diumenge, 23 de setembre del 2018

Confrontació a Shinbone(VII)

Anterior


7

Mentre el Falcó Mil·lenari viatjava a través de l’hiperespai, Chewbacca va rondinar.
—Jo tampoc estic content amb aquest treball, col·lega —va respondre Han mentre preparava els controls de la nau per a la sortida de l’hiperespai—. Volar per a Jabba s'està convertint en un veritable mal de cap. La nostra nau fa olor com d’un hivernacle.
L'olor provenia de la càrrega del Falcó, que incloïa deu tones mètriques de terra i llavors. Chewbacca grunyí, després va bordar una pregunta.
—No, no sé quin tipus de llavors estem transportant —va respondre Han—. No ho vaig preguntar.

El Falcó va sortir de l’hiperespai. La nau havia arribat a l'òrbita del planeta Shinbone. Shinbone era un món de colònies mineres en el Sector Instrop, part de la vasta regió coneguda com a Espai Salvatge, la qual en la seva majoria estava inexplorada. Com Shinbone estava lluny de qualsevol ruta hiperespacial important, el viatge des de Tatooine havia requerit diverses parades i marrades.
Han va col·locar una targeta de dades (la que Bib Fortuna li havia lliurat) en una ranura en la consola de navegació, i va aparèixer una lectura en la pantalla de la consola.
—La càrrega és per a un tipus anomenat Torkil Mux —va dir Han—. Jabba finança l'operació minera de Mux. Mux hauria de tenir cinquanta quilograms de gemmes per portar-les de tornada amb Jabba. Aquí està la nostra destinació.
Chewbacca va mirar les coordenades en la pantalla, i després van començar el seu descens.
Mentre el Falcó descendia a través de l'atmosfera de Shinbone, un petit objecte va xocar contra la part posterior de la bota dreta d’en Han.
—Vaja, mira el que acabo de trobar-me —va dir Han mentre recollia l'objecte—. Un polissó!
Chewbacca va girar el cap per mirar al Han sostenint un petit snoruuk retorçant-se.
—Em pregunto quin gust tindrà —va dir Han. Es va portar l’snoruuk a la boca, i era a punt de mossegar-ho quan Chewbacca va rugir enfadat, alarmant a Han—. Ho sento, col·lega. Vols el primer mos?
El wookiee va rugir de nou, i després va bordar dirigint-se al seu amic.
—Estàs sent ridícul, Chewie! Els snoruuks poden moure's, però són menjar. No són criatures intel·ligents! Solament són fongs ambulants.
Chewbacca grunyí i va deixar anar els controls de vol mentre li arrabassava l’snoruuk. L’snoruuk havia deixat de moure's. El wookiee va tirar el cap cap enrere i va deixar escapar un gemec trist.
—Chewie, deixa de comportar-te com un... —Han va panteixar—. Oh, no! Vigila!
El Falcó s'estava precipitant directament cap al cim d'una muntanya rocosa. Chewbacca va deixar anar l’snoruuk mentre Han prenia els controls de vol. Un moment després, es va escoltar un espantós cruixit quan els escuts energètics del Falcó van xocar contra un pinacle rocós. Els motors van gemegar mentre la nau virava allunyant-se de la muntanya.
Llums d'emergència centellejaren en la cabina.
—El tren d'aterratge posterior està danyat —va cridar Han mentre lluitava per recuperar el control del Falcó—. Agafa't fort, això resultarà mogut!
Mentre la superfície de Shinbone semblava elevar-se cap al Falcó, Chewbacca va revisar una pantalla i va bordar cap a Han.
Han va semblar ofès.
—Em dirigeixo a la mina de Torkil Mux!
Chewbacca va activar els coets d'aterratge del Falcó. Solament cinc de les set potes d'aterratge de la nau es van estendre.
—Aterrarem en un pendent per ajudar a equilibrar les coses —va dir Han. Va maniobrar els controls, guiant la nau en el seu aterratge en un pujol rocós.

Des de la cabina, podien veure un campament miner. Una nau espacial atrotinada descansava al costat d'una petita estructura, i una tenda llarga s'estenia prop de l'entrada de la mina. Criatures altes i de moviment lent amb potes retorçades i gruixudes i pell grisa pàl·lida estaven traient terra i pedres pesades de la mina. Les criatures es van detenir, girant els caps per observar el Falcó, però després van reprendre el seu treball.
Chewbacca va buscar a l’snoruuk però no el va poder trobar. Va murmurar tristament.
—Chewie, sé que als wookiees us agrada cuidar de les plantes. Però en cas que no ho hagis notat, el teu interès en aquest fong comestible gairebé ens mata! —sortint del seu seient, Han va afegir—: Vinga, gran babau. Al més aviat possible descarreguem la càrrega i reparem el tren d'aterratge, abans podrem deixar aquest lloc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada