diumenge, 23 de setembre del 2018

Confrontació a Shinbone(VIII)

Anterior


8

En Han va baixar per la rampa d'aterratge del Falcó, després es va moure per sota de la nau elevada per inspeccionar el tren d'aterratge danyat.
—Agh, farratge de bantha! L’escotilla de l'elevador de càrrega també ha estat colpejada. Portarà hores arreglar-ho!
Chewie es va unir a Han per inspeccionar el tren. Sentint passos, es van tombar per veure a un arcona i a un droide de seguretat K4 aproximant-se des de l'estructura més propera a la nau espacial atrotinada.
—L’arcona ha de ser Torkil Mux —va dir Han—. Queda't aquí, Chewie, i cobreix-me l'esquena mentre parlo amb ell.

Mentre Chewbacca romania sota el Falcó i mantenia els seus ulls sobre el droide de seguretat, Han va caminar cap a l’arcona.
—Jabba ens ha enviat per a un lliurament i una recollida. Ets Torkil Mux?
—Ho sóc —va respondre l’arcona amb un lleuger assentiment—. Heu arribat aviat. No us esperava fins demà.
—Hem pres algunes dreceres —va dir Han encongint-se d'espatlles.
Observant el Falcó, Torkil Mux va preguntar:
—Per què heu aterrat en aquest pujol i no més a prop del meu campament?
—Hem, eh, tingut alguns problemes amb el tren d'aterratge —va respondre Han—. I hem d'arreglar l’escotilla de l'elevador de càrrega abans de poder descarregar la terra i les llavors. Portarà un temps.
—Preneu-vos el que faci falta —va dir Mux. Va assenyalar cap a la tenda llarga—. El carregament va a l'hivernacle.
En aquest moment, un petit treballador de pell grisa va començar a allunyar-se dels altres. El droide de seguretat K4 va veure el moviment de la criatura. Girant ràpidament, el droide va aixecar el seu braç amb rifle blàster incorporat i va disparar.

Mirant des de sota el Falcó, Chewbacca va veure al droide disparar una ràfega de rajos làser al terra davant de la petita criatura. La criatura es va detenir, va trontollar una mica, i després lentament es va desplaçar de tornada cap als altres treballadors. Chewbacca va bordar ansiosament a Han.
Mantenint els seus ulls en Torkil Mux, Han li va respondre.
—Res de què preocupar-se, Chewie. Estic bé —baixant la veu, Han va afegir casualment—: Quina operació tens aquí, Mux. Sembla que saps com mantenir als teus treballadors a ratlla.
—No podria fer-ho sense els fons de Jabba —va dir Mux amb un somriure—. Podreu trobar-vos amb mi en la meva caserna general quan acabeu, i tindré les gemmes de Jabba preparades per a vosaltres.
Torkil Mux i el droide K4 van tornar cap a l'estructura que servia com a caserna general de Mux. Han es va desplaçar per sota del Falcó i va tombar al costat de Chewbacca. El wookiee va bordar una pregunta.
—A mi tampoc m'agrada la forma en què Mux tracta als seus treballadors, col·lega —va respondre Han—. Però pel que sabem, aquestes criatures podrien ser criminals perillosos! De totes maneres, no és assumpte nostre, i no ens paguen per fer preguntes. Anem a per les eines que necessitarem per reparar l’escotilla i el tren d'aterratge.
Han i Chewbacca van trigar gairebé tres hores a fer les reparacions. Mentre treballaven, Chewbacca es detenia ocasionalment per observar als treballadors que es movien lentament. No va poder evitar sentir pena per ells.
Quan van acabar les reparacions, Han va dir:
—Mux ja hauria de tenir les gemmes de Jabba preparades per a nosaltres. Vigila la nau mentre vaig i li dic que estem llestos per descarregar la mercaderia. Torno de seguida.

Han es va dirigir a la caserna general de Mux, mantenint la distància amb els treballadors. Malgrat el que li havia dit a Chewbacca que les criatures podrien ser perilloses, estava pensant: Realment semblen inofensives.
Dins de la caserna de Torkil Mux, Han va trobar al droide K4 dempeus al costat de Mux, qui estava assegut darrere d'una taula. En la taula hi havia una petita caixa plena de gemmes de diverses grandàries.
—Aquí estan les gemmes de Jabba —va dir Mux—. Ja heu descarregat les llavors i la terra?

—No, encara no —Han va baixar la mirada cap a les gemmes—. D'acord amb la targeta de dades que vaig obtenir de l'assistent de Jabba, Jabba espera moltes més gemmes de les quals tens aquí.
Mux va sospirar.
—Aquestes gemmes són tot el que he trobat a Shinbone en les últimes tres temporades. Si us plau recorda-li que la mineria porta temps.
—Clar, li ho diré, però dubto que això l’acontenti. Els hutts no són coneguts per la seva paciència.
Mux va sospirar de nou.
—Quan obtingui als nous treballadors, duplicaré els meus esforços. T'agradaria que el meu droide portés les gemmes a la teva nau?
—Gràcies, però puc ocupar-me jo —sortint de la caserna general de Mux, caixa en mà, Han va pensar; Mux no sembla molt preocupat per Jabba. Però això és problema de Mux, no meu!
En Han estava portant la caixa de gemmes cap al Falcó quan va percebre moviment prop de l'hivernacle. Es va sorprendre de veure a Chewbacca seguint a la criatura de poca alçada que el droide de seguretat gairebé havia foradat abans.
La criatura va conduir a Chewbacca cap a l'hivernacle. Han era a punt de cridar al seu amic quan va escoltar l'udol del wookiee.
En Han va deixar caure la caixa plena de gemmes. Per quan aquesta va tocar el terra ell ja havia tret el seu blàster i corria cap al seu amic. Mantenint el blàster enfront d'ell, va ingressar en l'hivernacle ràpidament.
Va trobar a Chewbacca dempeus al costat de la criatura. Tots dos estaven enfront d'una filera de llargs llits de cultiu elevats.
—Chewie! —va cridar Han—. T'he escoltat bramar!
Chewbacca va mirar a Han, i llavors va estendre la mà per empènyer suaument el braç d’en Han, instant-lo silenciosament al fet que baixés el blàster.
En Han reticent va enfundar la seva arma.
—M'has espantat, col·lega. Per què has abandonat el Falcó?
Chewbacca va fer un gest amb el cap cap als llits de cultiu elevats. En Han va seguir la mirada del seu amic. Llavors va panteixar.
Dins dels llits de cultiu, plantes blau-verdoses creixien de la terra fosca. Excepte pel color, les plantes eren exactament iguals a la petita criatura que havia portat a Chewbacca a l'hivernacle.
En Han va pensar en l'enviament de terra i llavors que encara estava en el Falcó. Va sacsejar el cap.
—Mux m'ha dit que anava a obtenir nous treballadors —va dir—. Simplement no s'ha molestat a esmentar que els estava conreant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada