dissabte, 29 de setembre del 2018

El gran bescanvi (I)


El gran bescanvi

Aventures a l’hiperespai 3

Ryder Windham


The Star Wars Expanded Universe Timeline s'enorgulleix a presentar el tercer llibre mai abans publicat de la sèrie de Scholastic Aventures a l’Hiperespai: El Gran Bescanvi, de Ryder Windham! S'inclouen les il·lustracions preliminars de Jeff Carlisle, notes a peu de pàgina i un epíleg per Ryder Windham, explicant la història d'aquest projecte, i una sinopsi del que hauria estat el Llibre 4: L'Últim Mestre de l'Espasa!



1

Chewbacca el wookie va mirar el forat negre estel·lar i va deixar escapar un grunyit planyívol.
—Deixa de preocupar-te, gran covard —va dir Han Solo mentre manipulava els controls de vol del Falcó Mil·lenari—. Hi ha gairebé cent seixanta quilòmetres entre nosaltres i l'horitzó de successos del forat negre, aproximadament el doble de la distància requerida per evitar caure[1].
Chewbacca va gemegar mostrant la seva preocupació.
—Per descomptat, sé el que estic fent! —va respondre Han mentre comprovava els sensors d'abast—. No confies en mi?
Chewbacca va sacsejar el pelut cap. Assegut al costat d’en Han en la cabina del Falcó Mil·lenari, es veia incapaç d'apartar la mirada del fosc malson gravitacional que s'alçava fora de la finestra de transpariacer de la cabina.
Han va somriure quan va confirmar les coordenades del forat negre en l'ordinador de navegació.
—Chewie, sé que no et torna boig la idea d'usar el forat negre del Sector Ferra com a ajuda gravitatòria per aconseguir el següent portal hiperespacial, però espera a veure quant temps ens estalvia en el nostre retorn a Tatooine[2] —Han va accelerar els motors subllum i virà cap al forat negre.
El wookie udolà.
—Apa ja, solament relaxa't i gaudeix del viatge —va replicar en Han.
El Falcó es va precipitar cap endavant i Chewbacca es va encongir en el seu seient. Per fora de la finestra de la cabina, el forat negre va semblar engrandir-se. Però llavors el Falcó va passar més enllà del forat negre i van aparèixer a la vista estrelles distants. Abans que el wookie pogués respirar alleujat, Han va dir:
—Dóna-li, Chewie!
Chewbacca va estendre una pesada mà cap als controls de l’hiperimpulsor. Un moment després, les estrelles enfront del Falcó van semblar allargar-se i lliscar-se més enllà de la nau. Mentre el Falcó accelerava a una velocitat més ràpida que la llum i saltava a l’hiperespai, Chewbacca va mirar-li i va bordar una pregunta.
—Ah, crec que el forat negre ens ha estalviat almenys trenta-cinc segons —va respondre Han.
El wookie va rugir.
—Per què em crides? —va dir Han—. És millor que perdre trenta-cinc segons, no?
Chewbacca grunyí en desacord mentre executava una comprovació de sistemes de vol. D'acord amb les lectures, el Falcó es mantenia d’una peça malgrat la imprudent maniobra d’en Han per estalviar temps.
—Deixa d'emmurriar-te ja —va dir Han—. Recordes el que ens va dir Jabba? Si no lliurem el seu enviament a temps, no obtindrem la bonificació!
Encara que el Falcó Mil·lenari semblava un vell i maltractat vaixell de càrrega corellià YT-1300, Han Solo i Chewbacca havien modificat els motors, propulsors i altres sistemes per transformar la nau en una de les més ràpides de la galàxia. Viatjant a través de l’hiperespai, el Falcó no va trigar a arribar al Sector Arkanis, la regió de l'espai que albergava el planeta sorrenc Tatooine.
—Anem sobrats de temps —va dir Han mentre revisava un crono—. No hi ha dubte que obtindrem aquesta bonificació!
Chewbacca va respondre amb un lladruc feliç. Un moment després, el Falcó va abandonar l’hiperespai, apareixent just en l'òrbita de Tatooine. Però llavors, Chewbacca va veure aparèixer un punt brillant en els sensors d'abast, i va deixar escapar un grunyit furiós.
—Sí, jo també ho veig —va respondre Han Solo mentre veia acostar-se una nau des de Tatooine—. És una corbeta lleugera d'Impulsió Estel·lar Rendili[3], la comandada pel nou oficial de duanes imperial.
Chewbacca va bordar una pregunta.
—No, no anem a donar la volta —va dir Han—. Anem a lliurar-li la mercaderia a Jabba, just com vaig dir que faríem.
La nau que s'aproximava era més de cinc vegades més llarga que el Falcó[4]. A pesar que Tatooine estava lluny del centre de l'Imperi Galàctic, els imperials mantenien una petita guarnició a la ciutat espaiport Mos Eisley, i detenien naus de tant en tant[5].
—He sentit que el nou agent de duanes es pren el seu treball molt de debò —va dir Han—. Però dubto que sàpiga que nosaltres també ens prenem el nostre treball molt de debò.
Una llum va brillar en la consola de comunicacions.
—Ens estan trucant. Ara és quan comença la diversió.




[1] En essència, aquesta informació és científicament precisa, ja que una nau espacial fortament blindada podria estar a 160 km (100 milles) de distància d'un forat negre sense ser atrapada per aquest. És quan et trobes dins d'un radi de 50 milles (~80 km) de l'horitzó de successos quan estàs perdut.
[2] El Sector Ferra està en la Vora Exterior, prop del Sector Arkanis. És de la meva invenció que hi hagi un forat negre estel·lar en el Sector Ferra, no crec que això violi la continuïtat. Vaig seleccionar el Sector Ferra per la seva ubicació entre l'Espai Hutt i Tatooine, ja que aquests dos llocs també formen part de la història, i també volia acontentar als fanàtics de l'Atles Essencial.
[3]La informació sobre l'ús d'aquesta nau per part de la duana imperial és conseqüent amb SW: Galaxy Guide 6: Naus de càrrega.
[4] La informació respecte a les longituds respectives de les naus és conseqüent amb les dades del Falcó i aquesta pàgina de la Wookieepedia: http://starwars.wikia.com/wiki/light_corvette
[5] La informació respecte a una guarnició imperial de Tatooine és conseqüent amb diversos llibres publicats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada