dilluns, 24 de setembre del 2018

Relats recopilats Galaxy Guide (XXVII)

Anterior


27 Coses dolentes

Galaxy Guide 11: Organitzacions criminals
Introducció
Autor: Rick D. Stuart
 10 DBY

 

Però qui us creieu que sou? No m'importa que porteu blàsters! Escolta, xaval, escolta bé!
L'any passat els rebels es van emportar el meu tractor gravitatori. Em van donar un xip de dades a canvi. Van dir que podria reclamar la meva propietat en el seu dipòsit quan haguessin acabat amb ell.
Bé, amb xip o sense ell, vaig perdre el meu tractor gravitatori quan l'Imperi va expulsar als rebels del planeta. Així que vaig anar al comandant de la guarnició. Es va limitar a somriure i va dir que era «contraban rebel confiscat». Tot seguit, aquests pocavergonyes de l'Imperi s’emporten al meu fill i el fiquen en la milícia. Van dir que havia anat «voluntari». Llavors van requisar la meva granja i em van expulsar d'ella sense si més no demanar permís. Van dir que ara era —com li van dir?— un lloc d'observació.
Bé, suposo que va funcionar bastant bé! Els rebels tenien agents pertot arreu. «Van observar» com els imperials muntaven la barraca. Més tard, quan van atacar el lloc, «van observar» com s'esfondrava.
I ara, veniu vosaltres, els tipus del cap Jorrn, i em dieu que d'ara endavant haig de comprar-vos protecció o em passaran coses dolentes.
Una mica tard, no us sembla, nois? Hauríeu d'haver vingut l'any passat! Ara ja no em queda res que mereixi la pena protegir, veritat? Maleïts aficionats! Després del que he passat, els tipus com vosaltres gairebé sou benvinguts per aquí.
—Cap granger Grison Jarn.
Fragment de conversa gravada amb membres de la banda de Jorrn Kresh


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada