dijous, 20 de setembre del 2018

Carrera de l'Anell de Foc (VIII)

Anterior


8

Han va negar amb el cap.
—Per què l’hiperimpulsor ha d'avariar-se ara? —Però tan aviat com les paraules van sortir de la seva boca, va pensar: Smurdap!
Chewbacca va deixar escapar un udol trist.
—Mantingues el rumb, Chewie —va dir Han—. Posa tanta distància entre nosaltres i l'Estació Fornax com puguis. Haig de comprovar una cosa.
En Han va sortir disparat de la cabina. Va entrar en el celler principal, gairebé va ensopegar amb la bossa de viatge de Chewie, i ràpidament va inspeccionar l'estació d'enginyeria. El que va trobar li va fer sentir malalt.

Han va encendre el comunicador de l'estació d'enginyeria i va dir:
—Chewie, pots sentir-me?
Els grunyits en resposta de Chewbacca van sonar per l'altaveu del comunicador.
—Bones i males notícies —va respondre Han—. Primer les males notícies. Quan Smurdap i el seu droide han abordat la nostra nau, no solament han ficat un vestit de núvia en la teva bossa. També han fixat un inhibidor de circuits en la consola d'enginyeria per desactivar l’hiperimpulsor.
En sentir això, Chewbacca va rugir tan fort que Han va poder sentir-ho des del celler principal sense el comunicador.
—Sí, a mi tampoc em fa gràcia —va respondre Han—. Però allà van les bones notícies. Crec que puc llevar l'inhibidor, però portarà temps el...
Han va ser interromput per un inesperat estrèpit de ràfegues explosives procedent de l'exterior de la nau. El Falcó es va sacsejar violentament.
—Chewie! —va cridar Han—. Qui ens està disparant?
Chewbacca va respondre amb un bram i un lladrug.
—Un senyal imperial? —va respondre Han amb sorpresa—. Aquesta ha de ser la nau de l’Smurdap!
L'eliminació de l'inhibidor de circuits hauria d'esperar. Han va córrer cap al tub d'accés que conduïa a les torretes dels canons làser del Falcó.
Un altre tret va sacsejar al Falcó.
—Pren mesures evasives, Chewie! —va cridar Han.
En Han es va agafar a l’escaleta que s'estenia entre les torretes superior i inferior. Va grimpar ràpidament per l’escaleta i es va asseure en el seient giratori de l’artiller. Es va col·locar un comunicador al voltant del cap, va aferrar els gallets del canó i va cridar:
—Chewie! Estic en la torreta dorsal!

De sobte, foc làser verd va passar més enllà de la torreta d’en Han i va colpejar els escuts deflectors del Falcó. En Han va balancejar el canó per mirar la nau enemiga. Era una vella llançadora Mu-2 de llarg abast amb un parell de canons làser davanters entrellaçats.
Han va ajustar l'ordinador d'objectius del canó i va apuntar a la llançadora que s'aproximava.
Han va pitjar els gallets del canó, llançant rajos làser vermells cap a la llançadora Mu-2. Els primers tres rajos van passar de llarg al seu objectiu, però el quart va provocar una brillant explosió quan va impactar contra l'escut deflector de la llançadora.
—Ha! —va exclamar Han.
La llançadora virà allunyant-se del Falcó. Han era a punt de disparar de nou quan va escoltar a Chewbacca bordar pel comunicador. Han va respondre:
—Una transmissió de l’Smurdap? Passa-la.
Van passar uns segons i Han va escoltar la veu de l’Smurdap.
—Interessant nau —va dir Smurdap—. Per ser «barbers», esteu molt ben armats!
—Si t’atures un moment —va respondre Han—, el wookiee i jo estarem encantats de donar-te una pallissa gratuïta.
—Aposto al fet que sí —va dir Smurdap—. Bromes a part. No podeu escapar del Sistema Fornax, no amb un hiperimpulsor desactivat. Doneu-me el vestit de brillaseda i la vostra càrrega, i jo desbloquejaré l'inhibidor de circuits.
Han va deixar anar una riallada.
—No negocio amb sleemos que sabotegen la meva nau.
—Si no tractes amb mi —va dir Smurdap—, hauràs de tractar amb els meus reforços.
Quins reforços?, va pensar Han. I llavors va veure els caces estel·lars que s'acostaven.
Sis caces estel·lars no tripulats s'allunyaven de l'Estació Fornax, dirigint-se directament cap al Falcó. Chewbacca els va veure també i va gemegar pel comunicador.
Furiós, Han va disparar els canons cap a la llançadora de l’Smurdap. Mentre Smurdap duia a terme accions evasives, en Han va sortir de la torreta i va córrer cap a la cabina.
—Ei, Chewie! —va dir Han mentre pràcticament queia en el seient del pilot—. Llest per a aquesta visita als Anells de Foc?
Chewbacca va negar amb el cap i bramà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada