dissabte, 15 de setembre del 2018

Relats recopilats Galaxy Guide (IX)

Anterior


9 Qui diu que els pirates no tenen sentit de l'humor?

Galaxy Guide 9: Fragments de la Vora
Capítol 8: Pirates
Autors: Simon Smith i Eric Trautmann
 3 DBY

El vaixell de càrrega En Les Últimes era un atrotinat vaixell lleuger classe Maso que decididament havia vist dies millors. Llàstima, va pensar el capità de la nau, que certament avui no sigui un d'ells.
—Ho sento, gent —va dir per l'intercomunicador de la nau—. El bloqueig de l’hipermotor de la nau s'ha activat enmig del nostre salt. Navegant Sellbo a la cabina, si us plau.
El capità, un viatger espacial experimentat amb milers d'hores de vol en el seu historial, es va tornar a mirar per la pantalla visora davantera... i va veure una tremendament gegantesca lletra «P».
—Què rajos és això? —va dir el navegant Sellbo en entrar—. El bloqueig del nostre hipermotor s'activa, i ens treu enfront d'una «P» geganta? Què està passant?
—No és només una «P», saps? —va respondre el capità. Sellbo era un bon navegant, però necessitava endurir-se una mica més—. Hi ha una «R» al seu costat. I una «I». I si pots estirar molt el coll, en la distància, podràs veure una «L-L». Ens estan atraient amb un raig tractor.
Un sobtat pensament va colpejar al capità. Va començar a riure. A riallades.
El navegant Sellbo va mirar fixament al capità. Mai havia vist que el vell contrabandista canós fes una altra cosa que no fos arrufar les celles.
—Eh... Capità? Es troba bé?
Prill! —udolà el capità, colpejant-se el genoll amb la mà—. No ho entens? HA!
En Les Últimes es va posar en la badia d'atracada de la nau pirata, i el cop sord dels agafadors magnètics assegurant la nau va ressonar fantasmalment per la cabina. El capità seguia rient-se.
El navegant Sellbo va mirar fixament al capità un instant, i de sobte va comprendre què era tan graciós.
—Oh, ja ho pillo. P-rill. Perill. Estem en «perill». —El navegant també va esbossar un somriure—. Almenys aquests pirates tenen sentit de l'humor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada