diumenge, 16 de setembre del 2018

Relats recopilats Galaxy Guide (XII)

Anterior


12 Comprovació de calibrat

Galaxy Guide 9: Fragments de la Vora
Capítol 10: La Força
Autors: Simon Smith i Eric Trautmann
 3 DBY

Corwin Shelvay estava dempeus en un laboratori d'enginyeria buit a la base rebel d’Ansarra. Shelvay examinava la nova unitat, que tan sols feia tres dies que s'havia rebut. Certament, semblava cara: el model, totalment equipat, venia amb analitzador de mostres atmosfèriques i carcassa a prova de líquids al voltant del receptacle de mostres. El dispositiu era tan nou que encara quedaven fragments d'embalatge dispersos sobre el banc de treball en el qual l’havien col·locat.
Shelvay va mirar sorneguerament la xifra mostrada en la pantalla digital de la unitat. Es va detenir un instant, endinsant-se profundament en una antiga meditació Jedi. Després d'uns instants, la lectura digital de la pantalla va començar a fluctuar salvatgement.
Un tècnic, amb una conducta sorprenentment poc apressada per ser un rebel, va passar al costat d'ell, i Shelvay li va detenir.
—Disculpi —va dir Corwin, l'usuari de la Força intern a la base—. Odio ser portador de males notícies, però aquesta unitat està oferint lectures defectuoses.
Amb aspecte confús, el tècnic va estudiar les lectures.
—Ho sento, senyor, però no veig cap variació amb les lectures bàsiques estàndard.
Corwin va somriure amb calma i va replicar:
—Estan entre zero coma un i zero coma tres per cent per damunt.
—De què està parlant? Ho vam calibrar usant el propi grup de control del fabricador!
—Sí, això és en part el que ha causat el problema. El pes d'un gram només pesa 0,9999973 grams, i el d'un mil·ligram només pesa 0,99822 mil·ligrams. Els altres estàndards també estan desviats.
El tècnic estava començant a molestar-se. No era un gran creient de la Força.
—Està de broma —va dir.
—Em temo que no. Crec que hauria de tornar a comprovar el calibrat de la unitat.
—Sí, és clar. —Només és una rutina de diagnòstic de nivell deu que durarà dues hores, però, a qui li importa, veritat?
Després d'un instant, el preocupat tècnic va afegir:
—Ep, esperi un moment. Els circuits de la bàscula haurien d'haver detectat això. Hauria d'haver-nos dit que almenys un dels pesos tenia una desviació. Ho sento, comandant, però no crec que sigui probable que aquesta unitat estigui malament. És més, l'estem usant com a estàndard per a tota la base, i ja hem hagut de recalibrar la meitat de les bàscules de la resta de la base.
Alçant una cella, Shelvay va respondre amb un simple:
—De debò?
Encongint-se d'espatlles, el tècnic va quedar interiorment satisfet d'haver resolt aquest problema indesitjat.
—Coses més estranyes han passat, senyor.
—M'està dient que bàscules que han estat funcionant perfectament bé durant anys de sobte semblen estar notablement desajustades? —va preguntar Corwin.
—Si... M'està dient que els seus circuits de detecció de fallades també estan defectuosos? —Allà anem una altra vegada, va pensar el tècnic amargament. Va a dir-me que sí.
—Sí, això dic —va replicar el Jedi.
El tècnic ja havia escoltat massa.
—Ah, sí? Bé, aquest és l'analitzador més precís de tota la base. Així que, exactament on va pesar els pesos de referència fins a la deu mil milionèsima part d'un gram?
Tractant d'aparentar innocència, Corwin es va encongir d'espatlles.
—Ah, hi ha maneres... —va dir.
—Com quines? —El tècnic encara mostrava suspicàcia davant l'usuari de la Força, i estava començant a recordar les enraonies sobre les habilitats d’en Corwin.
—No té per què acceptar la meva paraula, és clar. Per què no ho comprova vostè mateix?
El tècnic va recordar la història que havia explicat aquest matí en el menjador un dels seus col·legues enginyers. Alguna cosa sobre Shelvay purificant tot l'aire d'una ampolla i sabent exactament, fins a la mil·lèsima part d'un gram, allò que hi havia en ella. I jo que pensava que podia relaxar-me.
—Ho comprovaré immediatament, comandant —va sospirar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada