dissabte, 22 de setembre del 2018

Confrontació a Shinbone(II)

Anterior


2

El gundark va balancejar els seus braços superiors cap a l’squill. L’squill es va ajupir i després va saltar sobre l'esquena del gundark. Embolicant els seus braços al voltant del coll del seu oponent, l’squill va mossegar l'orella del gundark.
Mentre els espectadors cridaven des dels seus seients, Han va mantenir els seus ulls en Jabba.
—M'has convocat aquí per parlar de negocis, recordes?
—No, Solo. No he oblidat la nostra reunió de negocis... —el hutt va ser interromput per un fort espetec en la sorra—. Ho, ho! —Jabba va esclatar en riallades—. Has vist el que el nouvingut acaba de fer-li al favorit local?
—No, però ho he sentit —va dir Han amb disgust—. Llavors... què hi ha dels negocis?
Jabba va assenyalar cap al gundark.
—Aquest monstre va matar a tres dels meus guàrdies gamorreans. Afortunadament, nous guàrdies i un gran subministrament de menjar esperen a ser recollits a Gamorr.
—Gamorr, eh? —Han va mirar de reüll als guàrdies de Jabba—. No és que els gamorreans encoratgin exactament les visites.
—No, per descomptat —va dir Jabba—. I el meu contacte a Gamorr no confia en els estrangers. Per aquestes raons, haig d'insistir que t’emportis al meu millor traductor.
—Un traductor? No pots simplement dir-li al teu contacte que confies en mi?
El hutt va somriure.
—Em diverteixes, Solo. El traductor es trobarà amb tu en la teva badia d'atracada. Bib Fortuna et donarà els altres detalls —Jabba va moure els seus dits rodanxons, indicant-li al seu ajudant que s'avancés.
Bib Fortuna havia estat observant des de la part posterior de la llotja de Jabba. Es va situar al costat d’en Han i li va tendir una targeta de dades.
En Han va ignorar a Bib i la targeta de dades.
—No tan ràpid, Jabba —va dir Han—. A quant es paga aquest treball?
A Bib Fortuna no li agradava ser ignorat. Acostant-se a Han, el twi’lek va mostrar les seves esmolades dents i va xiuxiuar:
—Jo et diré quin és el pagament! Tu acceptaràs! Sense regatejos!
Han va mantenir la mirada fixa en el hutt.
—Serà millor que t'ho adverteixi, Jabba, el meu preu augmentarà si cues cerebrals no comença a usar col·lutori bucal.
Avergonyit, Bib Fortuna va aixecar una mà situant-la sobre la seva boca i va intentar olorar el seu propi alè. Jabba es rigué entre dents i va dir:
—Cinc mil crèdits.
Han va negar amb el cap.
—Vuit mil.
Just en aquest moment, un altre so de cruixir d'ossos va ser seguit per l'udol d'un monstre des de la sorra. Els espectadors es van tornar bojos, i els atents ulls bulbosos de Jabba es van engrandir pel delit.
—Això ha hagut de doldre —va dir—. Sis mil crèdits.
—Podria estar d'acord amb set mil —va dir Han—, si sabés que hi haurà un treball millor pagat esperant-me quan torni.
Apartant la mirada de la carnisseria de la sorra, Jabba va somriure a Han.
—Sis mil cinc-cents. I quan tornis de Gamorr, possiblement et contracti per a un viatge llarg... tal vegada a l'Espai Salvatge.
—A l'Espai Salvatge, eh? —Han va mirar a Chewbacca. El wookiee va assentir—. Està bé, Jabba. Tenim un tracte —Han va prendre la targeta de dades de la mà de Bib Fortuna i la va guardar en la butxaca de la seva armilla—. Necessitaré tres mil per endavant, per a les despeses.
Bib va mirar al seu cap. El hutt va assentir. Bib va ficar la mà en una bossa del seu cinturó i va treure tres fitxes platejades de crèdits. Passant-li les fitxes, Bib anava dient:
—No sabia que la xusma tingués despeses!
—I jo no sabia que fossis capaç de comptar fins a tres, cues cerebrals —va dir Han amb un somriure tort—. Anem, Chewie —Chewbacca va mirar a Han i va respondre amb un lladruc. Han va respondre—: No, no podem quedar-nos i veure la baralla. Hem de preparar el Falcó!
Abans que Chewbacca pogués protestar, es va sentir un malaltís so des de baix. El wookiee va retornar la seva mirada a la sorra, i va veure que el gundark havia aixafat l’squill. Chewbacca va inclinar el cap cap enrere i va rugir.
—Ja estàs content? —va dir Han.
Chewbacca va assentir. Llavors grunyí a Bib Fortuna, solament per fer saltar al twi’lek, abans de seguir a Han fora de la llotja de Jabba.
Han i Chewbacca es van dirigir a la sortida de la sorra. Quan van sortir a la xafogosa calor de Tatooine, el wookiee grunyí amargament.
—Jo tampoc vull gamorreans en el Falcó, col·lega —va respondre Han—. Fan una pudor pitjor que l'alè de Bib Fortuna. Tampoc m'entusiasma que Jabba insisteixi que portem a un traductor.
Chewbacca es va encongir d'espatlles, després va deixar escapar un gemec.
—Sempre tens gana! —va respondre Han—. Si tenim sort, tal vegada el traductor sàpiga com cuinar.
Chewbacca va respondre amb un grunyit d'esperança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada