dijous, 21 de maig del 2015

Hereus de la Força (XII)

Anterior



12

En Lowbacca lluitava amb el T-23, intentant controlar el seu erràtic vol mentre es tentinejava d'un costat a un altre per entre les copes dels arbres.
Un gruix raig de fum s'anava corbant darrere del motor del repulsor d'estribord, formant una columna que s'alçava cap al cel. En Lowie va córrer el risc de fer un ràpid cop d'ull a la seva dreta per avaluar els danys. No hi havia flames, però la situació ja era prou seriosa sense elles. Els corrents d'aire d'última hora de la tarda eren molt turbulents, i amenaçaven de fer bolcar el saltacels.
El T-23 va tremolar i va començar a baixar. En un moment donat va rebotar contra unes quantes branques que van esgarrapar els alerons inferiors i el fons del casc de la nau com si fossin unes ungles molt llargues, però en Lowbacca va aconseguir que el T-23 recuperés el rumb. Era un bon pilot. Tornaria a l'Acadèmia Jedi i portaria ajuda sense importar el que hagués de fer per a això. No sabia què havia estat de la Tenel Ka, si estava bé o si el pilot del TIE havia aconseguit capturar-la també. Pel que sabia, en Lowbacca podia ser l'única esperança de rescat dels seus tres amics.
El cor li bategava a tota velocitat i el fum químic que es filtrava a la carlinga li estava irritant els ulls. En Lowbacca va captar una pudor acre, i va notar que li començava a donar voltes el cap.
- Amo Lowbacca, els meus sensors indiquen que quantitats significatives de fums han entrat a la cabina -va dir TM2.
En Lowbacca va deixar anar un grunyit de disgust. És que el petit androide creia que el seu agut sentit de l'olfacte no ho havia percebut?
- Bé, no -es va afanyar a seguir dient TM2 -, potser encara no suposin un perill, però si comencem a perdre velocitat la quantitat de fum dissipada pel vent serà cada vegada menor. Les toxines suspeses en l'aire podrien arribar a assolir nivells potencialment letals... - L'androide va alçar lleugerament la veu per donar més èmfasi a les seves paraules -, fins i tot per a un wookiee.
L’aerolliscador es va estremir i va tornar a fregar unes branques. En Lowbacca el va fer pujar amb fosca determinació. El T-23 era encara més difícil de manejar que abans. No estava segur de quant temps podria aguantar.
Però havia d’aconseguir-ho. No podia deixar els seus amics en perill.
El T-23 va vibrar i va començar a caure. En Lowbacca panteixà i esbufegà, intentant introduir aire en els seus pulmons. Com a resposta al seu esforç, el motor d'estribord va tossir i va cruixir.
I va deixar de funcionar.
En Lowie va intentar conservar el control de la nau sumida en un oscil·lant descens, emprant totes les seves habilitats de pilot per aconseguir-ho. El gruix dosser arbori, d'aspecte enganyosament tou i suau, va pujar a tota velocitat cap a ell i el T-23 va acabar aturant-se estrepitosament entre una tempesta de fulles i branques. Va quedar immòbil en les copes dels arbres com una au ferida caiguda en el seu niu, amb l'ala inferior dreta soterrada entre el fullatge. El motor esquerre encara feia soroll, però el fum brollava del motor avariat que havia quedat sota el casc i estava començant a entrar a la cabina.
El cap li donava voltes a causa de l'impacte, però en Lowbacca sabia que havia de sortir d'allà. Va lluitar amb els tancaments del seu arnès, intentant obrir-los. L'acre fumera li impedia veure amb claredat, i la pudor li donava nàusees. La confusió feia que els seus dits es moguessin amb creixent malaptesa.
Finalment, en Lowbacca va acabar tirant de l'arnès en un frenètic esclat de decisió fins que les tires afeblides per la col·lisió es van trencar. Dues sivelles van quedar soltes entre les seves mans, i en Lowbacca es va retorçar fins que va aconseguir sortir de les restes de l'arnès.
Mentre sortia de la cabina i s'allunyava del T-23 fumejant, en Lowbacca va veure amb alleujament que seguia sense haver-hi flames. Després va aspirar profundes glopades de l’humit aire fresc de Yavin IV. Va començar a obrir-se pas entre les copes dels arbres sota la creixent foscor, i va notar una fiblada de dolor al genoll que s'havia copejat contra els controls durant el xoc.
Però no disposava de temps per pensar en això. El seu primer intent de rescat potser hauria fracassat, però ell encara no havia fracassat. Sempre hi havia opcions. Havia de tornar a l'Acadèmia Jedi.
En el seu precipitat avanç a través dels nivells superiors de les branques, en Lowbacca no es va adonar que el tancament que subjectava TM2 a la seva cintura es trencava.
El diminut androide va caure al terra del bosc amb un gemec inaudible.
El crepuscle es va anar tornant més negre fins convertir-se en la foscor absoluta de la nit de la jungla. Eixams de criatures nocturnes van despertar i van iniciar la cacera, però en Lowbacca va seguir avançant.
El sentit comú li havia obligat a viatjar per sota del dosser, descendint fins a un nivell en el qual totes les branques tenien la longitud i el gruix suficients per sostenir-lo quan anava transferint la seva àgil massa d'un arbre a un altre. A vegades, quan començava a cansar-se o quan el seu genoll lesionat amenaçava amb cedir sota d'ell, en Lowbacca confiava en els seus poderosos braços, gronxant-se d'una branca a una altra i utilitzant la seva excel·lent visió nocturna wookiee a les negres ombres.
Però no es va aturar a descansar ni un sol cop. Ja podria descansar més tard.
En aquells moments tots els seus sentits estaven tan aguditzats com el raig làser d'un androide metge. Els coixinets dels seus peus i el seu potent sentit de l'olfacte l'ajudaven a evitar les zones podrides o les molses relliscoses que creixien sobre les branques dels arbres mentre caminava. La seva excel·lent oïda podia distingir els sons del vent que es movia per entre les branques dels que produïen els animals nocturns a l'aguait en les altures de la jungla, i va aconseguir mantenir-se allunyat de la major part d'ells.
En Lowbacca no temia la foscor ni la selva. Les jungles de Kashyyyk tancaven perills molt més grans, i en Lowbacca s'havia enfrontat a ells i havia sobreviscut. Es va acordar de com havia jugat de nit a la selva amb els seus cosins i els seus amics: carreres a la part alta dels arbres, competicions de salts i balancejos, agosarades expedicions a les perilloses regions inferiors per posar a prova el valor de cada un, i els ritus de pas habituals que marcaven la transició a l'edat adulta d'un jove wookiee.
S'estava obrint pas a través d'un dens massís de vegetació quan una branca es va enganxar en el seu cinturó trenat, i en Lowie el va alliberar d'una tirada. Sentint els fils intricadament units sota dels seus dits li va recordar la nit en què havia guanyat el seu cinturó i el seu perillós ritu de pas.
Va recordar...
Va sentir com l'excitació li havia accelerat el pols mentre descendia a terra de la jungla aquella nit, feia ja tant de temps. En Lowie només havia baixat fins allà en dues ocasions anteriorment, quan hi havia assistit als ritus d'altres amics com era acostumat fer. Quan els joves wookiees volien recol·lectar els llargs i sedosos brins del centre de la mortífera planta Syrena, sempre buscaven la força del nombre.
Però en Lowbacca havia escollit anar sol, preferint enfrontar-se al desafiament de la voraç planta Syrena amb el seu enginy en comptes de mitjançant músculs presos de prestat.
Aquella nit a Kashyyyk havia estat freda i humida. La profusió de crits, trinats, grunyits i esgarips era aclaparadora. Quan va arribar a les branques més baixes, en Lowie va tensar les tires que subjectaven la motxilla i va iniciar la seva cacera.
Hi havia avançat cautelosament d'una branca a una altra amb tots els sentits en estat de màxima alerta fins que va captar l'atractiva aroma d'una planta Syrena. Va seguir el rastre d'aquella olor inconfusible amb una seguretat instintiva, sentint una barreja d'expectació i temor fins que es agenollà sobre una branca que s'estenia directament per sobre de la planta. En Lowbacca es va inclinar cap endavant per estudiar la seva presa, que era increïblement perillosa tot i que no es pogués moure.
L'enorme flor de la Syrena consistia en dos lluents pètals ovalats d'un intens groc, units al centre i sostinguts per una tija clapejada de color vermell sang que tenia dues vegades el gruix de la sòlida branca sobre la qual estava assegut en Lowbacca. Des del centre de la flor oberta brollava un floc de llargues fibres blanques que emetien un ampli espectre de feromones, llançant olors que atreien qualsevol criatura que estigués disposada a deixar-se cridar per elles.
La bellesa de la gegantina flor era intencionadament enganyosa, ja que qualsevol criatura que hagués estat atreta prou a prop per tocar la sensible carn interior del brot activaria els reflexos letals de la planta, i les mandíbules-pètals es tancarien sobre la víctima i iniciarien el seu cicle digestiu.
En Lowbacca tenia intenció d'agafar els fils iridescents de la planta del centre de la flor..., sol i sense fer saltar el parany.
Tradicionalment, uns quants amics el més forts possible mantindrien oberta la flor mentre el jove wookiee avançava fins al traïdor centre del brot, collia els fils iridescents de fibra delicadament aromàtica i escapava a tota velocitat després. Però ni tan sols aquesta ajuda suposava una garantia. De tant en tant els joves wookiees seguien perdent algun membre quan la planta carnívora es tancava sobre un braç o una cama que s'havien mogut massa a poc a poc.
Si volia realitzar la tasca per si sol, en Lowie hauria de ser encara més acurat. Va baixar la motxilla de la seva peluda esquena i va extreure el seu contingut: una màscara facial, una corda molt resistent, un cable prim i un vibro-ganivet de fulla retràctil. Va col·locar la màscara sobre la seva boca i el seu nas perquè actués com a filtre i detingués els seductors perfums de la Syrena. Sabia que les feromones podien arribar a produir un desig gairebé irresistible de quedar-se més temps o de tocar-la, i no es podia permetre cometre cap error.
Treballant ràpidament entre els sinistres sorolls nocturns, en Lowbacca havia utilitzat un curt tros de cable per formar un nus escorredor fluix, i després havia preparat un cèrcol perquè li servís com una mena de seient a la corda més llarga i gruixuda. Lliscà l'extrem lliure de la corda sobre una branca directament sobre de la planta Syrena, va agafar el tros fluix en una mà i va lliscar per la branca fins a quedar fora d'ella, baixant amb els seus musculosos braços.
En Lowie havia baixat fins a quedar tot el prop que s'atrevia dels pètals que ondaven suaument de la famolenca flor Syrena, a un braç de distància d'aquell floc de fibres que semblava fer-li senyals. Hi havia agafat l'extrem de la corda amb les seves fortes mandíbules per mantenir-se immobilitzat i tenir les mans lliures. Després, usant el cèrcol de cable com si fos un llaç per envoltar el floc de preuades fibres, s'havia anat aproximant fins a estar prou a prop per poder tallar amb el seu vibro-ganivet. En Lowie havia tirat del seu trofeu amb un grunyit de triomf, atrapant la massa de fibres al costat del seu cos amb un braç pelut i ficant-la a la motxilla després.
Però la seva excitació havia fet que la corda s'escapés entre les seves dents. L'extrem es descargolà i va quedar penjant precàriament durant uns moments, i després fregà un lluent pètal de la flor mortífera que tenia sota. En Lowbacca havia agafat l'extrem lligat de la corda sentint una onada de pànic que li va tensar les entranyes, i s'havia hissat cap amunt mentre la gola de la Syrena es tancava amb un espetec. Els pètals només van fregar-li un peu abans d'unir-se amb un ominós soroll líquid i una ràfega de vent.
En Lowie va pensar que s'havia guanyat fins a l'últim fil de les seves fibres. Va aconseguir la quantitat suficient per fer-se un cinturó especial, i des de llavors sempre el va portar a tot arreu.
L'esgotament va anar enfonsant les seves urpes en tots els seus músculs mentre en Lowbacca avançava d'un arbre Massassi al següent, hora rere hora, durant tota la nit.
La distància ja no tancava cap significat per a ell. Havia d'arribar a l'Acadèmia Jedi. Només podia sentir el so entretallat de la seva respiració. La seva cama lesionada tremolava i amenaçava amb doblegar-se a cada pas. La fatiga li va ennuvolar la vista, i les branquetes i les fulles van anar cobrint el seu pelatge. En Lowbacca va seguir avançant, sempre endavant, braç cama, braç cama, mà peu, mà peu...
Tot d'una va mirar al seu voltant, confós i desorientat. Hi havia estès el braç cap a la branca següent, però no hi havia més branques. En Lowie va alçar el cap i mirà a través de la clariana – la clariana de la pista! -, i va veure el Gran Temple, amb els contorns dels seus majestuosos nivells revelats per torxes intermitents en la foscor que precedia a l'alba.
Després en Lowbacca mai va recordar haver baixat de l'arbre o haver creuat la clariana. Només va poder percebre la impressionant i meravellosa visió de la vella piràmide de pedra mentre llançava un crit d'alarma. Va rugir una vegada i una altra fins que un torrent de siluetes vestides amb túniques que portaven torxes acabades d’encendre va sorgir del temple i va baixar pels esglaons cap a ell.
La nit i aquella desesperada carrera s'havien cobrat el seu preu. L'estat d’entumiment i insensibilitat imposat per la seva decisió s'havia anat dissipant, i el seu genoll es va negar a sostenir-lo per més temps. Les seves llargues cames van cedir sota ell i en Lowbacca va caure a terra, gemegant el seu missatge.
Quan va aconseguir rodar sobre si mateix fins a quedar estès sobre l'esquena, un grup de rostres preocupats va omplir el seu camp visual. La Tionne es va inclinar sobre ell i va apartar els enredats flocs de pelatge dels seus ulls.
- Estàvem molt preocupats per tu, Lowbacca! -Va dir greument -. Estàs ferit?
En Lowie va gemegar una resposta, però la Tionne no va semblar entendre'l. Es va inclinar fins a quedar més a prop seu, i la seva cabellera platejada va relluir sota la llum de les torxes.
- Estaven en Jacen i la Jaina amb tu? I la Tenel Ka? - La Tionne va esperar en silenci mentre en Lowbacca intentava gemegar una altra resposta -. Va passar alguna cosa? -Va insistir -. Pots dir-me on són?
En Lowbacca per fi va aconseguir dir que els altres estaven a la jungla i necessitaven ajuda. Les celles de la Tionne es van unir en un arrufament ple de preocupació, i els seus ulls color mareperla es van obrir i es van tancar.
- Ho sento, Lowbacca. No puc entendre ni una paraula del que m’estàs dient.
En Lowie va allargar la mà cap al seu cinturó per activar TM2..., però no va trobar res. L'androide traductor havia desaparegut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada