divendres, 21 de setembre del 2018

Relats recopilats Galaxy Guide (XXI)

Anterior


21 Què hi ha en un nom?

Galaxy Guide 10: Caça-recompenses
Capítol 3: El negoci
Autor: Rick D. Stuart
 0-4 DBY
      
Admeto que Matagorn era un capoll, i que cap de nosaltres va vessar moltes llàgrimes per la seva sobtada partida, però, la manera en què va ocórrer, bé... Per què no va poder limitar-se a mantenir tancada la seva maleïda boca?
Tots sabem com era la Prefecta Ursellis abans que Tremayne fes dels DALCAs[1] una manera de vida. Aquests versàtils bitllets de detenció li van donar la carta blanca que havia estat buscant per ajustar alguns vells comptes i empaquetar indefinidament a alguns tipus. I el que també saps és que, en ser el sots-prefecte l'encarregat de tota la burocràcia, Matagorn es va deixar els ulls en el treball, gemegant i queixant-se del temps de descans perdut, de les llargues jornades de treball, i d'haver de tractar amb aquest caça-recompenses srrors’tok anomenat Cex!
Doncs bé, si tan sols hagués mantingut la boca tancada, finalment hauria pogut gaudir d'aquestes vacances que tant li preocupaven. Però no, en Mat no! En lloc d'això, no va poder resistir-se a usar aquest llegendari enginy Matagorn seu a costa d'una altra persona. El mes passat, Tyionsis Cex va descendir al planeta i vingué després de deixar el seu últim grup de «detinguts» imperials sota les tendres i amables cures de la prefecta. Amb tal sort que es troba amb Matagorn, i Mat està tota feta pols per escriure un nou munt més de DALCAs. I llavors Mat decideix que no va a donar-los-hi sense fer algun comentari jocós a costa d’en Cex. Així que lliura al caçador l'última llista de desitjos de la Prefecta —devia haver-hi un centenar de noms en aquesta llista—, i va i fa un comentari sobre que, ja que aquests documents es diuen «DALCAs», llavors Cex havia de ser el «DALCAvot» personal de l'Alt Inquisidor Tremayne!
I l'idiota deixa anar després una gran riallada! I llavors vaig poder veure que a Cex, que mai diu ni una paraula, que mai mou un dit, se li estarrufa el pèl de l'esquena. Cex es limita a donar mitja volta, a poc a poc i tranquil, i mira a Matagorn de dalt a baix un parell de vegades, com si estigués prenent-li les mesures per a un nou taüt! Llavors va separar els llavis, mostrant aquests enormes ullals seus; suposo que aquesta era la seva versió d'un somriure. Vaig poder veure els seus ulls quan ho va fer; aquests ulls felins freds i grocs. No tinc cap objecció a dir-te que això va ser suficient per gelar-me la sang. El següent que se sap és que Cex apunta amb l'urpa d'un dit a Matagorn com dient «Has comès un greu error!» Llavors, dóna mitja volta i se’n va. En aquest precís instant vaig saber que Matagorn era home mort.
En tot cas, Cex se’n va, i l'endemà Matagorn de sobte rep la notícia que li han concedit aquestes maleïdes vacances que portava suplicant durant mesos! L'endemà passat, desapareix. L'endemà, un fragment d'ell apareix a Ciutat Gevis, al següent un altre a Verdson, al següent... bé, ja pilles la idea.
Però, atenció, no estic dient que Cex ho fes! La meva mare no va criar a cap estúpid, no senyor! Almenys, ningú li ha acusat mai de la desaparició de Matagorn, i quant a la prefecta, no podria importar-li menys la pèrdua d'un o dos dels seus vassalls, però el que sé és el que sé. Matagorn per fi va aconseguir aquestes vacances que tant volia —unes vacances realment llargues—, i Cex, bé, diguem que ningú tornarà a atrevir-se a bromejar dient-li dalcavot...
—Fragment, Helkson Vall,
Sots-Prefecte, Kalandis IV, Sector Pallis
Reunió confidencial amb l'Agent d'Intel·ligència 438432


[1] DALCA, Documents d’Autorització Legal per a Confinament Avançat. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada