués impacient per tornar a volar.
- Teniu sort d'estar aquí, fora de perill -va dir en Qorl per fi -. Tornaré amb l'Imperi. Però el meu últim acte en aquesta maleïda lluna plena de jungles serà destruir la base rebel.
- No! - Van cridar en Jacen i la Jaina a l'uníson.
- Ara només és una escola -va afegir en Jacen -. No és una base militar.
- No ho facis, si us plau! -Va exclamar la Jaina -. No ataquis l'Acadèmia Jedi.
Però en Qorl no va donar cap senyal d'haver-los sentit. Es va col·locar amb cura el malmès i vell casc sobre la seva canosa i revolta cabellera, va baixar el protector anticol·lisions i el va tancar.
- Espera! -Va cridar la Jaina llançant-li una mirada implorant -. No tenim armes en els temples!
La Jaina va llançar els seus pensaments intentant establir un contacte mental amb el pilot, però en Qorl la va apuntar amb el seu desintegrador i va retrocedir.
En Qorl va pujar a la cabina del seu caça TIE, s'instal·là al vell seient ple d’estrips davant dels controls i va activar els tancaments. Els bessons van córrer cap al caça i van colpejar el casc amb els seus punys.
El rugit dels motors es va incrementar i els feixos repulsors van acomiadar una ràfega d’energia que va empènyer les fulles, còdols i restes de la jungla, fent que sortissin disparats en totes direccions.
El caça TIE va brunzir, es va alçar del lloc on havia estat descansant durant tant de temps i va començar a ascendir.
La Jaina va fer un últim intent d’agafar-se a les planxes del casc, però els seus dits van relliscar sobre la llisor del metall. En Jacen va tirar d'ella, fent-la retrocedir mentre el motor del TIE augmentava el subministrament d’energia. Els gasos d'escapament circular pels sistemes refrigerants del caça amb un xiulet estrident.
Els bessons van retrocedir trontollant fins a quedar sota la protecció d'un dels gegantins arbres Massassi, sols i indefensos en l'espessor de la jungla.
El caça TIE d’en Qorl, que havia estat amagat i incapaç de funcionar durant més de vint anys a la superfície de Yavin IV, per fi es va alçar pels aires. Els seus motors iònics bessons van emetre aquell gemec tan característic que havia omplert de por els cors de tants combatents rebels.
El caça d’en Qorl va ascendir a través del dosser arbori, dirigit amb unes maniobres sorprenentment hàbils, i es va allunyar ràpidament cap a l'Acadèmia Jedi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada