dissabte, 29 de setembre del 2018

El gran bescanvi (III)

Anterior


3

La corbeta duanera imperial va alliberar al Falcó Mil·lenari, i Han Solo i Chewbacca van tornar a la cabina de la seva nau. Mentre observaven com la corbeta s'allunyava, Han va dir:
—Creus que el Capità Rench i els seus homes tenien set? Tal vegada hauríem d'haver-los dit d'on procedeix aquesta aigua embotellada.
Chewbacca va deixar escapar una riallada i va sacsejar el seu enorme cap.
Han va somriure.
—No, jo tampoc volia dir-los-ho. Els està ben emprat per fer-nos arribar tard a Tatooine.

Han i Chewbacca van guiar el Falcó a través de l'atmosfera de Tatooine. Van sobrevolar els Erms de Jundland i es van dirigir cap a l’Espaiport de Mos Eisley, un extens ram d'edificis voltats i badies d'atracada de sostre obert. Mentre avançaven passant a altres vehicles aeris, una llum d'advertiment va parpellejar en la consola de sistemes. Chewbacca va mirar la llum i va gemegar.
—La placa fulstar no funciona[1]? —va qüestionar Han—. Quan va ser l'última vegada que la vas inspeccionar?
Chewbacca grunyí.
—No, no t'estic donant la culpa, Chewie —va dir Han—. Ha d'haver-se cremat després del nostre últim salt hiperespacial. Haurem de comprar una altra.
Van descendir a la Badia d'Atracada 94. Chewbacca va desplegar el tren d'aterratge del Falcó i després els coets d'aterratge es van disparar, aixecant un núvol de pols que es va arremolinar al voltant de la nau mentre aterrava. La pols seguia assentant-se quan Han i Chewbacca van sortir del Falcó per trobar-se amb els homes de Jabba el Hutt que els esperaven.
—Arribes tard, Solo —va dir l'assistent de Jabba, el twi’lek Bib Fortuna—. Portes l'aigua?
—No te’n cargolis les cues cerebrals! —va dir Han—. Ni tan sols arribo deu minuts tard, i l'aigua està en els tancs d'emmagatzematge de líquids del Falcó. Espero que hagis portat alguns barrils grans.
—Vas ser contractat per lliurar aigua embotellada! —va xiuxiuar Bib—. Sense ampolles, no hi ha tracte!
—Si el que vols són ampolles —va dir Han—, pregunta-li al nou agent de duanes imperial per les quals m'ha llevat. Però si vols aigua mineral pura per al restaurant de Jabba, em pagaràs ara mateix. O prefereixes que Jabba descobreixi que va ser la teva decisió deixar que la Cort de la Font s'assequés?
Els ulls ataronjats de Bib Fortuna es van moure nerviosament cap als altres sequaços de Jabba.
—Aconseguiu barrils! —va dir Bib.
Els sequaços van sortir de la badia d’atracada. Van tornar dos minuts després amb un aerotrineu que portava deu barrils grans. Chewbacca va fixar les mànegues als barrils i ràpidament va transferir l'aigua dels tancs del Falcó. Quan tots els barrils van estar plens, Bib va mirar a Solo i va dir:
—Com arribes tard, no hi ha bonificació. Com no portes ampolles, solament et pago la meitat.
Chewbacca va fer un pas endavant i va rugir en la cara de Bib. El twi’lek es va encongir.
—Queda't la bonificació, Bib —va dir Han—, però pagaràs tot l'acordat, o Chewbacca agafarà les teves cues cerebrals i demanarà un desig[2].
Bib va aixecar les mans defensivament sobre el seu cap i va dir:
—Solament bromejava! Ha, ha! Pagaré l'acordat! —donant-li dues fitxes de crèdits a Han, va repetir—. Solament bromejava.
—Ets un gran còmic, Bib —va dir Han mentre prenia les fitxes—. Tens sort que a Chewie no li faci gràcia arrencar-te el cap.
—Moveu-vos! —li va dir Bib als seus companys—. Hem de portar aquesta aigua al restaurant abans que arribi Jabba!
Quan el grup se’n va anar, Chewbacca va mirar a Han i grunyí.
—No, no he oblidat que necessitem una nova placa fulstar —va respondre Han—. Però en aquest moment, estic pensant més aviat en l'esmorzar.
Chewbacca grunyí un suggeriment.
—No, no a la cantina —va dir Han—. Avui menjarem en la Cort de la Font. Vull parlar amb Jabba sobre el Capità Rench.


[1] La placa fulstar és un component d’hiperimpulsor que va ser esmentat en Star Wars: Adventures in Colors and Shapes (Bona Vista Records, 1984). Segons aquest lliure/enregistrament, el Falcó Mil·lenari usa plaques fulstar quadrades vermelles.
[2] Aquí l'autor fa referència al costum (sobretot anglosaxó, especialment nord-americà) del wishbone (os dels desitjos). Aquest os, propi de les aus i anteriorment dels dinosaures teròpodes (anomenat fúrcula en català), té forma de V, i és costum agafar la fúrcula d'un gall dindi o pollastre entre dues persones i tirar cadascun d'un extrem de la V, demanant mentalment un desig, fins que l'os es parteix. Aquell que es quedi amb el tros d'os més llarg, suposadament veurà complert el seu desig. Per al cas, els dos lekku del twi’lek componen el wishbone. (N. Del T.).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada