dissabte, 24 de maig del 2014

Campions de la Força (VI)

Anterior



6

En Han Solo i la Leia van romandre immòbils i abraçats durant molt de temps davant del Falcó Mil·lenari. L’opressiva humitat de la lluna coberta de jungles es pegava a ells com draps mullats que freguessin la seva pell. En Han va tornar a abraçar la Leia i va aspirar el perfum del seu cos. Les comissures dels seus llavis van pujar lentament dibuixant un somriure melancòlic. Podia sentir com la Leia tremolava al seu costat... o potser fossin les mans d’en Han les que tremolaven.
-He d'anar-me'n, Leia -va dir per fi -. He de trobar en Kyp. Puc impedir que faci esclatar més sistemes estel·lars i mati a més gent.
-Ho és -va dir ella -. És només que... Oh, si almenys poguéssim planejar les nostres aventures per estar més temps junts!
En Han va intentar obsequiar-la amb el seu famós somriure de despreocupació temerària, però no li va sortir massa bé.
-Veuré què puc fer al respecte -va dir, i després la va besar amb passió i com si volgués que el petó no acabés mai -. Ja veuràs com la propera vegada ho aconseguirem.
Es va inclinar per agafar en els seus braços als bessons. En Jacen i la Jaina estaven visiblement impacients per tornar a l'interior del temple i poder jugar-hi.
Els nens havien descobert un grup de salamandres peludes que havien fet el seu niu en una ala no utilitzada del Gran Temple, i encara que en Jacen ja havia afirmat que podia conversar amb elles tot i que encara no era capaç de parlar molt bé, en Han es va preguntar què li estarien dient al nen aquells animals arboris tan peluts i sorollosos.
Es va tornar cap a la rampa.
-Saps que necessito que et quedis aquí amb els nois perquè estigueu fora de perill -va dir -. I ara també has d'estar amb Luke.
La Leia va assentir. Ja havien passat per moments semblants amb anterioritat.
-Sé cuidar de mi mateixa -va replicar -. Camina, vés-te’n d'un cop... Si realment pots fer alguna cosa per detenir en Kyp, no hauries d'estar desaprofitant el temps aquí.
En Han va tornar a besar-la, es va acomiadar dels bessons agitant la mà i va desaparèixer dins de la nau.

En Lando Calrissian va treure l'escuradents amb la flor-fruit exòtic punxat en el de la seva copa abans que pogués arrelar en el fons. Després va prendre un glop del còctel escumós i dolç i va somriure a la Mara Jade, que estava asseguda davant d’ell en una taula d'un elegant saló rotatori situat al cim d'un dels gratacels de Ciutat Imperial.
- Estàs segura que no vols una altra copa? -Va preguntar.
La Mara Jade era una autèntica bellesa: la seva cabellera tenia un color tan bonic com poc habitual, i a més tenia pòmuls molt marcats, llavis generosos i ulls del color de les gemmes més cares. Encara no havia tocat la seva primera copa, però això no impedia que Lando fes quant estava a les seves mans per irradiar confiança en si mateix.
-No, Calrissian, moltes gràcies. Tenim assumptes de què parlar.
Les finestres del recinte d'observació mostraven la massa resplendent de l'antic Palau Imperial i els pinacles i gratacels d'aspecte cristal·lí que s'alçaven fins arribar als confins de l'atmosfera. Els aerolliscadors de transport anaven i venien per sobre dels edificis, amb els seus flancs mostrant missatges parpellejants en molts idiomes mentre portaven als grups de turistes a contemplar el crepuscle i la resplendor de l'aurora. Dues llunes que no s'assemblaven en res l'una a l'altra flotaven al cel i vessaven la seva pàl·lida claredat sobre l'atrafegada ciutat.
Notes musicals sorgides d'una complexa filera de teclats amb molts nivells, on en el centre estava asseguda una criatura tentaculada de pell entre porpra i negra, van fer vibrar l'aire de sobte. La criatura era capaç de prémer un nombre sorprenent de tecles a la vegada amb un voleteig de cilis. El seu gran cap ple de protuberàncies no tenia ulls, sinó membranes timpàniques de diferents mides que li permetien sentir la música en una increïble gamma de tons. Els seus tentacles es movien sense parar pressionant les tecles i creant ressons gairebé imperceptibles, tocant melodies que resultaven al mateix temps massa greus i massa agudes per l'oïda humana.
En Lando va prendre un altre glop i es va recolzar en el seu seient amb un sospir i un afable somriure. Havia deixat la seva elegant capa color borgonya sobre del respatller del seu seient. La Mara Jade només portava una granota de vol molt cenyida al cos, i les seves corbes semblaven senders plens de riscos que travessessin un complicat sistema planetari.
En Lando la va mirar.
-Bé, creus que l'Aliança de Contrabandistes estaria interessada en un acord per distribuir l'espècia brillestim de Kèssel? -Va preguntar.
La Mara va assentir.
-Crec que puc garantir-ho -va dir -. Moruth Doole va permetre que les mines d'espècia acabessin arribant a un estat d'abandonament realment lamentable. El contraban del mercat negre de la Institució Penitenciària imperial ha fet que tot el planeta es converteixi en una autèntica molèstia per a qualsevol contrabandista una mica decent que intenti guanyar-se la vida i es respecti mínimament a si mateix. Es van necessitar senyors del crim tan poderosos i que tinguessin tants recursos com Jabba el Hutt només per fer que valgués la pena explotar-lo.
-Jo faré que valgui la pena explotar-lo -va dir en Lando, i va ajuntar les mans sobre la superfície de la taula -. Vaig rebre una recompensa d'un milió de crèdits de la Duquessa de Dargul, i puc invertir-la amb l'objectiu d'aconseguir que els sistemes arribin a un nou nivell de sofisticació.
- Quins són exactament els teus plans? -Va preguntar la Mara, inclinant-se sobre la taula fins a quedar-se una mica més a prop seu.
En Lando va respondre al seu moviment imitant-lo i fent que els seus grans ulls castanys quedessin més a prop dels de la Mara. El cor li estava bategant a tota velocitat. La Mara va arrufar les celles i va tornar a alçar al seu seient esperant que respongués.
En Lando es va sentir una mica decebut, i va haver de fer un petit esforç per trobar les paraules necessàries.
-Eh... Bé, no sento molt afecte per la presó que en Doole va convertir en el centre de les seves operacions, però crec que puc utilitzar-la com a punt de partida. Desmantellaré la major part de l'antiga institució penitenciària, però utilitzaré els edificis com a nova base.
» Ah, i tampoc planejo utilitzar esclaus com a força laboral. He pensat que podem aconseguir androides miners. Estic familiaritzat amb alguns procediments d'explotació minera bastant sofisticats, saps? Si faig servir sistemes superrefrigerats, llavors les signatures infraroges no atrauran a aquestes aranyes que s'alimenten d'energia i que van estar causant tants problemes abans.
-Els androides no poden fer-ho tot -va dir la Mara -. Vas a necessitar a unes quantes persones allà baix... A qui podràs convèncer perquè treballi en un medi ambient tan horrible?
-Potser és horrible per als éssers humans -va replicar en Lando, ajuntant les mans darrere del clatell mentre s'alçava en el seu seient -, però no ho és per a altres espècies. De fet, estic pensant en un vell amic meu anomenat Nien Nunb, que va ser el meu copilot a bord del Falcó durant la Batalla d'Endor... És sullustà, la qual cosa vol dir que estem parlant d'un alienígena molt baixet que va créixer vivint en els túnels i els caus d'un món volcànic força inhòspit. Aquestes mines d'espècia li semblarien un autèntic balneari de primera categoria! –La Mara li va llançar una mirada plena d'escepticisme, i Lando va arronsar les espatlles -. Ei, ja he treballat amb ell anteriorment, i confio amb en Nunb.
-Sembla com si tinguessis preparades gairebé totes les respostes, Calrissian -va dir la Mara -. Però de moment tot això no és més que xerrada... Quan has planejat tornar a Kèssel i posar-te a treballar?
-Bé, vaig perdre la meva nau allà. He de tornar a Kèssel per recuperar la Dama Afortunada i començar a explotar les mines. –En Lando va arquejar les celles -. Escolta, suposo que no et vindrà de gust portar-me fins a aquest sistema, oi?
-Doncs no. –La Mara Jade es va posar dreta -. No em ve de gust gens ni mica.
-Bé, què hi farem... Et reuniràs amb mi a Kèssel dins d'una setmana estàndard? A aquestes alçades ja hauria d'haver-me fet una idea de què tal van les coses per allà, i llavors podrem establir els fonaments per a una relació molt llarga i sòlida.
En Lando va tornar a somriure.
-Una relació de negocis -el va corregir ella, però no amb tanta sequedat com podria haver arribat a utilitzar.
- Estàs totalment segura que no vols sopar amb mi? -Va preguntar en Lando.
-Ja he menjat una barra de racions -va dir la Mara, i es va disposar a marxar -. Una setmana estàndard, d'acord? Et veuré a Kèssel.
La Mara Jade va girar sobre si mateixa i va marxar.
En Lando li va bufar un petó, però la Mara no el va veure..., la qual cosa probablement fos preferible.
El músic tentaculat es va inclinar sobre els teclats i va interpretar una malenconiosa melodia plena de ressonàncies emocionals no correspostes.

En Han Solo va empassar saliva intentant eliminar el nus que se li havia format a la gola mentre es preparava per parlar davant dels senadors i generals i la mateixa Mon Mothma. L'atmosfera de la sala del Consell estava bastant carregada, i feia calor.
-No acostumo a dirigir-me a aquesta... Eh... –En Han va pensar a tota velocitat, intentant trobar el tipus de llenguatge florit que la Leia hauria utilitzat davant d'un grup de polítics -. No sòl dirigir-me a aquesta augusta assemblea, però necessito certa informació i la necessito de pressa.
La Mon Mothma es va aixecar en el seu seient, movent-se amb visible dificultat. Un androide metge romania immòbil al seu costat, atenent els silenciosos sistemes de suport vital i observació connectats al cos de la Cap d'Estat. La pell de la líder agonitzant s'havia tornat d'un color grisenc, com si ja hagués decidit morir i només estigués esperant el moment en què es desprendria dels seus ossos. La Mon Mothma havia abandonat tota pretensió d'ocultar els seus greus problemes de salut a mesura que el seu estat físic anava empitjorant ràpidament.
Segons la Leia, a la Mon Mothma només li quedaven unes quantes setmanes de vida abans que morís a causa de l'estranya malaltia consumptiva que l'anava debilitant sense parar, però mentre l'observava, en Han va pensar que no apostaria a què sobrevisqués ni tan sols aquest temps.
- Què és exactament...? -Va començar a dir la Mon Mothma, i després va fer una pausa i va respirar profundament -. Què és el que necessita saber, general Solo?
En Han va tornar a empassar saliva. No podia amagar la veritat, encara que no li agradava gens haver d’admetre-la.
-Kyp Durron era el meu amic, però... Bé, sembla ser que ha triat el camí equivocat. Va atacar al Luke Skywalker. S'ha emportat el Triturador de Sols, i ha fet esclatar la Nebulosa del Calder per destruir la flota de l'almirall Daala. Fa poc la Leia i tots els estudiants Jedi de Yavin van experimentar el que van definir com una gran pertorbació en la Força, i la Leia està convençuda que en Kyp pot haver fet alguna cosa més.
El general Rieekan va parlar amb la seva veu aspra i ronca de costum mentre observava a Han amb ulls plens de cansament. En Rieekan havia estat comandant de la Base Eco a Hoth, i havia viscut molts moments difícils.
-Els nostres exploradors acaben de tornar, general Solo. El seu amic ha tornat a utilitzar el Triturador de Sols: ha destruït el sistema estel·lar de Càrida, seu de l'acadèmia militar imperial.
En Han va sentir que se li ressecava la gola, encara que la notícia no era una gran sorpresa si es pensava en el molt que Kyp odiava a l'Imperi.
-Aquesta carnisseria ha d'acabar. Ni tan sols l'Emperador havia arribat a aquests extrems d’atrocitat -va dir el general Jan Dodonna, l'ancià expert en estratègia -. La Nova República no empra tàctiques tan bàrbares.
- Bé, doncs aquest jove sí que les empra! -Va exclamar en Garm Bel-Iblis -. I ha destruït dos objectius imperials crucials... Potser no estiguem d'acord amb els mètodes d’en Durron, però el seu índex d'èxits únicament es pot definir emprant la paraula «sorprenent».
La Mon Mothma va intervenir de sobte. L’agonitzant Cap d'Estat havia aconseguit trobar les energies necessàries per parlar en un to aspre i imperiós que va atreure l'atenció de tots els presents quan la van sentir.
-No permetré que aquest jove sigui presentat com..., com un heroi de guerra. Va fer una pausa per respirar fondo i després va alçar el seu tens puny per indicar que encara no havia acabat de parlar -. La seva croada personal ha d'acabar. Pot detenir en Kyp Durron, general Solo?
- Abans he de trobar-lo! Proporcioni’m la informació obtinguda en les missions de reconeixement de la Nebulosa del Calder i de Càrida dutes a terme pels seus exploradors. Potser aconsegueixi trobar-lo... Si pogués parlar amb Kyp cara a cara, estic segur que podria raonar amb el noi.
-Tindrà accés a tota la informació que desitgi, general Solo -va dir la Mon Mothma, i va estendre les mans davant del seu cos col·locant-les sobre la superfície de pedra sintètica com si estigués intentant recolzar-se en ella -. Necessitarà... una escorta militar?
-No, això podria espantar-lo i fer que resultés encara més difícil de localitzar-lo -va dir en Han -. Aniré amb el Falcó. Si tinc sort, potser també aconsegueixi tornar amb el Triturador de Sols -La mirada d’en Han va recórrer lentament la càmera del Consell -. I aquesta vegada haurem d’assegurar-nos que queda totalment destruït.

En Han ja gairebé havia acabat els preparatius d'emergència d'última hora per partir a bord del Falcó quan va sentir una veu a la seva esquena.
- Han, vell amic! Necessites que et donin un cop de mà?
En Han va mirar per sobre de la seva espatlla i va veure Lando Calrissian creuant l'hangar per venir cap a ell, i va contemplar com s'ajupia per passar per sota de l’ aleró d'un caça-X.
-Me'n vaig, Lando -va dir -. No sé quant temps estaré fora.
-Ja m'havia assabentat que te n'anaves -va dir en Lando -. Ei, per què no deixes que vingui amb tu? Chewbacca està ocupat amb la missió de les Goles, així que necessitaràs un copilot.
En Han va titubejar abans de respondre.
-És una cosa que he de fer jo sol, Lando -va replicar per fi -. No puc demanar-li a ningú que vingui amb mi.
-Pilotar el Falcó tu només és una autèntica bogeria, Han. No saps en quina classe de situacions hostils pots arribar a veure't ficat... Qui estarà assegut davant dels controls si has d'anar al pou artiller? –En Lando el va obsequiar amb el somriure més irresistible de tot el seu repertori -. Has d'admetre que sóc l'elecció òbvia, no?
En Han va deixar escapar un sospir.
-La meva primera elecció seria Chewbacca... Saps que trobo a faltar a aquest munt de pèls? Si més no ell mai ha intentat treure’m el Falcó amb una baralla de cartes.
-Oh, apa, Han... Això es va acabar per sempre -va dir en Lando -. Ho vam prometre, recordes?
- Com havia de poder oblidar-lo? -Va gemegar en Han. Lando l'havia vençut en l'última ronda de mans de sàbacc que havien jugat i s'havia convertit en propietari del Falcó..., i després li havia tornat la nau al Han només per impressionar la Mara Jade -. Però de tota manera... Bé, quin motiu tens tu per ficar-te en això, vell pirata? -Va preguntar arquejant les celles -. Per què tens tantes ganes de venir amb mi?
En Lando va remoure nerviosament els peus sobre les lluents planxes metàl·liques del sòl de l'hangar. Un motor subllumínic es va posar en marxa a l'altre extrem de la cambra, va emetre una mena de bel ofegat i va acabar detenint-se amb una tos agònica mentre una dotació de mecànics s'afanyava a enfilar-se pel fusellatge d'un caça-A mig desmantellat.
Si vols que sigui sincer amb tu... En fi, la veritat és que necessito estar a Kèssel d’aquí a una setmana.
-Però jo no vaig a acostar-me a Kèssel en cap moment del meu viatge -va dir en Han.
-Encara no saps on aniràs, Han, vas a partir a la recerca d’en Kyp, oi?
-D'acord, t'has anotat un punt. I què passa amb Kèssel? -Va preguntar -. Pensava que no tindries cap pressa per tornar després del que ens va passar l'última vegada que vam estar per allà. Per la meva part, puc assegurar-te que no em ve de gust gens ni mica tornar a Kèssel.
-La Mara Jade es reunirà amb mi a Kèssel d’aquí a una setmana. Som socis en una nova operació de mineria d'espècia.
En Lando va somriure d'orella a orella, i es va tirar la capa color borgonya sobre l'espatlla.
En Han va intentar dissimular un somriure ple d'escepticisme davant les paraules d’en Lando.
- I la Mara sap alguna cosa sobre aquesta nova societat, o tot això no és més que una altra de les teves fanfarronades habituals?
En Lando va posar cara de sentir-se molt ofès.
-I tant que ho sap... En fi, més o menys. A més, si em portes a Kèssel potser aconsegueixi recuperar la Dama Afortunada, cosa que m’evitarà el fet d’haver d'anar de paquet en les naus d'altres persones. És una cosa que m’està començant a resultar molt molest.
-I tant, per descomptat -va dir en Han -. Està bé, si ens acostem a Kèssel et portaré allà..., però trobar en Kyp té prioritat sobre tota la resta.
-I tant, Han. Això està claríssim -va dir en Lando -. Sempre que jo arribi a Kèssel abans d'una setmana... -Va afegir després en un xiuxiueig que en Han no va poder sentir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada