dimecres, 19 de setembre del 2018

Carrera de l'Anell de Foc (IV)

Anterior


4

Una droide administrativa estava en l'entrada del centre d'emmagatzematge de l'Estació Fornax. La droide sostenia un comunicador al costat del seu sensor auditiu, escoltant. Quan Han i Chewbacca es van acostar a l'entrada, la droide va retornar el comunicador a una ranura en la seva faldilla metàl·lica. Es va tornar per mirar-los i va preguntar:
—Puc ajudar-los?
Han va assenyalar la bossa de viatge de Chewbacca i va dir:
—Al meu amic li agradaria llogar una taquilla per guardar el seu equipatge.
—Per aquí, si us plau —va dir la droide assentint.
La droide va portar a Han i Chewbacca a un passadís que estava ple de taquilles numerades. Totes les portes de les taquilles estaven barrades amb teclats de seguretat. Mentre passaven al costat de les taquilles, Han va buscar fins que va trobar la B-392.
La droide va fer un gest cap a una taquilla diferent en la paret oposada.
—Crec que trobaran que aquesta taquilla és prou gran —va teclejar un codi i la porta de la taquilla es va obrir.
—Gràcies —va dir Han—. Ja pots anar-te’n.
—Ho sento —va dir la droide—. Estic obligada a observar totes les transaccions dels clients. Hi ha hagut informes de contrabandistes usant les taquilles per amagar mercaderia.
—Contrabandistes? —va dir Han—. Caram, això és terrible. No és així, Chewie?
Chewbacca grunyí.
De sobte, un timbre va sonar des de l'altre extrem del passadís. En escoltar-ho, la droide administrativa va dir:
—Oh, vaja. Un altre client.
Mirant a la droide, Han va dir:
—Al meu amic li portarà un minut revisar algunes coses del seu equipatge abans de guardar-ho en la taquilla. Si vas a veure a l'altre client, ens trobarem amb tu després, en l'entrada.
—Bé... està bé —va dir la droide. Girà i es va allunyar ràpidament pel passadís. Tan aviat com es va anar, Han i Chewbacca es van acostar a la taquilla B-392. Van observar cautelosament el teclat.
—Recordes haver vist un timbre en l'entrada? —va murmurar Han.
Chewbacca grunyí.
—Jo tampoc he vist cap timbre —va respondre Han—. I aquesta droide semblava ansiosa per deixar-nos aquí.
Va fer un gest a Chewbacca perquè tornés a la taquilla que la droide havia obert per a ells. Van mirar dins de la taquilla. Estava buida.
—Creus que això és alguna espècie de parany? —va inquirir Han.
Chewbacca grunyí de nou.
—Solament hi ha una forma d'esbrinar-ho —va dir Han. Va agafar la bossa de viatge de Chewbacca, la va ficar dins de la taquilla i va tancar la porta.
I llavors una alarma es va disparar.
L'alarma ressonava molt forta. Chewbacca i Han es van posar les mans sobre les orelles.
Un moment després, l'alarma es va detenir. Mentre les seves oïdes encara els hi xiulaven, van escoltar la veu d'un home per darrere.
—Mantingueu les mans lluny de les vostres armes! I doneu-vos la volta lentament!
Han i Chewbacca van seguir les instruccions de l'home. Es van tombar per mirar de carar a un oficial de seguretat amb l'uniforme arrugat i dos droides.
—Què està passant aquí? —va dir Han.
—Sóc el Comissari Smurdap, cap de Seguretat de Fornax —va declarar l'home—. I vosaltres sou sospitosos de contraban.
—Contraban? —va exclamar Han, semblant atònit—. Nosaltres?
—Sé que estàveu buscant informació sobre activitat imperial en l'Estació Fornax... tal vegada perquè sou fugitius de l'Imperi? —va dir el Comissari Smurdap.
—Eh? —va dir Han. Va negar amb el cap—. Ah... tal vegada m'hagi sentit parlar amb un droide neteja-botes abans. El droide va dir alguna cosa així com: «Tant de bo hagués llustrat més botes», i jo li vaig dir: «Tal vegada hauries d'intentar treballar a l'espai imperial, perquè hi ha molts soldats d'assalt que necessiten polir les seves botes», i ell va dir...
—Prou! —va interrompre el Comissari Smurdap—. Exigeixo veure el que heu posat en aquesta taquilla!
Han va somriure al cap de seguretat.
—Prengui-s’ho amb calma. No tenim res per ocultar —mantenint les mans alçades, va deixar que els seus ulls es desviessin cap a la taquilla que contenia la bossa de viatge de Chewbacca—. Endavant —va dir—. Serveixi's vostè mateix.
El Comissari Smurdap va assentir lleument a un dels dos droides de seguretat. El droide va estendre un dit metàl·lic per tocar el teclat de la porta de la taquilla. La porta es va obrir. El droide va treure la motxilla de Chewbacca.
Smurdap observava mentre el droide obria la bossa per revelar pintes, raspalls i ampolles d'un líquid perfumat.
—Utensilis de perruqueria? —va dir Smurdap.
—Clar, no ho sabia? —va dir Han—. La nostra nau és l'Afaitat Apurat. Som barbers independents.
Smurdap va treure una gran pinta de la bossa i la va examinar.
—Vigili amb aquest. És un especial per a wookiee tallat a mà! —va dir Han.
La cara de l’Smurdap es va posar vermella per la ira.
—Sembla que hi ha hagut un malentès —va dir mentre deixava caure la pinta de tornada a la bossa—. Sou lliures de continuar amb els vostres assumptes —es va girar i va marxar del passadís. Els droides de seguretat li van seguir.
En l'instant en què el cap de seguretat i els droides van desaparèixer de la vista, Han es va tornar cap a Chewbacca i li va dir:
—Ho veus?, et vaig dir que aquests raspalls i pintes velles podrien ser útils! Ara, fem el canvi.
Movent-se ràpidament, Han va usar la targeta de dades de Jabba per obrir la taquilla B-392. Dins hi havia un petit contenidor de càrrega. Mentre Han treia el contenidor de la taquilla, Chewbacca va treure ràpidament els articles de perruqueria de la bossa i els va llançar a l'altra taquilla oberta. Van tancar ambdues taquilles i després van ficar el contenidor de càrrega en la bossa.
Chewbacca va recollir la bossa que ara ocultava el contenidor de càrrega. Va seguir a Han de tornada a l'entrada del centre d'emmagatzematge.
La droide administrativa va veure a l'home i al wookiee acostant-se. Mirant la bossa, va dir nerviosament:
—Vostès... no volen la taquilla?
—Tu què creus? —va etzibar Han—. No és culpa nostra si teniu un problema de contraban! Mai ens hem sentit tan insultats! Ens anem!
Han i Chewbacca van seguir caminant. No van mirar enrere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada