diumenge, 30 de setembre del 2018

Relats recopilats Galaxy Guide (XXXV)

Anterior


35 El fruit del seu treball

Galaxy Guide 11: Organitzacions criminals
Capítol 2: Elements de la franja
Autor: Rick D. Stuart
 10 DBY

Memòries d'un observador casual...
L'anunci prometia salaris elevats i viatges exòtics. Prestor Mec aviat va esbrinar el que això significava en termes hutt! Significava treballar 10 hores al dia com un esclau en una mina radioactiva de Sabrin per a un grapat de pinxos que obtenien els elevats salaris i vacances fora del planeta cada mes.
Però Prestor Mec era un supervivent. Li havien enganyat. No hi ha problema. Limita't a romandre alerta, mantingues la serenitat i sortiràs a flotació. Prestor va aconseguir la seva primera gran oportunitat quan va saber d'una fugida que alguns dels altres miners estaven planejant. Unes paraules a la gent adequada, i els líders del grup van desaparèixer en silenci. Havia d'admetre que el treball de supervisor era molt millor que partir-se el llom en els pous. Però Prestor no anava a passar-se els seus últims dies pasturant a uns quants estúpids miners. No, senyor! Tenia ambició i intel·ligència per seguir ascendint.


Va trigar un temps, però Prestor va trobar l'ocasió quan el cap Denedin va començar a cisar part dels beneficis de la vella Lady Sabrin en la mina número 12. No gaire, és clar. Un punt percentual per aquí, un altre per allà. Amb prou feines prou per fer que semblés que la productivitat queia a causa de les malalties de les mines. Bé, tothom té enemics, no? Prestor no va trigar molt a esbrinar qui la hi tenia jurada a Denedin per sembrar les seves llavors.
Bé, el cap Denedin va obtenir una «jubilació anticipada», saps? I Prestor, bé, pensava que tenia la galàxia pel mànec. Però només hi havia un problema. Prestor va oblidar que la primera llei d'un pinxo és «mai confiïs en ningú». Per descomptat, Prestor s'havia lliurat de Denedin. Però tothom té alguna cosa que vol mantenir en secret, veritat? El substitut de Denedin va creure que tal vegada Prestor també tenia alguna cosa per usar en contra seva. Tal vegada Prestor era una mica massa ambiciós per ser un ex-miner. Aquesta línia de raonament va portar de forma natural a la segona llei del pinxo: «ocupa't d'ells abans que ells s'ocupin de tu».
Per abreujar, van trobar el cos de Prestor llançat a un pou abandonat, a l'exterior de la pedrera número vuit, la setmana passada. Diuen que tenia un bon munt de crèdits en la butxaca quan ho van trobar. Suposo que això ve a demostrar que els crèdits no poden comprar-ho tot en la galàxia...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada