dilluns, 24 de setembre del 2018

Relats recopilats Galaxy Guide (XXV)

Anterior


25 Gairebé el tenia

Galaxy Guide 10: Caça-recompenses
Capítol 4: La caça
Autor: Rick D. Stuart
 0-4 DBY

Diem al vell Renlo «La Perdició de Solo»! Sembla que va aparèixer per aquí l'any passat i va anunciar als quatre vents que ell anava a ser qui capturés a l'infame Han Solo. Sembla que es va gastar fins al seu últim crèdit a millorar la seva nau amb l'últim en equipament; els millors tècnics que els crèdits podien comprar, incloent, segons va explicar, algunes xafarderies supersecretes de les quals ningú sabia gens. Oh, i també va anar i va contractar un grapat d'instructors privats que, segons ell, anaven a ajudar-li a tenir un importaaaaant avantatge, o quelcom així. De manera que convida a tots a begudes gratis durant tota la nit i se’n va.
Quinze mesos més tard, torna sense res, excepte la seva túnica trencada i ensangonada. Havia perdut la nau, li havien destrossat les seves boniques joguines una a una, i va trobar que el seu «avantatge» no era tan definitiu com pensava. Aquí estava ell, en la cantonada, buidant copes i murmurant per a si mateix «Gairebé el tenia», una vegada i una altra, nit i dia. Pobre vell Renlo. Pobre estúpid Renlo.
La tecnologia no et converteix en caçador. És el cervell, els nassos, i estar disposat a vessar sang —la teva i la de la presa— el que et converteix en un. Comença amb aquesta matèria primera i, amb una mica de sort i molt sentit comú, no et veuràs superat i abatut com el vell Perdició de Solo!
—Conversa amb un caçador anònim,
Bar-Ast «Arc de Foc», Selenius VII


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada