diumenge, 24 de maig del 2015

Hereus de la Força (XVI)

Anterior



16

L'alba va arribar, veloç i càlida, quan el llunyà sol blanc va pujar al voltant de la bola eriçada de protuberàncies gasoses que era Yavin. Les criatures de la jungla van despertar i es van agitar. L'aire es va escalfar ràpidament, i es va anar carregant amb la humitat que brollava de les fondalades on la boira s'havia anat acumulant durant la nit.
En Jacen i la Jaina havien dormit bastant malament, les mans encara lligades per les resistents lianes purpúries. En Jacen va desitjar ferventment haver dedicat més temps a practicar els exercicis en què la Força era utilitzada per manipulacions delicades i precises. No posseïa l'habilitat i precisió necessàries per empènyer les primes lianes i desfer els nusos amb la seva ment.
En Qorl va sortir del seu arbre-refugi a penes hi va haver llum suficient per treballar i va despertar als bessons amb una sacsejada. Va donar uns quants glops d'aigua fresca a cadascun d'una carbassa buida que va submergir en el rierol, i després va utilitzar un llarg ganivet de pedra per tallar les lianes que els lligaven els canells.
En Jacen va flexionar els dits i sacsejà les mans. El retorn de la circulació va omplir els seus nervis de pessigollejos i fiblades.
El soldat imperial els va apuntar amb el desintegrador i el va moure per indicar-los que havien de començar a caminar.
- Tornem al caça TIE -va ordenar -. A treballar.
En Jacen i la Jaina van avançar a través de la jungla, ensopegant i trontollant entre les lianes i arbustos amb el pilot del TIE seguint-los. Van arribar al lloc en què s'havia estavellat la nau, on jeia lluent, ja lliure de vegetació i restes, sota la primera llum del matí. En Jacen va veure les zones cremades allà on Qorl havia disparat el seu desintegrador contra la Tenel Ka i en Lowie, i va sentir que se li formava un nus a l'estómac.
- Sé que gairebé havíeu acabat les reparacions -va dir el pilot del TIE -. Fa dies que estic observant-vos. Avui les acabareu.
La Jaina va obrir i va tancar els ulls castanys i el va mirar arrufant les celles.
- No podem treballar tan de pressa, especialment sent només nosaltres dos -va replicar -. Aquesta nau porta vint anys aquí. No hem acabat de treure les restes de les preses subllumíniques. Cal tornar a cablejar tots els convertidors d’energia.
En Jacen estava observant a la seva germana, i va saber que mentia.
-Encara cal instal·lar diversos ciberfusibles - va seguir dient la Jaina -. El sistema de circulació de l'aire està encallat, i cal...
En Qorl va alçar el desintegrador, però quan va tornar a parlar la seva veu va sonar tan impassible com abans.
- Avui -va repetir -. Acabareu avui.
- Au, per tots els raigs desintegradors! Crec que parla seriosament, Jaina -va murmurar en Jacen -. Bé, ensenya’m què puc fer per ajudar.
La Jaina va sospirar.
-D'acord. Agafa la caixa d'eines amb la qual van ensopegar ahir, i porta la clau hidràulica. Jo utilitzaré la meva multieina per acabar uns quants calibratges en els motors.
En Qorl es va asseure sobre un penyal recobert de liquen i va utilitzar la seva mà bona per treure’s de sobre els insectes que de seguida van començar a arrossegar-se per les seves cames. El soldat imperial va esperar com un androide sentinella, veient com treballaven sense fer cap moviment. En Jacen va intentar ignorar-lo..., i també al desintegrador.
Eixams d'insectes anaven i venien sobre el rostre d’en Jacen, atrets per la suor que amarava la seva despentinada cabellera. Va anar passant eines a la seva germana, intentant trobar els components i l'equip que la Jaina necessitava mentre ella s'arrossegava i furgava dins del compartiment motriu del caça TIE.
Podia percebre la creixent ira i frustració de la Jaina. No se li acudia cap pla. En Jacen va suposar que podien limitar-se a sabotejar les reparacions de la nau, per descomptat, però llavors en Qorl s'adonaria del que havien fet gairebé immediatament i l'hi faria pagar molt car. No podien córrer aquest risc.
En Jacen va desitjar que la seva germana no s'hagués deixat dominar per l'excitació i no hagués instal·lat el nou hiperimpulsor que li havia portat el seu pare. Va desitjar que no hagin treballat tan dur i no haguessin fet tants progressos. Ja gairebé era massa tard.
En Jacen es va passar una mà pel front i va parpellejar per treure’s la suor dels ulls. El seu estómac va grunyir. Es va tornar cap al pilot del TIE, que seguia assegut sobre la roca i continuava apuntant amb el canó del desintegrador. L'amenaça estava començant a resultar molesta.
- Podríem beure una mica d'aigua i menjar una mica de fruita, Qorl? -Va preguntar, utilitzant deliberadament el veritable nom del seu raptor -. Tenim fam. Treballarem millor si no estem famolencs.
En Qorl va assentir amb una lleu inclinació de cap i va començar a aixecar-se. Però un instant després es va quedar immòbil, va vacil·lar i va acabar tornant a la seva rígida postura anterior.
- Menjar i aigua quan hagueu acabat amb les reparacions -va dir.
- Què? -Va exclamar en Jacen, consternat -. Però podríem trigar tot el dia.
- Llavors passareu fam i set -va dir en Qorl. El pilot del TIE semblava una mica nerviós i impacient -. Esteu perdent el temps. Seguiu.
En Jacen va comprendre que a Qorl potser li preocupava que la Tenel Ka o en Lowie haguessin aconseguit tornar a l'Acadèmia Jedi i portessin ajuda. Estaven separats del Gran Temple per una llarga distància a través d'una jungla traïdora, però sempre hi havia una possibilitat.
La Jaina va acabar d'ajustar el regulador d'un sistema de refrigeració. Va fer girar un dial i una freda ràfega de vapor superrefrigerat va sortir disparada cap amunt amb un xiscle estrident, creant plomes de gebre sobre la superfície metàl·lica. La Jaina va retrocedir i es va refregar la galta amb una mà ennegrida, deixant una taca fosca sota dels seus líquids ulls marrons.
- A qui aniràs a veure quan tornis, Qorl? -Va preguntar.
- Em presentaré als meus superiors -va dir en Qorl.
- Aniràs a casa? Tens una família?
- L'Imperi és la meva família.
La seva resposta va ser ràpida, gairebé automàtica.
-Però tens una família que et vulgui? -Va preguntar la Jaina.
En Qorl va titubejar durant una fracció de segon, i després va moure el desintegrador en un gest amenaçador.
- Torneu a la feina.
La Jaina va sospirar i va indicar al seu germà que l'ajudés amb un moviment de la mà.
- Vine, Jacen. Agafa aquests últims paquets de segellador per a superfícies metàl·liques -va dir -. Hem de reforçar els punts fosos al casc exterior.
Va assenyalar tres petits cercles on el metall s'havia fos i vaporitzat en les planxes del TIE, uns danys que el mateix Qorl havia causat el dia anterior quan va disparar el seu desintegrador contra els bessons.
La Jaina va colpejar les planxes abonyegades amb un martell encoixinat fins tornar-les a la seva forma original. En Jacen va furgar en la caixa d'eines fins que va trobar un paquet de segellador metàl·lic animat. La pasta especial s’arrossegaria a través de la zona danyada, s’allisaria a si mateixa i després la segellaria, establint una unió encara més forta que la de l'aliatge original del casc. En Jacen va aplicar un paquet del material de pedaç i va escoltar com xiuxiuejava i bullia mentre anava cobrint el punt cremat. La Jaina va reparar el segon punt.
La tercera àrea de metall fos es trobava a la part superior del compartiment de càrrega, prop de la bombolla de transpariacer oberta que protegia la cabina. En Jacen va agafar l'últim paquet i va grimpar fins a dalt de la petita nau. Va trencar el tancament, va aplicar el material i va esperar que el segellador animat fes la seva feina.
Mentre contemplava com la substància viscosa acabava les reparacions, en Jacen va sentir un agitament de petites criatures al seu voltant. Va percebre la proximitat d'alguna forma de vida, i quan va baixar la mirada cap al compartiment de càrrega va veure una fugaç espurna de moviment gairebé transparent i amb prou feines perceptible. El cor li va fer un salt. Es va inclinar, ficant el cos dins del caça TIE, i el va agafar. En Jacen va començar a sentir-se ple d'una nova esperança.
- Surt d'aquí, noi! -Va cridar en Qorl -. Torna on pugui veure't.
En Jacen va sortir del compartiment, panteixant i amb el cor bategant-li a tota velocitat. Va retrocedir apartant-se de la carlinga i va saltar a terra, mantenint les mans a la vista en tot moment.
La Jaina es va inclinar sobre ell i li va parlar en murmuris amb els ulls plens de preocupació.
- Què estàs fent? Què vas trobar allà dins?
En Jacen li va somriure i després va tornar a adoptar la seva expressió anterior abans que en Qorl pogués adonar-se'n.
- Una característica que probablement pot salvar-nos a tots.
- Prou xerrada -va dir secament en Qorl -. Doneu-vos pressa.
- Ho estem fent el millor que podem -va replicar la Jaina.
- No n'hi ha prou -va dir el pilot -. Necessiteu algun estímul? Si no sou capaços de completar les reparacions més de pressa, dispararé contra el teu germà. Després podràs acabar les reparacions tu sola.
En Jacen i la Jaina es van tornar cap a ell i el van contemplar amb horror i perplexitat.
- Tu mai faries això, Qorl - va aconseguir dir la Jaina per fi.
- Vaig ser ensinistrat per l'Imperi -va replicar en Qorl -. Faré el que sigui necessari.
En Jacen va empassar saliva. Sabia que el pilot del TIE estava dient la veritat.
- Sí, aposto a què ho faries -va dir.
La Jaina es va aixecar amb un sospir i una ganyota de disgust i va llançar la clau hidràulica sobre una pila d'eines amuntegades al terra de la jungla. Es va passar les mans per les cuixes, netejant la brutícia amb camals del seu mico.
- És igual -va dir -. Ja està acabat. Hem fet el que hem pogut. El caça TIE està a punt per tornar a volar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada