diumenge, 30 de setembre del 2018

El gran bescanvi (VII)

Anterior


7

—Heu portat una nau imperial de duanes a la meva llar? —va dir indignada Itto Bipsmik.
—No a propòsit —va respondre Han feblement mentre la corbeta de duanes descendia ràpidament i aterrava al costat del Falcó Mil·lenari en el complex de la Itto.
Chewbacca grunyí a Han.
—No, no sé com Rench ens ha seguit fins aquí —va respondre Han—. Però no pot arrestar-nos. No hem violat cap llei... encara no, en qualsevol cas.
Els nens aleenes van abraçar a la seva mare mentre el Capità Rench i un esquadró de soldats d'assalt sortien de la corbeta duanera.
—Bé, bé, si és el Capità Solo i la seva mascota wookiee —es va burlar el Capità Rench mentre ell i els seus soldats d'assalt es detenien al costat del grup d’en Han—. Ho admeto, em sorprèn trobar-te tan lluny de Tatooine. No puc imaginar com has sobreviscut a través de l’hiperespai en aquest munt de ferralla teu.
—Encantat de veure-li també, Capità Rench —va dir Han amb un somriure sarcàstic.
Rench va mirar als tres aleenes i va dir:
—Algun de vosaltres parla bàsic?
Itto va assentir nerviosament.
—Excel·lent —va dir Rench—. Si us plau, digues-me quina és la naturalesa de la teva relació amb el Capità Solo.
—Sóc comerciant —va dir Itto, els seus ulls es movien nerviosament cap al rafal d’emmagatzematge mentre els seus fills tremolaven al seu costat—. Solament és pilot. Simplement estàvem... parlant.
—Simplement parlant —va dir Rench—, amb un contrabandista que resulta que treballa per a un hutt.
—Contrabandista? —va dir Han, sonant ofès—. Ei, la meva nau està tan neta com una banya kloo[1]. Si no em creu, faci-li un cop d'ull vostè mateix.
—Dubto que trobéssim gens d'interès en la teva nau —va dir Rench—. Però tinc curiositat pel que podríem trobar allà dins —va fer un gest cap al rafal d’emmagatzematge de la Itto.
Mentre tres soldats d'assalt apuntaven els seus rifles cap a Itto i Chewbacca, el quart soldat va avançar cap al rafal. Han es va quedar molt quiet, sabent que si es movia per agafar el seu blàster, els soldats obririen foc.
El soldat va obrir la porta del rafal. A l'interior, el bust que retratava al Gran Bogga descansava sobre un aerotrineu. Rench va arrufar les celles i va dir:
—Una escultura hutt?
—Vaig aconseguir aquesta obra d'art legalment —va dir Itto—. Té quatre mil anys d'antiguitat, recuperada de les ruïnes de Near Pando[2].
—Art, dius? —va dir Rench—. Jo en dic un tros d'escombraries —va assentir cap als soldats d'assalt.
Els soldats van disparar els seus rifles blàster, llançant un trio de rajos d'energia a la cara de l'antiga escultura. Itto va protegir als seus fills amb el seu cos quan trossos de pedra van sortir disparats del rafal. Quan la pols es va assentar, Han i Chewbacca van veure que el retrat del Gran Bogga estava destrossat irremissiblement.
—Que això sigui una lliçó per a tots —va dir Rench—. Si us trobo a algun tractant amb els hutt de nou, tots sereu enviats a camps de treball... o alguna cosa pitjor —llavors Rench es va encarar amb Han i va agregar—: Per cert, l'aigua embotellada que vaig prendre de la teva nau? Vaig sospitar que podria ser tòxica, i una prova va confirmar que tenia raó.
—És això veritat? —va dir Han—. Ja que està tan decidit a desfer-se de Jabba, tal vegada hauria d'haver-me deixat lliurar-li aquestes ampolles, després de tot.
Rench va somriure.
—Suposo que hauria d'haver-ho fet. Però quan ho vaig saber, just abans que et marxessis de Tatooine, vaig enviar totes les ampolles al restaurant de Jabba. Bon dia, Capità Solo.
Han, Chewbacca i els tres aleenes van observar a Rench i a l'esquadró de soldats d'assalt tornar a la corbeta de duanes. Quan la corbeta va ascendir, Itto va mirar l'escultura en ruïnes i va dir:
—Jabba estarà furiós. Voldrà recuperar els seus diners. El meu negoci ha acabat!
—Alegra't que els imperials hagin destrossat al Gran Bogga i no a nosaltres —va murmurar Han.
—Sóc tan ximpleta! —va dir Itto—. Si hagués col·locat la rèplica de l'escultura en el rafal d’emmagatzematge en lloc de la bona!
Han va aixecar les celles.
—Rèplica? Quina rèplica?


[1] La banya kloo és un instrument musical de vent en l'univers Star Wars.
[2] Conforme a SW: L'Atles Essencial, el planeta Near Pando (localitzat a l'Espai Hutt) posseeix unes misterioses ruïnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada