dilluns, 13 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (2)


2

Chewbacca roda per apartar-se d’en Han i tots dos se separen de la pila de caixes. L'habitació és més fosca que l'espai profund; ni tan sols els puntets d'estrelles distants pertorben la penombra. No pot veure gens: ni una paret, ni el sostre, ni tan sols el terra en el qual està parat. Se sent tan immens i infinit com la galàxia, encara que en realitat podria ser de només la grandària d'un dels contenidors de càrrega del Falcó.
El brunzit continu de maquinària pesada reverbera tot al voltant seu. L'aire fa olor de floridura i a alguna cosa més, una cosa més putrefacta.
Chewie gruny una pregunta.
―Les instal·lacions de control ambiental planetari ―respon Han―, siguin el que siguin.
―Aaaoogh?
―Més grans que un convertidor d'energia ―exclama el corellià―. Com vaig a saber-ho?
Alguna cosa regira la pila de caixes. Tots dos, Han i el seu copilot salten.
―Troba el blàster! ―insisteix Han―. Necessitem el blàster!
Les caixes es tornen a moure.
Agenollant-se, el pilot passa les mans pel terra escombrant una gran superfície. Toca alguna cosa freda, suau i escamosa. No es mou. Quan Han retira la mà, una bava d'olor nauseabunda se li enganxa als dits.
―Això és fastigós ―diu, mentre intenta netejar-se la mà en el terra humit.
Les caixes es mouen una mica més.
En Han s'aparta i xoca contra un gran objecte pelut. Chewbacca rugeix. Una llum centelleja sota les caixes.
Instintivament, Han es cobreix els ulls quan la llum envia onades de dolor a través dels seus nervis òptics.
Alguna cosa brunzeix i les caixes es tornen a moure. Aquesta vegada, continuen murmurant. El que jeia sota està sortint.
―El droide! ―crida Han, llançant-se en direcció al soroll. Un altre centelleig de llum dispara punxegudes llances de dolor en el seu cap. El droide està utilitzant el seu dispositiu de llum artificial per desorientar als contrabandistes. En Han també sospita que els fotoreceptors del droide estan millor adaptats per veure durant aquests centelleigs de llum que els seus propis ulls.
El droide torna a fer centellejar la seva llum. Aquesta vegada, brilla més lluny i en una direcció diferent. El centelleig revela clarament la silueta del droide. En Han també té la impressió que el droide està avançant per un passadís alt.
―Anem, Chewie! ―crida Han, corrent en la mateixa direcció per la qual ha fugit el droide, o almenys això espera. Chewbacca gruny, per fer saber a Han que li està seguint.
En Han colpeja una paret amb l'espatlla dreta. Esperant que la paret s'estengui per tot el passadís, Han recolza una mà sobre la freda superfície per guiar-se i continua.
Un moment després, el droide torna a fer centellejar la seva llum i Han sap que estan en el seu rastre. Tres centelleigs i potser cinquanta passos després, la paret acaba. El passadís interseca amb un molt més gran. Un fort rugit directament al capdavant omple la foscor.
Chewbacca xoca contra l'esquena d’en Han, empenyent-lo cap a la cruïlla. Un vent calent bufa des de la dreta, carregant la pudor del foc alimentat per sulfur.
―Aaaah! ―crida el droide. Centelleja la seva llum i cau cap endavant en una rasa. En Han s'acosta acuradament cap a una caiguda que ja no pot veure. El rugit es torna gairebé ensordidor. Encara que els seus ulls no li diuen res, Han percep un moviment, un moviment increïblement ràpid, per sota.
―Uggh!
En Han mira cap a la dreta. Una cinta transportadora plena de roques arrossega al droide, ara amb la seva llum encesa permanentment, endinsant-se en la foscor. Aparentment la caiguda sobre la cinta ha avariat al droide, perquè ha estès diversos apèndixs. Els agita en l'aire en un fútil intent per redreçar-se. En Han estima que la velocitat de la cinta és d'aproximadament 40 quilòmetres per hora.

     Si Han salta a la cinta transportadora, passa a la secció 24.
     Si Han abandona al droide, passa a la secció 11.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada