dijous, 16 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (42)


42
―Si vols alguna cosa ben feta, millor que la facis tu mateix ―murmura Han.
Dispara. Dos sagetes blaves tracen una línia des del rifle blàster d’en Han i encerten de ple en el pit de l'oficial. Un miler de components electrònics s'escampa per l'aire gelat quan cau el soldat de neu. Chewbacca dispara la seva ballesta wookiee i el soldat d'avantguarda també cau. El tercer home es queda congelat en xoc per gairebé tot un segon. Ell, també, cau sense disparar ni un tret.
En l'instant següent, foc de blàster imperial plou tot al voltant d’en Han i Chewbacca. S'amaguen a sota del Falcó, incapaços de respondre a la salva pesada de l'esquadró. Ara els dos contrabandistes han de confiar que els desertors de Sodarra salvin les seves vides.
Aquesta ajuda triga molt en arribar. Han i Chewbacca s'arrauleixen sota el Falcó mentre els rajos de blàster reboten en el casc o es consumeixen en les parets de la seva petita cova de gel. A través de la boca de la cova, Han veu peus de soldats d'assalt que s'aproximen corrent. Continua disparant el seu blàster, però la seva punteria està massa severament restringida com per encertar-li a alguna cosa.
―Potser no hauríem d'haver confiat en Sodarra ―diu Han―. Té cara de murri.
―Hoooruugh.
―De debò? Per a tu tots ens veiem igual?
Diversos trets de blàster creuen la boca de la cova des de direccions oposades, formant un reixat de mort a menys d'un metre del nas d’en Han. Els imperials han arribat a la cua del Falcó. Dispararan directament pel túnel en qualsevol moment. Han es maleeix a si mateix per no excavar una segona sortida, però no hi havia temps. Mai es va imaginar que moriria sota el ventre del Falcó en un gelat forat de cuc. En Han acomoda el rifle blàster per disparar cap a l'entrada.
Llavors els sons de combat cessen. Després de deu segons, Han i Chewbacca surten gatejant per l'entrada de la cova. Sodarra i els seus homes estan darrere dels imperials. Alguns dels desertors busquen supervivents.
―Per què van trigar tant? ―exclama Han.
―Estava pensant a tornar a prendre el comandament ―respon lentament Sodarra. Han s'ennuega de fúria i el seu dit toca el gallet del blàster. Quan Sodarra veu la fúria en l'expressió d’en Han, agrega: ―Era una broma, Capità Solo.
Han no riu. Sodarra no li sembla un home que gaudeixi de les bromes pràctiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada