dimecres, 12 de setembre del 2018

Relats recopilats Galaxy Guide (III)

Anterior


3 El final d'una era

Galaxy Guide 7: Mos Eisley
Capítol 1: Tatooine
Autor: Martin Wixted
 0 ABY

El Prefecte Orun Depp joguinejava amb el seu esmorzar quan va aparèixer l'oficial. Empenyia amb el dit el contingut del seu plat, que consistia en les restes del seu esmorzar número mil cent trenta-vuit a força d'ou de krayt passat per aigua i cuixa de falcó de sorra. Va agrair la interrupció.
—Sí?
El Tinent Harburik va controlar el seu impuls d'esbossar una ganyota de desdeny.
—L'anàlisi de comunicacions informa que un Destructor Estel·lar i una petita corbeta han sortit de l’hiperespai fa mitja hora. Va haver-hi intercanvi de trets làser. El Governador Aryon ha sol·licitat que vostè s'ocupi de l'assumpte.
El Prefecte es va posar dempeus, empassant precipitadament els trossos restants d'ou de krayt.
—Bé, vaja, això sí que és notícia. Bé, bé. Per sort jo... Hauran de parlamentar amb mi per als drets de proveïment, o el que sigui, veritat? Tinent, quant espai queda disponible a la nostra presó?
Harburik va sospirar.
—Senyor, tenim a les germanes Tonnika, un humà que va ser arrestat per fer-se passar per oficial imperial, un gamorreà acusat de colpejar a un civil, i un rodià atrapat per carterista.
—Hmm. Serà millor que alliberi a les bessones. Vull tenir suficient espai per...
—Senyor, les bessones són, des de lluny, les pitjors criminals de tots ells!
—Tinent. Un Destructor Estel·lar Imperial. Aquí. A Tatooine. Vagi, les implicacions són terribles. Bé, bé...
Harburik va somriure per a si mateix, expectant davant la reacció que causaria el seu següent fragment d'informació.
—I, senyor, acaben d'informar-nos que han enviat a la superfície un destacament de tropes d'assalt.
El Prefecte va mirar a Harburik com si tingués tres caps, i després va començar a donar voltes per la sala, copejant-ho tot. Harburik va tenir la vaga necessitat d'agafar a l'home com si fos una baldufa.
—Ens han informat? No sol·licitat? Què significa això? Després de tot, hi ha canals adequats que han de seguir-se. No està d'acord, tinent? Veurem en què queda això. —Depp va sortir a grans gambades de la sala.
—Bé, eh, sí. Sí, senyor —va tornar a repetir per emfatitzar, alegrant-se dintre seu en la incomoditat del Prefecte mentre li seguia a través de l'edifici fins al centre de control.
—Deixeu que jo parli amb aquest capità. Com s'atreveix a pensar que pot enviar tropes sense més, sense autorització?
Harburik va fer que l'oficial de comunicacions abandonés el seu lloc i es va asseure ell mateix davant la consola, trucant al destructor. Furiós, Depp donava voltes per la petita sala mentre el tinent premia els últims controls i assenyalava a la plataforma hologràfica.
—Aquí té, senyor.
Depp va pujar a ella, i mentre la seva imatge era capturada i enviada al destructor, l'holograma corresponent es va formar davant ell.
—Bé, què significa això? —va començar a dir Depp, però es va detenir de cop quan un fred gelat va recórrer la càmera—. Vaja, eh...
La figura atzabeja va parpellejar.
—No tinc temps per a cortesies, Prefecte. He ordenat que un destacament de tropes descendeixi a Mos Eisley per a un assumpte oficial...
Depp es va aferrar als últims brins d'indignació i va empassar saliva.
—Sí, però han de seguir-se els canals adequats, eh, Lord Vader. —Va sentir que la seva determinació flaquejava—. Fins i tot algú com vostè, eh, comprèn la necessitat de la disciplina en les files. —La seva decisió va vacil·lar un instant, i després es va esfondrar—. No és així?
La imatge hologràfica va continuar com si mai hagués estat interrompuda.
—... per ordre de l'Emperador. En breu dos destructors estel·lars més arribaran per posar Tatooine en quarantena. D'efecte immediat. Està clar, Prefecte?
—Això, això és altament irregular... però com desitgi, Lord Vader. —La imatge es va esvair, i el Prefecte Depp es va tornar cap a Harburik, agafant-se el coll de l'uniforme—. Prepari allotjaments adequats per als soldats, tinent. Vull que se'ls atengui en tot el que sigui possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada