dissabte, 3 de maig del 2014

La Recerca del Jedi (XXVII)

Anterior



27

L’almirall Daala romania immòbil a la torre de comandament del Destructor Estel·lar Gorgona contemplant la seva flota i sentint com l'energia s'anava acumulant dins d'ella. El gran moment havia arribat per fi! L'Imperi potser hagués caigut, però totes les persones que l'havien aixafat moririen amb ell. La Daala per fi podria demostrar la seva vàlua i alliberar la seva pròpia batalla.
Va contemplar els colors nebulosos de les Goles i l'aglomeració de roques que havien engendrat les armes que utilitzaria durant el seu atac. L’Hidra, el Basilisc i el Mantícora ja s'havien col·locat en formació i estaven activant els seus sistemes, esperant l'instant en què la Daala els ordenaria llançar-se sobre la galàxia amb una veloç i mortífera precisió. La Nova República no trigaria a quedar-se de genolls davant seu.
Governar l'antic Imperi era una perspectiva cap a la qual no sentia el més mínim interès. La Daala mai havia albergat aquest tipus d'aspiracions, i el que més l’obsessionava en aquells moments era senzillament fer-los patir. Es va llepar els llavis i la seva abundant cabellera va penjar pesadament sobre la seva esquena en una massa d'ondulacions tan serpentines com la del dimoni que havia donat nom a la seva nau. El Gran Moff Tarkin s'hauria sentit molt orgullós d'ella.
El comandant Kratas, l'oficial que tenia al seu càrrec tots els subsistemes del Gorgona, li va parlar des d'una terminal de comunicacions.
- Tinc un missatge d'alta prioritat procedent del nivell de retenció, almirall Daala!
- Del nivell de retenció? Què diu?
- Els presoners Han Solo i Kyp Durron han escapat! Un guàrdia va ser trobat atordit a la cel·la d’en Han Solo, i han trobat un altre guàrdia mort a la cel·la d’en Durron. Els dos guàrdies van ser despullats de la seva armadura. Estem intentant interrogar el supervivent.
La Daala va sentir com una onada d'ira interferia amb el nerviós entusiasme que havia estat recorrent les seves venes fins aquell moment. Es va aixecar quan alta era, va arquejar les celles i va clavar la mirada en Kratas.
-Porteu a terme una exploració completa de tots els sistemes i intentin localitzar els números de servei dels uniformes robats. Potser hagin estat introduïts en alguna terminal.
Les ordres van brollar dels seus llavis succeint-se unes de les altres d'una manera tan brusca i implacable com la ràfega d'un rifle làser.
En Kratas va consultar el seu terminal i va parlar pel comunicador. La Daala va ajuntar les mans darrere de la seva esquena i va començar a anar i venir d'un costat a un altre mentre bordava ordres el personal del pont.
-Envieu immediatament un grup de recerca. Pentinarem totes les cobertes del Gorgona. No poden haver sortit de la nau, i no hi ha cap altre lloc al qual puguin haver anat.
- Almirall! -Va exclamar el comandant Kratas -. El guàrdia supervivent afirma que un membre del personal científic de la Instal·lació va anar a veure al Solo. Era la doctora Qwi Xux, i el guàrdia insisteix que la doctora Xux tenia una autorització emesa per vostè.
La Daala va sentir que se li afluixava la mandíbula, però es va afanyar a ajuntar els llavis prement-los fins a formar una fèrria línia que els va fer empal·lidir.
- El wookiee! Esbrinin què ha estat d'ell...
En Kratas va introduir la sol·licitud a la base de dades.
-El capatàs diu que el nou presoner wookiee ha estat requisat i traslladat a un lloc de treball de prioritat més elevada. –En Kratas va empassar saliva -. El wookiee va ser requisat per la Qwi Xux, i va tornar a utilitzar el seu codi d'autorització per fer-ho.
Les fosses nasals de la Daala es van dilatar, però un instant després una idea es va obrir pas per la seva ment amb l'impacte devastador d'un asteroide que cau sobre un planeta.
- Oh, no! -Va cridar -. Volen emportar-se el Triturador de Sols!

En Han va entrar per l'escotilla a l'hangar vigilat que contenia el Triturador de Sols.
- No recordo quan va ser l'última vegada que vaig fer servir una escaleta per pujar a una nau! Un sistema d'accés bastant primitiu per una arma tan sofisticada, no?
-Funciona. –La Qwi ja havia començat a enfilar-se pels esglaons darrere d'ell -. La sofisticació està dins, i tota la resta no és més que un adorn.
En Han es va asseure a la butaca de pilotatge de la cabina i va examinar els controls.
-Tot sembla ser més o menys el que hauria de ser, encara que la col·locació resulta una mica estranya. Per a què serveix això? No, espera un moment... Ja ho esbrinaré.
En Kyp va arribar al final de l'escaleta, es va aturar i es va treure el casc de l'uniforme de les tropes d'assalt.
- Aquests filtres fan pudor! -Va dir.
Després va llançar el casc en forma de calavera a terra de la cambra amb un obvi plaer. El casc va rebotar fent molt soroll i va rodar sobre si mateix com si en Kyp hagués llançat un cap retallat. La fosca cabellera d’en Kyp estava rinxolada per la suor i despentinada per la falta d'espai del casc, però somreia d'orella a orella.
En Chewbacca va entrar al compartiment ajupint el cap i lliscant amb certa dificultat per l'estreta escotilla. Va alçar la mirada cap les lluernes del sostre de la cambra, i després va llançar un grunyit dirigit a la silueta d'un Destructor Estel·lar en òrbita sobre dels seus caps.
En Han va deixar caure el seu casc sobre el sòl de la cabina, i en Kyp li va donar una puntada de peu empenyent-lo sota una butaca. En Han va acariciar l'ordinador de navegació del Triturador de Sols i el va connectar.
-Aquest trasto està en millor estat que la llançadora imperial que vàrem robar. Bé, doctora, van introduir totes les coordenades en la base de dades?
La Qwi va assentir mentre s'asseia a la seva butaca amb un gràcil moviment i es col·locava l'arnès.
-El Triturador de Sols fa anys que està preparat per enlairar-se. Esperàvem ordres de l'Imperi, res més... És una sort que ningú tornés per donar-nos-les, oi?
En Han va arrufar els llavis i va examinar els controls.
-Tot sembla bastant normal -va dir -. No disposaré de molt de temps per fer pràctiques.
En Chewbacca va llançar un ensordidor crit de desafiament wookiee. En Han va sentir com la gruixuda porta blindada s'obria amb un grinyol sota d'ells, i després va sentir soroll de passos quan un escamot de soldats de les tropes d'assalt va entrar a la carrera a la càmera. En Kyp, que s'havia quedat a l'entrada, va treure el cap pel forat de la petita escotilla.
- Ja vénen!
- Tanca aquesta escotilla, noi! -Va cridar en Han -. Bé, sembla que haurem de seguir aquí dins! Encara no has trobat els controls de l'armament, Chewie?
En Chewbacca s'havia instal·lat a la butaca del copilot i estava lliscant les seves enormes mans peludes sobre els botons i dials. El wookiee va acabar aconseguint trobar el que buscava i va deixar anar un xisclet gutural. Els canons làser defensius instal·lats en diferents angles de punteria van girar quan va començar a fer proves amb els mecanismes de centrat en el blanc.
Uns cops ofegats van ressonar al casc del Triturador de Sols quan els soldats de les tropes d'assalt van disparar els seus rifles desintegradors sense causar cap dany. En Han va mirar a la Qwi.
- Ni tan sols hem activat els escuts! -Va exclamar.
-Aquest blindatge resistirà tot el que puguin llançar-nos -va dir la Qwi amb un somriure de satisfacció -. Va ser dissenyat per fer-ho.
En Han va somriure i va fer cruixir els seus artells.
-Bé, en aquest cas... Anem a prendre'ns uns quants segons extra i farem les coses com cal!
Es va inclinar sobre els controls i va connectar els motors de repulsió. L'interior del Triturador de Sols va oscil·lar lleument quan la nau es va alçar per l'aire surant sobre el seu matalàs de feixos repulsors, i un instant després van poder sentir el feble udol d'una alarma a l'exterior.
-Apunta aquests canons làser cap amunt Chewie. Anem a obsequiar-nos amb una salutació de vint-i-una salves..., just a través del sostre!
El wookiee va rugir per a si mateix, i després va disparar tot l'armament del Triturador de Sols sense esperar que en Han li donés l'ordre de fer-ho. En Kyp va córrer cap a la seva butaca i es va afanyar a posar-se l'arnès. La Qwi estava contemplant el sostre de la cabina amb els ulls molt oberts.
El sostre de l'hangar va sortir disparat cap a fora sota l'impacte de l'andanada d'energia làser. Alguns dels fragments més grans van caure cap a terra de la cambra i van xocar sorollosament amb el casc del Triturador de Sols, però les lluernes van anar llançades a l'espai impulsades pels dolls d'atmosfera que es van precipitar cap a les Goles.
Els soldats de les tropes d'assalt van ser absorbits per la bretxa, petites restes que agitaven frenèticament els braços i les cames mentre suraven entre la roca i els trossos de transpariacer i acabaven quedant atrapats en una òrbita baixa al voltant de l'aglomeració de planetoides. La seva armadura potser podria protegir-los de la descompressió durant uns minuts, però tots estaven condemnats a acabar morint.
En Han va fer pujar el Triturador de Sols i va accelerar a través del forat que acabaven de crear al sostre de la cambra per poder fugir. Un instant després ja es trobaven a l'espai, i en Han va sentir un goig que no havia experimentat des que va arribar a Kèssel.
- Bé, això no ha estat res! -Va cridar -. Ara ve la part realment divertida...


L’almirall Daala estava contemplant la Instal·lació de les Goles des del pont de comandament del Gorgona, i va sentir com se li formava un nus a l'estómac. Durant anys el seu únic deure havia estat protegir aquell grupet de planetoides i tenir cura dels científics que albergaven. El Gran Moff Tarkin li havia dit que aquelles persones tenien a les mans la seguretat futura de l'Imperi, i la Daala l'havia cregut.
Quan estava a l'Acadèmia Militar de Càrida, la Daala havia estat trepitjada, maltractada i menyspreada. En Tarkin l'havia rescatat de tot allò, i li havia donat el poder i la responsabilitat que la Daala s'havia guanyat mitjançant les seves capacitats. Li devia tot al Tarkin.
Venjaria al Tarkin destruint la Nova República, i destruiria a la Nova República fent que els seus sistemes estel·lars s'anessin convertint en supernoves un darrere l'altre. No hi haurà cap lloc on puguin amagar-se. Alhora, deixaria la seva empremta en la història de la galàxia i seria recordada com la líder militar que havia triomfat allà on havia fracassat tot un Imperi. Aquells pensaments van fer que els pàl·lids llavis de la Daala es corbessin en un somriure implacable.
La Daala va veure la petita bola de vapors indicadora de què acabava de produir-se una explosió en una de les roques de la Instal·lació de les Goles. Un instant després la diminuta silueta del Triturador de Sols va passar a tota velocitat pel seu camp visual, un inconfusible puntet angulós que fugia dels confins del planetoide en què havia estat contingut fins llavors.
- Alerta vermella! -Va cridar la Daala -. Mobilitzin a totes les forces. Tenen el Triturador de Sols, i no podem permetre que se l'emportin. És la nostra arma més valuosa!
-Però... Eh... Almirall... -Va balbucejar el comandant Kratas -. Si els informes tècnics són correctes, no hi ha res que pugui danyar el Triturador de Sols.
-Hem de trobar alguna forma de capturar-los. Mobilitzi els altres Destructors Estel·lars. Intentarem impedir la seva fugida, els tallarem el pas... Llanci a l'espai una quantitat de caces prou gran perquè no puguin moure’s!
Va fulminar en Kratas amb la mirada. La seva cabellera va semblar alçar-se com si tingués vida pròpia i estigués amenaçant en Kratas amb transformar-se en una soga per al seu coll.
-Asseguri’s que m'ha entès bé, comandant: no m'importa quantes baixes arribem a patir, però no podem perdre el Triturador de Sols. Aquesta arma té més valor per a mi que els sis esquadrons de caces TIE que hi ha a bord d'aquest Destructor Estel·lar. Recuperin-la costi el que costi.
Tres Destructors Estel·lars es van llançar en persecució del Triturador de Sols robat.

-Vaja, sembla que no han trigat molt a comprendre que estava passant alguna cosa estranya -va dir en Han.
Núvols de caces TIE van sorgir dels hangars de llançament del Mantícora i el Gorgona, avançant cap a ells en un eixam de formacions tan denses que en Han no podia veure a través d'elles. Els centelleigs encegadors dels raigs làser van caure sobre el visor com altres tantes gotes de pluja.
-Sempre he volgut esbrinar si era capaç de pilotar a cegues -va dir en Han.
- Què fan? Intenten aixafar-nos sota el seu pes o només confondre'ns? -Va preguntar la Qwi.
El Triturador de Sols es tentinejava a banda i banda sota els incessants impactes d'energia làser, però aquests no li causaven cap dany.
-Cap de les dues coses, però poden destruir el nostre armament exterior... I, de fet, ja ho han aconseguit -va dir en Han fent una ullada a les lectures -. Tots els nostres canons han deixat de funcionar.
-Bé, llavors haurem de deixar-los enrere -va dir en Kyp.
Un altre Destructor Estel·lar, el Basilisc, va llançar els seus esquadrons de caces TIE en una successió d'onades que van brollar dels hangars.
- Aquestes naus deixaran l'espai tan saturat que no podrem moure'ns! -Han va aferrar els controls del Triturador de Sols intentant esquivar-los, encara que amb els ulls tancats la major part del temps -. Qui havia sentit parlar d'un embús de trànsit al centre d'un cúmul de forats negres?
En Kyp el va agafar per l'espatlla.
-Amb compte. Han...
El quart i últim Destructor Estel·lar es va interposar de sobte entre el Triturador de Sols i l'univers exterior, obstruint-los el pas. L’Hidra va disparar els seus enormes canons turbolàsers, dirigint tota la seva potència de foc contra la petita nau i concentrant-la-hi. Els tres Destructors Estel·lars restants estaven darrere d'ells per impedir-los escapar a través del laberint de forats negres.
- I ara què? -Va preguntar en Kyp.
L'enorme punta de fletxa que era l’Hidra omplia tot l'espai davant seu.
-Qwi, abans vas dir que aquest blindatge podia aguantar qualsevol cosa, no? -Va preguntar en Han.
-Ha aguantat tot allò amb el que vaig poder sotmetre'l a proves.
-Bé, doncs llavors agafeu-vos... Ha arribat el moment d'accelerar tot el que ens permeti fer-ho aquesta joguina tan sofisticada.
En Han va tirar de les palanques de control fent-les retrocedir de gom a gom. El sobtat increment d'energia que va sorgir dels motors va incrustar als quatre fugitius en els seus seients, i el Triturador de Sols va sortir disparat cap endavant, avançant en un vector directe amb rumb a l’Hidra.
L'enorme nau de combat es va anar fent més i més gran a cada moment que passava fins que va ocupar tot el seu camp de visió..., i després va seguir creixent. Els gegantins feixos verdosos que sorgien de les bateries turbolàser venien a tota velocitat cap a ells, però els canons no podien alterar les coordenades de les seves mires prou de pressa per compensar la rapidesa amb què el Triturador de Sols avançava cap a ells.
- Què estàs fent, Han? -Va cridar en Kyp.
-Confia en mi -va dir en Han -. O, més ben dit, confia en ella... -Va moure el cap assenyalant la Qwi -. Si va cometre cap error en els mesuraments de les seves proves, acabarem convertits en una gran coca orgànica!

La torre de comandament trapezoïdal de l’Hidra venia a tota velocitat cap a ells, interposant-se directament en la seva trajectòria. Un caça TIE es va llançar contra el Triturador de Sols en un intent suïcida de desviar-lo, però només va aconseguir esclatar en xocar amb la invencible armadura quàntica. En Han no va tenir cap problema per compensar el petit error que l'impacte havia produït en la seva trajectòria.
- Compte! -Va cridar la Qwi.
La torre de comandament es va fer visible amb tot detall mentre seguien avançant cap al navili de combat imperial. En Han podia veure les finestres del pont i les diminutes siluetes de la dotació del pont de comandament, algunes paralitzades pel terror, altres posant-se a córrer en un desesperat intent de fugir.
- Han! -Van cridar la Qwi i en Kyp a l'uníson.
En Chewbacca es va unir a ells amb un rugit inarticulat.
- Obre la boca i empassa't això, Destructor Estel·lar! -Va cridar en Han.
El Triturador de Sols es va obrir pas a través del pont de control de l’Hidra com si fos una bala, i les restes van sortir acomiadades en un raig a l'espai formant un deixant darrere d'ell. La nau va emergir per l'altre costat de la torre, estripant tota la superestructura en fer-ho.
L'impacte, l'infern de destrucció i un so tan ensordidor com el d'un miler de gongs van fer que tots quedessin sumits en un estupor temporal.
- Ho vam aconseguir! -Va cridar en Han per fi.
El gegantí navili de combat estava començant a quedar envoltat de flames darrere d'ells.
- Estàs boig! -Va exclamar la Qwi.
-Calma, doctora, esperi una mica abans de donar-me les gràcies... -Va replicar en Han.
El Destructor Estel·lar decapitat va començar a cremar, totalment fora de control, i va girar sobre si mateix flotant a la deriva cap a la trampa gravitatòria d'un dels forats negres. Una onada de càpsules d'escapament va sortir disparada de les cobertes de tripulació, però els motors dels vehicles salvavides no posseïen la potència necessària per generar una acceleració que pogués apartar-los dels forats negres, i les seves trajectòries aviat es van convertir en espirals de descens que els portaven cap a ells.
Les cobertes inferiors i els immensos hiperimpulsors del Destructor Estel·lar condemnat a la destrucció van començar a esclatar quan va entrar en el parany inestable del cúmul de les Goles. Núvols de flamarades es van anar estirant fins a aconseguir longituds increïbles i es van barrejar amb els remolins de gasos mentre l’Hidra iniciava la seva capbussada infinita en la singularitat.
-Bé, encara ens falta molt per sortir d'aquest embolic -va dir en Han mentre pilotava el Triturador de Sols a través de la sopa de gasos ionitzats -. D'acord, Kyp, és el teu torn de prendre els controls... -Va afegir tornant-se cap al jove -. Treu-nos d'aquí.
Uns instants després els tres Destructors Estel·lars estaven perseguint-los a tota màquina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada