diumenge, 23 de setembre del 2018

Confrontació a Shinbone(VI)

Anterior


6

Jabba el Hutt estava assegut en la llotja privada de la seva sorra de Tatooine, observant al seu preuat gundark lluitar contra un grup de rates womp inusualment grans, quan Han Solo i Chewbacca van arribar. Era el dia posterior al fet que el Falcó Mil·lenari tornés de Gamorr amb els nous guàrdies de Jabba i l'enviament d’snoruuks. Quan Han i Chewbacca es van acostar a Jabba, van notar que TC-72 estava al costat de Bib Fortuna en la part posterior de la llotja.
—Molt bé, Jabba —va dir Han—. Vas esmentar un treball a l'Espai Salvatge?
Jabba va treure un gorg de tres ulls d'un gerro. Es va ficar el gorg en la boca i se’l va empassar sencer. Llavors va mirar a Han i va dir:
—Segons recordo, et vaig dir que possiblement et contractaria per a un viatge llarg a l'Espai Salvatge. Però primer, hem de resoldre el petit assumpte de quant em deus pel viatge a Gamorr.
—Disculpa? Acabes de dir que jo et dec a tu?
—Ja m'has sentit, Solo —va dir Jabba—. Vas anar a Gamorr perquè estaves treballant per a mi. No obstant això, mentre estaves a Gamorr, vas intentar muntar el teu propi negoci amb la grangera d’snoruuks, qui és el meu contacte. Tinc entès que li vas oferir dos rotllos de tela trevella i una pell de bantha.
—Com saps...? —abans que Han acabés la seva pregunta, de sobte va saber la resposta. Mirà a TC-72. L’androide li va mirar i va encongir d'espatlles. Han va fer una ganyota i va dir—: Vaja, la xerraire —retornant la seva atenció a Jabba, va afegir—: El teu droide per casualitat t'ha esmentat que la teva encantadora gamorreana no va mostrar interès en cap de les coses que li vaig oferir?
Jabba va fer un so cloquejant amb la part posterior de la gola.
—Han, noi, has llegit la targeta de dades que et va donar Bib Fortuna abans de partir a Gamorr?
—Clar —va dir Han—. Vull dir, la vaig llegir gairebé tota.
Jabba va somriure.
—Llavors saps que exigeixo una petita tarifa a qualsevol que desitgi permís per fer negocis amb els meus contactes, fins i tot a amics com tu.
—Amics, eh? —va dir Han—. M'alegro que no siguem enemics. Bé, quant costa aquesta tarifa teva?
—Deu mil crèdits —va dir Jabba.
Han i Chewbacca es van quedar atònits. Chewbacca va panteixar.
—Deu? —va dir Han.
—Què puc dir? —va dir Jabba—. Sóc un tipus generós! I atès que som amics, simplement deduiré aquesta suma del teu proper treball.
—Ets molt amable —va dir Han amb les dents serrades.
En aquest moment, un terrible xiscle va sorgir de la sorra. Els ulls de Chewbacca es van moure cap a la baralla de la sorra. Estava content de veure que el gundark ara solament tenia un oponent.
—Llavors digues-nos, Jabba —va continuar Han—. Quin és el treball a l'Espai Salvatge, i quant pagaràs després de la deducció?
Jabba va fer un gest cap a Bib Fortuna, qui va fer un pas endavant i li va lliurar una nova targeta de dades a Han.
—Lliurar llavors i terra a Shinbone, i portar de tornada algunes gemmes per a mi. Rebràs cinc mil crèdits. Sense regateig.
Han va arrufar les celles davant l'oferta.
—Les llavors no caminen, veritat?
—No —Jabba rigué entre dents—. No snoruuks aquesta vegada. I tampoc necessitareu un traductor.
—Bé —va dir Han mentre es guardava la targeta de dades—. Anem-hi, Chewie.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada