dijous, 28 de maig del 2015

Hereus de la Força (XXI)

Anterior



21

- Agafeu-vos bé! -Va cridar en Han Solo.
La Tenel Ka va aconseguir arribar fins a un seient al costat d’en Lowbacca mentre el Falcó Mil·lenari s'enlairava de la pista oberta davant del vell temple, i es va posar l'arnès de seguretat.
-Aquest caça TIE ve cap aquí i no sembla tenir molt bones intencions -va dir en Han mentre ell i el seu copilot wookiee accionaven frenèticament interruptors i calibraven els sistemes de punteria de l'armament -. Espero que la Tionne hagi aconseguit posar fora de perill a tots els estudiants Jedi.
Els seus seients es van inclinar cap enrere quan el Falcó Mil·lenari va començar a pujar en un pronunciat angle, amb els seus impulsors subllumínics rugint darrere d'ell. El caça TIE imperial va travessar el cel per sobre d'ells com un ariet udolador.
En Han Solo va empunyar els controls amb expressió ombrívola. La seva mandíbula estava tensa i les espatlles rígides. En aquell moment no tenia cap forma de saber si els seus fills estaven fora de perill o si aquell enemic imperial els havia matat als dos, de la mateixa manera en què el pilot havia intentat desintegrar a Lowbacca i la Tenel Ka.
La Tenel Ka va desitjar poder tranquil·litzar-lo, però ella tampoc en sabia res. Va col·locar-se bé les tires sobre l'armadura d'escates de rèptil que cobria el seu pit, encara panteixant de cansament per la seva llarga carrera a través de la jungla. L’estrident veu metàl·lica de TM2 va ressonar de sobte al seu costat.
- Li demano disculpes, mestressa Tenel Ka, però no puc veure absolutament res! La seva xarxa anticol·lisió ha bloquejat els meus sensors òptics.
La Tenel Ka va alliberar l'artefacte platejat de la seva presó, i TM2 va deixar escapar el que semblava un sospir d'alleujament.
- Ah, sí, molt millor. Ara puc veure perfectament. Ai mare! - Va exclamar amb veu alarmada -. No volia que em rescatés d'aquesta horrible jungla només perquè tots poguéssim acabar fets trossos perseguint aquest caça TIE.
En Lowbacca va deixar anar un grunyit, i va tornar la mirada cap al petit androide traductor amb òbvia sorpresa i alleujament.
- Això és teu, Lowbacca -va dir la Tenel Ka -. El vaig trobar a la jungla.
Va lliurar a TM2 al jove wookiee, que va acceptar amb gratitud al diminut androide i va expressar el seu agraïment amb un bel wookiee.
En Han Solo va fer virar el Falcó Mil·lenari en un ajustat gir, i els seus motors van rugir darrere d'ells mentre perseguien al caça TIE.
- Va a fer una passada d'atac -va dir en Han-. Però no està disparant les seves armes, encara que no sé per què.
La Tenel Ka va tornar el cap cap a l’espiell de la cabina i va contemplar com el caça TIE que havia ajudat a reparar lliscava ràpidament i a molt baixa altura sobre el Gran Temple, aparentment decidit a sembrar la destrucció..., però els seus canons làser no van fer foc.
- Vaig a atreure la seva atenció, Chewie -va dir en Han-. Tu obre un canal de comunicació, d'acord? Aquest tipus els ha fet alguna cosa als meus nois..., i vull esbrinar on són.
En Chewbacca va grunyir i va estendre el seu llarg braç pelut per moure uns quants interruptors en el panell de control del Falcó Mil·lenari.
En Han va fer dos trets d'advertència. Feixos d’encegadora claredat van passar al costat dels quadrats plans que eren les ales del caça TIE, emmarcant-lo però sense causar cap dany.
- Atenció, pilot del TIE -va dir en Han-. No aniràs enlloc si no esbrino on... - Va fer una pausa -, on són els dos joves Cavallers Jedi. Ets al centre del meu punt de mira, així que les teves opcions són molt senzilles: rendeix-te o t’esborrarem del cel.
Una veu ronca i seca va sorgir del sistema de comunicacions.
- Rendir-se és traïció -va dir el pilot, i després tallà la connexió.
El caça TIE va sortir disparat cap amunt en una trajectòria impossiblement empinada, pujant en l'aire per sobre de la frondosa verdor de les copes dels arbres. Després, la nau imperial va virar en una maniobra evasiva.
- Molt bé -va dir en Han, i la seva ira resultava evident -. Aquesta vella nau s'ha enfrontat amb molts caces TIE en el passat, així que podem afegir un més a la llista. Dóna-li a fons, Chewie.
El Falcó Mil·lenari va sortir disparat cap endavant en una altra brusca acceleració mentre en Chewbacca manipulava els controls.
- Oh, no! - Ploriqueig TM2 -. No puc veure-ho. Que algú em tapi els sensors òptics.
En Han va gastar un segon a llançar una mirada a l’androide, i va descobrir que en Lowbacca tenia al TM2 sobre la seva falda.
- És com tornar a tenir a C3PO amb nosaltres -va dir -. Crec que potser hàgim de fer uns quants ajustaments en aquesta programació.
- Ai mare -va dir TM2.
En Lowbacca va grunyir un suggeriment des del darrere, que va ser secundada estrepitosament pel seu oncle.
- Bona idea -va dir en Han-. Abans provarem sort amb el raig tractor. Potser, només potser, puguem portar aquesta nau fins a terra sense destruir-la. D'aquesta manera podrem obtenir alguna informació. Si li ho demanem si us plau, potser es mostri una mica més disposat a cooperar.
En Chewbacca va connectar el generador del raig tractor del Falcó Mil·lenari, i va llançar el feix invisible com si fos una xarxa feta amb un camp de força per capturar la nau imperial.
El caça TIE es balancejà i es va desviar a un costat quan el raig tractor va aconseguir establir una presa parcial, però el pilot va llançar dolls alterns pels seus motors iònics i va aconseguir alliberar-se, pujant en una atapeïda espiral que va fer que en Han llancés una xiulada de reàcia admiració.
- Aquest tipus és bo -va dir -. Anem darrere d'ell, Chewie! Velocitat màxima.
El caça TIE, com si ho considerés la seva única possibilitat d'escapar, va baixar ràpidament cap a la verdor dels arbres Massassi. Esquivant les branques que s'alçaven cap a ell com dits ennegrits de bruixes allà on els llamps i els incendis havien cremat la jungla, va seguir baixant per seguir els cursos serpentejants dels rius i va passar com una exhalació sobre canons plens de vegetació..., tot això amb el Falcó Mil·lenari perseguint-lo implacablement.
Si es tracta merament d'una qüestió de velocitat, els motors més potents del Falcó Mil·lenari haguessin pogut agafar al caça TIE i obligar-lo a baixar, però la maniobrabilitat amb què podia moure’s la petita nau per entre les perilloses copes dels arbres donava un clar avantatge al pilot imperial.
Però en Han Solo li guanyava en decisió.
- Què has fet amb els meus nois? -Va cridar pel canal de comunicacions.
Resultava obvi que no esperava cap resposta, però el pilot va respondre en un to sobtadament calculador per a gran sorpresa de tots.
- Són els teus fills, pilot? Quan els vaig deixar estaven vius..., però la jungla és un lloc perillós. No hi ha manera de saber si aguantaran el temps suficient perquè els rescatis.
La Tenel Ka es va meravellar davant aquella brillant estratègia.
-És un truc -va dir -. Vol que abandonis la persecució.
-Ja ho sé -va dir en Han, tornant-se cap a ella. El seu rostre estava cendrós -. Però i si és veritat?
El pilot del TIE va utilitzar el curt instant de vacil·lació d’en Han per decidir-se per la seva millor oportunitat de fugir, pujant en línia recta i llançant-se, cap a l'espai. Els motors iònics bessons van rugir a través de la cada vegada més tènue atmosfera.
En Chewbacca va reaccionar llançant un xiscle. El copilot wookiee va posar els acceleradors al màxim sense esperar que en Han donés l'ordre. El Falcó Mil·lenari va sortir disparat darrere del caça TIE amb un ondulant vel blanc de calor sorgint dels seus motors subllumínics posteriors.
L'acceleració va incrustar la Tenel Ka en el seu seient, i va fer una ganyota sentint com l'estirada de les gravetats addicionals li estirava la pell. Va tancar els ulls. En Lowbacca va grunyir al costat d'ella sentint la pressió, però en Han i Chewbacca semblaven acostumats a sotmetre els seus cossos a semblants tensions.
El lluminós cel d'un blau lletós es va anar enfosquint, tornant-se d'un color porpra fosc al seu voltant a mesura que seguien ascendint. Les estrelles van centellejar quan el Falcó Mil·lenari va entrar a la nit de l'espai. La borrosa esfera de Yavin, el gran gegant de gas ataronjat, va omplir la major part dels espiells de la seva cabina.
El caça TIE va començar a moure’s en ziga-zaga per despistar el seu perseguidor, canviant de curs a intervals aleatoris i consumint una gran quantitat d’energia.
-Potser encara podem causar-li alguna avaria prou seriosa per capturar-lo amb el raig tractor -va dir en Han amb la veu rogallosa per la tensió.
En Chewbacca va pilotar el Falcó Mil·lenari mentre en Han s'encarregava dels sistemes d'armament.
- No aconsegueixo centrar la mirada va dir.
El caça TIE seguia ascendint a tota velocitat sobre la joia verda que era la lluna selvàtica.
El Falcó Mil·lenari es va pegar a ell, seguint-lo molt de prop en l'arc de la seva estreta òrbita. En Han va disparar repetidament els seus canons làser, però els feixos escarlates van fallar el blanc.
En Han va colpejar el tauler de control amb el puny.
- Estigues quiet un moment! -Va cridar.
I llavors, com obeint, el caça TIE es va aturar al centre de la graella de punteria del sistema d'armament. L'indicador de centrat es va il·luminar, i en Han va deixar anar un xiscle ple d'excitació.
- T’he enxampat! - Va exclamar, i va pressionar els dos botons de tret.
Però el caça TIE va sortir disparat cap endavant en l'últim instant possible amb una increïble exhibició de velocitat, convertint-se en un puntet de llum que brillava com el metall fos. Se'n va anar encongint a la sobtada llunyania que l'havia separat del Falcó Mil·lenari, udolant en el seu incontenible avanç amb la velocitat lumínica instantània..., i es va submergir a l'hiperespai amb un esclat silenciós.
-No és culpa meva -va dir en Han Solo, contemplant bocabadat el blanc esvaït i deixant que les seves mans tremoloses s'apartessin dels controls de tret -. Un caça TIE no té motors de velocitat lumínica! És un aparell de curt abast.
En Lowbacca va grunyir una explicació, i la Tenel Ka assentir.
- Que la Jaina va fer què? -Va exclamar en Han amb incredulitat -. Però aquest hiperimpulsor era perquè s'entretingués amb ell, no perquè l’instal·lés. Haurà de donar-me moltes explicacions quan la vegi...
En Han va callar, comprenent de sobte on eren els bessons.
- Oblidem-nos del caça TIE. Anem a pels bessons! - Va dir.
Va canviar el curs del Falcó Mil·lenari i va anar en línia recta cap a l'esfera verda maragda de la lluna selvàtica de Yavin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada