dijous, 20 de setembre del 2018

Carrera de l'Anell de Foc (VI)

Anterior


6

—Sortiu de la nau immediatament! —va cridar el Comissari Smurdap des del la coberta de la badia d'atracada—. I deixeu les armes dins!
Dins de la cabina del Falcó, Han va mirar a Chewbacca.
—Si alguna vegada volem tornar a l'Estació Fornax, hem de portar-nos bé. Però si els droides d’Smurdap intenten alguna cosa estranya, els presentarem al nostre «Brunzidor Terrestre» —Han va prémer un interruptor per posar el canó blàster ocult del Falcó en automàtic.
Chewbacca va deixar anar una rialleta mentre seguia a Han fora de la cabina.
Han va treure la pistola blàster de la funda del seu costat i la va deixar en el celler principal. Van baixar la rampa d'aterratge del Falcó i van descendir caminant. Es van situar enfront de l’Smurdap i els seus droides. Un dels droides portava una caixa de plastoide.
Smurdap va assenyalar cap al Falcó i va dir amb aire se suficiència:
—Haig de suposar que aquesta és la vostra barberia volant?
Han es va encongir d'espatlles.
—L'Afaitat Apurat ens porta on hem d'anar —va dir.
Smurdap va somriure.
—He trobat alguna cosa interessant en la vostra taquilla al centre d'emmagatzematge —va fer un gest cap al droide que portava la caixa. El droide va inclinar la caixa i va llançar al terra els utensilis de perruqueria abandonats.
Han va posar els ulls en blanc, després va mirar fixament a Chewbacca i va dir en veu baixa:
—Et vaig dir que havíem de desfer-nos d'aquestes coses! Però no, havies de deixar-ho tot en la taquilla!
Chewbacca va baixar el cap i va gemegar.
—Per què heu deixat aquestes coses? —va dir Smurdap impacient.
—Bé, no s’ho prengui malament, comissari, però... alguns wookiees pensen que si altres persones toquen les seves coses, les seves coses s'espatllen —va respondre Han.
Chewbacca va gemegar de nou.
—Com abans va sostenir la seva millor pinta —va continuar Han—, ell creu que vostè ha fet malbé tots els seus utensilis. Li he dit que ho tirés tot, però ho ha deixat en la taquilla perquè ha pensat que algú podria trobar un bon ús per al material.
Smurdap rigué dissimuladament.
—Una bonica història —va dir—. Però hi ha un problema. La droide administrativa del centre d'emmagatzematge m'ha dit que us vau anar portant la bossa plena!
Han va negar amb el cap.
—La droide s'equivoca —va dir.
—De debò? —va dir Smurdap. Va somriure, mostrant diverses dents tortes—. Hi ha hagut un robatori en l'Estació Fornax. Per això he ordenat que Control de Vol impedeixi a totes les naus marxar-se. Sabeu alguna cosa sobre un vestit de núvia perdut?
Han va aixecar les celles.
—Vestit de núvia? —va mirar a Chewbacca i va decidir dir la veritat—. Ara que ho esmenta, vàrem sentir a una dama cridar que algú li havia robat el seu.
—Val una fortuna —va dir el Comissari Smurdap—. Està fet de brillaseda tyriana.
Atès que estaven transportant seda lashaa per a Jabba, Han i Chewbacca es van sorprendre en escoltar la paraula seda, però no ho van demostrar.
—Oh —va dir Han—. Suposo que això explica per què la núvia estava tan alterada.
Smurdap va somriure a Han i a Chewbacca. No era un somriure agradable.
—Us quedareu aquí mentre inspecciono la vostra nau. Si us moveu, se us dispararà.
Smurdap va fer un gest cap a un droide de seguretat, el qual ràpidament va apuntar el seu rifle blàster cap a Han i Chewbacca. L'altre droide va seguir a Smurdap per la rampa d'aterratge del Falcó fins a la nau.
Mantenint els seus ulls en el droide que els custodiava, Chewbacca li grunyí una pregunta a Han.
—No et preocupis pel contenidor de Jabba —va murmurar Han—. La seva seda està fora de perill! No puc dir que no tinguem res que ocultar, Chewie, però puc dir que Smurdap no ho trobarà.

Menys de tres minuts després, Smurdap i el droide van sortir del Falcó. El droide portava la bossa de viatge de Chewbacca. Han va notar que la bossa de viatge semblava ja no estar buida. També va notar que les botes de l'oficial de seguretat no havien estat polides recentment.
El droide va estendre la bossa i Smurdap va ficar la mà en ella. Va treure un luxós vestit de brillaseda.
Chewbacca grunyí.
—Tampoc és de la meva talla —va respondre Han.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada