dissabte, 18 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (64)


64

Han surt de la foradada i càrrega cap al desprevingut oficial. Cap dels soldats de neu el veu. Quan aconsegueix un rang de quinze metres, el pilot es llança sobre la neu i dispara diversos trets. Un raig blau surt del canó de la seva arma i colpeja al desprevingut soldat d'assalt al centre de la motxilla de comunicacions. La motxilla explota en una pluja de components electrònics, i l'oficial cau de cara sobre la neu.
Un moment després, els soldats restants es giren per enfrontar l'atac per darrere. Els seus trets de blàster fonen la neu a només unes polzades de distància del rostre d’en Han. Uns nuvolets de vapor i petits cristalls de gel li assoten els ulls. Han pressiona el seu cos contra la neu, com si volgués fondre's amb la glacera. Ni tan sols s'atreveix a aixecar el cap per apuntar. Però Sodarra i els seus homes segueixen sense disparar.
Chewbacca s'aixeca del seu amagatall i llança dos ràpids trets amb la seva ballesta wookiee. Un soldat imperial cau, però Han sap que ell i el wookiee no poden detenir a un esquadró de soldats experimentats per molt temps. On està Sodarra?
Fent cas omís del perill, Han aixeca el cap i dispara mitja dotzena de trets. Dos soldats més cauen sobre la neu. Immediatament els seus camarades envien un corrent de rajos en la direcció d’en Han. Només va aconseguir atreure més atenció cap a si mateix. Les sagetes de blàster passen rabent al costat del seu cap en un corrent continu. Han espera sentir el xiuxiueig d'un encert en qualsevol moment.
La ferida anticipada mai ocorre. El foc imperial es redueix tot al mateix temps. Aixeca el cap a temps per veure els cossos de més de la meitat de l'esquadró caiguts en la neu. Els desertors de Sodarra estan darrere dels soldats de neu, llançant una tempesta de sagetes de blàster cap a la rereguarda de l'esquadró. Els desertors tornen a disparar i la resta dels soldats de neu cau.
Deu segons després, Han i Chewbacca troben a Sodarra.
―Per què us vau demorar tant? ―demana furiós Han.
Sodarra s'encongeix d'espatlles.
―Em preguntava si el Tinent Birdloe podria pilotar el Falcó ―Han, gairebé s’ennuega de fúria, toca el gallet del seu rifle blàster. Sodarra aparta suaument el canó―. Vaig decidir que no podia ―diu somrient expectant―. Era una broma, Capità Solo.
Han no riu. A Han no li sembla que Sodarra sigui el tipus d'home que gaudeix de les bromes pràctiques.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada