dissabte, 22 de juliol del 2017

Darth Plagueis (XXI)

Anterior



21: INVESTIDURA

Assassinats, homicidis i altres crims no eren rivals per als codis de silenci que havien governat a l'Orde del Cercle Inclinat, el Protectorat Gran, Seguretat Santhe i l'Alt Consell Jedi gairebé des dels seus començaments. De no haver estat els membres de l'elit i els guàrdies privats del Cercle Inclinat drogats i trobats inconscients als vestidors i en altres llocs, als investigadors de la policia cridats a la caserna general per dos Cavallers Jedi mai se'ls hauria permès entrar en el simbòlic edifici, molt menys en l'elogiada sala d'iniciació, en la qual es van descobrir els cossos de dos echani, que es creia que eren guardaespatlles, una dotzena de muuns, assassinats amb discos decapitadors i vibrodagues, i tres vegades aquest nombre d'assassins maladians vestits amb vestidures prestades, que havien sucumbit davant trets làser, ferides d'impacte i, en alguns casos, amputacions traumàtiques. Tan disperses estaven les últimes que els investigadors van sospitar inicialment que un dispositiu explosiu havia estat detonat, però cap rastre del dispositiu va ser trobat mai. Els muuns van ser identificats ràpidament com a membres d'alt rang d'un grup financer clandestí conegut com els Holdings Damask, tot i que el seu ric fundador i oficial en cap d'operacions, Hego Damask, es creia que havia sobreviscut a l'atac sorpresa. Els Jedi que havien alertat la policia mai van revelar que els havia atret al districte Fobosi per començar o per què expressaven tal interès en el cas. També els membres de l'Orde del Cercle Inclinat es negaven a respondre a qualsevol pregunta.
A l'ambaixada de Malastare al cor de Coruscant les evidències eren fins i tot més desconcertants i estaven complicades per un foc i la subsegüent explosió de gas que s'havia estès per l'edifici. Els bombers i els especialistes forenses estaven classificant les restes cremades de tres pisos del resibloc quan dos membres del Consell Jedi els havien fet una visita inesperada.
De nou, els Jedi havien declinat explicar les seves accions, però la policia va ser capaç de fer progressos per si sola. La quantitat de sang residual descoberta a l'escena va portar als investigadors a determinar que, abans de l'arribada de la policia, diversos cossos havien estat incinerats en el lloc, el que suggeria el treball d'elements del crim organitzat. Després del recent assassinat del senador Vidar Kim, el Comitè Investigador del Senat va formar un grup de treball especial perquè investigués l’assumpte. Molts éssers van ser entrevistats i interrogats i molts enregistraments de càmeres de seguretat van ser estudiats durant el curs de la investigació, però la majoria dels jugadors principals i els testimonis s'ocultaven darrere dels seus advocats, fins i tot quan se'ls amenaçava amb empresonar-los per obstrucció a la justícia.
Un mes estàndard després dels successos de Coruscant, Plagueis va cridar a Sidious a Muunilinst. Sidious havia visitat la cúpula celeste de Port Alt però mai se li havia convidat a baixar i ara es va trobar solcant el cel sobre un dels impol·luts oceans blaus del planeta en un elegant lliscant aeri pilotat per dos Guàrdies del Sol. Quan el lliscant es va aproximar a Aborah, ell es va submergir profundament en la Força i va ser recompensat amb una visió de l'illa de la muntanya com un vòrtex transcendent d'energia fosca diferent de tot el havia experimentat mai. Era una cosa que hauria esperat trobar només a Korriban o en algun altre planeta Sith.
El droide 11-4D, totalment reparat, estava esperant-li a la zona d'aterratge i el va portar a dins, deixant als guàrdies perquè esperessin amb el lliscant aeri.
–Sembles estar en una condició molt millor que quan et vaig veure per última vegada, droide –va comentar Sidious quan un turboascensor els va deixar en les profunditats interiors del complex.
–Sí, senador Palpatine, Aborah és un lloc restaurador.
–I el Magíster Damask?
–Deixaré que ho jutgi vostè per si mateix, senyor.
Sortint del turboascensor, el primer que va atreure la mirada d’en Sidious va ser la biblioteca: prestatge rere prestatge de textos, pergamins, discos i holocrons, totes les dades que ell havia estat anhelant des que va començar el seu aprenentatge. Lliscà les seves mans amorosament sobre les prestatgeries però amb prou feines va tenir temps de gaudir de la seva excitació quan 11-4D el va conduir fins a una rampa descendent que portava al que podria haver estat una obra d'art d'instal·lació medica d'investigació.
–És això nou des de les ferides del Magíster? –va preguntar, amb els seus ulls movent-se ràpidament d'un aparell al següent.
–Només algunes coses de les que veu –va dir el droide–. La major part d'aquesta àrea no ha canviat des que vaig ser portat aquí per primera vegada.
–I quan va ser això?
–Aproximadament un any estàndard abans que li fos presentat a vostè a Chandrilà, senyor.
Sidious ho va considerar.
–És el Magíster Damask el teu faedor, droide? –va preguntar llavors.
–No, senyor. És simplement el meu propietari actual.
Més profundament en el complex, es van moure al costat de gàbies que contenien tantes criatures com es podien trobar en un zoològic ben assortit. 11–4D indicà un grup separat de la resta.
–Aquestes són les gestacions més recents del Magíster.
–Les del Magíster? –va repetir Sidious amb desconcert.
–El seu índex d'èxits ha millorat.
Sidious estava encara intentant trobar-li sentit als comentaris del droide quan van entrar en un llarg corredor recobert de cel·les sense finestres. A través de la Força va poder sentir formes de vida darrere de cadascuna de les portes tancades.
–Captius?
–Oh, no, senyor –va dir 11-4D–. Experiments en curs.
Quan van girar una cantonada al final del corredor, Sidious es va aturar de cop. Al centre d'una espècie de sala d'operacions s'alçava un alt tanc de bacta, en el qual flotava un home bith.
–Aquest és Venamis –va dir Plagueis en una veu que no era del tot seva.
Sidious es va girar per veure al seu Mestre entrar coixejant a la sala, amb la boca, la barbeta i el coll ocults darrere d'una màscara respiratòria o transpirador d'alguna classe. La major part de les ferides de vibrodagues s'havien curat, però la seva pell semblava especialment macilenta. Sidious s'havia estat preguntant si Plagueis s’havia debilitat per l'atac, però ara veia que, malgrat tot el càstig que el seu cos havia rebut a les mans dels assassins maladians, el muun no era menys poderós en la Força.
–Els teus pensaments et traeixen –va dir Plagueis–. Creus que els poders d’en Malak es van afeblir pel sabre làser d’en Revan? O els d’en Bane per estar recobert pels orbaliskos? Creus que la jove aprenent d’en Gràvid va ser entorpida per les pròtesis que es va veure forçada a portar després de lluitar amb ell?
–No, Mestre.
–Aviat seré més fort del que possiblement puguis imaginar. –Plagueis es forçar a empassar i després li va dir–: Però vine, hi ha molt a discutir.
Sidious va seguir-lo fins a una sala freda, decorada només amb un llit, dues senzilles cadires, un armari i una catifa quadrada i exquisidament teixida. Fent gestos a Sidious cap a una de les cadires, Plagueis va seure amb evident dificultat en l'altra. Després d'un llarg moment de silenci, va assentir amb satisfacció.
–Em complau veure com de granment que has canviat, com de poderós que t'has tornat, Lord Sidious. El que va passar a Coruscant havia de passar, però em consol amb el fet que els successos t'han transformat en un autèntic Senyor Sith. Estàs realment preparat per conèixer els secrets que he estat salvaguardant.
–Què és aquest lloc, Mestre?
Plagueis es va prendre un moment per reunir la força suficient per continuar.
–Pensa en ell com en una nau que conté totes les coses a què m'he dedicat. Totes les coses que estimo.
–Aquesta pot ser la primera vegada que t'he sentit pronunciar aquesta paraula.
–Només perquè no hi ha un altre terme que expressi adequadament la meva afecció incondicional a les criatures i éssers amb els que comparteixo aquest lloc. Amor sense compassió, però, perquè la compassió no té part en això.
–El bith, Venamis...
–Despatxat per Tenebrous per posar-me a prova. Per eliminar-me si fallava. Però Venamis ha estat un regal. Ha estat essencial per ajudar-me a descobrir alguns dels secrets més profunds de la Força. Cada criatura que has vist o sentit aquí ha estat una benedicció similar, com veuràs quan et porti a l'interior dels misteris.
–Què volia dir el droide amb les gestacions del Magíster?
Sota la màscara respiratòria, Plagueis podria haver fet la ganyota d'un somriure.
–Vol dir que les gestacions no van ser aconseguides pels mitjans normals de concepció, sinó més aviat a través de la Força.
La sorpresa i la incredulitat es van barrejar en els ulls blaus d’en Sidious.
–La Força?
–Sí –va dir pensativament Plagueis–. Però no vaig exercir la deguda precaució. Quan intentem prendre-li els poders de la vida i la mort a la Força, quan busquem inclinar la balança, la Força es resisteix als nostres esforços. Acció i reacció, Sidious.
»Una cosa semblant a les lleis de la termodinàmica. He estat audaç i la Força m'ha posat a prova de la manera en què Tenebrous va buscar fer-ho. Als midiclorians no se'ls persuadeix fàcilment que executin els dictats d'un acabat d'iniciar en els misteris.
»La Força necessita ser convençuda, especialment en treballs que competeixen al Costat Fosc. Se li ha d'assegurar que un Sith és capaç d'acceptar l'autoritat. Altrament frustrarà les intencions d'un. Crearà la mala fortuna.
»Et tornarà el cop.
–Els maladians...
–Potser. Però en qualsevol cas això és pel que l'Orde Jedi ha baixat fins a la decadència i està arrossegant a la República amb ells. Perquè els Jedi han perdut la lleialtat de la Força. Sí, la seva habilitat d'extreure energia de la Força contínua, però la seva habilitat per a utilitzar la Força ha disminuït. Cadascuna de les seves accions engendra una conseqüència oposada i sovint sense reconèixer que s'eleva en aquells en harmonia amb el Costat Fosc. Això anima els esforços dels Sith i incrementa el nostre poder. No obstant això el nostre ús d'aquest poder requereix delicadesa. Hem d'estar alertes als moments en els que el Costat Lluminós flaqueja i es creen les obertures. Llavors i només llavors, quan totes les condicions s'hagin trobat, podem actuar sense por de trobar-nos resistència o repercussions.
»Dir que la Força treballa de maneres misterioses és admetre la ignorància d'un, perquè qualsevol misteri pot ser resolt a través de l'aplicació del coneixement i l'esforç implacable.
»Igual que ens hem sortit amb la nostra en el Senat, i igual que aviat ens sortirem amb la nostra amb la República i els Jedi, ens sortirem amb la nostra amb la Força.
Silenciat per l’esglai, Sidious tot just va saber com respondre.
–Què voldries que fes jo, Mestre?
El transpirador va emetre una sèrie de tons i Plagueis va inhalar profundament.
–Em mudaré a Sojourn per dedicar-me completament a la nostra investigació, per afavorir l'imperatiu i per curar-me a mi mateix.
–Què serà d’Aborah?
–De moment pot servir com a magatzem.
–I els Holdings Damask
–El grup no serà reformat, tot i que puc continuar celebrant les reunions anuals. I seré personalment el tutor d’en San Hill, per preparar-lo per assumir la presidència del Clan Bancari.
–Per què el necessitem?
–Perquè la guerra està ara en l'agenda, Sidious –va dir Plagueis en un xiuxiueig aspre–. Però les nostres accions han de ser circumspectes, restringides als sistemes estel·lars plens de conflictes insignificants, on es pugui animar els éssers apropiats, on es puguin donar fons a les operacions apropiades... Hem d’organitzar-nos perquè els planetes en la Vora Exterior pateixin mentre els del Nucli prosperen. Malgrat com de patètics que puguin ser aquests planetes, no tenim més opció que utilitzar el que tenim a la mà.
»El CBI serà essencial per a finançar la guerra que fomentarem lentament.
»Ens caldrà que el Clan Bancari financi als fabricants d'armes i que doni suport a una economia alternativa per als enemics eventuals de la República. –Plagueis va mirar directament a Sidious–. El nostre èxit serà mesurat per senyals i prodigis.
»Hi ha molt que necessites aprendre pel que fa als yinchorri i els kaminoans. Però tot en el moment oportú. Per ara, Sidious, que sàpigues que ets l'espasa que clavarem al cor del Senat, la República i l'Orde Jedi i jo sóc el teu guia per reformar la galàxia.
»Junts som els estels nounats que completen la constel·lació Sith.
Sidious va tocar l'esquerda de la seva barbeta.
–M’alleuja saber que no et vaig decebre, Mestre. Però els Jedi van trucar a la policia al districte Fobosi moments després que marxéssim. El pla ja està en perill.
El color es va elevar a les galtes d’en Plagueis.
–Els Jedi han sabut des de fa molt que el Costat Fosc s'ha tornat a despertar i que ells no poden aturar-lo. Ara ho han sentit en el seu propi Coruscant.
–Fins i tot i així, no ens podem continuar arriscant a quedar exposats –va dir acuradament Sidious.
Plagueis el va estudiar.
–Tens més a dir sobre això.
–Mestre, consideraries entrenar a algú en les arts Sith per executar qualsevol missió que es requereixi?
–Un altre Venamis? En desafiament a la nostra associació?
Sidious va negar amb el cap.
–No un aprenent. No algú que pogués aspirar mai a convertir-se en un autèntic Lord Sith. Sinó algú hàbil en sigil i el combat, que podria ser eliminat quan ja no se’l necessités.
La sorpresa va brillar en els ulls d’en Plagueis.
–Ja tens algú en ment.
–Em vas donar instruccions que mantingués els ulls oberts a la recerca d'éssers que podrien demostrar ser útils. Vaig trobar a un d'aquests a Dathomir no fa ni un any, un nadó mascle zabrak dathomirià.
–Molts zabrak demostren poder en la Força. Per naturalesa, segons sembla.
–Aquest nadó la té. La mare va donar a llum a dos i va buscar salvar-ne un de les urpes de les Germanes de la Nit, especialment de la coneguda com Talzin.
–El vas comprar?
–El vaig acceptar.
–On és?
–El vaig portar a la instal·lació de comptabilitat que els Holdings Damask mantenen a Mustafar i el vaig deixar a la cura dels droides custodis.
Plagueis va tancar els ulls breument. Mustafar havia servit com a lloc en el qual lliurar-se dels enemics i les proves molt abans que l'estació de reclamació del Cap Cabra hagués estat disponible per a Hego Damask i els altres.
–I la mare? –va preguntar.
–Viva, per ara.
–No podria aquesta Talzin perseguir el nadó?
Sidious va mirar al seu interior.
–Podria.
Plagueis va rugir amb irritació.
–Llavors serà cosa teva si ho fa.
Sidious va inclinar el cap en senyal d'acceptació.
–Deixa el nadó a Mustafar a cura dels droides –va afegir a la fi Plagueis–, però comença a entrenar-lo–. Fes-lo avesat en el dolor, Lord Sidious, de manera que sigui capaç de servir-nos completament. Si no maduren els seus talents en la Força, elimina’l. Però si dóna la talla, trasllada’l a discreció teva a Orsis. Allà trobaràs un centre d'entrenament d’elit dirigit per un falleen especialista en combat anomenat Trezza. Ell i jo vam tenir tractes. Trezza criarà al zabrak per ser ferotge però ferm en la seva lleialtat. Tu, però, supervisaràs el seu entrenament en el Costat Fosc. No parlis dels Sith o dels nostres plans fins que s'hagi provat a si mateix. I no el despleguis contra cap dels nostres notables enemics fins que jo hagi tingut l'oportunitat d’avaluar-lo.
Sidious va inclinar el cap.
–Ho comprenc, Mestre.
–La Força proveeix, Sidious –va dir Plagueis després d'un moment–. Igual que la naturalesa proporciona més éssers mascles després d'una guerra, la Força, sempre conscient de l'equilibri, proporciona éssers forts al Costat Tenebrós quan la llum ha governat durant massa temps. Aquest zabrak promet molt.
–Els Senyors Sith que ens segueixin pagaran tribut a la teva saviesa, Mestre –va dir Sidious amb serietat.
Plagueis es va aixecar i li va tocar a l'espatlla.
–No, Lord Sidious. Perquè nosaltres som el final del llinatge. –Va fer un gest ampli–. Tot el que s’ha fet aquí ha estat per un únic propòsit: estendre el nostre regnat indefinidament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada