dimecres, 26 de setembre del 2018

Més enllà de les estrelles (VI)

Anterior


6

Rekkon es va interposar entre Han i Chewbacca i la porta.
—Embeineu aquestes armes, capità, si us plau. Aquest és Torm, un del meu grup. I encara que no ho fos, no hauria estat més prudent esbrinar què ocorria abans de disposar-vos a disparar?
Han va fer mala cara.
—Dóna la casualitat que m'agrada disparar primer, Rekkon, en comptes de ser el segon a fer-ho.
Però va baixar l'arma i Chewbacca va fer un altre tant amb la seva ballesta. Rekkon va accionar els controls de la porta.
La fulla de la porta es va obrir bruscament, revelant la figura d'un home aproximadament de la mateixa altura que Han, però de tors més ample, amb els braços musculosos i amples i rudes mans.
En el seu rostre, de faccions delicades i alts pòmuls, lluïen un parell d'ulls desperts i inquiets d'un color blau líquid. El seu pèl formava una llarga i desconcertant mata intensament vermella. La seva penetrant mirada es va fixar primer en Han i Chewbacca, mentre la seva mà dreta es contreia en un espasme reflex a la recerca de la butxaca lateral dels pantalons del seu mico. Però quan va albirar a Rekkon, va frenar aquest moviment i el va convertir en un fregar del palmell sobre el camal dels pantalons. Han va comprendre que l'home estigués una mica nerviós en aquestes altures, després de la mort de diversos dels seus companys d'expedició.
L'altre va reaccionar amb prestesa.
—Ens anem? —va preguntar fins i tot abans d'acabar de creuar el llindar.
—De seguida —va respondre Rekkon, apuntant cap al racó on Max Blau estava connectat al sistema de processament de dades—. Aviat tindrem les dades que necessitem. El capità Solo, aquí present, i el seu segon de bord, Chewbacca, ens traslladaran fora de les fronteres d'aquest món quan hàgim acabat. Cavallers, tinc el gust de presentar-vos a Torm, un dels meus companys.
Torm, recuperades ja les bones maneres, va saludar-los amb una inclinació de cap i després es va anar a examinar a Max Blau. Han li va seguir; algun membre del grup podia ser un confident i desitjava familiaritzar-se amb les peculiaritats de cadascun d'ells, a fi de fer tot el que estigués al seu abast per protegir-se a si mateix i la seva nau.
—No sembla gran cosa, veritat? —va inquirir Torm, mirant fixament a Max Blau.
—No massa —va respondre Han, en fingit són de broma.
Torm va assentir amb el cap.
—Creu que Rekkon aconseguirà trobar el que està buscant? —va preguntar Han—. Vull dir, que en aquesta última basa resideix la seva única possibilitat de localitzar als seus familiars, veritat? O tal vegada no hauria de fer preguntes?
Torm li va mirar amb franquesa, directament als ulls.
—Sens dubte, es tracta d'un assumpte personal, capità. Però suposo que té dret a preguntar-ho, tenint en compte que la seva pròpia seguretat també està en joc. I la resposta és sí; no tinc idea de quin camí podria seguir, si no aconsegueixo localitzar al meu pare i al meu germà d'aquesta manera. Hem dipositat totes les nostres esperances en la teoria de Rekkon.
Va dirigir una breu mirada a Rekkon, que estava explicant-li a Chewbacca les característiques de l'equip de la sala.
—No em va ser fàcil decidir-me a unir-me a ell. Però quan vaig advertir que l'Autoritat no es preocupava massa de portar endavant les recerques, i els esbrinaments que vaig intentar fer pel meu compte em van conduir fins a ell, vaig comprendre que havia de comprometre'm amb la idea de Rekkon.
La veu de Torm s'havia fet més vaga a mesura que s'anava perdent en els seus propis pensaments. Però de seguida va recuperar el seu componiment.
—Acceptar aquesta missió ha estat un gest summament altruista i admirable per la seva banda, capità Solo. No hi hauria molts joves disposats a arriscar...
—Pari el carro; no ha entès res —li va interrompre Han—. Estic aquí com a part d'un tracte, Torm. Sóc només un home de negocis. Piloto la meva nau a canvi de diners i procuro vetllar sempre pels meus interessos, està clar?
Torm va tornar a mirar-lo.
—Perfectament. Gràcies, per aclarir-me la situació, capità. Tindré en compte la seva rectificació.
Havien trucat una altra vegada a la porta. En aquesta ocasió, Rekkon va fer entrar a dues de les seves co-conspiradores. Eren trianíis, pertanyents a una espècie humanoide de felins. Un era una femella adulta, flexible i esvelta, que arribava aproximadament fins a l'altura de la barbeta d’en Han. Tenia uns enormes ulls grocs amb una fina ratlleta vertical de verd iris. El seu pelatge, de franges bigarrades sobre el llom i els flancs, adquiria una suau tonalitat cremosa en la cara, el coll i el pit, i s'inflava en una gruixuda cabellera que li envoltava el cap, el coll i les espatlles.
Un metre d'inquieta cua s'enroscava i agitava a les seves esquenes, en una barreja de tots els colors del seu pelatge. La criatura anava vestida amb l'única peça que requeria la seva espècie, un cinturó entorn dels malucs del que penjaven argolles i borses per portar les seves eines, instruments i altres objectes. Rekkon la va presentar com Atuarre.
Atuarre anava acompanyada del seu cadell, Pakka. Aquest era una còpia en miniatura de la seva mare, amb la meitat de la seva alçada, encara que de color més fosc i sense la finor i gràcia de l'altra. Encara conservava restes del fi borrissol i greix infantil dels primers anys, però els seus ulls molt oberts semblaven tancar tota la saviesa i tristesa d'un adult. La seva mare va parlar, però Pakka no va dir res. Llavors va recordar que Rekkon els havia explicat que el cadell havia quedat mut després de passar un temps sotmès a la custòdia de l'Autoritat. Pakka també portava un cinturó amb butxaques, igual que la seva mare.
Atuarre va assenyalar a Han i Chewbacca amb un fi dit acabat en una urpa.
—Què fan aquests aquí?
—Han vingut per ajudar-nos en la nostra fugida —va explicar Rekkon—. M'han portat l'element computador que necessitava per obtenir l'última informació. L'únic qui falta ara és Engret; no vaig poder comunicar-me amb ell, però vaig deixar un missatge en la seva gravadora amb la clau indicant-li que es posés en contacte amb mi.
Atuarre semblava agitada.
—Engret no va efectuar la seva trucada de rutina i no responia al seu comunicador, de manera que vaig decidir passar pel seu barracó abans de venir aquí. Estic segura que la seva habitació està vigilada; els trianíis tenim un olfacte infal·lible per a aquestes coses. Crec que han matat a Engret, o se l’han emportat, Rekkon.
El cap del petit grup es va asseure. Per un instant Han va advertir que el coratge i la determinació semblaven abandonar les faccions de Rekkon. Després tot va passar i aquestes van tornar a brillar amb la seva peculiar vitalitat.
—Em temia que així fos —va reconèixer—. Engret no hauria deixat passar tants dies sense establir contacte, per difícil que fos la seva situació. Confio plenament en el teu instint, Atuarre. Hem de donar per descomptat que l’han eliminat.
Ho va dir en un to absolutament definitiu. No era la primera vegada que s'enfrontava a una desaparició inexplicada. Han va bellugar el cap; en un bàndol s'alineava el poder gairebé absolut de l'Autoritat i en l'altre, una cosa tan poc substancial com l'amistat, els vincles familiars. Han Solo, individualista i realista, va pensar que l'enfrontament era absolutament desigual.
—Com sabem que és el que diu ser? —estava inquirint Atuarre, indicant al Han.
Rekkon va aixecar la vista.
—El capità Solo i el seu segon oficial Chewbacca, han entrat en contacte amb nosaltres a través de la Jessa. Suposo que tots confiem en la seva ajuda i els seus consells, no? Molt bé. Partirem tan aviat com sigui possible; em temo que no tindrem temps de recollir el nostre equipatge ni resoldre altres assumptes d'última hora. Ni tampoc hi haurà trucades, de cap de nosaltres.
Atuarre va agafar la mà-urpa del seu cadell, mentre Pakka examinava en silenci a Han i Chewbacca.
—Quan partim?
Rekkon va tornar al costat de Max, per esbrinar la resposta exacta. En aquest precís moment va tornar a encendre's el fotoreceptor del mòdul computador.
—Ja ho tinc! —va piular el petit robot.
Una placa de dades translúcida va emergir de la ranura de la paret del terminal de dades. Rekkon la va agafar àvidament.
—Esplèndid. Ara hem de comparar-la amb els mapes d'instal·lacions de l'Autoritat...
—Però això no és tot —va balbucejar Max.
Les espesses celles de Rekkon es van arrufar.
—Què més has esbrinat, Max Blau?
—Mentre estava incorporat al sistema, li he donat una repassada, per fer-me una idea, comprèn? És divertit envair sistemes d'aquesta manera! Però, anem al gra, aquest edifici té una alarma de Seguretat connectada. I crec que està concentrada en aquesta planta. Els Espos avancen en aquesta direcció.
Atuarre va emetre una xiulada i va estrènyer més fortament al seu cadell. La cara de Torm va semblar romandre impassible al principi, però Han va advertir una palpitació nerviosa al llarg de la seva mandíbula. Rekkon va amagar la placa de dades en els plecs de la seva túnica i va extreure de les seves robes una gran pistola disruptora. Han ja s'estava cenyint la pistola al cinturó, mentre Chewbacca es penjava el portamunicions en bandolera, llançant al terra la borsa d'eines buida.
—La propera vegada que em deixi seduir per una d'aquestes temptadores ofertes —li va recomanar Han al seu company—, mantingues-me immobilitzat fins que se'm passin les ganes.
Chewbacca grunyí que no vacil·laria a fer el que li deien.
Torm havia extret un pistola de la butxaca lateral dels seus pantalons i Atuarre havia tret una altra d'una de les borses que penjaven del seu cinturó. Fins i tot Pakka, el cadell, anava armat; va empunyar una pistola que semblava de joguina i que portava oculta en el cinturó.
—Max —va preguntar Rekkon—, segueixes connectat a la xarxa?
Max li va indicar que així era.
—Bé. Llavors, examina els plans d'atac per a casos d'alarma en aquest Centre. En quins passadissos, creus i plantes estaran apostats els Espos?
—No puc donar-te aquesta informació —va respondre Max—, però podria obrir via lliure entre les seves files, si t'interessa.
Aquestes últimes paraules van despertar l'interès d’en Han.
—Què t'ha dit aquesta capseta de fusibles?
El sondejador de computadors es va explicar.
—Segons diu aquí, tots els policies de seguretat han d'acudir quan es dóna una alarma i modificar la seva alineació a fi descobrir qualsevol nou punt conflictiu. Podria provocar un nombre suficient d'alarmes en altres punts i obligar-los a dispersar-se en diferents direccions.
—Amb això tal vegada no els traurem tots del mig —va assenyalar Han—, però sens dubte reduirem bastant l'oposició. Endavant, Maxie.
Llavors va tenir una altra idea.
—Un moment. Pots donar falses alarmes en qualsevol lloc?
Max va parlar amb veu plena d'orgull.
—En qualsevol punt d’Orron III, capità. Aquesta xarxa té tanta capacitat que l’han connectat pràcticament tot. Favorable per reduir els costos, però poc prudent des del punt de vista de la seguretat, no li sembla, capità?
—Ja ho crec. Sí, tira-li tot el que se t'ocorri: incendis en les plantes d'energia, motins en els barracons, exhibicionisme en la cafeteria, allò que més t'agradi, en tots els racons del planeta.
Acabava d'ocórrer-se-li que, en cas que realment hi hagués una nau-vigia en òrbita, una crisi de falses alarmes també distrauria la seva atenció.
Bollux, que havia romàs callat mentre es desenvolupava tota aquella commoció, es va acostar llavors al terminal del computador, preparat per fer-se càrrec de Max quan aquest hagués conclòs el seu treball. Rekkon va romandre al seu costat.
—Existeixen dos camins per sortir d'aquí que podrien quedar buidats —va anunciar Max i va il·luminar els punts sobre la pantalla.
Els dos camins, traçats sobre el plànol d'aquella planta, conduïen novament fins al vestíbul on estaven situats els tubs d'ascens i descens. Un discorria pel seu mateix pis i l'altre pel pis superior.
Les alarmes de seguretat van començar a dringar i xiular en els passadissos. L'equip que omplia l'habitació es va encendre amb una successió de ràfegues de llum, a mesura que els corresponents circuits anaven responent a les ordres de Max. Després, sobtadament, l'habitació va quedar a les fosques, a excepció de la llum que entrava per la finestra que cobria tota una paret.
Els controls automàtics del Centre havien desconnectat els principals centres de subministrament d'energia davant la suposada situació d'emergència. Mentre, les alarmes seguien sonant, accionades per fonts de reserva.
—Els passadissos tindran les llums molt baixes, funcionant amb corrent de reserva —els va explicar Rekkon als altres, mentre tots s'agrupaven al costat de la porta—. Tal vegada aconseguim sortir fora sense ser vistos.
Va dipositar acuradament a Max Blau en el seu antic emplaçament. Bollux va tancar les plaques del seu tòrax i es va unir als altres al costat de la porta, seguit per Rekkon.
—Si em permeten un suggeriment —va dir l’androide—, penso que, possiblement, jo resultaré menys sospitós que qualsevol altre dels aquí presents. Podria avançar-me bastant al grup, per si hi ha algun policia de seguretat pels voltants.
—Un bon suggeriment —va dir Atuarre—. Els Espos no perdran temps i energies disparant contra un androide. Però, no obstant això, li detindran i això ens servirà d'advertiment per evitar qualsevol possible parany.
La porta corredissa es va obrir i Bollux es va posar a caminar pel passadís, precedit pel soroll de la seva rígida suspensió. Els altres van seguir a continuació: Rekkon i Han en primera fila, amb Torm a la saga. Després seguien Atuarre i Pakka, i Chewbacca tancava la rereguarda, amb la ballesta llesta per disparar. El wookiee observava als conspiradors, a més de vigilar la rereguarda. Donada la possibilitat que hi hagués un traïdor en el grup, ell i Han no confiaven en ningú, ni tan sols en Rekkon. El primer moviment en fals de qualsevol d'ells seria interpretat pel wookiee com un senyal indicant-li que havia d'obrir foc.
Van arribar a una cantonada. Bollux la va girar primer, però quan els altres ja estaven propers, van escoltar una ordre:
—Alto! Tu, droide, vine aquí!
Han va treure el cap cautelosament i va descobrir a un contingent d’Espos fortament armats agrupats entorn de Bollux. Va aconseguir captar fragments de conversa, gairebé tot preguntes tendents a esbrinar si el droide havia vist a algú més. Bollux va adoptar una posa de supina ignorància i circuits letàrgics. Passat el grup d’Espos, el passadís desembocava en la galeria dels pous, però donada la situació aquesta podria haver-se trobat perfectament en l'extrem oposat del Sector Corporatiu.
—No podem seguir per aquí —va anunciar Han.
—Llavors no ens queda cap més remei que prendre la ruta més desesperada —va replicar Rekkon—. Seguiu-me.
Van desfer el camí caminant a pas lleuger. Quan giraven la cantonada per endinsar-se pel següent passadís, va arribar fins a ells la remor de les trepitjades del destacament d’Espos. No havien avançat massa quan van sentir aproximar-se una altra patrulla en sentit contrari.
—L'escala més propera —li va indicar Han a Rekkon, qui els va fer avançar un altre parell de metres i després es va ficar per una porta.
—Procureu avançar el més silenciosament possible —va murmurar Han en la mitja foscor de l'escala il·luminada només per les llums d'emergència—. Pujarem un pis i des d'aquí ens dirigirem a la balustrada que dóna sobre l'entrada dels tubs d'ascens i descens.
Com era d'esperar, Chewbacca, malgrat la seva mola, avançava silenciosament, igual que la sinuosa Atuarre i el seu cadell. Rekkon també semblava habituat a córrer amb furtiva celeritat. De manera que només Han i Torm havien de vigilar els seus passos, i tots dos s'esforçaven per reduir al mínim la remor dels seus moviments.
Quan van arribar al segon pis de la seva planta, el van trobar buit. L’andanada de boges alarmes desencadenades per Max Blau havia allunyat les forces de seguretat dels seus possibles emplaçaments. Els fugitius van creuar apressats els passadissos, mantenint-se enganxats a les parets, com si estiguessin travessant una sala plena de miralls.
Van arribar a la balustrada que donava sobre la galeria. Molt ajupits, es van arrossegar fins a la barana. Han es va aventurar breument sobre la vora, després va tornar a amagar el cap.
—Estan instal·lant un canó d'artilleria al costat de les entrades dels pous —va anunciar—. Hi ha tres Espos encarregats del seu maneig. Chewie i jo ens encarregarem d'ells; els altres prepareu-vos per saltar.
—Chewie?
El wookiee grunyí en veu baixa, amb el dit sobre el gallet de la ballesta. Després va començar a allunyar-se al llarg de la barana, sempre ajupit. Han va acostar la boca a cau d'orella de Rekkon i va murmurar:
—Fes-nos el favor de vigilar la situació per aquest costat; no podem tenir els ulls en dos llocs alhora.
Després reptà contra direcció del seu company. Amb Rekkon armat de vigia, Han dubtava que cap traïdor s'atrevís a mostrar les seves cartes de moment.
Va avançar enganxat a la barana, girant el seu angle fins a tocar la paret del fons. Quan va treure el cap sobre la vora, va descobrir els grans ulls blaus del wookiee aixecats sobre l'extrem oposat. A meitat del camí entre l'un i l'altre i diversos metres més a baix, els artillers estaven donant els últims tocs al canó i al trípode que el sostenia. D'ací a un moment estarien preparats per activar l'escut desviador de l'arma; llavors seria pràcticament impossible llançar-se sobre ells i l'accés als tubs de descens quedaria fora del seu abast. La seva captura seria llavors només una qüestió de temps. Un dels Espos ja començava a ajupir-se per connectar l'escut desviador.
Han es va incorporar, va apuntar i va disparar. L'home que es disposava a activar l'escut va trontollar, agafant-se una cama cremada amb ambdues mans. No obstant això, un dels seus companys, sense parar-se en detalls com la disciplina de foc, es va tornar veloçment i va ruixar el lloc amb una ràfega ininterrompuda d'energia destructiva que brollava de la boca d'un rifle curt antidisturbis. Els trets del rifle antidisturbis van aixecar terregalls de les parets i la barana; l’Espo va fer girar despreocupadament la seva arma, a la recerca del seu blanc.
Han es va veure obligat a ajupir-se una altra vegada per esquivar la pluja d'energia que solcava l'aire, xocant contra les parets, el sostre i la majoria dels objectes continguts entre un i unes altres. La possibilitat que algun observador innocent resultés ferit no semblava entrar dins de les previsions de l’Espo.
Però llavors l’Espo va donar un crit i va caure, afluixant el dit que premia el gallet, al mateix temps que s'escoltava el so metàl·lic de la ballesta d’en Chewbacca. Han va tornar a treure el cap sobre la barana i va albirar al segon home caigut sobre el primer, derrocat per una breu ràfega de l'arma del wookiee. Després Chewbacca es va incorporar, preparant la seva ballesta per disparar una nova cinta de municions. El tercer artiller va apartar d'una puntada de peu els cossos dels seus companys mentre disparava frenèticament la seva pistola donant veus d'auxili. Han el va derrocar en el precís instant en què les seves mans es disposaven a agafar les empunyadures del canó. Chewbacca ja havia saltat per sobre de la barana. Han, muntat en el seu extrem de la barana, va cridar:
—Endavant, Rekkon, en marxa! —i va saltar.
Va perdre l'equilibri i va caure de quatre potes, però no va trigar a incorporar-se per córrer en ajuda del seu company que estava molt ocupat desembarassant el canó dels Espos amuntegats al seu voltant.
Torm es va deixar caure i va aterrar amb suavitat malgrat el seu pes. Després va seguir Atuarre, plena de gràcia i estil. El seu cadell es va despenjar de la barana, amb les extremitats i la cua encongides per donar una tombarella, i va aterrar al costat de la mare. Atuarre li va donar una palmelladeta, com per indicar-li que aquell no era un moment adequat per fer exhibicions, encara que un fos un acrobàtic trianiï.
L'últim a saltar va ser Rekkon, qui ho va fer amb gran agilitat, com si es tractés d'un moviment habitual per a ell. Han es va preguntar fugaçment quin havia de ser el secret d'aquell versàtil professor universitari que mai semblava perdre el control dels problemes que tenia entre mans. En fer passar davant a tots els altres, Rekkon s'havia assegurat que cap espia en potència quedava ressagat i obert a la temptació d'unes esquenes desprotegides.
Torm es va detenir en sec al costat de l'entrada dels tubs de descens, afortunadament per a ell.
—Els camps gravitatoris estan desconnectats! —va exclamar.
Rekkon i Atuarre van acudir en l'acte al seu costat i van començar a manipular el panell d'emergència situat al costat de l'entrada dels pous. Els forts dits d’en Rekkon es van tancar sobre la reixeta del panell i la va arrencar, aparentment sense esforç.
En els passadissos del pis superior se sentien crits i un xivarri general. Han es va ajupir al costat del canó, va recolzar els peus en les clavilles del trípode i va activar l'escut desviador.
—Aixequeu el cap! —va advertir als seus companys—, ara comença el ball!
Una patrulla d’Espos, amb armadura de combat i empunyant rifles i fusells antidisturbis, va envair la balustrada superior, distribuint-se al llarg de la barana, des d'on van començar a disparar. Les seves descàrregues s'estavellaven en onades multicolors sobre l'escut del canó. Torm, Rekkon i els altres, situats directament darrere d’en Han intentant manipular els comandaments dels tubs de descens, també estaven protegits, de moment. Chewbacca romania darrere del seu company, disparant la seva ballesta sempre que se li presentava una oportunitat. Aviat va haver buidat el carregador de la seva arma i va extreure una altra tira de munició de la seva bandolera. Va carregar la ballesta amb dards explosius i va començar a disparar una altra vegada. La galeria es va omplir del fum i el baluern de les seves detonacions.
Han, que havia aixecat la boca del canó fins a l'angle de màxima elevació, va començar a fer-lo girar seguint la barana. Una successió de descàrregues va centellejar i crepità veloçment; part de la barana i de la vora de la balustrada van explotar, es van fondre o van cremar en grans flamarades. Diversos Espos van caure ferits, desplomant-se sobre el pis inferior, i la resta va retrocedir apressadament allunyant-se de la línia de foc, per apuntar-se de tant en tant i disparar una ràfega quan se'ls presentava l'oportunitat, en un constant, inflexible intercanvi de foc. La batalla de detonacions amb els seus ressons, calor i fum omplia tota la galeria.
Han obligava als Espos a mantenir el cap ajupit descarregant llargues ràfegues del canó sobre ells, metrallant el terra de la balustrada i perforant les parets. La galeria es va escalfar com un forn per efecte de les energies desencadenades. Vermells rajos anihiladors flamejaven en totes direccions i Han va comprendre que l'escut desviador del canó no resistiria eternament sota el foc continuat dels rifles i fusells antidisturbis.
Una patrulla de figures cobertes d'armadures va aparèixer en el passadís inferior, el que desembocava directament en la galeria. Han va baixar la boca del canó i va inundar el vestíbul inferior d'onades de furiosa destrucció. Aquest grup d’Espos també va retrocedir, però, igual que els anteriors, es van limitar a romandre fora del seu camp de tret per aventurar-se a disparar des d'allà sempre que tenien una oportunitat. Atuarre, Pakka i Torm van empunyar les seves pistoles i els seus trets es van unir als d’en Han i Chewbacca mentre Rekkon seguia intentant fer funcionar el tub de descens.
—Si no aconsegueixes fer funcionar aquest camp gravitatori, Rekkon, estem llestos —va bramar Han per sobre de l'espatlla.
Un home de les forces de seguretat va treure el cap sobre la balustrada superior i va aconseguir llançar un tret. La descàrrega va rebotar contra l'escut desviador, però la calor residual que va aconseguir filtrar-se li va indicar a Han que el desviador començava a fallar.
—És impossible —va decidir Rekkon mentre els seus forts dits sensibles seguien palpant els mecanismes—. Haurem de buscar una altra sortida.
—Aquest és un carrer de sentit únic! —va cridar Han sense tornar-se.
Els irats rugits de frustració d’en Chewbacca van ressonar per sobre de l'estrèpit general.
—Llavors salta tu primer, de cap! —va respondre Torm també cridant.
La rèplica d’en Han es va perdre enmig d'un zumzeig electrònic que va inundar les oïdes de tots els presents i va fer palpitar els seus cors. Era un senyal d'alarma d'ús corrent en la major part de la Galàxia.
—Important fuita de radiacions! —Va exclamar Rekkon—. Aquesta no és una de les falses alarmes d’en Max.
I no només això, es va dir Han, sinó que a més acabava de començar a sonar i estava sonant just en el passadís que partia de la galeria. Si es veien exposats a una dosi de fortes radiacions, les seves possibilitats de sobreviure serien escasses, i ja estarien absorbint una dosi mortal mentre escoltaven l'alarma. Han es va maleir per haver tingut la mala idea d'abandonar una activitat tan agradable i segura com el contraban d'armes volant de costat per estrets congosts. Es va incorporar d'un salt.
—Tots preparats. Haurem d'obrir-nos pas entre ells a força de trets si no volem quedar condemnats.
Per sobre del rugit de les sirenes, es va escoltar xisclar l’Atuarre:
—Un moment... mireu!
Han va tornar a empunyar la seva pistola blàster DL-44, llest per fer blanc sobre el que suposava seria un altre Espo. Però la figura que avançava pel passadís inferior en direcció a ells es movia amb gestos rígids i portava els braços estesos horitzontalment, sostenint algun embalum.
—Bollux! —va exclamar Torm, i no es va equivocar.
L’androide va emergir sobre les seves rígides cames centrant-se a l'espai millor il·luminat de la galeria amb un altaveu globular del sistema d’altaveus a cada mà. Els cables dels altaveus desapareixien en el seu tòrax obert, al costat de l'emplaçament de Max Blau. L'estrepitosa alarma de perill de radiacions tronava pels altaveus.
Tots es van amuntegar a l’entorn de Bollux, cridant en llengua estàndard, wookiee, trianiï i una o dues llengües més, però cap aconseguia escoltar les paraules dels altres a causa del soroll de les alarmes. A Han començava a doldre-li el cap, encara que va decidir oblidar-ho en vistes de l'enorme gaubança que li causava pensar que encara seguia amb vida.
Després les alarmes van callar. Bollux va dipositar acuradament els altaveus en el terra i va desconnectar pacientment els cables del seu cos mentre els altres clamaven demanant una explicació.
—Em satisfà en gran manera comprovar que el meu pla ha fet efecte, senyors i senyora; no obstant això, haig de confessar que no ha estat més que una extensió de les falses alarmes de Max —els va dir Bollux—. Ell va descobrir l'existència de les alarmes de perill de radiació mentre estava acoblat a la xarxa. Seguint les seves instruccions, he arrabassat aquests dos altaveus de les parets del passadís i els he adaptat. Els passadissos han quedat buits; l'armadura dels Espos està dissenyada per al combat, no per servir de protecció contra les radiacions. Pel que sembla, tots s'han apressat a retirar-se.
—Posa a treballar a Max en els tubs de descens —va dir Han, interrompent-li—. Si no aconsegueix fer-los funcionar, la nostra situació seguirà sent desesperada.
I mentre així parlava va agafar a Bollux del braç arrossegant-lo cap a l'entrada dels tubs de descens.
—Tots els tubs de descens estan desactivats, no és així? —va piular Max Blau.
—Doncs activa'ls de nou, vols? —va suplicar Han.
—Això és pa menjat, capità!
Les planxes del tòrax de Bollux es van obrir de bat a bat i l’androide es va acostar al panell de comandaments.
Però l'adaptador d'entrada quedava massa alt, de manera que Chewbacca, que era el més proper, es va penjar a l'espatlla la seva ballesta, va extreure a Max del seu emplaçament i va acostar la petita computadora al panell de control del tub de descens. L'adaptador d’en Max es va estendre i es va connectar amb el receptor. Els botons metàl·lics van girar ràpidament en un i un altre sentit.
Després el panell es va il·luminar.
—Funciona! —Va exclamar exultant Rekkon—. Ràpid, seguiu-me abans que algú ho adverteixi i el desconnecti una altra vegada.
Li va fer un lleu gest amb la mà a Han, tan ràpid que cap dels altres el va captar, però el pilot ja havia comprès que ell havia de ser l'últim a baixar. Rekkon continuava dubtant de la lleialtat de la seva gent. Va saltar al tub de descens i de seguida li va seguir Atuarre. Després d'ella va baixar Pakka, voleiant, donant tombs i intentant agafar-se jogasserament la cua mentre descendia sostingut pel camp gravitatori del pou. Torm va saltar a continuació, empunyant la seva pistola.
En el passadís s'escoltaven trepitjades de botes clavetejades. Amb Max Blau encara sota el seu braç, Chewbacca també es va deixar caure pel tub de descens.
Han es va entretenir els instants necessaris per disparar sobre el canó des del seu costat desprotegit. Es va produir una brillant erupció provocada per la sobrecàrrega del seu cartutx d'energia. Han va donar mitja volta i es capbussà de cap en el tub de descens. No va trigar a escoltar l'explosió del canó portàtil a les seves esquenes.
Van anar caient en diverses postures i actituds, seguint a Rekkon en desordenada formació. Tots mantenien el cap aixecat, esperant nerviosament la primera canonada que es precipitaria pel tub de descens, però no va haver-hi cap. Han va decidir que l'explosió del canó devia haver entretingut als Espos. Confiava que trigarien una estona a descobrir que el tub de descens estava activat, però temia veure iniciar-se d'un moment a un altre la colpidora caiguda amb la consegüent tensió en la boca de l'estómac que s'iniciaria quan tornessin a reconnectar el camp gravitatori, precipitant-los a ell i a Chewie —i a tot el grup— cap a una mort segura.
Van seguir descendint fins a les plantes destinades a garatge. Rekkon per fi va sortir del tub de descens, indicant-los que li seguissin. Tots estaven reunits en una gran zona d'aparcament quan van començar a sonar les alarmes al lluny.
—Esperava trobar algun aparell volador d'un o un altre tipus aquí —va dir amargament Rekkon—; no hem tingut sort.
—No anem a ficar-nos una altra vegada en aquest tub, això almenys és segur —va declarar Han.
—Aquí hi ha un bon aparell d'hèlix. Agafem-ho —va suggerir Atuarre.
Tots es van amuntegar dins i Han es va fer càrrec dels controls, amb Rekkon instal·lat al seu costat.
Chewbacca es va asseure darrere, en la plataforma de càrrega, en companyia dels altres i va introduir un nou carregador en la seva ballesta. El wookiee encara no havia tingut temps de tornar a dipositar a Max en el tòrax de Bollux, quan Han ja havia posat el vehicle en moviment i emprenia la marxa a tota velocitat, efectuant un ajustat viratge per enfilar per la rampa de sortida, gairebé fregant la paret.
Han va mantenir les barres de comandament de l'aparell premudes a fons, donant-li al vehicle tota l'acceleració que era capaç de suportar sense perill i una bona dosi més. La rampa va lliscar sota els seus peus en una embogida espiral de Formex, mentre les parets passaven enfront de la capota davantera de l'helicòpter a una velocitat vertiginosa. Rekkon va comprendre de seguida que havia obrat sàviament en cedir els comandaments a l'home més jove.
Han tenia l'esperança que a ningú se li hauria ocorregut segellar encara l'edifici que contenia els sistemes de computadores i, efectivament, no ho havien clausurat. La xarxa de seguretat estava inundada de tot tipus d'alarmes, des de comunicats d'insurreccions fins a trucades denunciant altercats entre borratxos en el club dels executius, en tot el Centre i tots els racons d’Orron III. L'helicòpter va emergir del garatge com un coet d'un tub d'enlairament. Amb les presses, Han havia sortit per una porta amb un rètol que indicava clarament que es tractava d'una ENTRADA. Una unitat de control de tràfic va prendre deguda nota del nombre de matrícula del vehicle per multar-lo i remetre-li una ordre comminant-li a comparèixer davant els tribunals.
L'helicòpter va creuar la ciutat a tota velocitat, guiant-se en part per les instruccions d’en Rekkon i en part per l'instint d’en Han. Solo va deixar a les seves esquenes els límits de la ciutat, la qual no va trigar a convertir-se en una taca borrosa, i va començar a perforar l'aire sobre la carretera construïda per fusió, mentre els altres vehicles intentaven esquivar-li zigzaguejant histèricament. Es va felicitar d'haver-se entretingut una estona buscant la localització de l’espaiport des del despatx d’en Rekkon. Tenint en compte que el vehicle estava descapotat, el vent assotava amb força a tots els seus ocupants, agitant els cabells, pelussera i vestimentes per un igual i impedint tota conversa entre els passatgers que s'agafaven com i on podien.
No obstant això, en prendre una corba en l'últim tram, a prop ja de l’espaiport, Han va descobrir que algun membre d'algun sector de la burocràcia curiosament s'havia parat a pensar una mica. El vehicle d'hèlix va estar a punt de precipitar-se de morro contra una barrera, un camió hovercraft de transport de tropes de l’Espo travessat en la carretera, amb un parell de metralladores ensumant qualsevol possible blanc.
Han va accionar violentament els controls, enfonsant el peu en els pedals auxiliars, i va fer volar el seu petit vehicle fora de la vertical de la carretera. El motor va vibrar amb l'esforç; la baixa carrosseria de l'aparell va començar a assotar la superfície ondulant d'un camp de cereals i va emprendre una erràtica carrera entre les espigues. Les tiges de les plantes, un híbrid multimodular d’Arcon, eren tan altes que el vehicle d'hèlix no va trigar a desaparèixer entre ells, a l'abric de les sorpreses mirades dels Espos. No obstant això, Han va avançar en ziga-zaga de totes maneres, per si de cas, i va obrar entenimentadament, doncs els Espos van disparar malgrat no poder localitzar exactament el seu blanc, sobretot, segurament, per donar regna solta a la seva frustració. El camió hovercraft de transport de tropes era un vehicle de terra, que no podia sobrevolar el camp conreat, com bé sabia Han. La qual cosa significava que si els seus perseguidors desitjaven donar-li caça, haurien d'empassar-se unes quantes espigoles primer.
Han va haver de posar-se dempeus, amb el cap apuntat per sobre del parabrisa mentre seguia pilotant, en un intent, en general infructuós, per albirar el rumb que portaven. L'aparell es va anar obrint pas entre denses fileres de gra híbrid, projectant un doll de plantes aixafades i palla per sobre del xassís i al seu voltant. Han va entretancar els ulls i va intentar distingir alguna cosa entre l'huracà de restes vegetals, en la mesura de les seves possibilitats, que no eren moltes. Hi havia moments en què tota la carrosseria de l'helicòpter estava coberta de tiges que s'havien incrustat en ella i l'aparell semblava una estranya bassa agrícola.
Chewbacca, dempeus i donant veus, es va inclinar per sobre de l'espatlla del seu company i li va indicar una direcció amb el dit. Han va canviar de rumb sense fer preguntes. Va haver d'accionar amb força els comandaments per esquivar l'obstacle, una muntanya de metall groc, una de les enormes màquines de cultiu automatitzades que llauraven lentament i pacientment aquella part dels il·limitats camps d’Orron III.
Han es va trobar de sobte en terreny descobert, segat per la recol·lectora. Va fer virar l'aparell descrivint un ampli cercle, va calcular la posició de l’espaiport i de les fileres de monumentals barcasses encallades i va emprendre la carrera en aquella direcció.
En aquell moment, el camió hovercraft dels Espos també va emergir del sembrat, però en un punt més llunyà, contra direcció a l’espaiport. Han no podia perdre temps observant els seus moviments; va preferir avançar descrivint suficients esses i corbes per evitar els punts de mira de les armes dels Espos. Fortes salves de metralladora van esclatar al costat de l'aparell, desencadenant petits focs incandescents en els rostolls.
Han va fer girar bruscament el seu aparell, en un intent d'escapar de la línia de foc, però les metralladores bessones del camió hovercraft cada vegada disparaven més a prop pel costat d'estribord, creant una cadena d'erupcions sobre el camp. Han va prémer a fons la barra de control per virar novament a babord. Però l’artiller de l’Espo, en un intent de enforquillar el seu blanc, s'havia avançat als seus moviments. Una explosió va perforar el terra al costat del ventre del vehicle d'hèlix.
L'aparell va donar una violenta sacsejada, enfonsant el morro en el fèrtil terreny, sacsejant i comprimint la coberta del motor. Una columna de fum va brollar del compartiment del motor i el petit vehicle es va precipitar cap al terra, obrint llargs solcs entre els rostolls.
Han va intentar recuperar el control amb tota la seva obstinació, però la barra de control se li va escapar de la mà a l'últim moment, el seu cap es va estavellar contra el parabrisa i va sortir disparat del vehicle, que en aquell moment es detenia, i finalment va quedar tendit d'esquena en el terra. Han va contemplar el cel d’Orron III, que semblava donar voltes sobre el seu cap, mentre es preguntava si tot el seu esquelet havia quedat fet picada. Aquesta era almenys la sensació que ell tenia.
—Tothom a terra —va anunciar una mica atordit—; distribució d'equipatges a l'esquerra.
Els altres van baixar trontollant de l'helicòpter destrossat. Han va notar que algú li aixecava com si fos un nen; les fosques mans d’en Rekkon li hissaven per la jaqueta. Li va alegrar comprovar que seguia més o menys d'una peça.
—Correu cap al reixat de l’espaiport! —va ordenar Rekkon als altres.
El brogit del camió hovercraft dels Espos anava creixent de lluny.
En Han es va recuperar ràpidament de la caiguda. El camió s'anava acostant ràpidament. Rekkon li va obligar a ajupir-se i el va empènyer a l'abric de la punta de l'helicòpter, mentre accionava els adaptadors de la seva pistola desintegradora. Han va empunyar la seva.
—Emporta-te'ls d'aquí, Chewie —va ordenar.
El vociferant wookiee, encara amb Max Blau sota un braç, va començar a empènyer i a donar veus als altres convidant-los a apressar-se. Atuarre i Pakka van sortir a la carretera; la femella trianiï mig arrossegava, mig portava en braços al seu cadell, seguida a escassa distància per Torm. Fins i tot Bollux avançava a màxima velocitat, amb llargs i sorollosos salts, possibles gràcies al seu sistema de suspensió especialment dissenyat per a treballs pesats, sense parar esment al dany que això podia causar als seus amortidors. Chewbacca anava en últim lloc, mirant amb freqüència per sobre de l'espatlla. Enfront d'ells s'estenia una altra franja de cereals, que una altra màquina gegantina estava segant en aquells moments, i més enllà s'alçava la reixa de seguretat de l’espaiport.
Han va notar una càlida sensació líquida sobre el front i quan se la va fregar, els seus dits van quedar tacats de sang, cortesia del parabrisa del vehicle d'hèlix. Rekkon, que havia acabat d'ajustar el seu desintegrador, esperava que el camió hovercraft se li posés a tir, la qual cosa aquest es disposava a fer a aterridora velocitat.
El xofer del camió, entretingut observant les figures que corrien cap a la reixa, no es va fixar en els dos homes que romanien ocults darrere del vehicle avariat. Quan els Espos van estar a una distància prou curta, Rekkon va recolzar els avantbraços en la carrosseria del vehicle d'hèlix i va disparar.
Havia posat el desintegrador al màxim i la potent pistola es va buidar en una breu ràfega de devastadora energia. Han va haver de protegir-se la cara amb la mà, mentre pensava que Rekkon estava corrent un gran risc; el desintegrador podia haver-li esclatat fàcilment entre les mans, matant-los als dos.
Però, el doll de foc desintegrador va travessar la coberta del motor i el parabrisa del camió hovercraft. El vehicle de l’Espo es va lliscar de costat, va fer una volta sobre si mateix i va planejar fregant el terra, aixecant un monticle de terra enfront d'ell.
Han es va descobrir la cara i va observar que el canó de la pistola de Rekkon estava d’un blanc roent; el professor tenia el rostre suós i socarrimat. Rekkon va descartar la pistola ja inservible.
—Deu haver fet classes en escoles molt tumultuoses —es va limitar a comentar Han mentre s'incorporava d'un salt, disposat a emprendre una altra vegada la carrera.
Rekkon, amb els ulls fixos en el camió bolcat, no va sentir les seves paraules. Diversos Espos, coberts d'armadures, ja començaven a descendir trontollant del vehicle a fi de continuar la persecució a peu. El parell de metralladores jeien retorçades sota el camió, inutilitzades. Rekkon va retrocedir un parell de passos i va anunciar:
—Ha arribat el moment de partir, capità Solo!
Han va llançar un parell de trets afortunats sobre els Espos. La distància era llarga, però així i tot els va fer mossegar la pols. Després va ajupir el cap i va arrencar a córrer darrere d’en Rekkon, preguntant-se si els Espos aconseguirien acostar-se prou per disparar-los abans que poguessin arribar a la reixa i saltar-la, travessar-la o lliscar-se per sota d'una manera o una altra. Pensant-ho bé, havia de reconèixer que la manera fàcil de guanyar diners semblava ser posar-se del costat dels Espos.
Durant un llarg instant, Han es va limitar a córrer darrere de les veloces sandàlies de Rekkon esperant que d'un moment a un altre una ràfega destructora li cremés els omòplats. Després va aixecar el cap, boquejant a la recerca d'alè. La monstruosa recol·lectora avançava entre les fileres de cereals a les seves esquenes, escapçant amb la seva enorme boca una franja de diversos metres d'ample, mentre abocava simultàniament el gra en un carregador bessó. Han i Rekkon van fer marrada entorn de la màquina i Han va atalaiar el terreny enfront d'ell. Va albirar diverses figures que avançaven dificultosament entre les tiges, però no va aconseguir identificar a cap d'elles. Un tret va aixecar un núvol de pols i flames a la seva esquerra, indicant-los que els Espos anaven guanyant terreny. Han i Rekkon van virar cap a la dreta, per interposar l'enorme agrirobot entre ells i els seus perseguidors. Després van començar a vorejar a la carrera un oceà de tiges d'un daurat color vermellós, entre les quals aconseguien descobrir de tant en tant al lluny la figura d'algun dels seus companys. De sobte, Han va clavar els talons i es va detenir. Rekkon, que se li havia avançat, va advertir el moviment i també es va parar. Tots dos panteixaven fortament, quan Han va preguntar:
—On està Chewie?
—Davant de nosaltres, cap aquest costat; és difícil localitzar-lo amb exactitud enmig d'aquest sembrat.
—No, no està allà. És l'únic que resultaria fàcilment identificable, fins i tot aquí. Han dreçà el cos i va sentir una punxada de dolor en un costat.
—Això significa que ha quedat aquí enrere!
Va arrencar a córrer per on havia vingut, sense parar esment als crits de Rekkon.
Quan va sortir una altra vegada a terreny descobert, en l'acte va comprendre el que havia succeït. Chewbacca havia advertit que els Espos tenien moltes probabilitats de donar abast als seus companys abans que aquests aconseguissin arribar a l’espaiport i creuar la reixa. Calia distreure'ls per salvar les vides de tots i, en conseqüència, el wookiee s'havia detingut per preparar-los una distracció.
Mentre Han cridava pregant-li que tornés, Chewbacca, amb la ballesta penjada a l'espatlla i Max Blau sota el llarg braç, va grimpar pel costat de la recol·lectora gegantina que va seguir el seu camí preprogramat. La recol·lectora ja havia transportat al wookiee gairebé fins a on es trobaven els Espos, quan aquest va grimpar els últims metres i es va trobar en la part superior de l’agrirobot, on estava situat el seu centre de control.
Chewbacca va començar a tirar de la coberta protectora que tapava els controls intentant aixecar-la.
Però es tractava d'un disseny industrial d'alta durada i va resistir els seus esforços. Han i Rekkon van veure que Chewbacca s'asseia per poder fer palanca amb major facilitat. Després va aplicar totes les seves forces en un enorme esforç, la coberta es deixà anar i el wookiee la va llançar lluny de si. De seguida va començar a treballar frenèticament, desfent connexions i desplaçant components a fi de fer-li un buit a Max Blau.
Era impossible que pogués escoltar els roncs crits d’en Han enmig del soroll de la recol·lectora, i a tanta distància, i des del lloc on es trobava, el wookiee tampoc podia albirar als tres Espos que havien aconseguit aferrar-se a una de les escales de manteniment i havien començat a grimpar per ella.
Han estava massa lluny per alertar-lo. Els Espos anaven ascendint ràpidament. L'enorme recol·lectora va donar una sacsejada i després va sofrir una sèrie d'estranys tremolors mentre Max Blau es feia amb el control i experimentava les reaccions del mecanisme.
Al moment mateix que els Espos, que ja havien aconseguit arribar fins a l'extrem superior de l'escala, es disposaven a apuntar les seves armes sobre la columna vertebral d’en Chewbacca, la recol·lectora va donar la sacsejada més violenta de totes.
Un Espo va estar a punt de caure i segurament va cridar, doncs el cap del wookiee es va tornar al moment mateix que els tres s'ajupien per no sortir acomiadats. El tret de la ballesta de Chewbacca va explotar contra el pit d'un dels homes, el qual es va desplomar d'esquena i va caure rodant per un costat de la màquina. Però en girar-se i disparar, el propi Chewbacca també va perdre l'equilibri. La recol·lectora va efectuar un brusc viratge i el wookiee va haver de fer un esforç desesperat per aferrar-se a un cable. Va aconseguir agafar-se, però la ballesta se li va escapar de les mans.
—Chewie! —udolà Han, i va fer un gest de córrer cap a ell, però la manassa de Rekkon es va aferrar a la seva espatlla i li va retenir amb fermesa.
—No pots acudir al seu costat ara —va cridar el professor, la qual cosa semblava perfectament certa.
Més Espos començaven a formar un cercle entorn de la recol·lectora que avançava lentament.
Chewbacca, desarmat, va recuperar l'equilibri, i es va abalançar sobre els dos Espos que quedaven sense donar-los temps a recuperar-se. Va aferrar a un d'ells en una letal abraçada, mentre derrocava al segon d'una puntada de peu, abans que ni un ni un altre poguessin aixecar les seves armes. Però el segon home va aconseguir agafar-se d'alguna manera a la cama del wookiee i es va aferrar a ella com si en això li anés la vida.
Entretant, Max Blau havia aconseguit controlar la recol·lectora, això almenys estava clar. Va fer girar la màquina en rodó, en un intent d'engolir a tota la patrulla d’Espos. Però, guiant-se pel primitiu sistema d'orientació de la màquina, Max no havia advertit el tràngol en què es trobava el wookiee. El brusc viratge va fer caure a Chewbacca i els dos Espos. Tots es van precipitar al terra en un remolí de cames i braços i el wookiee d'alguna manera va aconseguir aterrar damunt dels altres dos. Però, així i tot, va ser una llarga caiguda i, abans que l'atordit humanoide pogués incorporar-se, va quedar sepultat sota un eixam d’Espos que brandien els seus rifles.
Han es va debatre intentant treure’s de sobre la mà d’en Rekkon, mentre sentia tremolar tot el seu cos fins que li carrisquejaren les dents.
—Són moltíssims —implorava Rekkon—, no tens cap possibilitat de salvar-lo! És preferible que segueixis viu i en llibertat i així podràs ajudar al wookiee més endavant.
Han va donar mitja volta, amb la pistola a la mà.
—Deixa'm anar. Parlo de debò.
Rekkon va comprendre per la seva mirada que així era en veritat; Han estava disposat a matar a qualsevol que s'interposés entre ell i Chewbacca. Les amples mans negres el van deixar anar. Amb la pistola a la mà, Han arrencà a córrer cap a la massa d’Espos.
No hauria sabut dir com li va derrocar llavors Rekkon.
Tota la seva espina dorsal va semblar encendre's i una encegadora paràlisi es va apoderar del seu cos.
Tal vegada havia estat una descàrrega nerviosa o un cop en un punt especialment seleccionat per la seva sensibilitat hidrostàtica.
En qualsevol cas, Han es va desplomar com una marioneta a la qual acabessin de tallar-li les cordes.
La recol·lectora, que havia començat a moure's amb major rapidesa, va donar mitja volta i va tornar a avançar cap als Espos. Els policies van disparar sobre ella, però era difícil detenir amb trets d'arma contra la màquina gegantina, sent com era un aparell molt sofisticat. Els trets van arrencar alguns trossos del xassís i de les fulles talladores, però la recol·lectora va continuar el seu camí. Diversos Espos no van aconseguir escapar amb suficient rapidesa entre les denses espigues i van desaparèixer en la seva boca cavernosa.
Max havia descobert finalment la difícil situació de Chewbacca i es va acostar per donar-li l'oportunitat de saltar una altra vegada sobre la màquina.
Però una patrulla d’Espos ja s’emportava arrossegant a Chewbacca, les cames del qual i braços penjaven flàccidament.
Max no podia perseguir-los sense risc de danyar a Chewbacca amb la maldestra recol·lectora. A més, els Espos havien començat a concentrar el seu foc. Max Blau va desitjar amb totes les seves forces poder tenir al seu costat a Bollux, perquè li indiqués com havia d'actuar; la petita computadora no creia comptar amb el temps suficient de funcionament per prendre decisions de tal magnitud. No obstant això, no veient una altra solució, Max va reconèixer que havia d'anar a reunir-se amb els altres. Va fer virar la voluminosa recol·lectora, va desconnectar el regulador de velocitat i la va posar a córrer a tota marxa.
Han Solo va advertir vagament que Rekkon se l’havia carregat a l'espatlla; li costava enfocar la mirada. Però quan Max va passar pel seu costat, Rekkon va donar un parell de llargues gambades, va prendre impuls per saltar i va aterrar sobre el costat de la recol·lectora. Va grimpar per una curta escala i va dipositar-lo en una estreta plataforma. Han per fi va aconseguir aixecar el cap. De ben lluny, entre les brusques sacsejades de la màquina, va aconseguir a distingir al grup d’Espos que s’emportaven presoner al seu amic. Han va prémer amb força el metall sota les seves mans, disposat a saltar de la màquina i tornar-hi enrere. En l'acte, va tenir a Rekkon damunt, retorçant-li els braços amb una força i una intensitat atemoritzants.
—És el meu amic! —va ploriquejar Han, intentant escapar.
Rekkon va tornar a sacsejar-li, amb més èmfasi que violència.
—Llavors ajuda al teu amic —li va instar la melodiosa veu de baix—. Enfronta't amb la dura realitat: has de salvar la teva pròpia vida per salvar-lo a ell, en comptes de precipitar la teva mort i la seva!
La gegantesca força que li retenia presoner es va afluixar i Han es va quedar alterat, doncs comprenia que Rekkon tenia raó. Es va aferrar a la barana de la plataforma i va deixar de contemplar les taquetes indistingibles de Chewbacca i els Espos.
—Ahh —va gemegar, baixant desconsolat els ulls—. Chewie...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada