dijous, 14 de maig del 2015

Hereus de la Força (V)

Anterior



5

En Jacen i la Jaina no van aconseguir reunir-se amb el seu pare, Chewbacca i el seu nebot Lowbacca fins a finals del matí. Els bessons, que havien passat diverses hores ocupats amb les seves diverses obligacions i els seus exercicis d’ensinistrament Jedi, van tornar als allotjaments dels estudiants just a temps de veure com el trio sortia d'una habitació que havia estat buida fins a la seva arribada.
- Hola! -Va cridar en Jacen, corrent cap a Lowbacca amb la seva germana darrere d'ell -. Estàs cansat pel viatge? Si no ho estàs, podria ensenyar-te la meva habitació. Tinc unes quantes mascotes d'allò més rares. Gairebé totes les he trobat en les jungles d'aquesta lluna i la Jaina ha construït unes quantes gàbies per a elles. Hauries de veure aquestes gàbies, saps? Ah, i la Jaina també hauria d’ensenyar-te la seva habitació... Té tota classe d'equip trencat i avariat que utilitza per construir coses amb ell.
En Jacen estava tan entusiasmat que no va parar ni un sol cop per empassar aire.
En Lowbacca, que era molt més alt que el noi humà, el va contemplar des de dalt mentre en Jacen seguia parlotejant.
- T'agraden els animals? T'agrada construir coses? Has portat alguna mascota o equip amb tu des de Kashyyyk? T'agrada...?
El seu pare va interrompre el torrent de preguntes amb una rialleta.
- Ja hi haurà temps de sobres per això després, noi. Hem passat la major part del matí amb en Luke, i després hem acompanyat a Lowbacca a la seva habitació perquè s'instal·lés. Voleu portar-lo a fer un volt per l'acadèmia perquè es vagi familiaritzant amb el lloc? A hores d'ara probablement sabreu orientar-vos per aquí millor que en Chewie o que jo, així que...
- Ens encantaria -va respondre la Jaina abans que el seu pare hagués acabat de parlar.
- Som els guies ideals per fer aquest recorregut -va afegir en Jacen amb un encongiment d'espatlles ple de seguretat en si mateix -. La Jaina i jo vam venir a l'Acadèmia Jedi per primera vegada quan només teníem dos anys.
El noi va somriure amb un somriure tort ple de fatxenderia, la mateixa que la seva mare sempre deia que el convertia en el viu retrat del seu pare.
En Lowbacca va deixar anar un grunyit interrogatiu.
- Ha preguntat quantes vegades heu fet aquest recorregut -va traduir en Han.
-Bé... Eh... - Va balbucejar en Jacen, enrogint lleugerament -, si es refereix d'una manera oficial en lloc de... Ehem... Oh...
En Jacen va acabar callant.
-El que en Jacen vol dir és que és la primera vegada que ho fem -va intervenir la Jaina amb veu ferma.
En Lowbacca va intercanviar una mirada amb el seu oncle. Chewbacca va alçar un puny cobert de pèls marrons, va assenyalar un llarg passadís amb un voleteig de la mà i va deixar escapar un curt grunyit.
- Molt bé -va dir en Han-. Anem-hi.
Els bessons van guiar al grup per un tram de graons esquerdats i coberts de molsa que portava al nivell principal i fins al clar ple d'herba que s'estenia davant del Gran Temple. En Jacen estava decidit a demostrar que era un bon guia turístic, i va anar assenyalant cadascun dels nivells en forma de quadrat de la gegantina piràmide mentre parlava.
- A dalt de tot hi ha una plataforma d'observació des de la qual té un dels millors panorames del planeta Yavin..., llevat que trepis per un d'aquests vells i enormes arbres Massassi de la jungla, és clar -va explicar amb una riallada -. El nivell superior de la piràmide només conté una enorme sala, la gran càmera d'audiències, en la qual caben milers de persones.
- Allà és on es reuneixen els estudiants Jedi quan l'oncle en Luke..., vull dir el Mestre Skywalker, dóna les seves lliçons -va dir la Jaina.
En Jacen va passar a explicar-los que els nivells inferiors havien estat remodelats durant els últims anys. El nivell més gran situat directament sota la gran càmera d'audiències albergava als que vivien a l'acadèmia, els estudiants, el personal de l'acadèmia i el Mestre Skywalker, i també contenia magatzems i habitacions per a la meditació, així com estades per convidats i dignataris de visita.
El gegantí nivell inferior de la piràmide contenia el Centre de Comunicacions, els ordinadors principals, zones de reunió i despatxos i sales on es preparaven els àpats i eren consumits. També contenia el Centre d'Estratègia, la càmera que havia estat coneguda amb el nom de Sala de Guerra en els dies en què el temple havia acollit la base secreta de l'Aliança. Sota del nivell del sòl, i totalment invisible des d'on es trobaven, hi havia un enorme hangar en el qual es guardaven llançadores, caces, barredores i altres aparells.
En dos costats del Gran Temple i al llarg de la pista de descens fluïen cabalosos rius, i més enllà d'ells s'estenien les exuberants i en la seva major part inexplorades jungles de la quarta lluna de Yavin.
- Els temples van ser construïts pels Massassi, una misteriosa raça antiga. De fet, hi ha munts d'estructures escampades per les jungles -va dir en Jacen -. Algunes d'elles realment no són més que ruïnes..., com el Palau de la Salamandra Peluda, que està a l'altre costat d'aquest riu.
Va descriure la central generadora d’energia que es trobava al costat del temple principal, una sèrie de rodes de paletes amb forma de safates que tenien dues vegades l'altura d’en Jacen col·locades en posició vertical i unides pel centre mitjançant un llarg eix.
-Amb la central d’energia, el riu i les jungles, l'Acadèmia Jedi és pràcticament autosuficient -va dir la Jaina, reprenent el fil de l'explicació allà on l'havia deixat el seu germà -. Veniu, entrem.
El recorregut va concloure a les habitacions dels bessons, on en Jacen i la Jaina van gaudir enormement ensenyant al seu pare i als dos wookiees els seus respectius tresors de mascotes i maquinàries reconstruïdes. En Han Solo irradiava orgull patern. En Lowbacca va mostrar un satisfactori encara que callat interès cap a les criatures que formaven el zoo d’en Jacen.
Quan el grup va anar a l'habitació de la seva germana, en Jacen es va afanyar a ficar la serp de vidre que havia estat ensenyant dins de la seva gàbia i es va afanyar a seguir-los. Va creuar el llindar d'un salt, i es va trobar que en Lowbacca ja estava absort en un assortiment de peces i cables que hi havia escampat sobre el sòl de la cambra de la Jaina. L'electrònica semblava interessar-li molt més que els animals salvatges de la jungla.
- T'agrada treballar amb les màquines, Chewie..., vull dir Lowbacca? -Va preguntar la Jaina, inclinant-se al costat del desmanegat wookiee.
La peluda criatura va expressar la seva fascinació amb una sèrie de grunyits, rugits i gemecs tan llarga que en Jacen no va aconseguir entendre com una simple pregunta del tipus si o no podia produir una resposta tan plena d'animació.
Com de costum, el seu pare es va encarregar de traduir-la-hi.
- En primer lloc, en Lowbacca consideraria com un gran senyal d'amistat que li diguéssiu Lowie.
En Jacen va assentir, visiblement complagut.
- Lowie, eh? M'agrada.
- I pel que fa a la resta... - Va seguir dient en Han-. Bé, no estic segur d'haver-ho entès tot. El més important és que el que realment li torna boig són els ordinadors.
La Jaina li va donar un copet a l'espatlla al jove wookiee.
- Aleshores podem fer moltes coses junts, Lowie -va dir.
En Chewbacca va grunyir, indicant que estava d'acord amb ella.
Però llavors una arruga de sobtada preocupació es va estendre pel front de la Jaina.
- Escolta, pare, resulta obvi que en Lowie ha estudiat el nostre llenguatge i ens entén tan bé com Chewie -va dir -. Però nosaltres no podem entendre’l a ell. Després de tot, tu vas necessitar anys per aprendre el llenguatge dels wookiees. Com se les s'arreglarà en Lowie a l'Acadèmia Jedi, on ningú pot entendre'l?
En Jacen va mirar al jove wookiee i va assentir.
- Qui ens farà de traductor?
Un lladruc triomfant d’en Chewbacca els va interrompre en aquest moment.
- Tenim la resposta perfecta en aquesta pregunta teva -va dir Han, picant de mans i fregant-se les mans -. És una cosa que se'ls va ocórrer a Chewbacca i C3PO.
En Chewbacca es va girar i va alçar un brillant artefacte metàl·lic perquè tots poguessin veure’l. Vist de costat l'aparell tenia forma ovoïdal i era de color platejat, lleugerament més llarg que la mà d’en Lowie i d'uns quatre dits de gruix, llis per la part de darrere i arrodonit per davant. Semblava una cara, amb dos sensors òptics grocs col·locats a prop de la punta, una protuberància més o menys triangular cap al centre i un oblong perforat a la secció inferior que en Jacen va suposar seria un altaveu.
En Chewbacca va manipular alguna cosa oculta en la part de darrere del giny i uns ulls grocs van cobrar vida amb un parpelleig lluminós. Una feble veu metàl·lica que articulava les paraules amb meticulosa precisió van brollar del diminut altaveu.
- Salutacions -va dir -. Sóc un Androide Traductor Miniaturitzat del Tipus Dos, TM2 en forma abreujada, especialitzat en les relacions entre wookiees i humans. Domino amb fluïdesa més de sis formes de comunicació. La meva funció primària programada és traduir el llenguatge wookiee a altres llenguatges humanoides. –L’artefacte va fer una pausa expectant -. Puc ajudar-los en alguna cosa? -Va afegir després.
En Jacen es va posar a riure.
- No pot ser!
La Jaina estava bocabadada.
- Però si parla igual que C3PO!
-Gairebé -va replicar el seu pare amb els llavis corbats en un somriure ple de diversió, i es va gratar mandrosament sota el coll de la camisa amb la punta d'un dit -. La veritat és que em recorda massa a C3PO, si he de dir la veritat. Però com es va encarregar de la major part de la programació de TM2, no vaig poder convèncer-lo que hauríem preferit una altra personalitat -va explicar.
En Han els hi va demanar disculpes amb un encongiment d'espatlles.
- Per què no ho proveu durant el dinar? Chewbacca i jo encara hem de parlar d'alguns assumptes amb en Luke, i després ens anirem al Falcó Mil·lenari a la tarda. Hem de reunir-nos amb Lando a la seva estació minera.
La sala que els estudiants Jedi utilitzaven com a menjador estava plena de taules de fusta de diferents altures. Els seients; cadires, bancs, nius, lleixes, coixins i tamborets, abastaven una àmplia varietat de formes i mides per adaptar-se a les diferents costums i anatomies dels estudiants humans i alienígenes.
Els membres d'aspecte vegetal de l'Acadèmia Jedi havien sortit als esglaons banyats pel sol del Gran Temple, on podien absorbir la llum del sol blanc de Yavin i fotosintetitzar les substàncies nutritives, afegint petits paquets de minerals que tiraven dins dels seus orificis digestius. Però al menjador hi havia representants de dotzenes d'estranyes espècies asseguts uns al costat dels altres i consumint els aliments exòtics preferits de cadascuna.
En Jacen s'havia quedat una mica endarrerit i seguia parlant dels vells temples Massassi mentre la Jaina trobava una taula a un extrem de la gran sala on hi havia un seient adequat per en Lowbacca. Fins ara en Jacen no havia aconseguit obtenir més que uns quants gestos i inclinacions de cap del wookiee, que semblava sumit en els seus pensaments i molt concentrat assimilant els sons, imatges i olors que l'envoltaven.
En Jacen estava decidit a iniciar una autèntica conversa amb el nou estudiant, i s'havia espremut el cervell buscant una bona pregunta:
«Bé, Lowie, has de ficar moltes coses a la teva habitació?» No, era una pregunta estúpida.
Què tal «Quants anys tens?». No, amb això només aconseguiria una resposta molt curta. I de totes maneres a primera hora d'aquell matí el seu pare els hi havia dit que en Lowie tenia dinou anys, de manera que per als wookiees amb prou feines era un adolescent. Potser alguna cosa de l'estil de «Com vas saber que volies arribar a ser un Jedi?" Serviria. Sí, era una bona pregunta.
Però abans que pogués formular-la, la sòlida i musculosa silueta de la Tenel Ka es va instal·lar al seient contigu al d’en Jacen, quedant davant d’en Lowie.
- Un estudiant nou -va dir, reconeixent la presència d’en Lowbacca d'aquella manera breu i directa que resultava tan típica d'ella.
- Lowie, aquesta és la nostra amiga Tenel Ka, del planeta Dathomir - va dir en Jacen.
- I aquest és en Lowbacca, nebot d’en Chewbacca, de Kashyyyk, el món natal dels wookiees -va afegir la Jaina, fent les presentacions per al seu costat de la taula.
La Tenel Ka es va aixecar i va inclinar el cap, fent oscil·lar la seva cabellera daurada vermellosa.
- Et saludo, Lowbacca de Kashyyyk -va dir, i va tornar a seure.
En Lowbacca va tornar la salutació amb una inclinació de cap i tres curts grunyits.
En Jacen va esperar en silenci durant un moment amb els ulls clavats en el petit androide traductor subjecte al cinturó d’en Lowie, però no va passar res.
- I bé? -Va exclamar la Jaina amb impaciència -. Vas a traduir o no, TM2?
- Ai mare! Ho lamento moltíssim, mestressa Jaina -va replicar el diminut androide amb una tremolosa veu mecànica plena de preocupació -. Oh, que espantós! La meva primera oportunitat de dur a terme la meva funció primària al servei de l'amo Lowbacca, i li he fallat... Amos i mestresses en general, els hi asseguro que a partir d'ara m'esforçaré per oferir cada traducció de la manera més ràpida i eloqüent possible, i que...
En Lowbacca va interrompre els retrets que l'androide traductor s'estava dirigint a si mateix amb un sec grunyit.
- Traduir? -Va replicar el petit androide -. Traduir què? Oh! Ah, ja veig. Sí Immediatament. - TM2 va emetre un soroll increïblement semblant a un estossec i va començar a parlar -. L'amo Lowbacca diu: «Que cap sol surti sobre un dia i que cap lluna s'alci sobre una nit en què no se senti honrat de veure-us, i d'estar en la vostra presència, tant com se sent en aquest mateix instant».
La Jaina va alçar els ulls cap al sostre. En Jacen va moure el cap amb incredulitat. Però el rostre de la Tenel Ka va romandre totalment inexpressiu.
En Jacen va veure de cua d'ull a Raynar, el jove estudiant que sempre estava creant problemes. Raynar, que anava vestit amb una elegància tan bigarrada com de costum, els estava observant des d'una taula propera i somreia burleta. Servents automàtics van treure bols generosament plens de menjar de la cuina i els van anar col·locant davant de cada estudiant.
Però l'atenció d’en Jacen va tornar a ser atreta cap a la seva taula quan en Lowie es va inclinar sobre els sensors òptics de l'androide traductor i li va deixar anar un grunyit.
-Bé, i què més dóna que l'hagi adornat una mica? -Va preguntar l'androide, posant-se a la defensiva mentre un servent automàtic col·locava un plat ple de fumejant carn color vermell sang davant del wookiee -. Només estava intentant aconseguir que fossis més civilitzat.
El grunyit amenaçador d’en Lowbacca no va deixar cap dubte.
- Molt bé -va dir secament TM2 -. És possible que una traducció més fidel de les paraules de l'amo Lowbacca hagués estat: «El sol no ha brillat amb tanta intensitat per a aquest humil wookiee com el dia en què ens vam conèixer».
En Jacen va acceptar el bol de sopa calenta que la seva germana li va passar des de l'altre costat de la taula. Va llançar una mirada interrogativa a Lowie, que va tornar a dirigir un altre grunyit a TM2.
-D'acord, ho farem a la teva manera -va dir l'androide, amb altivesa però en un to de veu més baix -. Però t'asseguro que les meves traduccions eren molt més refinades. Ehem, ehem... El que l'amo Lowbacca ha dit en realitat és el següent: «Estic encantat de conèixer-vos».
-És un plaer compartit, Lowbacca -va dir la Tenel Ka amb veu molt seriosa i solemne després que el wookiee per fi hagués deixat anar un grunyit de satisfacció, parlant com si no hagués sentit cap de les traduccions anteriors.
Una safata automatitzada va passar al costat de la taula en què estava assegut en Raynar, i la Tenel Ka va allargar la mà i va agafar l'última gerra de suc ​​acabat d'esprémer que quedava en ella. Va abocar el líquid color vermell robí en cadascun dels seus gots i després va deixar la gerra sobre la taula davant d'ells amb un suau dringar de vidre. La Tenel Ka va parpellejar, contemplant-los amb els seus ulls gris acer, i va alçar solemnement el seu got.
- En Jacen i la Jaina ja són els meus amics -va dir -. T'ofereixo l'amistat, Lowbacca de Kashyyyk.
El wookiee va titubejar, no gaire segur del que havia de fer. La Jaina li va ficar el got entre els dits.
- Amistat -va dir en Jacen, alçant el seu got.
- Amistat -va repetir la Jaina.
En Lowie va assentir i va alçar el seu got. Després va tirar el cap cap enrere i va deixar anar un rugit que va ressonar per tot el menjador.
La veueta de TM2 va interrompre el silenci que va seguir al seu rugit.
- L'amo Lowbacca accepta amb un èmfasi considerable la seva oferta d'amistat, i correspon a ella oferint-los la seva.
Per gran sorpresa de tots, el wookiee no va corregir l'androide traductor.
- Queda acceptada -va dir la Tenel Ka, i va prendre un glop del seu got -. I ara som amics -va afegir quan tothom la va haver imitat.
-Això vol dir que ara pots dir-li Lowie -va dir la Jaina.
La Tenel Ka s'ho va pensar durant un moment.
- Escullo honrar-lo utilitzant el seu nom complet -va dir per fi.
En una altra taula tres cha'as, uns alienígenes no molt alts amb aspecte de rèptils, estaven asseguts al voltant d'una safata plena d'ous calents que tremolaven, i mantenien els ulls clavats en ells com els depredadors que eren. Quan les closques es van esquerdar i es van trencar, els cha'as es van llançar sobre els pollets coberts de plomissol rosat que van sorgir d'elles.
Dues criatures que semblaven ocells enormes i es comunicaven mitjançant xiulets i xiuxiuejos estaven compartint un plat ple de cucs-bri que no paraven de retorçar-se, gruixudes erugues de pelatge blavós que anaven xuclant una per una amb els seus estrets pics cornis.
Mentre anava prenent cullerades de la seva sopa i intentava que se li ocorregués alguna cosa divertida a dir a la Tenel Ka o, almenys, per poder continuar la conversa amb en Lowie, en Jacen va percebre un moviment de cua d'ull i va veure que alguna cosa es lliscava cap a la taula al costat d'ells. Era una espurna vidriosa, un llum que serpentejava.
En Jacen va sentir que se li formava un nus a la gola, i de sobte es va preguntar si hi havia tancat el recipient de la serp de vidre quan el seu pare i els wookiees havien acabat de veure les seves habitacions.
- Eh -va dir en Raynar, inclinant-se sobre la taula al costat d'ells amb les seves cridaneres robes tan plenes de colors que en Jacen va sentir que li feien mal els ulls -, us faria res tornar-me la nostra gerra de suc​​? -En Raynar va utilitzar els seus poders Jedi per aixecar la gerra de la seva taula i portar-la pels aires fins a ell -. La propera vegada us pregaria que demanéssiu permís abans d'agafar-la.
En Raynar es va tirar enrere i va creuar els braços davant del pit, semblant molt satisfet de si mateix.
I just llavors un raig de llum va caure sobre la serp de vidre i en Jacen va poder veure-la amb tota claredat. La serp es va aixecar sobre la falda d’en Raynar i li va xiular, i el seu xato cap triangular es va aixecar per clavar la seva mirada directament a la cara del noi.
En Raynar la va veure i va cridar, perdent la seva concentració sobre la Força. La gerra va fer un balanceig i va acabar caient, escampant el suc vermell fosc per sobre de les seves robes multicolors.
En Jacen es va aixecar i es va llançar sobre la serp. Havia de capturar-la abans que creés més problemes. En Jacen va caure sobre en Raynar i va intentar agafar la serp, que seguia sobre la falda del noi. En Raynar, creient que estava sent atacat simultàniament per totes bandes, va llançar un crit de terror emprant tota la potència dels seus pulmons.
Mentre ell i en Jacen es debatien, tota la taula es va bolcar vessant púding marró fosc, escampant altres recipients de beguda a dreta i esquerra i llançant un diluvi de menjar sobre els companys d’en Raynar.
La Tenel Ka, que no entenia el problema però sempre estava disposada a defensar als seus amics, es va unir a la contesa. Va agafar la sopa calenta d’en Jacen i la va llançar contra els companys d’en Raynar, que van optar per prendre represàlies veient-se sotmesos a aquell atac procedent d'un nou front.
Una safata plena de fideus amb mel va creuar el menjador anant cap a la Jaina, però es va ajupir i va aconseguir esquivar-la. Els fideus van saltar pels aires i es van adherir a l’abundant i encrespat pelatge blanc d'un talz, una criatura amb aspecte d'ós que es va aixecar i va fer trompeteig amb una nota musical plena de consternació. Quan la Jaina va veure els fideus enganxats al pelatge blanc de l'alienígena no va poder contenir el riure.
La serp de vidre es va escórrer entre els dits d’en Jacen mentre aquest reptava sobre la falda d’en Raynar, que no parava de retorçar-se. El jove Jedi cridava com si l’estiguessin assassinant, però en Jacen no li va fer cas i es va ficar per sota de les taules del menjador per perseguir la seva serp. Es va llançar cap endavant per agafar-la, de manera que va tirar una taula, i va sentir el frec sec i llis d'unes escates en les puntes dels seus dits..., però la serp va lliscar per entre ells i en Jacen no va poder retenir-la.
Una altra taula va ser bolcada quan en Lowie es va llançar a ajudar. Les criatures ocellaires es van posar a cridar entre una agitació de plomes, i van començar a barallar-se pel plat de convulsos cucs-bri recoberts de pelatge blau.
Més menjar va volar pels aires, levitat mitjançant els poders Jedi, i va ser llançada d'una taula a una altra. Els estudiants Jedi estaven rient, i semblaven considerar que la baralla era una bona manera d'alliberar la tensió acumulada durant els durs estudis i la profunda concentració que se'ls exigia per al seu ensinistrament.
Una massa de fulles bullides va xocar amb les cares dels cha'as, interrompent el seu tràngol de depredadors. Els tres es van aixecar a l'instant i van girar sobre si mateixos per enfrontar-se a l'atac, col·locant-se esquena contra esquena en una formació d'estrella de tres puntes mentre llançaven xiuxiuejos i mirades amenaçadores. Els ous d'un marró lletós de la safata seguien trencant-se, i els pollets coberts de plomissol rosat van decidir que era el millor moment per escapar.
En Lowie va emetre un rugit wookiee capaç de fer tremolar les pedres, i TM2 va deixar anar un crit estrident ple d'alarma.
- No puc veure res, amo Lowbacca! Els comestibles estan enfosquint els meus sensors òptics. Li prego que tingui la bondat de netejar-los!
R2D2 va entrar al menjador i va llançar un gemec electrònic, però els seus crits d'androide van quedar ofegats per les riallades i el tumult del menjar que volava en totes direccions. Abans que l’R2 pogués girar sobre les seves rodes i fer sonar l'alarma, una gran safata plena de pastissets amb crema va escampar el seu contingut per sobre de la seva cúpula. L'androide astromecànic es va afanyar a batre’s en retirada amb un brunzit de servomotors.
La serp de vidre va lliscar cap a les esquerdes de la paret de pedra per fugir per alguna d'elles, i en Jacen es va llançar desesperadament sobre ella. Va estendre una mà i la va agafar per la cua. La serp onejà, donant la volta al seu cos invisible en un sol i fluid moviment, i va dirigir els seus ullals cap en Jacen preparant-se per mossegar la mà que l'agafava. Però en Jacen va estendre l'altra mà, assenyalant a la serp amb un dit i amb la Força i establint contacte amb el diminut cervell del rèptil.
- Ep! No t'atreveixis a fer-ho -va dir en veu alta.
La serp de vidre va titubejar, i en Jacen la va agafar pel coll i la va aixecar en l'aire. La part inferior del llarg cos de la serp va començar a retorçar-se bojament. En Jacen es va enroscar la serp al voltant del braç i va enviar pensaments tranquil·litzadors a la seva ment. Després es va aixecar, somrient i sentint-se ple d'alleujament.
- La tinc! -Va cridar amb veu triomfal..., en el mateix instant en què tres fruits molt madurs s'estavellaven contra la seva cara i el seu pit.
L'impacte va rebentar les primes pells dels fruits i va vessar l'espessa polpa per sobre de tot el seu cos, en Jacen va tossir i es va ennuegar, i després es va permetre riure sense deixar anar a la serp de vidre que tenia fermament agafada.
- Prou!
Una veu tronadora amplificada mitjançant la Força va ressonar per tot el menjador.
Tot va quedar sobtadament immòbil, com si el temps s'hagués aturat. Tot el menjar que estava volant per l'aire va quedar suspès on es trobava, i cada gota de líquid va penjar sense moure’s sobre les taules. Tots els sons van cessar, llevat dels esbufecs i murmuris ofegats dels estudiants.
El Mestre Luke Skywalker acabava d'aparèixer a l'entrada del menjador, i contemplava la baralla d'aliments suspesa amb cara molt seriosa i ombrívola. En Jacen va observar l'expressió del seu oncle i va creure veure ira, però també una certa diversió oculta.
- Aquesta és la millor manera que heu pogut trobar d'utilitzar els vostres poders? -Va preguntar en Luke -. No us ha passat pel cap cap altre desafiament més digne?
Va moure la mà en un gest que va abastar tot el menjar immòbil, i durant un moment va semblar sentir-se molt trist. Després va girar sobre si mateix per marxar, però no abans que en Jacen pogués veure com un somriure anava corbant els seus llavis.
- Bé, potser podríeu utilitzar els vostres poders Jedi... per netejar tot aquest desgavell -va dir en Luke abans de marxar.
La seva mà dreta es va moure en un gest gairebé imperceptible, i totes les safates de menjar, bols de sopa, postres, fruita i complicats plats suspesos en l'aire van quedar alliberats del poder de la Força i es van desplomar com una allau. Pràcticament tothom va tornar a quedar cobert de taques quan els fragments enganxosos i els líquids van sortir volant pels aires.
En Jacen va contemplar el final de la guerra del menjar i es va treure una mica de crema del nas, sense deixar anar a la serp de vidre que seguia sostenint a la mà.
Els altres estudiants Jedi van començar a llançar febles rialletes d'alleujament, i després es van concentrar en la neteja del menjador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada