dimecres, 20 de maig del 2015

Hereus de la Força (XI)

Anterior



11

Quan el pilot del TIE imperial va apartar els ulls d'ella durant una fracció de segon, la Tenel Ka va reaccionar amb la velocitat del llamp, tal com li havien ensenyat a fer les guerreres de Dathomir.
- Correu! - Els hi va cridar als altres.
La Tenel Ka sabia amb tota exactitud el que havia de fer. Girà sobre si mateixa i es va llançar cap al massís d'arbustos més proper, movent-se en ziga-zaga per esquivar els feixos desintegradors que esperava serien disparats contra ella d'un moment a un altre.
La Tenel Ka va reaccionar tan de pressa i amb tal fluïdesa que fins i tot les seves ensinistradores de combat més severes i exigents haurien estat orgulloses d'ella. Les seves tàctiques havien quedat gravades en el cervell de la Tenel Ka.
Confon l'enemic.
Fes el més inesperat.
Pren per sorpresa al teu oponent.
No malgastis el temps en vacil·lacions.
La Tenel Ka es va obrir pas a través dels cards i els arbustos de fulla blava, donant manotades per aclarir un camí que es va anar tancant darrere d'ella a mesura que anava avançant per l'espessor. Panteixant i esbufegant, va anar avançant el més de pressa possible sense prestar atenció a les ratllades i les punxades de dolor dels cards que es clavaven en els seus braços i cames nues. L'armadura d'escates protegia les seves parts vitals, però la seva cabellera daurada vermellosa voletejava al seu voltant i s'enganxava a les fulles i les tiges. Les branques van tirar de les seves trenes i es van dur flocs de cabells, arrancant-los-hi d'arrel. La Tenel Ka va llançar un xiuxiueig de dolor, però va serrar les dents i va seguir corrent sense aturar-se.
Per què no podia sentir córrer als altres?
- Porta ajuda!
Era en Jacen, cridant darrere d'ella. Seguia en el clar. Per què no corrien?
Un esclat de flames va sorgir en l'espessor a l'esquerra de la Tenel Ka. El pilot del TIE estava disparant el seu desintegrador contra ella! L’acre olor de les fulles socarrimades i la saba cremada va inundar les seves fosses nasals. La Tenel Ka es va llançar a terra, va rodar cap a un costat i va arrencar a córrer a tota velocitat en una direcció diferent. Si es donava per vençuda, el pilot la mataria. La Tenel Ka ja no tenia cap dubte d'això.
Va seguir fugint, canviant de direcció a l'atzar per confondre l'enemic i amb tota la seva ment concentrada en l'únic objectiu d'interposar més distància entre ella i el pilot del TIE. Les branques van cruixir sota els seus peus, i la Tenel Ka no va prestar cap atenció al lloc cap al qual corria i va seguir internant-se en la part més densa de la jungla de Yavin IV.
La vacil·lació d’en Lowbacca només va durar una fracció de segon més.
La Tenel Ka semblava haver-se evaporat mentre cridava «Correu!» I desapareixia entre l'espessor.
El pilot del TIE va girar sobre si mateix i va apuntar el seu desintegrador cap al lloc pel qual havia desaparegut la Tenel Ka, i en Lowbacca va utilitzar aquell instant de distracció. El jove wookiee va llançar un crit de sorpresa i ira, i després va reaccionar instintivament pujant pel tronc de l'arbre Massassi més proper, enfilant-se cada vegada més amunt i fugint cap a les altures on hi havia la seguretat.
Es va agafar a branques i lianes, hissant-se cap a l’espès dosser arbori saturat de potents olors. El pilot imperial va començar a disparar a cegues darrere d'ell. Les explosions i les flames multicolors del fullatge que cremava es van inflar com globus des dels llocs en què els feixos desintegradors xocaven amb les branques sota dels peus d’en Lowie. Va poder olorar l'ozó de la descàrrega d’energia i el vapor de la vegetació desintegrada.
Va usar la seva força de wookiee per seguir grimpant més i més amunt fins que va acabar arribant a unes gruixudes branques aplanades que li van permetre creuar les copes dels arbres cap al lloc en què havia posat el T-23.
Havia d'aconseguir ajuda. Havia de rescatar als seus amics. La Tenel Ka havia aconseguit salvar-se -o això esperava -, però en Jacen i la Jaina no havien estat capaços de reaccionar tan de pressa o de moure’s amb tanta habilitat per la jungla.
- Ai mare! - Va gemegar TM2 des de la seva cintura -. On anem? Aquesta persona estava intentant matar-nos! Pot imaginar-t’ho?
En Lowie va seguir avançant a través de les gruixudes branques, saltant amb gran agilitat i allunyant-se cada vegada més del pilot, que seguia disparant.
- Respongui’m, amo Lowbacca! -Va exclamar TM2, forçant la seva veueta metàl·lica fins a l'extrem de fer vibrar l'altaveu -. Ja sap que no pot deixar-me aquí penjat sense fer res, no?
En Lowbacca va grunyir una rèplica i va seguir movent-se.
-Però no crec que això tingui res a veure -va protestar TM2 -, ja que estic fent tot el que puc. El sol fet que no tingui braços ni cames no vol dir que no vulgui ajudar-lo.
L'estrèpit dels raigs desintegradors havia cessat en el clar, i en Lowbacca va témer que això voldria dir que en Jacen i la Jaina havien estat capturats..., o alguna cosa encara pitjor. Els seus pensaments van girar bojament en un remolí de pànic i confusió. Sabia que havia de rescatar-los. Però com? Mai havia fet res semblant abans. No creia que la Tenel Ka pogués fer-ho sola, pel que havia d'oferir tota l'ajuda que fos capaç.
El teló arbori s'anava obrint per davant d'ell, i les branques es van desplegar al voltant del clar en què en Lowbacca havia posat el T-23. La petita nau hi era on la va deixar i el jove wookiee es va afanyar a baixar per les gruixudes branques, agafant-se a les lianes fins que va tornar a estar a terra. El T-23 era la seva millor possibilitat.
En Lowbacca s'havia sentit orgullosíssim del petit aparell quan el seu oncle Chewie li va lliurar, però en aquell moment li va semblar diminut i malparat, i pràcticament inútil contra un pilot imperial armat. Va córrer per la terra coberta de mala herba fins al petit saltacels. Hauria d’utilitzar-lo per dur a terme el rescat. No disposava de cap opció millor.
La feble música borbollant dels insectes i les criatures de la jungla impregnava l'aire. En Lowbacca no podia sentir cap soroll de trets desintegradors ni crits de desafiament o dolor. Tot estava silenciós..., massa silenciós. Va intentar anar més de pressa.
- Oh, excel·lent idea! -Va exclamar TM2 quan van estar a prop del T-23 -. Anem a tornar a l'Acadèmia Jedi per aconseguir reforços, oi? Sí, estic segur que és el curs d'acció més savi i prudent.
Però en Lowie sabia que en aquestes altures ja seria massa tard per als bessons. Havia de fer alguna cosa de seguida. Li va dir a TM2 el que pretenia fer, i l'androide traductor en miniatura va deixar escapar un xiscle de consternació.
- Però amo Lowbacca! El T-23 no té armes. Com va a enfrontar-se amb aquest pilot imperial? Aquest pilot és un soldat professional, i a més està desesperat!
En Lowie va sentir els mateixos temors mentre connectava els motors que donaven energia als feixos repulsors del T-23, però les hi va arreglar per dirigir un comentari optimista a l'androide traductor.
- Trucs? Quins trucs té amagats a la màniga? -Va preguntar TM2 -. I a més vostè ni tan sols té mànigues, amo Lowbacca!
El motor semblava estar en perfecte estat, i el seu rugit va fer vibrar el silenci de la jungla. En Lowie va captar l'olor acre dels gasos d'escapament i va esbufegar. El seu seient de pilotatge negre va tremolar mentre la nau es preparava per enlairar-se.
Hauria de fer unes quantes maniobres bastant complicades per ficar l'aparell a través dels arbres i poder arribar fins al clar, però en Lowbacca havia de salvar els seus amics i oferir-los tota l'ajuda que estigués a les seves mans. Potser la seva sorollosa arribada espantaria prou al pilot del TIE com per fer-li buscar refugi entre l'espessor, i llavors els bessons podrien pujar al T-23 d'un salt i escaparien.
En Lowbacca va empènyer les palanques cap endavant i aixecà el T-23 de la mala herba aixafada sobre la qual havia estat posat. Els cremadors iònics van rugir mentre la petita nau sortia disparada cap al cel com una fletxa, esquivant branques i telons de molsa per dirigir-se cap els seus amics i el perill que l'esperava.
En Jacen i la Jaina s'havien quedat paralitzats en el clar, però la seva immobilitat només va durar un moment. Els bessons van girar sobre els seus talons i van arrencar a córrer intentant escapar, però la massa del caça TIE ja gairebé totalment reparat es va interposar en el seu camí. La Jaina va agafar en Jacen del braç i els dos van començar alhora, molt espantats però sabent que s’havien de moure.
El pilot imperial va disparar el seu desintegrador, llançant dos feixos d’energia cap a l’arbust en què havia desaparegut la Tenel Ka. Fragments de matoll en flames i trossets de tija van saltar pels aires formant un núvol de restes. Durant un moment, la Jaina va pensar que la seva amiga de Dathomir havia mort, però un instant després va sentir més cruixits de fulles i branques que partien mentre la Tenel Ka continuava amb la seva desesperada fugida.
El pilot del caça TIE va disparar contra els arbres destruint les branques inferiors, però en Lowbacca ja havia aconseguit fugir. Els bessons van envoltar a la cursa l'extrem del caça estavellat, i de sobte en Jacen va ensopegar amb una caixa rectangular plena de claus hidràuliques, ciberfusibles i altres eines que havien anat reunint per reparar la nau..., i va caure de cara a terra.
La Jaina agafà al seu germà del braç i va intentar posar-lo dret d'una tirada per seguir fugint. El sòl udolà amb un esclat de foc desintegrador. Tres feixos d'alta energia van rebotar al casc tacat per la intempèrie i el pas del temps del caça estavellat.
La Jaina es va quedar totalment immòbil i va alçar els braços per indicar que es rendia. No podrien amagar-se prou de pressa. En Jacen es va aixecar, es va posar al costat de la seva germana i va començar a netejar-se. El pilot del TIE va donar dos passos cap a ells, movent-se rígidament a la seva malmesa armadura i amb una expressió de gèlida ira a la cara.
- No us mogueu o morireu, púrria rebel -va dir.
La seva armadura negra de pilot estava desgastada i esgarrapada pel seu llarg exili a les jungles. El braç esquerre esguerrat de l'imperial es trobava tan rígid com el d'un androide, i estava recobert per un guantellet cuirassat de cuir negre. Havia estat severament ferit, però pel que sembla es tractava d'una vella lesió que havia curat feia molt temps, encara que no correctament. El pilot era un vell guerrer aguerrit per l'experiència. Quan va clavar la mirada en la Jaina, els seus ulls no van semblar veure-la.
- Sou els meus presoners -va dir.
El pilot va moure l'antiquada pistola desintegradora que empunyava amb la seva retorçada mà enguantada.
- Baixa el desintegrador -va dir la Jaina en veu baixa i suau, utilitzant tot el que sabia sobre les tècniques de persuasió Jedi -. No la necessitaràs.
El seu oncle Luke li havia explicat com l’Obi-Wan Kenobi va utilitzar trucs mentals Jedi per confondre els pensaments dels imperials de voluntat més feble.
- Baixa el desintegrador -va repetir amb la mateixa veu afable i plena de suaus matisos d'abans.
En Jacen sabia amb tota exactitud què estava fent la seva germana.
- Baixa el desintegrador -va dir també.
Els dos van tornar a dir-ho amb una sola veu que es superposava i s'omplia d'ecos. Van intentar enviar pensaments tranquil·litzadors i plens de pau a la ment del pilot del TIE, igual que havia fet en Jacen per calmar la seva serp de vidre.
El pilot del TIE va moure el seu canós cap i aclucà els ulls. El desintegrador va tremolar d'una manera gairebé imperceptible, i només va baixar un centímetre.
«Per què no està donant resultat?», Va pensar la Jaina amb desesperació.
- Baixa el desintegrador -va repetir amb més insistència.
Però dins de la ment del pilot imperial va xocar amb un mur de pensaments tan rígids i tan nítidament delimitats en blanc-i-negre que semblaven la programació d'un androide.
El pilot es va aixecar de sobte i els va contemplar amb aquells ulls gelats i inexpressius.
- Rendir-se és traïció -va dir, parlant com si fos una lliçó apresa de memòria.
En Jacen, veient que estaven a punt de perdre la seva oportunitat, va desplegar la seva ment i va tirar del desintegrador amb una envestida de pura força bruta mental.
- Agafa el desintegrador! - Va xiuxiuejar.
La Jaina el va ajudar a tirar amb la Força, estenent-se cap a la vella arma que brandava el pilot. Però el guant blindat estava tan intensament premut al voltant de l'arma que semblava haver estat soldat a la culata del desintegrador. L'empunyadura de l'antiquada arma es va encallar en el guant, i el pilot del TIE la va agafar amb l'altra mà, apuntant el canó directament als bessons.
- Prou trucs Jedi -va dir amb veu gèlida -. Si seguiu oposant resistència, us executaré a tots dos.
En Jacen i la Jaina sabien que el pilot només necessitava pressionar el polsador de tret i que podia fer-ho molt més de pressa que ells pel que mai aconseguirien arrencar-li l'arma mitjançant les seves ments, raó per la qual van deixar caure les mans als costats i es van relaxar, posant fi als seus esforços.
I en aquest mateix moment una barreja de brunzit i rugit es va obrir pas a través del dosser que s'estenia sobre els seus caps. Era el soroll d'un motor funcionant a plena potència, i s'estava acostant ràpidament.
- És Lowie! -Va cridar en Jacen.
El T-23 va travessar les branques en un retrunyint esclat de tiges fetes miques i va baixar cap al clar amb la velocitat del llamp, movent-se tan de pressa com un bantha enfurismat llançat a la càrrega.
- Què està intentant fer? -Va preguntar en Jacen sense aixecar la veu -. No té cap arma a bord!
- Podria distreure el pilot -va respondre la Jaina -. Potser aconsegueixi donar-nos una oportunitat d'escapar.
Però el soldat imperial embolicat en la seva armadura va romandre immòbil al centre del clar, separant les cames per conservar l'equilibri i adoptant la postura d'un tirador experimentat. Després va alçar sense vacil·lar el desintegrador cap el lliscador que se li aproximava.
La Jaina sabia que si el feix desintegrador obria una bretxa en el petit reactor dels repulsors, tot el vehicle esclataria..., matant en Lowbacca i potser a tots ells.
En Lowbacca va seguir fent descendir el T-23 com si pretengués envestir al pilot del TIE. El desesperat soldat imperial va apuntar el canó de la seva arma cap al nucli motriu del T-23 i va pressionar el polsador de tret.
- No! -Va cridar la Jaina, i empenyent-lo amb la seva ment en l'últim instant.
Va usar la Força per moure el braç del pilot del TIE i interferir amb la seva punteria merament en una fracció de grau. El lluent feix desintegrador va sorgir del canó amb un estrident grinyol i va ballar al llarg del casc dels mòduls dels feixos repulsors. Les planxes de l'estructura motriu es van fondre, deixant escapar dolls de combustible i líquid refrigerant. Un fum gris blavós va sorgir del casc. El so que produïa el T-23 va esdevenir un tartamudeig malaltís quan els motors van començar a fallar.
En Lowie es va aixecar al seient de pilotatge i va lluitar per evitar que el T-23 s'estavellés contra els arbres Massassi. L'aparell estava seriosament avariat, i amb prou feines podia aconseguir que seguís volant.
- Vés-te’n, Lowie! - Va xiuxiuejar en Jacen -. Surt d'aquí mentre encara pots.
- Utilitza l’ejector abans que esclati! -Va cridar la Jaina.
Però en Lowbacca les hi va arreglar per tornar a cobrar alçada, i va traçar un gir al voltant dels immensos arbres abans de tornar a pujar cap al dosser de verdor. Els seus motors treien fum i anaven deixant un raig de pudents gasos d'escapament que arrugaven les fulles de la jungla i les tornava de color marró.
- No arribarà molt lluny -va dir el pilot imperial amb veu baixa i monòtona -. Ja se li pot donar per mort.
El T-23 havia deixat de ser visible, estant molt per sobre d'ells entre les copes dels arbres de la jungla, però la Jaina encara podia sentir la tos del motor, que fallava i es recuperava una mica després mentre el malparat aparell s'allunyava lentament. El silenci de la selva feia que els sons es transmetessin molt bé. El soroll del motor que donava energia als feixos repulsors es va esvair en la llunyania acompanyat pels cada vegada més febles carrisquejos i espetecs dels cremadors iònics, fins que tot va acabar tornant a quedar en silenci.
El pilot del TIE va moure la seva pistola desintegradora. El seu rostre seguia estant pètriament impassible.
- Veniu amb mi, presoners. Si torneu a resistir, morireu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada