dissabte, 22 de setembre del 2018

Confrontació a Shinbone(III)

Anterior


3

La Badia d'Atracada 94 estava a pocs passos de la sorra de Jabba en l’Espaiport de Mos Eisley. La nau d’en Han Solo, el Falcó Mil·lenari, estava dins de la badia d'atracada de sostre obert. En Han estava en el Falcó, fent ajustos en el propulsor horitzontal de l’hiperimpulsor.
Chewbacca va bordar sorollosament des de fora de la nau.
—Digues-li al traductor que ja surto! —va cridar Han.
Han va apartar les eines i va baixar per la rampa d'aterratge del Falcó. Quan va veure al traductor de Jabba, va dir:
—Oh, ha de ser una broma.
El traductor era un androide, una antiga unitat de protocol de Cybot Galàctica amb cap i cos d'un verd descolorit, Chewbacca va notar l'expressió de sorpresa d’en Han i va deixar anar una forta riallada.
—Salutacions, Capità Solo —va dir amb veu femenina l’androide—. El meu nom és TC-72. L'amo Jabba m'ha ordenat que viatgi amb vostè a Gamorr.
Han va arrufar les celles.
—No m'importen quines són les teves ordres —va dir—. Jabba hauria d'haver-ho pensat millor abans d'enviar un droide.
—Puc preguntar per què, senyor? —va dir TC-72, confosa.
—Perquè no m'agraden les màquines que em responen!
—Oh —va dir TC-72 amb tristesa—. Lamento molt que ho vegi així, capità.
—Escolta, droide. Torna amb Jabba i digues-li que enviï un traductor que respiri.
—Ho sento, senyor —va dir TC-72—, però em temo que no puc fer això.
Perdent la paciència, Han va dir:
—Entens la paraula «esfuma't»?
—Sí, senyor —va dir TC-72—. He volgut dir que puc tornar amb Jabba, però no puc dir-li que enviï un altre traductor. L'amo Jabba em va dir que si es negava a portar-me a Gamorr, contractaria a BoShek en el seu lloc.
—BoShek? —va dir Han sorprès—. Però jo...
TC-72 li va interrompre.
—L'amo Jabba també em va donar instruccions perquè recollís la seva bestreta de tres mil crèdits, més el cinquanta per cent d'interès, com s'estipula en la targeta de dades que va rebre de Bib Fortuna.
Han va panteixar.
—El cinquanta per cent?
TC-72 va assentir.
—Desitja pagar-li a Jabba personalment?
—No desitjo pagar-li a Jabba mai! —Han es va enfuriar—. Simplement... puja a bord!
—Sí, senyor —va dir TC-72 mentre caminava cap a la rampa d'aterratge del Falcó—. Estrelles, mai he viatjat en una nau tan vella. Està segur que arribarà a Gamorr?
Han va negar amb el cap i va murmurar:
—Per què a mi?
Chewbacca rigué entre dents.
Mentre Chewbacca es dirigia a la cabina del Falcó per preparar-se per a l'enlairament, Han va conduir a TC-72 fins al celler principal.
—Asseu-te aquí, i posa't el cinturó de seguretat —va fer un gest cap al seient que es corbava al voltant de la taula d’holojocs.
TC-72 va mirar el seient.
—Podria ser-li més útil en la cabina, senyor. Podria informar-li sobre la història i cultura gamorreanes, així quan arribem a Gamorr, estarà completament al dia sobre...
—He dit —la va interrompre Han—, asseu-te aquí!
TC-72 es va acomodar en el seient al costat de la taula d’holojocs mentre Han anava a l'estació d'enginyeria. Buscant el cinturó de seguretat, TC-72 va descobrir que la sivella metàl·lica estava lleugerament esquerdada. Llavors va notar que alguns cables penjaven de l’escotilla de manteniment del sostre.
—Estrelles —va dir TC-72—. S'adona que aquesta nau infringeix nombroses ordenances de seguretat? Realment hauria de fer que un inspector dugués a terme una exhaustiva...
—S’ha acabat —Han va tornar de l'estació d'enginyeria i es va dirigir cap a l’androide asseguda. TC-72 va veure que portava una petita caixa d'eines.

Tres minuts després, Han es va unir a Chewbacca en la cabina. Chewbacca ja havia encès els motors del Falcó.
—Tot llest? —va inquirir Han.
Chewbacca va assentir. Els propulsors del Falcó van rugir, i la nau va començar a elevar-se des de la badia d'atracada. Mentre ascendien allunyant-se de Mos Eisley, el wookiee va bordar una pregunta.
—I com se suposa que hauria de saber jo si el droide pot jugar als holojocs? —va respondre Han—. Però si li preguntes entre aquí i Gamorr, no esperis una resposta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada