dissabte, 22 de setembre del 2018

Confrontació a Shinbone(V)

Anterior


5
        
Mentre el Falcó Mil·lenari s'allunyava del planeta Gamorr, Chewbacca va tirar el cap cap enrere i va deixar escapar una forta riallada.
Assegut en la cabina al costat de Chewbacca, Han va sacsejar el cap amb incredulitat.
—Tu sabies que la grangera era dona? I no m'ho vas dir?
El riure de Chewbacca es va convertir en un lladruc.
—Sí, molt divertit —va murmurar Han mentre ajustava els controls de vol—. Si la grangera m'hagués arrencat el cap a mi en lloc del droide, hauria pogut considerar-se un motí.

El Falcó va deixar l'atmosfera de Gamorr i va entrar a l'espai. Uns minuts més tard, Chewbacca virà la nau cap al portal hiperespacial més proper.
—Estan introduïdes les coordenades per al salt cap a Tatooine? —va dir Han.
Chewbacca va assentir. Han va pressionar un interruptor per activar l’hiperimpulsor del Falcó. Fora de la cabina, les estrelles circumdants van semblar allargar-se sobtadament i estendre's més enllà de la nau. Però just quan el Falcó saltava a l’hiperespai, un fort estrèpit metàl·lic va ressonar des del celler principal.
—No m'havies dit que els passatgers estaven subjectats? —va qüestionar Han.
Chewbacca va respondre amb un gemec apesarat.
—Bé, deixar als gamorreans en el celler principal no va ser idea meva —va dir Han mentre s'aixecava del seu seient—. El droide em va dir que s'asseguraria que es comportessin bé.
Chewbacca va seguir-li fora de la cabina, deixant que els sistemes informàtics controlessin el viatge del Falcó. Mentre recorrien el passadís tubular que conduïa al celler principal, van escoltar un altre estrèpit per davant. A pesar que ja havien bregat amb molts problemes en la seva nau, cap dels dos estava llest per a la visió que els esperava.
Chewbacca havia tornat a unir el cap de TC-72 amb el seu cos just abans d’enlairar-se de Gamorr. Es va sorprendre en trobar el seu cos una vegada més sense cap, però encara lligat en el seient al costat de l'estació d'enginyeria on el va deixar. Quant als tres guàrdies gamorreans, els tres s'havien aixecat del seient corb al costat de la taula d’holojocs.
Un gamorreà havia trencat un panell modular de la paret per arribar al carregament d’snoruuks a la sala de càrrega, i havia alliberat centenars d’snoruuks. Els altres dos gamorreans estaven jugant a passar-se el cap de TC-72.
En Han va panteixar.
—La meva nau!
I llavors Chewbacca va notar que la superfície de la taula d’holojocs estava esquerdada.
El wookiee va rugir furiós.
El rugit de Chewbacca va sorprendre als gamorreans. El cap de TC-72 va passar més enllà de les mans esteses d'un gamorreà i va aterrar sobre un grup de bolets en moviment. Han va passar per davant dels snoruuks i va agafar el cap de TC-72.
—Vas dir que els guàrdies es comportarien!
—Sembla que estava equivocada —va respondre TC-72—. Però no crec que facin molt dany. Són gamorreans relativament joves, i encara són molt juganers.
—Juganers? T'has mirat a tu mateixa últimament? —Han va sostenir el cap de TC-72 de manera que els seus fotoreceptors poguessin veure els cables que sobresortien del coll del seu cos assegut.
—Ai mare —va dir TC-72—. Crec que els meus circuits lògics han estat danyats.
—Quina ajuda tenim amb tu. I les funcionis traductores? Encara funcionen?
—Sí, senyor.
—Digues-li als guàrdies que netegin aquest desastre —va dir Han—, i si no fan un bon treball, Chewbacca menjarà gamorreans rostits per sopar.
El cap de TC-72 va traduir les paraules d’en Han als guàrdies. Els gamorreans van mirar nerviosament al wookiee, després es van ajupir i van començar a recollir els snoruuks el més ràpid que van poder.

Després que tots els snoruuks fossin retornats als contenidors de càrrega, Chewbacca va tancar als gamorreans en un dels cellers més petits del Falcó. Es va reunir amb Han en el celler principal. Han li va lliurar el cap de TC-72 i va dir:
—A veure si pots reparar-la de nou, així estarà d'una sola peça quan ens trobem amb Jabba.
Chewbacca va mirar cap a la taula trencada d’holojocs i va gemegar.
—T'ajudaré a reparar-la després —va dir Han—. Però a partir d'ara, no transportarem ni gamorreans, ni droides parlants, ni plantes errants.
Chewbacca grunyí estant d'acord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada