divendres, 21 de setembre del 2018

Carrera de l'Anell de Foc (IX)

Anterior


9

Els sis caces estel·lars no tripulats semblaven gairebé idèntics. Cadascun era un projectil llis, poc més que un canó làser sense blindatge amb ales maniobrables i un cervell droide. Tots es precipitaven per l'espai com dards mortals, dirigint-se directament cap al Falcó Mil·lenari.
En Han va conduir el Falcó cap al planeta brillantment anellat, i després va accelerar el motor subllum.
—Pot ser que no puguem aconseguir la velocitat de la llum, Chewie —va dir—, però encara podem oferir a aquests drons una bona carrera!
Chewbacca va tornar a negar amb el cap i va deixar escapar un gemec suplicant.
—Ho sento, Chewie —va respondre Han—. No puc dir que conegui a cap pilot que hagi volat a través dels Cinc Anells de Foc de Fornax i hagi sobreviscut. Però no veig cap altra forma de desfer-nos d'aquests drons.
El comunicador del Falcó seguia activat, retransmetent la conversa d’en Han i Chewbacca a la llançadora del Comissari Smurdap.
—Esteu faronejant —va dir Smurdap.
Han es rigué.
—Vols el que està en la nostra nau, Smurdap? Vine i agafa-ho! —Llavors va apagar la unitat de comunicacions i va dir—: No et preocupis, Chewie. Sé el que estic fent.
Han va llambregar els sensors d'abast. Els caces no tripulats s'acostaven ràpidament.
El caça dron líder va disparar contra el Falcó. Foc làser va colpejar l'escut deflector de popa del vaixell de càrrega. Chewbacca va bordar alarmat.
—Desvia energia de l'escut deflector davanter al motor subllum! —va exclamar Han.
Les enormes mans del wookiee es van precipitar sobre els controls, pressionant botons i accionant interruptors. El Falcó es va sacsejar, i de sobte es va llançar cap endavant. Han i Chewbacca van sentir que els seus cossos s’enganxaven als seients quan el Falcó va augmentar la velocitat.
Els caces dron van accelerar també. El líder dron va disparar de nou.
—Subjecta't bé, Chewie —va dir Han mentre assegurava el seu propi cinturó de seguretat—. Això farà mal! —va sentir com el cinturó de Chewbacca encaixava en el seu lloc, llavors va accionar un interruptor per fer que el Falcó disminuís ràpidament la velocitat.
Per darrere del Falcó, el dron capdavanter i el segon caça encara viatjaven a gran velocitat. Cap dels dos caces va ser capaç de frenar o escapar a la col·lisió. Tots dos van xocar i es van fer miques contra els escuts deflectors posteriors del vaixell de càrrega. El Falcó va rebotar davant l'impacte, però els seus escuts van aguantar.
—Ha! —va cridar Han mentre accelerava el motor subllum i s'allunyava, encara en rumb cap als anells de Fornax.
Mentre el Falcó s'acostava a l'anell exterior de Fornax, Han va activar la unitat de comunicacions i va dir:
—Has vist això, Smurdap? Acabes de perdre dos caces estel·lars. Vols retirar a la resta o prefereixes perdre'ls tots en els Anells de Foc?
—Encara segueixo dient que estàs faronejant! —la veu de l’Smurdap cruixia en el comunicador—. La teva nau és massa gran per travessar els anells.
—Com vulguis —va dir Han. Va apagar el comunicador i va posar el Falcó en una pronunciada immersió—. Desvia energia als escuts davanters, Chewie! Anem a entrar!
Chewbacca grunyí mentre seguia l'ordre d’en Han. I llavors el Falcó es va submergir en el brillant anell.
Els quatre caces no tripulats restants es van alinear darrere del Falcó. Han va ignorar els sensors d'abast i va mantenir els seus ulls cap endavant. Va balancejar el Falcó sobrevolant i passant a través de l'ample cinturó de plasma calent i gasós.
Chewbacca udolà mentre el Falcó se submergia en el que semblava ser una paret de pols flamejant. En el següent instant, quatre explosions diferents van sonar en l'exterior.
—Aquí van els drons —va dir Han—. Sense escuts deflectors, no tenien cap possibilitat amb aquesta calor!
Han va tirar dels controls, i el Falcó va sortir dels anells.
—Ara, anem a tractar amb Smurdap —va dir—. Però ho farem a la meva manera.
Va fer un ajust en el transmissor de ràdio del Falcó, i després va encendre el comunicador. Chewbacca va endevinar el que Han era a punt de fer, i va somriure.
—Ei, Smurdap! —va dir Han pel comunicador—. Encara vols el vestit que li vas robar a la Margravina de Vena?
Després d'un breu silenci, Smurdap va respondre des de la seva llançadora.
—Saps que ho vull!
—Genial —va dir Han—. Tot el que has de fer és disculpar-te amb mi i amb el meu pelut amic per intentar incriminar-nos pel teu treball brut.
—Això és tot? —va respondre Smurdap—. Bé! Lamento molt, molt, haver intentat culpar-te a tu i al wookiee de robar el vestit de brillaseda. Ara, com proposes lliurar-m'ho?
—Suggereixo que tots dos tornem a l'Estació Fornax —va dir Han—. Ho han sentit tot, Control de Vol?
Per a sorpresa de l’Smurdap, la veu de la controladora de vol de l'Estació Fornax va respondre:
—Fort i clar, Afaitat Apurat. El nou comissari de seguretat estarà ansiós per escoltar la confessió de l’Smurdap!
—Tu... jo... ell... ell menteix! —va quequejar Smurdap pel comunicador.
—Digues-ho a la Margravina! —va respondre Han des del Falcó—. I abans que se't passi pel cap fugir, hauries de saber que Chewie i jo tenim els nostres canons fixats en la teva nau!
Chewbacca va rugir pel comunicador.
—Clar, Chewie —va dir Han—. Si Smurdap intenta escapar en el camí de tornada a l'Estació Fornax, et deixaré disparar a tu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada