dimarts, 18 de juliol del 2017

Darth Plagueis (VI)

Anterior



6: LA LLUNA DELS CAÇADORS

Una brisa de la tarda portava l'olor de la sang fresca. Xiscles d'agonia i mort travessaven filets de boira enganxats per les branques nuoses dels arbres greel.
Les detonacions de les armes, velles i noves, de projectils i d'energia, reverberaven des dels penya-segats que envoltaven l'antiga fortalesa cap a l'oest, darrere del sistema principal estaven desapareixent just ara mateix.
Com si es tractés d'algun santuari fantàstic pujat sobre d'un lloc de culte, el Magíster Hego Damask s'alçava sobre la muralla més alta, amb la seva capa negra voleiant, en harmonia amb els sons de la matança. I amb el clam dels grups d'éssers tornant de les seves caceres separades, amb la sang de qualsevol color i consistència revolta per la violència primitiva, amb les veus elevant-se en una cançó antiga o en un cant gutural i amb les carcasses esbudellades de la seva presa lligada a lliteres d’antigravidesa, a punt per ser rostides sobre les fogueres que cremaven al pati central de la fortalesa, o per ser preservades per taxidermistes hàbils. Veermoks, nexus i mongworsts.
Dracs Krayt, acklays i reeks. Qualsevol que fos la seva preferència.
Una indicació del planeta que l'havia engendrat, la seva lluna es coneixia com Sojourn, «Estada[1]», un nom xiuxiuejat per aquells que la coneixien lleugerament i fins i tot per aquells que l'havien visitat repetidament al llarg dels segles. El sistema es podia trobar en els registres, però només si un sabia on mirar i com desxifrar les dades que revelaven la seva localització.
Aquí, un cop l'any, Damask i la dotzena de muuns que formaven el Holding Damask albergaven una Reunió d'éssers influents de la galàxia. Els seus noms podrien ser coneguts per uns pocs, però eren principalment invisibles per a les masses i podien moure’s entre elles sense ser reconeguts, encara que eren responsables (no en menor mesura) dels successos que donaven forma a la història galàctica. Eren conduïts a Sojourn en secret, a bord de naus dissenyades per Rugess Nome i que pertanyien a Hego Damask.
Ningú venia sense invitació, perquè fer-ho era arriscar-se a una destrucció immediata. El que compartien, fins a l'últim d'ells, era la creença Damask que el benefici financer importava més que la notorietat, la política o la moralitat vulgar.
Alquímia social. Un lloc en el qual maquinar i fer estratègies i doblegar el curs de la història galàctica en les mans dels successos fortuïts.
On una vegada Iotran Brandsmen havia proporcionat seguretat, el contingent de Guàrdies del Sol echani de vestimentes platejades d’en Damask ara predominava. A un alt preu, plançons d'arbres greel de fusta escarlata havien estat trets de contraban de Pii III i plantats al terra modificat de Sojourn. Els boscos s'havien omplert amb animals de caça clonats i criatures exòtiques. L'antiga fortalesa s'havia transformat en una mena d'alberg, amb els convidats molt importants d’en Damask residint en toscs refugis, amb noms com Niu, Cova, Amagatall i Penya-segat.
Tot per animar a la similitud de pensament que acabaria en associacions d'una classe inusual.
Damask romania a la muralla mentre que la llum disminuïa i la foscor avançava sobre el paisatge boscós. En el gran pati de baix, les flames de les fogueres saltaven més alt i les olors de la carn cremada flotaven pesadament en l'aire. Vins i altres licors fluïen lliurement. Dones twi'lek i theelin els entretenien. I la mul actitud es tornava busca-raons. Es requeria que cada grup de caça mostrés i esquarterés les seves peces. Que es taquessin els membres i altres apèndixs de sang. No tots els éssers eren menjadors de carn, però fins i tot aquells que subsistien amb grans i altres cultius eren arrossegats a la disbauxa. A mitjanit es farien burles en sàtires dels principis que servien de guia a la República i prominents senadors, excepte aquells que hi eren presents, estarien subjectes al ridícul. Que cerimònies i símbols Sith s'havien incorporat a les cerimònies i a l'arquitectura de la fortalesa era un secret només d’en Damask.
Sentint l'arribada d’en Larsh Hill i dos muuns, es va apartar de la vista de l’ampit.
–La hutt ha estat esperant des de la caiguda de la nit –va dir en Hill.
–El preu de reunir-se amb mi –va dir en Damask.
Hill li va dirigir una mirada de llarg patiment.
–Si no sabés això, s'hauria anat feia molt.
El Magíster va seguir al trio cap avall per un llarg tram de graons de pedra i cap a una àrea de recepció oberta escalfada per catifes acolorides, tapissos i un gran foc. Gardulla Besadii l'Anciana, senyora del crim i notable jugadora, surava en un palanquí apropiat a la seva gran grandària, assistida per un seguici que incloïa un majordom rodià, guardaespatlles i altres. Els mateixos guàrdies d’en Damask van estar ràpids en escortar a tothom excepte a la hutt de tornada fins a la sala d'espera. Larsh Hill i els altres dos muuns de capes fosques van romandre al costat d’en Damask.
Enroscada recta sobre la seva poderosa cua, Gardulla va estendre els seus braços nus i rodanxons.
–He estat admirant als seus artistes, Magíster –va dir ella –. Particularment a les cantants theelin. Potser pugui vostè procurar-me’n alguna.
–Tenim una twi'lek que proporciona les dones –va dir en Damask des de la seva butaca –. Haurà de parlar amb ella.
Gardulla va notar el to tallant de la seva veu.
–Anem als negocis llavors.
Damask va oferir un gest de disculpa.
–Una agenda plena em permet un temps escàs per a les nimietats.
Poc acostumada a les converses directes, la hutt va arrufar les celles.
–Planejo fer-me amb Tatooine, Magíster –va dir llavors –, i he vingut a demanar el seu suport.
–Un planeta àrid en el sector Arkanis de la Vora Exterior –li va explicar Hill en veu baixa des de darrere de la butaca.
–Amb suport, presumeixo que estem parlant de crèdits –va dir en Damask.
Gardulla es reposicionà a la llitera.
–Sóc conscient que vostè desaprova l'espècia i l'esclavitud, però hi ha beneficis per aconseguir a Tatooine per altres mitjans.
–Res de granges d'humitat, llavors.
Gardulla el va mirar enfellonida.
–S'està rient de mi.
Damask va fer un gest negligentment.
–Li prenc el pèl, Gardulla. Sé poc sobre Tatooine, a part del fet que el planeta és hereu d'una catàstrofe ecològica en el passat difús i que els seus vasts deserts ara donen suport a una població de ganduls, pocavergonyes i viatgers desventurats de totes les espècies. He sentit a dir que res dóna bon resultat a Tatooine i que els éssers que hi resideixen envelleixen prematurament.
Damask també sabia que els antics Sith havien tingut una vegada un post avançat a Tatooine, però es va guardar això per si mateix.
–Afortunadament, la longevitat ve naturalment amb la meva espècie –va dir Gardulla –. Però no vull enemics d'una classe diferent, Magíster. Enemics als quals res els hi agradaria més que veure’m en la tomba prematurament.
–El clan Desilijic.
–Ells són precisament la raó per la qual desitjo allunyar-me de Nal Hutta. I dels que són com Jabba Desilijic Tiure i la resta. Sense la seva ajuda financera puc aconseguir això. Sé que ha fet amics hutts en el seu previ veïnat planetari.
–És cert que Drixo i Progga han tingut èxit per ells mateixos en Comra –va dir Damask –, Però el seu èxit va venir a un alt preu. Què està oferint a canvi de la nostra inversió?
Una llum va aparèixer en els ulls foscos i oblics de la hutt.
–Una traçada de carreres de beines que farà que les de Malastare i en el seu propi Muunilinst semblin com carreres amateur. A més, el renaixement d'un esdeveniment anual de carreres de beines que portarà a desenes de milers de jugadors a Tatooine i omplirà les meves arques a vessar. –Va fer una pausa i després va afegir –: I estic disposada a acceptar-lo com a soci.
–Un soci silenciós –va corregir-la Damask.
Ella va assentir.
–Com vulgui.
Damask va unir les seves llargs dits i va aixecar les mans fins a la seva barbeta prominent.
–A més d'un percentatge dels beneficis, vull que ho arregli per què el Cap Cabra operi lliurement a Nar Shaddaa.
Gardulla va adoptar una expressió incrèdula.
–El cap del crim dug?
–Vostè el coneix –va dir Hill tallant.
La hutt es va irritar.
–No puc fer promeses, Magíster. Sol Negre està profundament atrinxerat a Nar Shaddaa i els vigos estan ensinistrant a Alexi Garyn perquè assumeixi el control de l'organització. Ells poden no apreciar o permetre...
–Aquests són els nostres termes, Gardulla –el va interrompre Damask –. Trobi alguna manera de permetre-li a Cabra arribar a un acord amb Sol Negre i nosaltres donarem suport la seva presa de Tatooine. –Ell va fer un gest cap al pati de la fortalesa –. Aquesta mateixa nit puc organitzar-ho perquè es trobi amb oficials que representen al Banc d'Aargau, que li avançaran qualsevol quantitat de crèdits que vostè necessiti.
Després d'un llarg moment de silenci, Gardulla va assentir.
–Accepto els seus termes , Magíster Damask. No estarà decebut.
Quan la hutt va dirigir la seva llitera antigravetat fora de l'habitació, membres de la Guàrdia del Sol van fer passar a un grup d'alts rèptils intel·ligents que s'alçaven sobre dues potes grosses i amb amples morros que es corbaven cap avall a la punta. El contacte previ d’en Damask amb els yinchorri s'havia limitat a l’holoprojector.
Ara es va inclinar cap endavant amb viu interès mentre el membre que va parlar es va presentar en un bàsic brusc com Qayhuk, secretari del Consell d'Ancians, i es va llançar immediatament a una diatriba denunciant al Senat per negar-se a admetre a Yinchorr a la República. Amb els ànims bel·licosos dels seus companys, Qayhuk va continuar dient amb èmfasi colpejant un puny en la mà contrària que encara que el seu planeta natal havia estat cartografiat centenars d'anys abans per la República, Yinchorr romania sent un planeta desfavorit i perdut que es mereixia un tractament molt millor.
–O algú pagarà amb sang per la injustícia actual –va advertir el secretari.
Larsh Hill va esperar fins a estar segur que Qayhuk havia acabat per fer un comentari en veu baixa.
–No estic segur que fins i tot el Senat estigui llest per a ells.
Sostenint la mirada verinosa d’en Qayhuk i movent la seva mà, Damask va parlar.
–No té interès a veure a Yinchorr assegut al Senat.
Qayhuk es va ofendre.
–Per què més hauríem viatjat fins aquí?
–No té interès a veure a Yinchorr assegut al Senat –va repetir Plagueis.
Qayhuk mirà al seu germà de pell verda i després mirà a Hill.
–El Magíster Damask està sord o malament de salut?
Hill es va girar cap a Damask amb preocupació però no va dir res.
Damask va ocultar la seva sorpresa. Com es remorejava, els yinchorri eren aparentment resistents al suggeriment de la Força! Però com era possible que els midiclorians en un ésser d'intel·ligència relativament baixa poguessin erigir una paret impenetrable contra la influència d'un Sith? Era això alguna mena de mecanisme de supervivència, la manera dels midiclorians de protegir la consciència dels seus recipients en negar-se a ser manipulats? Necessitaria posseir un d'aquests éssers per descobrir el secret.
–Podríem estar disposats a ajudar-lo a exercir pressió perquè tinguin representació al Senat –va dir per fi –, però el procés podria requerir anys estàndard o fins i tot dècades i no estic convençut que tinguin la paciència per a això.
Les àmplies narius d’en Qayhuk es van inflamar.
–Què és una dècada quan hem estat pacients durant un segle? No som intel·ligents? O es requereix que abracem les condicions juntament amb acceptar-les?
Damask negar amb el cap.
–Ningú els hi està demanant que aplaudeixi l'arranjament.
L'expressió d’en Qayhuk es va suavitzar d'alguna manera.
–Llavors tenim un acord?
–Redactarem un contracte –va dir en Damask –. Mentrestant, vull assegurar-los que puc trucar-los per demanar-los un favor personal de presentar-se la necessitat.
Qayhuk el va mirar.
–Un favor personal? De quina classe?
Damask va mostrar els palmells de les seves mans.
–De qualsevol classe que requereixi, Secretari.
El yinchorri i el seu germà van intercanviar mirades incertes, però Qayhuk al final va fer que sí estant d’acord.
–Fet, Magíster.
–Un favor? –Va preguntar Hill mentre acompanyaven fora els yinchorri.
–Res més que una prova –li va dir Damask.
Els següents a ser admesos per a una audiència eren dos gran.
El més gran de la parella, un senador de la República anomenat Pax Teem, representava al Protectorat Gran. Teem tot just s'havia assegut quan va parlar.
–Prometi’m, Magíster Damask, que no ha entrat en un tracte amb Gardulla.
–Els nostres tractes amb els hutts –va dir Hill –No són menys confidencials que els nostres tractes amb vostè, senador Teem.
El trio d'ulls amb tronc del gran es van crispar amb fúria.
–Rumors sobre els plans de la Gardulla per renovar la traçada de carreres de beines de Tatooine i entrar en competició directa amb Malastare.
Damask el va mirar inexpressivament.
–Amb certesa no ha vingut tot el camí fins aquí per sentir-me tractar de rumors.
Teem va moure la seva gran mandíbula.
–Es van fer promeses, Magíster.
–I es van complir –va dir en Damask. Llavors, amb una veu més calmada, va afegir –: Com una manera de compensar les pèrdues pels ingressos derivats de les carreres de beines, el cost de les exportacions de combustible de Malastare es podria pujar.
El gran rumià.
–Això sona més com una possibilitat que com una garantia.
Damask va arronsar les espatlles.
–Ho portarem davant el comitè dirigent. Però per ara, per tant penseu un punt inicial per a la discussió. –Reclinant-se en la cadira, va avaluar a Teem abans de dir –: Què més li està preocupant, senador?
–El favoritisme que mostra vostè cap a la Federació de Comerç.
–Merament els ajudem a assegurar-se una representació completa al Senat –va respondre en Hill.
Teem es va tornar estrident.
–El directorat ho estava fent perfectament bé per si mateix sense una representació completa. I a canvi de què? De lliurar alguns monopolis de transport dels que gaudien en la Vora Exterior?
–El que és just és just –va dir tranquil·lament Hill.
Teem li va dirigir una mirada mordaç.
–La justícia no té part en això. Està vostè interessat únicament en tenir al directorat perquè faci la seva voluntat a Coruscant. –Abruptament, es va aixecar sobre els seus grans peus i va fer cruixir les seves dents quadrades –. Fins i tot un augment de les taxes per al combustible de Malastare donarà més beneficis als Holdings Damask i a la Federació de Comerç que a mi!
El gran els hi va mostrar la seva esquena als muuns i va començar a dirigir-se amb pas majestuós cap a la porta, deixant al seu ajudant tremolant amb confusió durant un moment abans que ell també s'aixequés i es donés pressa a sortir.
La boca d'en Hill es va obrir per la sorpresa.
–Ell no pot...
–Deixa’l marxar –va dir en Damask.
El muun més ancià va comprimir els seus llavis ja fins.
–Si anem a beneficiar-nos del poder que branden al Senat, necessitarem trobar alguna manera d'aplacar-lo, Hego.
–No estic d'acord –va dir en Damask –. Necessitem trobar una manera de mostrar-li a Teem que és prescindible.
Per quan els guàrdies van haver acompanyat a dins al quartet de gossams que dirigien Mineria subText, la seva ira s'havia elevat tant en la seva gola que podia assaborir-la. Típics de la seva diminuta espècie, els tres saures tenien cames d'articulació inversa, caps en forma de peix i llargs colls que Damask sabia que podia trencar amb dos dits. I potser ho fes, per com havien enganyat a Tenebrous.
–Ens va sorprendre rebre la seva invitació, Magíster –va dir l'oficial en cap d'operacions de subText –. No teníem ni idea que estiguéssim fins i tot en seus escàners.
Damask tot just va somriure.
–Vigilem de prop els successos galàctics. Confio que hagin estat gaudint del nostre menjar i els nostres entreteniments.
–Més del que sap, Magíster –va dir el Cap gossam amb un riure significatiu–. O potser més del que admetrem.
Damask va forçar un riure similar.
–Més del que sé... Això és realment molt divertit. –Va deixar de riure per afegir –: Permeti'ns mostrar-los com executem el funcionament intern de la Reunió.
Els gossam es van mirar els uns als altres amb sorpresa abans que el seu líder parlés.
–Estaríem honrats.
Damask es va posar dret i va assentir cap als quatre Guàrdies del Sol, que es van col·locar al costat del gossam com van fer ell, Hill i els altres dos muuns portant-los cap a un grup d'antigues cabines de turboascensors.
–Tota l'autèntica acció té lloc a baix –va dir en Damask, posant la cabina en moviment amb un gest de la mà.
En silenci van baixar dos nivells i, quan les portes de la cabina es van separar, van entrar en un vestíbul cavernós subterrani.
Al centre de l'espai dèbilment il·luminat hi havia diverses plataformes grans i quadrades que es podien elevar per mitjà de politges hidràuliques, operades per equips separats de suats ugnaughts de nas xato que bleixaven. Una plataforma, carregada amb una escombrera de metall, estava just descendint, davant els sons de crits roncs i aplaudiments salvatges que entraven a través de l'obertura al sostre alt.
Assegurat per grillons i cadenes en una plataforma adjacent es retorçava a una bèstia xiuxiuejant, rugent i plena de dents de la mida d'un bantha.
–Estem directament sota el pati central –va explicar Damask mentre la plataforma carregada amb la bèstia s'estava elevant –. Cada càrrega simbolitza un aspecte abominable de la República, pràctiques que tots desitgem veure enderrocades.
Per llavors la plataforma s'havia elevat fins al nivell del pati. La multitud es va silenciar durant un moment i llavors, de manera simultània amb enormes descàrregues d'energia, van esclatar en ovació una vegada més.
–Aquestes descàrregues eren els canons làser fent la seva feina –va dir Damask prou alt com per ser escoltats quan la plataforma va tornar a baixar a la vista, revelant que el que havia estat una bèstia ara era un munt fumejant i d'olor pudent de nervis i ossos. Va dirigir un somriure sinistre als gossams –. És tot teatre, ja em comprenen. Alegria per a les masses.
–Òbviament un autèntic ídol de masses, Magíster –va dir un dels gossams, empassant-se algunes de les seves paraules.
Damask va separar molt els seus prims braços.
–Llavors s’hi han d’unir. –Aproximant-se, va assentir amb la barbeta cap a una de les plataformes buides, al costat de la qual s'havien posicionat els Guàrdies del Sol –. Pugin a bord.
Els saures li van mirar.
–Endavant –va dir Damask, ara sense humor –. Pugin a bord.
Dos dels guàrdies van brandar les seves armes làser.
El Cap gossam mirà d'un muun al següent, amb el terror obrint molt els seus ulls.
–Hem fet alguna cosa per disgustar-lo, Magíster?
–Una bona pregunta –va dir Damask –. Ho han fet?
El Cap gossam no va parlar fins que els quatre van pujar a la plataforma.
–Precisament, com vam arribar a cridar la seva atenció?
–Un amic mutu els va portar a cridar la nostra atenció –va dir Damask –. Un bith anomenat Rugess Nome. Recentment vostès li van proporcionar un informe d'exploració i una sonda minera.
La plataforma va començar a elevar-se i els gossam van estendre els seus llargs colls per la por.
–Podem arreglar això! –Va dir un d'ells amb una veu suplicant.
Damask va mirar al sostre.
–Llavors feu-ho ràpidament. Els canons làser disparen automàticament.
–Plasma! –Va xisclar clarament el mateix –. Una reserva de plasma sense explotar! Suficient com per proporcionar energia a mil mons!
Damask li va fer un senyal a un dels ugnaughts perquè detingués l'elevació de la plataforma.
–On? En quin planeta?
–Naboo –va dir el gossam. I després més alt –: Naboo!
Hill li ho va explicar, tot i que innecessàriament.
–Una mena de planeta eremita en la Vora Mitjana i capital del sector Chommell. Relativament a prop de Tatooine, de fet. Una vegada va ser la font dels veermoks que havíem clonat per utilitzar-los com joc en els boscos de greel.
Damask li va permetre acabar i va aixecar la mirada cap als gossams.
–Qui us va contractar perquè portéssiu a terme l'exploració minera?
–Una facció en oposició a la monarquia, Magíster.
–Jurem que és veritat –va dir un altre.
–Aquest Naboo està governat per un aristòcrata? –Va preguntar Damask.
–Un Rei –va dir el Cap gossam –. Els seus detractors volen veure el planeta obert al comerç galàctic.
Damask es va allunyar passejant de la plataforma. Va considerar torturar els gossams, per descobrir qui els havia contractat per sabotejar a Tenebrous en Bal'demnic, però va decidir deixar això per a un altre dia, ja que el bith era conegut per haver tingut molts adversaris.
Tornant-se finalment, li va ordenar a l’ugnaught que tornés la plataforma a terra.
–Aquesta reserva de plasma és tan enorme com clameu? –Va demandar.
–Única entre els planetes coneguts –va dir el líder amb alleujament mentre els seus camarades i ell s'estremien sota la mirada desdenyosa d’en Damask.
Damask els va mirar en silenci i després es va girar cap al comandant dels Guàrdies del Sol.
–Transporta'ls fins al planeta més remot que puguis trobar en el Braç Tingel i assegura't que romanen allà en cas que tingui més necessitat d'ells.
Deixant als seus companys muuns perquè descansessin, Damask va pujar a la muralla est per veure l'albada. Estava tan rendit com qualsevol d'ells però massa disconforme amb el resultat de la Reunió com per trobar molt consol en la son. Només per si de cas una reserva de plasma sense explotar pogués ser d'interès per al malhumorat lideratge de la Federació de Comerç, i ignorant de moment l'efecte que podria tenir sobre les exportacions d'energia de Malastare, li havia ordenat a Hill i als altres que descobrissin tot el que poguessin sobre el planeta Naboo i la seva monarquia aïllacionista.
Una vegada que es va haver tractat amb els gossams de Mineria subText, Damask i els muuns havien dedicat la resta de la nit a reunir-se amb membres del que ells anomenaven el seu comitè dirigent, que estava format per polítics electes, intrigants i industrials, financers que representaven Sestina, Aargau i al Banc del Nucli, membres d’elit de l'Orde del Cercle Inclinat i del Directorat de la Federació de Comerç i talentosos dissenyadors de naus, com Narro Sienar, a qui Plagueis planejava donar suport en el seu intent per convertir-se en oficial en cap d'operacions de Tecnologia Santhe/Sienar. El comitè es reunia periòdicament, encara que rarament a Sojourn, per assegurar la transició a una legislació amistosa amb les corporacions, fixar el preu de comoditats com ara el gas Tibanna, el transpariacer i el combustible de naus estel·lars i mantenir els senadors en el seu càrrec de Coruscant com a diplomàtics de carrera, com un mitjà de distanciar-se del que realment estava tenint lloc fora del nucli.
No tothom estava d'acord amb el fet que l'estratègia dels muuns de «astricció tàctica» era el millor mètode per mantenir desequilibrada la República i d'aquesta manera arribar a la manipulació.
Però Damask havia insistit que la seva meta comuna de l'oligarquia (govern d'uns pocs escollits) es realitzaria eventualment, fins i tot si ho aconseguien com a resultat d'accions i successos que pocs observarien, i sobre les que alguns dels membres no podrien descobrir mai.
La llum de les estrelles centellejà dels cascs de les últimes naus que marxaven.
Damask es va consolar en saber que els seus convidats creien que havien pres part en quelcom secret i gran i que se'ls havia animat a executar campanyes que en la superfície podrien haver semblat informats pel seu propi interès però de fet eren trossets d'assumptes Sith.
Moviments en la simfonia que era el Gran Pla...
Sirenes cridaneres van fracturar el silenci del matí.
Els ulls d’en Damask es van estrènyer i van escombrar els boscos circumdants a la recerca de signes de disturbis. S'havia mogut cap al ampit més al sud quan dos Guàrdies del Sol van pujar corrent per les escales buscant-li.
–Magíster, el perímetre est s'ha trencat –va informar un d'ells.
Fora dels murs de la fortalesa, la il·luminació s'estava encenent i naus abellot estaven començant a serpentejar a través de les copes dels arbres.
Ocasionalment, una de les bèsties importades entrava a la zona segura, disparant les alarmes, però cap de les càmeres remotes estava mostrant proves d'intrusió.
–És possible que un dels nostres convidats puguin haver perllongat la seva benvinguda –va dir el segon Guàrdia del Sol. Es va aturar a escoltar un missatge sent retransmès als auriculars del seu casc–. Creiem que tenim alguna cosa. –Va mirar a Damask –. Estarà bé, Magíster, o hem d'esperar amb vostè?
–Marxeu –els hi va dir Damask –. Però manteniu-me informat.
Obrint-se amb els seus sentits, va començar a examinar de nou el bosc. Algú hi era fora, però no en l'àrea en què estaven buscant els guàrdies. Va prestar atenció a través de la Força al so de moviments en els arbres. Hi havia infiltrat el gran a un assassí? Si era així, havien trobat a un prou intel·ligent com per distreure els Guàrdies del Sol perquè perseguissin una il·lusió? Damask i els altres muuns haurien d'haver estat els objectius, però en lloc de moure’s cap la fortalesa, l'intrús s'estava en realitat allunyant d'ella.
Va passar un altre llarg moment escoltant. Llavors, com un espectre, va baixar corrent tres graons de pedra i va sortir a través de la vella porta cap al bosc que despertava, obrint-se la capa mentre corria, amb la seva mà esquerra sobre l'empunyadura del seu sabre làser. Fent a volar en grans nombres els animals dels seus refugis nocturns i xisclant amb desgrat, els més matiners advertiren a la resta que un caçador estava a l’aguait. De la classe més perillosa, podria haver afegit Damask: un caçador d'éssers intel·ligents. En uns moments estava en el més espès d'un grup d'arbres greel adults ben lluny del perímetre de seguretat, quan va sentir alguna cosa que el va detenir al mig d'un pas. Immòbil, es va retreure cap a dins en un esforç per verificar el que havia sentit.
Un usuari de la Força!
Un espia Jedi?, es va preguntar.
Ells havien intentat repetidament penetrar en les defenses de Sojourn durant Reunions prèvies. Però a menys que un hagués arribat en una nau dissenyada i construïda per Darth Tenebrous, no hi hauria hagut manera d'arribar a la superfície sense ser detectat. I no obstant això algú òbviament havia tingut èxit en arribar a terra.
Aixecant la seva mà de l'empunyadura del sabre làser, Damask va minimitzar la seva presència a la Força, rendint la seva eminència i desapareixent en el món material.
Llavors va començar a endinsar-se més profundament en el bosc, serpentejant a través dels arbres, permetent que el Jedi li aguaités fins i tot mentre es reprenia a si mateix per haver actuat amb precipitació. Si s'arribava a una emboscada, no seria capaç de lluitar i arriscar-se a exposar-se com un Sith. Hi hauria d'haver permès que els Guàrdies del Sol tractessin amb l'intrús.
Però per què un Jedi es molestaria a posar en marxa els sensors del perímetre només per retirar-se més enllà del seu abast? Ells no cometien errors d'aquesta classe. I amb certesa qui fos que estigués allà fora no hauria esperat que un muun respongués, encara que no fos per cap raó més que perquè els muuns no cometien errors d'aquesta classe.
Així que, darrere de què anava aquest? Davant Damask va sentir el característic xiuxiueig i brunzit d'un sabre làser i va veure la fulla de l'arma brillar en la boira. Emergint de darrera d’un arbre de tronc gruixut, el que el brandava tenia el sabre làser a la mà dreta, inclinat cap a terra esponjós.
Una fulla carmesina en un bosc carmesí.
Instantàniament va cridar al seu propi sabre làser fins a la seva mà esquerra, encenent la fulla mentre la figura de la neu es revelava completament: un cefaloforme alt, prim i de pell rosa amb grans ulls sense parpelles...
Un bith! Tenebrous? Va vacil·lar momentàniament. No, això no era possible. Però qui llavors? El descendent d’en Tenebrous, potser. Algun monstre criat del seu material genètic en un laboratori, atès que l'espècie es reproduïa només en acord amb els dictats d'un servei d'aparellament per ordinador. Era això pel que Tenebrous havia declinat discutir sobre els midiclorians o les maneres d'allargar la vida? Perquè ja havia trobat una manera de crear un successor sensible a la Força?
–Sabia que podria atraure't fora, Darth Plagueis –va dir el bith.
Plagueis va deixar caure tota pretensió i es va enfrontar a ell completament.
–Estàs ben entrenat. Vaig sentir la Força en tu, però no el Costat Fosc.
–He de donar-li les gràcies a Darth Tenebrous per això.
–Et va fer a la seva imatge. Ets un producte de la ciència bith.
El bith va riure amb duresa.
–Ets un vell ximple. Ell em va trobar i em va entrenar.
Plagueis va recordar l'advertència que Tenebrous gairebé havia pronunciat abans de morir.
–Ell et va prendre com a aprenent?
–Sóc Darth Venamis.
–Darth? –Va dir en Plagueis amb disgust –. Això ja ho veurem.
–La teva mort legitimarà el títol, Plagueis.
Plagueis va inclinar el cap cap a un costat.
–El teu Mestre va deixar ordres perquè em matessis?
El bith va assentir.
–Fins i tot ara ell espera el meu retorn.
–Espera... –Va dir en Plagueis. Malgrat el sorprenent que era descobrir que Tenebrous havia entrenat a un segon aprenent, ell tenia una sorpresa guardada per a Venamis. Inhalant, va dir –: Tenebrous és mort.
La confusió va aparèixer als ulls d’en Venamis.
–Vols que així sigui.
Plagueis va sostenir el seu sabre làser cap a un costat, paral·lel al terra.
–El que és més, va morir per la meva mà.
–Impossible.
Plagueis va riure amb determinació.
–Com de poderós pots ser si vas fallar en sentir la mort del teu Mestre? Fins i tot ara, els teus pensaments volen en totes direccions.
Venamis va aixecar el seu sabre làser per sobre d'una espatlla.
–En matar-te venjaré la seva mort i em convertiré en el Lord Sith que ell sabia que tu mai podries ser.
–El Sith que ell volia que fos –li va corregir Plagueis –. Però això ja és suficient. Has vingut fins molt lluny per desafiar-me. Ara fes que l'esforç valgui la pena.
Venamis va carregar.
Per a Plagueis, els duels amb sabre làser eren assumptes tediosos, plens d'emocions desgastades i acrobàcies innecessàries. Tenebrous, però, que havia nomenat a Plagueis un mestre de l'art, sempre havia gaudit d'un bon combat i clarament havia llegat aquest entusiasme al seu altre aprenent. Tot just havien xocat les fulles de les seves armes quan Venamis va començar a portar la lluita de maneres inesperades, girant el seu cos sorprenentment àgil, llançant el sabre làser d'una mà a una altra, barrejant formes. En cert punt va saltar sobre una branca de greel que penjava per sobre i, quan Plagueis la va tallar amb un cop de la Força, va surar suspès en l'aire (no és que fos una proesa en si mateix) i va continuar la lluita, com si ho fes des d'un terreny elevat.
Pitjor per a Plagueis era que Tenebrous havia convertit a Venamis en un expert en l'estil d’en Plagueis i així el bith podia no només anticipar-se sinó contrarestar cada moviment d’en Plagueis.
De seguida, Venamis va penetrar les seves defenses, abrasant el costat del coll d’en Plagueis.
El combat els va portar cap enrere i cap endavant a través dels arbres, a través de torrents estrets i sobre piles de roques que eren les ruïnes d'un antic post de sentinelles. Plagueis es va prendre un moment per preguntar-se si algú a la fortalesa estava observant els resultats del combat, el que, des de lluny, devia haver semblat com llampecs centellejant a través de la muntanya baixa del bosc.
Comprenent que la lluita podia continuar indefinidament, es va transportar fora del seu cos i va començar a treballar el seu jo material com un titella, ja sense estar a l'ofensiva, instigant els atacs, sinó responent merament a les estocades i atacs d’en Venamis. Gradualment el bith va comprendre que alguna cosa havia canviat, que el que fins llavors havia estat una lluita a mort de sobte semblava com un exercici d'entrenament. Exasperat, va doblar els seus esforços, lluitant més fort, més desesperadament, posant més energia en cada maniobra i cop i al final rendint la seva precisió i exactitud.
En l'auge de l'atac d’en Venamis, Plagueis va tornar en si amb tal fúria que el seu sabre làser es va convertir en una barra encegadora. Un gir cap a dalt a dues mans llançat des de les seves cames va agafar a Venamis amb la guàrdia baixa. L'espasa no es va clavar prou profund com per perforar el pulmó del bith però li va abrasar des del pit a la barbeta. Mentre el seu gran cap dividit es va tirar enrere en retirada, Plagueis va portar el seu sable làser directament cap avall, arrencant l'arma d’en Venamis de la seva mà enguantada i gairebé amputant-li també els seus dits llargs.
Amb un gest de la seva altra mà, Venamis va cridar al seu sabre làser, però Plagueis va ser una dècima de segon més ràpid i l'empunyadura va sortir disparada fins a la seva pròpia mà dreta. Sentint una tempesta de raig de la Força creixent en el bith, va creuar les dues fulles carmesines davant d'ell.
–Rendeix-te! –Va dir.
Venamis es va quedar congelat, permetent que la tempesta naixent morís, i va caure de genolls en rendició mentre l'estrella principal de Sojourn resplendia a la seva esquena a través dels arbres.
–Em rendeixo, Darth Plagueis. Accepto que he de convertir-me en el teu aprenent.
Plagueis va desactivar l'espasa d’en Venamis i se la va enganxar al seu cinturó.
–Presumeixes massa, Venamis. A prop teu sempre hauria de vigilar la meva esquena.
Venamis va aixecar la cara.
–És cert, Mestre? Darth Tenebrous està mort?
–Mort i merescudament. –Va donar un pas cap a Venamis –. El futur dels Sith ja no depèn de la destresa física sinó de l'astúcia política. Els nous Sith governarem menys per la força bruta que per mitjans d'infondre la por.
–I què serà de mi, Mestre? –Va preguntar Venamis.
Plagueis li va estudiar pètriament. Després d'una mirada ràpida al seu voltant, va arrencar una flor groga amb forma de banya d'una enfiladissa que penjava i la va llançar a terra davant d’en Venamis.
–Consumeix-la.
La mirada d’en Venamis va anar de la flor a Plagueis i va deixar que el seu recel es veiés a la cara.
–Conec aquesta planta. M’enverinarà.
–Sí –li va dir Plagueis d'una manera que no emetia simpatia –. Però m'asseguraré que no moris.


[1] Estada, he posat aquest sinònim, aclaridor encara que en català tenim una paraula gairebé idèntica, sojorn.(N. del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada