dilluns, 24 de setembre del 2018

Relats recopilats Galaxy Guide (XXVI)

Anterior


26 La justícia del gremi

Galaxy Guide 10: Caça-recompenses
Capítol 8: Gremis de caça-recompenses i agències relacionades
Autor: Rick D. Stuart
 0-4 DBY

El pati descobert de la Casa Paramexor estava ple a vessar. Al centre del gran amfiteatre, dues figures solitàries esperaven al fet que es dissipés el rugit de la multitud. La seva atenció es dirigia a una petita estrada, engalanat amb l'estendard taronja i verd del Gremi de Caçadors Paramexor. En aquesta estrada hi havia cinc humans asseguts: tres dones i dos homes. L'home de més edat, Janq Paramexor, estava assegut en la seva unitat de suport mòbil, embolicat en les seves riques pells. Malgrat el temperat dia d'estiu a Denevar, estava congelat de fred. A la seva esquerra s'asseia la seva consort, Kaith, subjectant amb fermesa la seva copa amb la seva mà dreta cibernètica, sent aquest l'únic signe del seu actual nerviosisme. A la seva dreta estava assegut el Moff Gorliz, gallardejant de la seva gran riquesa amb un anell en cada dit. El moff tamborinejava nerviosament amb els dits, sospesant el seu paper en aquest procés: actuar com els ulls i les oïdes de l'Emperador en l'espectacle que era a punt de tenir lloc. Darrere d'ells s'asseien dos membres del gremi, triats a l'atzar, per completar el nombre de membres del tribunal.
Després de llegir en veu alta els càrrecs contra la Reson Nath perquè tots els escoltessin, Janq Paramexor va deixar que la multitud cridés durant altres dos minuts més abans de fer callar als caçadors congregats amb només moure un dit. La seva veu, amplificada pels micròfons de la seva unitat de suport, ressonava amb claredat i força tronadora que desmentia la seva avançada edat.
—Reson Nath, ja has escoltat els càrrecs dels quals t'acusa el Prefecte Adar, qui es troba davant teu ara. Al·lega que vas ajudar voluntàriament a un home buscat, reconegut criminal, responsable de crims contra la persona del propi prefecte. Com et declares?
La Reson Nath, amb els peus fermament plantats en la sorra calenta, va agitar el cap amb un teatral gest desafiador. La seva mirada es va creuar amb la del prefecte i va deixar escapar un riure de desdeny.
—Innocent!
Entre els nous crits i clams, per sobre del baluern dels milers d'espectadors, el Prefecte Adar va escopir en la sorra als peus de la Nath i va cridar desafiador al seu torn.
—Senyor Gorliz, sens dubte no permetrà que es desafiï tan despreocupadament l'autoritat de l'Emperador! Ja ha vist les proves que li he proporcionat. Aquesta persona ha desafiat clarament la llei imperial.
El semblant d’en Gorliz no traïa cap emoció.
—Tal vegada, prefecte, tal vegada... no obstant això, és la justícia del gremi el que ens concerneix aquí avui.
—Reson Nath —va exclamar Paramexor, interrompent la renovada protesta del prefecte abans que pogués començar-la—. Ja has escoltat els càrrecs presentats. Quina és la teva defensa sobre aquest tema?
—Noble mestre del Gremi, la meva defensa no és sinó la veritat, ni més ni menys. Tots els presents coneixen la meva reputació d'evitar escrupolosament qualsevol aparença de falsedat. —Després de fer una pausa per permetre la inevitable riallada de la concurrència, va continuar—: No he ajudat a cap criminal. Simplement vaig comprar informació a un home del que sabia que era una font fiable, mentre perseguia legalment a una adquisició que m'havia estat assignada pel meu coordinador. No se'm pot responsabilitzar si aquest individu, després de rebre el meu pagament, triés usar aquests fons per adquirir un passatge fora del planeta per evitar ser perseguit per un crim del que jo no sabia gens. Que dit informador resultés ser cosí del prefecte que es troba ara mateix suant davant meu, a mi què més em dóna? Puc declarar-me culpable de robar algun que un altre petó en l'acompliment de les meves tasques assignades, però, com anava a saber que el «crim» del que el prefecte està parlant era l'obstinada fugida del jove per evitar ser enviat a una universitat fora del planeta, lluny de la seva actual amant? O que els crèdits pagats per una valuosa informació (informació que per cert em va ajudar a tenir èxit en la captura del meu objectiu) finançaria la fugida de la jove parella, lluny de la jurisdicció actual del prefecte? Sóc innocent, després de tot... tan innocent com la llum del dia...
—Lord Gorliz, el meu nom (i la meva autoritat com a representant de l'Emperador) s'ha vist compromès per les accions d'aquesta dona. Aquesta dona té des de fa temps una reputació de desdeny cap a tota autoritat. Fins i tot es vanagloria d'això. No s'ha de permetre que tals accions quedin impunes! De fet, només pot haver-hi una pena per a tal traïció!
La Nath va deixar anar una rialleta i va respondre arrogant:
—No és per l'Emperador per qui sento desdeny, Adar. És per vostè.
—Ja ho veu, senyor Gorliz! Fins i tot ara, fins i tot aquí, desafia la meva autoritat! Exigeixo una satisfacció... Exigeixo que es prenguin mesures!
Adar hauria seguit parlant, però la seva àmplia panxa i la calor del sol de migdia van requerir que es detingués a prendre aire. En aquest breu interludi, Gorliz i Paramexor van conferenciar entre ells en veu baixa. Amb prou feines va passar una única frase entre ells. Llavors, tots dos van somriure mostrant el seu acord amb un somriure còmplice.
—Prefecte Adar, hem escoltat les seves paraules i estem d'acord. Ha d'oferir-se una satisfacció. D'acord amb la llei del gremi, s'ha pres una decisió.
—Això és excel·lent, la seva gràcia!
—I serà vostè qui hagi d'actuar...
—Gràcies, la seva... Disculpi'm, Lord Gorliz, però m'ha semblat escoltar que deia...?
—Ha escoltat bé, Adar. Observi als dos individus que s'acosten en aquest moment. Cadascun porta una espasa curta; una per a vostè i una altra per al seu rival.
—Senyor, no comprenc...
—Oh, per descomptat que ho entén, prefecte. Com a part ofesa, té dret a reclamar una satisfacció... com vostè mateix ha sol·licitat. D'acord amb la llei del Gremi Paramexor i els precedents establerts, ara tindrà l'oportunitat d'obtenir la seva pròpia satisfacció. Per descomptat, si fracassa en el seu intent, ens veurem obligats a arribar a la conclusió que els seus càrrecs eren falsos. La promulgació conscient de falsos càrrecs és, com vostè bé sap, prefecte, un crim; un pel qual en aquest cas, em veig obligat a reconèixer, la part ofesa té dret a exigir una reparació de danys reclamant la seva pròpia satisfacció.
—Retiro els càrrecs! Retiro els càrrecs!
—Ja s'ha dictat sentència, aquesta cort aixeca la sessió. Tracti de donar un bon espectacle, prefecte. He apostat amb el Mestre del Gremi que podrà sobreviure, guanyi o perdi, durant almenys deu minuts. En el futur, s'adonarà que no m'agrada que es malgasti el meu temps en assumptes que incloguin falses acusacions contra ciutadans imperials. Mentrestant, si el que vol és justícia, pot prendre-la per la seva mà. Gaudeixi...
—Fragment del procés judicial,
Reson Nath contra el Prefecte Imperial Adar,
sota la presidència del Mestre del Gremi Janq Paramexor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada