dimarts, 12 de maig del 2015

La Prova de l'Heroi (VIII)

Anterior



CAPÍTOL 8

-Les postures agressives resulten problemàtiques quan no es té ni la menor idea de quin és el pla de batalla del teu enemic -va dir el coronel Ixidro Legorburu als comandants de les Forces de Defensa de la Nova República i a altres oficials d'alt rang-. I és ara, després de la caiguda de trenta sistemes planetaris, la destrucció de Helska, Sernpidal i Ithor, i la recent pèrdua d’Obroa-Skai, quan per fi comencem a comprendre quin és el camí que estan traçant els yuuzhan vong en la nostra galàxia.
Legorburu s'havia criat al planeta agrícola de M'haeli, i això li proporcionava una intel·ligència aguda i una saviesa de carrer. Hi havia exercit d'oficial del Servei d'Intel·ligència, i assistent tàctic, durant la crisi yevethana, sent ascendit a director de la Divisió d'Assessorament Bèl·lic de la Flota Base.
-Però, permetin-me remarcar que segueixen sent un misteri tant l'estratègia subjacent en els seus atacs com els seus objectius finals.
Les circumstàncies havien exigit que la reunió tingués lloc a Kuat, i no a Coruscant, encara que molts oficials i especialistes assistien per mitjà d'hologrames en temps real, tant des de la capital de la Nova República com des de molts altres planetes.
-Hem arribat a alguna conclusió sobre el seu origen? -Preguntà l'almirall Sien Sovv, pedra angular del personal de comandament de les Forces de Defensa. El sullustà estava assegut davant d'una consola de dades adaptada a les seves petites mans, capaç de filtrar el soroll de fons, que sens dubte hauria resultat irritant per al seu agusat sentit de l'oïda.
-Com saben, el primer planeta a caure sota el domini dels yuuzhan vong, o més aviat hauria de dir sota la seva crueltat, va ser Belkadan, on la Societat ExGal tenia un lloc d'observació -Legorburu manipulava un holoprojector parabòlic per controlar una vista tridimensional del braç Tingel de la galàxia. No obstant això, tot i que es considera la possibilitat que procedeixin d'una altra galàxia, la nostra suposició inicial és que són nadius d'algun sistema estel·lar local desconegut, concretament del Tingel central, a mig camí entre el Sector Corporatiu i l'espai del Romanent imperial.
-Aquesta hipòtesi segueix sent viable? -Preguntà el brigadier general EtaHan A'baht.
L’ex-comandant de la Cinquena Flota també havia estat involucrat en la crisi yevethana. A'baht un dorneà, tenia una pell aguerrida color albergínia i parpelles inflades i abatudes.
Legorburu va mirar el representant de l'Institut d'Estudis d'Éssers Intel·ligents, amb seu a Baraboo. Però abans que l’ithorià pogués respondre, Sovv es va posar dret.
-Sé que parlo per tots els presents a expressar el meu més profund dolor davant el succeït al seu planeta -va dir l’almirall -. La galàxia ha patit sens dubte una gran pèrdua.
Tamaab Moolis va apreciar el condol d'en Sovv amb una inclinació del seu llarg i ovalat cap corbat.
-Dono les gràcies a l'almirall -va dir amb una de les seves dues boques. La simpatia va substituir a la tristesa en els seus separats ulls.
-Seguint la suposició que els yuuzhan vong van tenir el seu origen en el Braç Tingel, es va fer una recerca a les nostres bases de dades, però no trobem res que corroborés aquesta hipòtesi. Un androide de protocol de Dubrillion va afirmar que el llenguatge dels yuuzhan vong recorda vagament al janguine, però aquesta pista no ens ha portat enlloc. Seguim investigant la possibilitat que els yuuzhan vong siguin una raça extingida fa temps, nativa de la nostra galàxia, que ha reaparegut de nou.
-Aquesta regió del Tingel ha estat habitada alguna vegada? –Preguntà en Sovv.
L’ithorià va contemplar amb respecte la presència virtual d'en Been l'Toth, de l'Institut de Recerca Astrogràfica. Been, un altre dorneà, era fill d'en Kiles l'Toth, que havia assumit el comandament de la Cinquena Flota quan el seu amic EtaHan A'baht va ser rellevat del càrrec.
-No creiem que una espècie tan poderosa com els yuuzhan vong hagi pogut sortir d'aquí -va començar a dir l'holograma d’en l'toth-. Donada l'amplitud dels seus recursos i la mida de la seva flota bèl·lica, haurien tingut el control de centenars de planetes, sinó de sistemes, i és més que probable que haguessin cridat abans la nostra atenció. Com a mínim, hauríem sentit parlar d'ells als trianii o alguna altra espècie resident en aquesta regió del Tingel. Però també és cert que el Braç Tingel encara no ha estat objecte d'un estudi cartogràfic precís. Les primeres exploracions van ser interrompudes per l'inici de les Guerres Clon. Aquesta va ser una de les raons per les quals l'emperador Palpatine va donar carta blanca a les autoritats del Sector Corporatiu en aquesta zona. Actualment ens sentim inclinats a pensar que els yuuzhan vong procedeixen realment d'una altra galàxia - l'toth va fer una pausa. No d'algun raïm estel·lar proper, com els ssi-ruuk, sinó d'una altra galàxia.
A'baht va esbufegar.
-Qualsevol espècie capaç de creuar l'espai intergalàctic estaria considerablement més avançada que nosaltres. De l'ordre de cent generacions més avançada. Però les naus yuuzhan vong utilitzen els mateixos punts d'entrada i sortida de l’hiperespai que les nostres.
-Però suposem que porten centenars de generacions en trànsit –va dir en Legorburu-. Imagini per un moment una flota de naus omplint el buit, com les flotes de naus ithorianes, només que d'una grandària considerablement major.
A'baht va fer un gest de rebuig amb la .
-A mi m'interessen els fets, no la poesia.
Legorburu va fer un esforç per no aixecar el to.
-Estem intentant determinar si l'emperador Palpatine coneixia l'existència dels yuuzhan vong, ja que sí que coneixia la dels ssi-ruuk. Gràcies a la generositat del Moff Ephin Sarreti, hem tingut accés als registres imperials concernents al Projecte de Vol Exterior.
Fundat pel Senat a instàncies del Mestre Jedi Jorus C'Baoth, el Projecte de Vol Exterior va constituir un intent fallit d'anar més enllà de la vora de la galàxia.
L'holograma a mida real d’en Sarreti era transmès des de Bastió, en el llunyà Romanent Imperial, i no tenia gairebé de color, veient-se interromput per interferències diagonals. Un tècnic va augmentar el volum.
-... Els registres imperials no contenen cap menció als yuuzhan vong. Encara que ara se sap que l'emperador Palpatine va enviar a les Regions Desconegudes al Gran Almirall Thrawn, que era un txiss, en assabentar-se que els txiss reforçaven les seves defenses davant l'amenaça d'invasió d'un agressor desconegut.
Sovv i la resta dels comandants es van prendre un temps a consultar-se els uns als altres.
-Suggereix que els yuuzhan vong van poder ser aquest agressor? -Preguntà finalment Sovv.
-Si poguéssim establir contacte directe amb el txiss ho sabríem amb seguretat -va dir Sarreti-, però en Jag Fel no cap interès a servir d'enllaç, i cap intent de comunicació amb Nirauan ha obtingut resposta.
-Ha intentat enviar una nau? -Preguntà A'baht.
En Sarreti va somriure.
-Ho ha intentat vostè, general? -quan l’A'baht va respondre amb una ganyota, el Moff va afegir-: No tenim intenció d'entrar en espai txiss sense invitació, arriscant-nos a lliurar una guerra en dos fronts.
-Entesos, Moff Sarreti –va dir Sovv, assentint ombrívolament. Va mirar a Legorburu-. –Procedeixi amb la reunió, coronel.
En Legorburu va projectar una vista del Braç Tingel a la taula lluminosa.
-Els Yuuzhan vong estan emprant Tingel Central com a punt de trobada i quarter general. Les forces de reconeixement enviades als sectors propers, tant aquí com a les colònies trianii, i aquí, a Dathomir, han detectat una presència creixent de naus considerablement grans.
-Vull xifres –va dir A'baht.
Legorburu va assentir amb el cap en direcció al tamarià Ayddar Nylykerka, analista cap de recursos durant la crisi yevethana, i ara director del Servei d'Intel·ligència de la Flota.
-Basant-nos en les dades que ara tenim, calculem que la flota dels yuuzhan vong és de mil naus capitals, agrupades en forces i flotilles, que comprenen entre vint i setanta-cinc naus.
Sovv i la resta van intercanviar mirades de sorpresa.
-Potser als presents els hi agradi saber que el Senat ha ratificat l'Acta de Reclutament Universal –va afegir en Nylykerka ràpidament-, i que les drassanes de Kuat, Bilbringi, Sluis Van i Fondor esperen duplicar la seva producció de creuers pesats per a finals del proper any.
-El proper any -va repetir en Sovv-. Per llavors tindrem als yuuzhan vong asseguts a les nostres faldes.
-Sí, senyor, però la quantitat actual de creuers de batalla Mon Calamari classe Mediator, de creuers d'assalt bothans i de defensors estel·lars corellians de classe Viscount és suficient per enfrontar-nos als yuuzhan vong en multitud de fronts.
Sovv va assentir.
-En què s'assemblen les naus enemigues a les nostres?
Nylykerka contemplà els seus apunts.
-Si parlem en termes de grandària i armament, la flota es composa d'anàlegs en ​​naus bèl·liques. Creuers, destructors, transports de tropes, fragates, corbetes i artillers, a més dels anàlegs als nostres caces, coneguts com a coralites. Els informes de reconeixement indiquen que les naus yuuzhan vong que han arribat recentment són comparables en grandària i potencial armamentístic als destructors estel·lars classe Súper.
La taula lluminosa va projectar un exemple de nau yuuzhan vong.
-Aquesta és la nau de comandament d’Obroa-Skai –va dir en Nylykerka-. Gran quantitat de zones de la seva superfície de corall Yorik són capaços de generar una energia destructora equiparable a la que emeten els nostres turbolàsers o canons d'ions més potents. La nau no té un sistema d'escuts com a tal, sinó que empra anomalies gravitatòries per a absorbir o rebutjar qualsevol projectil que s'apropi a ella. Les anomalies són controlades per dispositius orgànics anomenats dovin basal, que també combinen les funciones de motors retropropulsors, de subllum i de l’hiperespai.
Nylykerka va emprar un punter làser per assenyalar els prims objectes que es projectaven a proa i popa de la nau nodrissa.
-Els braços també estan equipats amb canons de plasma, segellats a la punta amb vàlvules orgàniques de tres fulles. I el que és més, cadascuna porta l'equivalent a un esquadró de coralites, igualment equipats amb escuts i capaços de llançar tant projectils com plasma. En principi pensàvem que els coralites es manejaven a distància, com els vells caces droides de la Federació de Comerç o els CCIRs de la Corporació Loronar, però la veritat és que es piloten individualment. Almenys fins a cert punt. Vull dir que, pel que sembla, les estratègies de combat són dirigides per una criatura anomenada yammosk, o coordinador Bèl·lic, que fa les vegades d'ordinador biològic d'anàlisi de batalla.
El punter làser va assenyalar les irregularitats del casc de la nau nodrissa.
-No hem pogut determinar per què algunes porcions de la nau són regulars. No obstant això, certes marques observades en les zones polides suggereixen similituds en els símbols i jeroglífics que veiem sovint a les naus ovoides dels monjos aing-tii. Creiem que podrien servir d'indicadors de llinatge o d'estatus, en comptes d'indicar un rang militar.
Legorburu va trencar el sorprès silenci dels comandants.
-Des que van entrar al Braç Tingel, els yuuzhan vong s'han estat desplaçant de forma obliqua cap al Nucli. L'atac a Obroa-Skai podria significar l'inici d'una incursió en la Vora Mitjana, però seria prematur fer especulacions sobre això.
-Doncs més ens val començar a especular –grunyí l’A'baht-. No ens podem quedar eternament a la defensiva.
Legorburu es va enganxar un dit al coll de l'uniforme i va prosseguir.
Si els yuuzhan vong segueixen amb el seu rumb actual, sense desviar-se de manera significativa d'aquesta el·lipse, passaran fregant la Constel·lació Hapes, i potser Kashyyyk. Però el sector Meridian i els espais Hutt, bothawui, rodià i ryloth estan gairebé en el seu camí.
A'baht mirà entorn seu per la sala.
-Realment hi ha algú que cregui que els yuuzhan vong estan només de pas, destruint mons i sacrificant pobles? -ningú va respondre, i ell va afegir-: Quines opcions tenim si s'acosten al Nucli?
Nylykerka va dirigir l’holoprojector per mostrar la disposició de les flotes principals.
-L’Almirall Pellaeon ha ordenat a les seves naus que tornin al Romanent Imperial per protegir-les de la invasió. Hi ha elements de les Flotes Tercera i Quarta per tota la Via Hydiana i la Ruta Comercial Perlemiana. Gran part de la Segona Flota està situada al sector més proper al nucli de la Constel·lació Hapes, prop de Borleias. També hi ha elements de la Primera i de la Cinquena a Coruscant, Kuat, Chandrilà, Commenor i Fondor.
-La disposició i el potencial de la nostra flota no ens portaran molt lluny –va dir Sovv al cap d'un moment-. És més important que sapiguem alguna cosa dels yuuzhan vong com a espècie. A quin d'éssers ens enfrontem exactament?
Legorburu va mirar les cares de les pantalles.
-Bé, doctora Eicroth, podeu vostè aclarir la pregunta de l'almirall.
L'holograma de la Joi Eicroth feia justícia a la seva resplendent bellesa de cabellera rossa. Breument casada amb l'almirall Drayson, seguia treballant amb ell com a agent d'Alfa Blau, una agència secreta del Servei d'Intel·ligència de la Nova República. Havia estat de les primeres a contemplar un Qella recuperat a Maltha Obex, i actualment formava part de l’equip de xenobiòlegs encarregat de traçar un perfil dels yuuzhan vong.
-Bàsicament, tractem amb una espècie gairebé humana –va dir Eicroth-. Tant externament com internament... exceptuant, de moment, a les tropes d'invasió reptiloides semi-racionals que els yuuzhan vong vam utilitzar a Dantooine, Garqi i Ithor. Això ho sabem gràcies a què el Mestre Jedi Luke Skywalker no va patir efectes secundaris després posar-se el casc d'un coralita i un respirador orgànic yuuzhan vong. Però els exemplars en els quals s'han realitzat autòpsies presenten elements desconcertants.
La representació hologràfica de tres yuuzhan vong van aparèixer sobre la taula lluminosa, rotant lentament mentre Eicroth continuava parlant.
-Les distincions que es poden observar: el cap curiosament allargat d'aquest, les costelles auxiliars d'aquest altre o les marques profundes realitzades al tors d'aquest, poden indicar l'existència de diferents grups de llinatge entre els yuuzhan vong. És evident que se sotmeten al que deuen ser alteracions físiques en extrem doloroses per servir a algun ideal religiós o guerrer. En qualsevol cas, la uniformitat de les desfiguracions i marques suggereix una complexa jerarquia social.
"Alguna cosa coherent amb la naturalesa de la ciència aplicada dels yuuzhan vong, que, pel que s'ha pogut determinar, es basa exclusivament en una forma de tecnologia animada. L'ús de bioreactors, neuromotors i armes biològiques és indicatiu d'una espècie que concedeix gran importància a la matèria viva, en comptes de les innovacions artificials. Nosaltres inventem màquines, ells creen formes de vida que compleixen la mateixa funció que les màquines.
-Són fàcils de vèncer? –Preguntà l’A'baht per sobre del murmuri de les diferents converses.
-Són més alts i de més envergadura que la majoria dels humans -va dir Eicroth-. Són forts i en alguns casos aquesta força es veu augmentada per armadures vivents. Però les armes convencionals poden matar-los i sembla que també els sabres làser Jedi. Sabem que el pol·len de l'arbre bafforr és un al·lèrgic per a les seves armadures, però encara trigarem un temps a sintetitzar una quantitat significativa per a què es pugui utilitzar de manera efectiva com a arma o agent biològic. Així i tot, cada trobada ens ha proporcionat dades addicionals sobre els seus punts febles... psicològics, anatòmics i socials.
Es va fer el silenci fins que el comodor Brand, ex comandant del creuer Indomable, de la Cinquena Flota, i el més escèptic dels comandants capitals, tamborinejà a la consola amb els seus gruixuts dits.
-Porto tot aquest temps aquí assegut, escoltant aquests informes, i no deixo de preguntar-me una cosa: Què volen realment de nosaltres? És això una guerra territorial, de recursos, religiosa o deguda a alguna injustícia comesa en el passat de la qual ni tan sols tenim constància? Els yuuzhan vong ens consideren escòria, com feia la Lliga Yevethan Dushkan, o volen la nostra energia vital, com els ssi-ruuk?
Qualsevol que pogués estar formulant una resposta es va veure interromput pel tècnic de comunicacions.
-Senyors –Va dir, dirigint-se a Sovv als seus col·legues-, tinc al director Scaur amb un missatge urgent que, segons ell, ha de ser escoltat per tots.
Sovv murmurà una maledicció.
-D'acord. Activin l'aïllament i connecteu-lo.
Un holograma de mig pla del director del Servei d'Intel·ligència de la Nova República va aparèixer al camp de contenció sònica que tenien els comandants.
-Almirall, acabo de rebre notícies d'un incident que va tenir lloc ahir al matí, hora estàndard, en el Sector Meridian -va dir el cadavèric Scaur-. Les bones notícies són que el creuer lleuger Soothfast s'ha enfrontat i destruït a una nau enemiga prop d'Èxode II. Hi ha notícies millors: dos yuuzhan vong van aconseguir escapar a una nau i han estat capturats amb vida. Però el més sorprenent és que els presoners han demanat asil polític.
Sovv es va recolzar al respatller, amb els seus arrodonits ulls negres més vidriosos del normal, i va contemplar amb sorpresa a A'baht i a Brand.
-Bé, cavallers, sembla que després de tot sabrem el que busquen els yuuzhan vong.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada