diumenge, 16 de juliol del 2017

Ànakin Skywalker (XIII)

Anterior



Tretzena Entrada

La batalla

Els seus ulls grocs eren intensos, la seva cara vermella i negra aterridora. Padmé i els guàrdies de Naboo ràpidament van retrocedir. Qui-Gon i Obi-Wan es van treure les seves capes i van encendre els seus sabres làser. Per mig segon em vaig preguntar com qualsevol guerrer podia lluitar contra dos Jedi. Però llavors el guerrer fosc va encendre el seu sabre. Tots dos extrems van brillar ominosament. El seu sabre làser tenia dos costats!
Van començar a lluitar. La fúria de la seva batalla era com res que hagués vist mai. El Lord Sith podia saltar vint metres en l'aire i fer una tombarella mentre encara lluitava contra tots dos Jedi. Estava tan sorprès que ni tan sols em vaig adonar de l'altra batalla tenint lloc darrere de nosaltres. R2 va xiular i jo em vaig girar just a temps per veure tres nous droides de la Federació de Comerç rodar dins de l'hangar darrere nostre. Al principi semblaven com rodes de metall brillants. Però ràpidament es van desplegar en droides de combat fortament armats.
Padmé i els guàrdies de Naboo estaven atrapats. El Lord Sith estava lluitant contra Obi-Wan i Qui-Gon en un extrem de l'hangar i els droides destructors estaven disparant des de l'altre extrem.
Tenia mala pinta. Sabia que havia d'ajudar i vaig començar a colpejar interruptors. De cop i volta el caça estel·lar es va llançar cap amunt i va començar a elevar-se!
Vaig apuntar el caça cap als droides destructors. Anava a destruir aquestes màquines de la mort de tres cames. Tot el que havia de fer era trobar el gallet per a les pistoles làser.
Vaig baixar la mirada cap als grups d'interruptors brillantment il·luminats i botons. Quin? Quin?
Ups! Vaig pressionar un botó, però en lloc de disparar els làsers, el caça estel·lar es va enfonsar. Vaig haver d'haver colpejat un estabilitzador.
Mentrestant, els droides destructors estaven movent-se cap a la Padmé i el seu equip.
Vaig provar amb un altre botó.
Zap! Bum!
Els làser del morro van disparar i un droide destructor va esclatar en fum i flames.
Correcte! R2 va deixar sortir un xiulet d'ànim i jo vaig rebentar un altre droide, i llavors un altre.
Amb els droides fora del camí, Padmé i els guàrdies de Naboo es van afanyar cap al palau. Mentrestant, el Lord Sith i els Jedi estaven embrancats en un combat mortal.
Wham! El meu caça estel·lar va rebre un tret i va donar la volta. Jo vaig saltar. Més droides havien entrat a l'hangar.
I ara m'estaven disparant a mi!
Tot d'una estàvem en una tempesta d'explosions. R2-D2 estava bipejant cap a mi com boig. I tant que volia alçar els escuts del caça! Simplement no estava segur de quin...
Gua! Vaig colpejar un interruptor i vam passar de zero a seixanta en un nanosegon. R2 no va haver de dir-me que accidentalment havia encès els propulsors. Podia sentir-ho!
Les bones notícies eren que vaig aconseguir redreçar el caça estel·lar fora de l'hangar sense xocar contra cap paret.
Les males notícies és que ara ens estàvem llançant cap amunt i jo encara no sabia com pilotar un caça!
Ens vam disparar fora de la ciutat i sobre una vasta plana d'herba. Sota nosaltres els gungans i els droides de combat de la Federació de Comerç estaven lluitant ferotgement. La plana estava amuntegada de droides destrossats i gungans i kaadu ferits. Els làsers i les boles d'energia estaven volant cap enrere i cap endavant. L'aire era ple d'explosions i fum.
R2 va seguir bipejant-me, quelcom sobre el pilot automàtic buscant altres naus. Però no en podia veure cap.
Alguna cosa estava preocupant-li sobre aquelles altres naus. Li vaig dir que si no li agradava on ens estava portant el pilot automàtic, hauria de tractar d'anul·lar el sistema.
Tot d'una, de cua d'ull, vaig veure una explosió brillant. Hi havia naus allà fora! Els caces estel·lars de Naboo estaven lluitant contra els caces de la Federació de Comerç que havien estat enviats a protegir la nau que controlava els exèrcits droides de sota.
De fet, el pilot automàtic ens estava dirigint directament cap a l'enemic!
Per un moment, em vaig quedar gelat d'incredulitat. Parts iguals de por i excitació es disparaven a través de mi. Què estava fent? Un nen esclau de Tatooine assegut en els controls d'un caça estel·lar ràpid com la llum dirigint-me cap a una nau de combat enemiga? Si tan sols en Kitster pogués veure això!
Del no-res un làser va xocar contra el meu caça estel·lar. Vaig cridar a R2 que ens tragués del pilot automàtic i ell bipejà que ho acabava de fer. Vaig agafar els controls i vaig balancejar el caça estel·lar. Vaig anar a l'esquerra! R2 ho havia fet!
Bipejà de nou, recordant-me que havia de tornar. Però li vaig dir, ni parlar. Qui-Gon havia insistit que em quedés en aquesta cabina de comandaments i això era exactament el que pretenia fer.
Un caça de la Federació de Comerç va cometre l'error de creuar-se en l'espai aeri per davant de nosaltres. Em vaig posar en la seva cua i el vaig tenir a la vista. Rebentar a aquest paio del cel anava a ser bufar i fer ampolles.
Només necessitava saber on era el gallet per al canó del làser!
R2 bipejà i jo vaig fer el que em va dir que fes.
El caça estel·lar es va disparar cap endavant amb una sacsejada. En lloc de disparar al caça enemic, vaig passar disparat just al seu costat. Ara ell era a la meva cua!
-Maleïda sigui, R2! -vaig cridar.
R2 bipejà una disculpa tímida. El caça de la Federació de Comerç ara ens tenia a la vista.
I això no era el pitjor. Les autèntiques males notícies eren que ens dirigíem directament cap a la Nau de Control Droide!
Vaig posar el caça estel·lar de Naboo a girar. I no massa aviat. Un raig làser del caça de darrere de nosaltres va disparar sobre la nostra ala esquerra, errant-nos per poc!
Però encara estàvem dirigint-nos directament cap a la Nau de Control. Vaig cridar a R2 que l'única manera de sortir d'aquest desastre era la mateixa en la qual ens havíem ficat en ell.
Ell bipejà en resposta i jo vaig colpejar un botó, esperant que aquesta vegada realment fossin els propulsors inversos del caça estel·lar.
Ho eren! Amb una sacsejada, el caça estel·lar es va frenar. Ara era el torn del caça de la Federació de Comerç de passar disparat al costat de nosaltres.
Ca-bum! Va xocar contra la Nau de Control.
Balancejà el caça estel·lar al seu voltant i vaig fer una mirada a la resta dels navilis de Naboo. Estaven disparant a la Nau de Control, però res estava travessant l'escut reflector.
Això era dolent. A no ser que desarmessin aquesta nau, les tropes gungan en terra serien massacrades. R2 bipejà de nou. Un altre caça de la Federació de Comerç estava a la nostra cua!
Un cop més estàvem sent caçats cap a la Nau de Control. Suposo que R2 no aprovava la forma en què estava manejant el caça estel·lar perquè va seguir bipejant que això no era el mateix que les beines de carreres.
Com si no pogués esbrinar-ho pel meu compte!
Zwank! Una cosa ens va colpejar des del darrere! Havia d'haver estat un tret del caça de la Federació de Comerç. R2 grinyolà mentre espurnes fumejants volaven i els llums parpellejaven a la cabina de comandaments. El nostre caça estel·lar va començar a rodar fora de control.
Anem a xocar contra la Nau de Control!
Per quan vaig recuperar el control del caça estel·lar, era massa tard com per evitar la nau gegant. No tenia elecció llevat dirigir-me cap a l'únic espai obert davant: un enorme hangar obert.
Tot d'una estàvem dins de l'hangar, dins de la Nau de Control de la Federació de Comerç, encara anant massa ràpid. Estava ocupat esquivant transports, caces, i altres naus a la plataforma d'hangar.
Baixant la mà cap als propulsors inversos, vaig aconseguir aturar els motors i portar al caça estel·lar a aturar-se just abans que colpegéssim la paret de l'hangar.
Durant un segon, tot estava en silenci. R2 va fer un xiulet baix, preocupat. Aquí estàvem al mig del territori enemic! Vaig tractar de reiniciar els motors, però tot el panell d'instruments es va posar vermell amb llums d'advertència.
Sabia que havia d'haver rebentat alguna cosa durant l'aterratge d'emergència. O simplement ens havíem sobreescalfat.
Però ara estàvem envoltats de droides de combat de la Federació de Comerç.
Sense saber què més fer, em vaig ajupir a la cabina de comandaments. Un capità droide de combat va anar cap endavant. Va exigir saber qui era el pilot del nostre caça estel·lar. R2 xiulà en resposta que ell era el pilot. El droide de combat semblava confús i va demanar veure la identificació.
Just llavors els llums del quadre de comandament de la cabina de comandaments van passar de vermelles a verdes!
Vaig saltar al seient del pilot i vaig encendre el motor. El caça estel·lar es va encendre a l'instant.
El capità droide de combat em va veure a la cabina de comandaments i em va ordenar que sortís o dispararia.
Vaig respondre encenent l'escut reflector del caça. Vam començar a elevar-nos i jo balancejant el caça al voltant, colpejant al capità droide de combat. Els altres droides estaven disparant, però els seus trets van ser tots reflectits per l'escut.
Vaig apuntar i disparar als droides. Però vaig pressionar el botó equivocat i vaig llançar dos torpedes!
El caça va retrocedir mentre els torpedes es llançaven. Amb una sacsejada em vaig adonar que era massa i massa a prop. Els meus torpedes van fallar als droides i es van disparar per un passadís. Tenia el pressentiment que una vegada que aquests torpedes fessin contacte, les coses anaven a posar-se molt, molt malament.
Definitivament era hora de dir adéu.
Balancejant el caça estel·lar i vaig colpejar els propulsors. Desafortunadament l'hangar era ple de droides llavors i vaig haver de colpejar a un munt d'ells. El més divertit era, que era igual que les Curses de Beines!
KA-BUM! Mentre arribàvem a la boca de l'hangar, una enorme explosió va esclatar després de nosaltres.
Wush! La força de l'explosió va empènyer el nostre caça estel·lar fora de l'hangar. Em vaig girar al meu seient i vaig observar mentre la Nau de Control desapareixia dins d'una bola enorme de flames grogues i taronges. Trossos gegants de runa roent estaven disparant-se per l'espai en totes direccions.
Ho hem fet! Hem desarmat la Nau de Control Droide de la Federació de Comerç!
Agafant els controls del caça, esperava sentir un rampell de felicitat mentre s'allunyava el caça estel·lar. Però de cop i volta em va aclaparar una onada fosca de dolor i tristesa.
En aquell moment no sabia què l'havia provocat. Només sabia que alguna cosa terrible estava succeint a prop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada