dissabte, 17 de maig del 2014

El Deixeble de la Força Fosca (XXV)

Anterior



25

La Qwi Xux va llançar una ràpida mirada de reüll a les coordenades que mostrava el panell de navegació d’en Wedge Antilles quan aquest tenia girat el cap cap a un altre costat. La Qwi estava asseguda al seient del copilot del iot personal camuflat, i va utilitzar els seus àgils dits per teclejar les coordenades a l'ordinador de navegació i sol·licitar una visualització completa.
En Wedge va apartar la mirada del panorama estel·lar i va veure el que estava fent.
- Ep! -va exclamar, i després va somriure com demanant-li disculpes mentre baixava la vista -. Se suposava que això seria una sorpresa, saps?
La Qwi va riure, deixant escapar una cascada cristal·lina de breus notes musicals.
-Només volia saber com es diu aquest planeta. Ithor? -va murmurar, arrufant les celles quant les dades van aparèixer a la pantalla -. Mai havia sentit parlar d'ell.
En Wedge va deixar anar una rialleta i va allargar el braç per estrènyer suaument la seva esvelta espatlla. La Qwi va sentir que la calor del seu contacte perdurava durant uns moments després que Wedge tornés a apartar la mà.
-Hi ha molt pocs llocs de la galàxia dels que hagis sentit parlar, Qwi -va dir -. T'has passat gairebé tota la vida ficada en la Instal·lació de les Goles.
- És un món bell? -va preguntar la Qwi.
En Wedge sospirar.
-És magnífic. Tot un món que no ha estat tocat per la civilització i que està cobert de boscos, jungles, rius i cascades... Anem d'incògnit, així que no hauràs de preocupar-te tement que algú et reconegui.
La Qwi va contemplar els panells de control de cants metàl·lics del iot espacial i la tela sintètica dels seients, que era tan llisa i suau al tacte. Podia olorar el peculiar aroma de l'aire recirculat. La Qwi havia passat molts anys vivint en un entorn totalment tancat, i no sabia res sobre els animals, les plantes i les altres formes de vida. Albergava l'esperança que resultarien ser fascinants.
- Estàs segura que no correrem cap perill?
La Qwi va empassar saliva amb un visible esforç. El seu malson més terrible era que un espia imperial pogués capturar-la i portar-la de tornada al laboratori de recerca ocult en el cúmul de forats negres, on li arrencarien del cap tots els coneixements sobre superarmes que posseïa sense importar quant es resistís.
-Sí -va dir en Wedge després d'haver-la contemplat en silenci durant uns moments -. Ithor és un paradís aïllat, un planeta on moltes parelles joves... Va fer una pausa i va empassar saliva com si s'avergonyís d'aquelles últimes paraules -. Bé, el que vull dir és que molts turistes hi van a passar les seves vacances. Sempre hi ha molta gent que ve i va, i els ithorians acullen a tothom amb els braços oberts.
» L'Imperi el va mantenir sotmès a un bloqueig durant la Rebel·lió, i va causar alguns danys com a mera demostració de força. Però un ithorià va acabar proporcionant accés a la informació agrícola i de donació que els imperials desitjaven obtenir, i a partir de llavors l'Imperi es va oblidar d’Ithor.
En Wedge va tornar la mirada cap al punt del panorama estel·lar en el qual es veia el potent resplendor blanc blavós del sol del sistema ithorià. Va augmentar la sortida d'energia dels motors subllumínics i va dirigir el iot espacial cap a un planeta verd clar recorregut per vetes blavoses i embolicat en núvols blancs.
-Fingeix que estem de vacances, d'acord? -va suggerir -. Serem una parella de turistes, i t'ensenyaré tot el que t'has estat perdent fins ara. No se m'acut cap lloc millor per començar.
-No hi ha res que desitgi més, Wedge -va dir la Qwi, mirant-lo amb un somriure radiant als llavis.
En Wedge es va posar vermell, i després va semblar concentrar-se amb furiós entusiasme en una tasca relativament tan senzilla com era la de posar en òrbita el iot al voltant del planeta.
La Qwi va posar els seus dits blau clar sobre el visor lateral mentre contemplava els superbs panorames que s'estenien per sota d'ells. Mai havia vist paisatges tan exòtics i tan diferents de les sales estèrils de parets blanques de la Instal·lació de les Goles.
Grans rius avançaven per sota d'ella, serpentejant entre les copes dels arbres d'un paradís tropical i enroscant-se sobre si mateixos per formar la blancor dels ràpids cada vegada que el corrent fluïa sobre algun tram rocós del llit. El iot espacial estava sobrevolant grans prades esquitxades de colors brillants i plenes de flors vermelles, grogues, porpres i blaves. La mera energia que es desprenia de totes aquelles coses en continu creixement bastava per sorprendre la Qwi.
Van passar per sobre d'una cadena de llacs ovalats que espurnejaven i reflectien la llum del sol igual que les gemmes del collaret que en Wedge li havia regalat feia uns dies. El cel lliure de núvols que s'estenia sobre ells era d'un blau clar.
-És preciós -va murmurar la Qwi.
-T'ho havia dit, no? -va somriure en Wedge -. Ja saps que pots confiar en mi.
La Qwi el va mirar, i els seus ulls color anyil van parpellejar lentament.
-Sí. Wedge -va dir -. Confio en tu.
En Wedge es va escurar la gola i es va apressar a tornar cap al visor davanter.
-Els ithorians no consenten que es causi cap dany al seu medi ambient -va dir com si estigués llegint un resum de dades aparegut en una pantalla -. De fet, consideren sacrilegi fins i tot el mer acte de posar els peus a terra de la seva jungla mare.
- I com viuen llavors? -va preguntar la Qwi.
-Mira -va replicar en Wedge.
Van deixar enrere les copes dels arbres, i la Qwi va veure aparèixer per sobre de l'horitzó una forma bastant estranya que va anar augmentant ràpidament de grandària a mesura que s'aproximaven a ella.
- És una ciutat? -va preguntar.
-És una cosa més que això -va dir en Wedge -. És tot un entorn tancat. Els ithorians en diuen Badia Tafanda.
L'enorme construcció en forma de disc va seguir fent-se més i més gran fins que va ocupar tot el visor davanter, tornant-se encara més gegantina fins que es va haver convertit en una titànica moneda de considerable gruix el diàmetre era superior al de tota la Instal·lació de les Goles. La ciutat semblava estar feta de plastiacer, però també semblava estar parcialment viva.
El casc de la ciutat flotant ithoriana contenia un autèntic caos de plataformes, cobertes de vol, antenes de transmissió i maquinària ambulant en continu moviment, però les superfícies exposades estaven cobertes per llargues barbes de molsa, i també hi havia grans arbres creixent en buits especials, dels murs laterals els troncs s'alçaven cap al cel i semblaven més gruixuts i molt més verds que les torres metàl·liques.
La part plana del disc era plena de cúpules d’hivernacle que brillaven sota el sol com un miler d'ulls. Les cúpules eren transparents, i la Qwi va poder veure els frondosos jardins botànics alineats en files acuradament disposades que albergaven. Petites naus voleiaven veloçment al voltant dels hangars i les zones de descens com si fossin eixams de mosquits.
A la part inferior de Badia Tafanda hi havia fileres de motors que projectaven raigs repulsors difusos per mantenir suspesa l'estructura de la ciutat sobre les copes dels arbres, amb el que aquesta llançava una ombra líptica sobre la superfície de fulles i branques. La ciutat ithoriana surava lentament a la deriva en un viatge continu sense meta definida, i no tocava el sòl sagrat mai.
En Wedge va teclejar la seva petició de coordenades de descens, i va ser respost per una estranya veu buida i embolicada en ecos que la Qwi va pensar recordava a la d'algú que estigués parlant a través d'un tub molt llarg. Passats uns moments el sistema de comunicacions va tornar a emetre la mateixa veu - o seria una altra? - Canviant les coordenades.
-Disculpi el nostre descuit, senyor. Un representant especial el rebrà a l'hangar d'atracada. Esperem que gaudeixin de la seva estada en el nostre món.
En Wedge va llançar una mirada plena de suspicàcia a la unitat de comunicacions.
- Quina raó poden tenir per voler donar-nos un tractament especial? -va murmurar tornant-se cap a la Qwi -. Se suposa que ningú sap qui som en realitat.
La Qwi va mirar al seu voltant, i la cabina del iot espacial va semblar empetitir-se de sobte.
- Creus que correm perill? Potser hauríem de donar la volta i buscar un altre lloc on passar aquestes vacances.
L'expressió d’en Wedge semblava indicar que això era precisament el que volia fer.
-No, tot va bé -va respondre per fi intentant tranquil·litzar-la -. Puc protegir-te. Qwi. No et preocupis.
Es van posar a la pista indicada i en Wedge va desplegar la rampa de passatge. Va baixar primer i es va tornar per agafar de la mà a la Qwi, ajudant-la a baixar. La Qwi podria haver baixat per la passarel·la sense cap dificultat encara que no hagués comptat amb la seva ajuda, però li encantaven les atencions que en Wedge la feia objecte contínuament.
El iot espacial estava envoltat per arbres de grans troncs i escorça grisenca amb branques bastant baixes que es desplegaven per formar una espècie de plataforma allargada. Flors blanques i blaves brillaven entre les fulles. La Qwi va recórrer el que l'envoltava amb la mirada i va aspirar una profunda glopada d'aquella atmosfera humida i neta. Tot feia olor de vida i a frescor, i tot semblava estar impregnat per una simfonia de perfums tan sorprenent que la seva imaginació gairebé es negava a acceptar-la.
-Salutacions.
La Qwi va girar sobre si mateixa per veure un alienígena d'aspecte molt estrany que venia cap a ells flanquejat per dos nens humans de deu anys d'edat. L’alienígena tenia una gran gepa i vestia una capa blanca adornada amb trenetes daurades. El seu cap recordava una mica a un cullerot per a la sopa, com si algú hagués agafat un rostre modelat en argila i l'hagués estirat fins a donar-li una forma corba de S, fent pujar el front i tirant dels dos ulls fins a deixar-los a l'extrem de dos peduncles. La boca quedava amagada sota de la curvatura del cap. La Qwi va contemplar en silenci a l’alienígena, i la criatura d'aspecte maldestre i lenta va seguir avançant cap a ells movent-se amb una gràcia sorprenent plena de fluïdesa i delicadesa.
Els dos nens humans que flanquejaven la criatura portaven capes blanques semblants a la seva sobre granotes de vol de color verd. Els nens tenien el cabell ros i els ulls blaus i la mateixa expressió beatífica a la cara, però cap va dir res.
En Wedge devia adonar-se del molt que havia sorprès a la Qwi l'estrany aspecte de l’alienígena.
-Suposo que hauria d’haver-te advertit -va dir -. Els ithorians són coneguts en gairebé tota la galàxia com a caps-de-martell.
La Qwi va assentir lentament i va pensar en altres criatures estranyes que havia vist, des de l’almirall Ackbar amb la seva cara de peix fins a Tol Sivron, l'administrador científic de cap tentaculat que dirigia la Instal·lació de les Goles. La Qwi es va dir que potser no totes les criatures intel·ligents de la galàxia podien ser tan atractives com alguns humans..., per exemple Wedge.
-En realitat no ens agrada gens que ens diguin caps-de-martell -va dir l'alienígena detenint-se davant d'ells -. Ens sembla insultant.
-Li demano disculpes, senyor -va dir en Wedge fent-li una petita reverència.
-Sóc Momaw Nadon, i és un gran honor per mi poder servir-los, Qwi Xux i Wedge Antilles.
En Wedge va retrocedir un pas, visiblement espantat.
- Com s'ha assabentat de qui som? -va preguntar. Momaw Nadon va emetre un bombolleig buit que va sorgir dels dos extrems de la seva boca creant una mena d'eco estereofònic. –La Mon Mothma m'ha demanat que se'ls tracti com a convidats especials d’Ithor.
- I quina raó ha pogut tenir la Mon Mothma per avisar-los que veníem cap aquí? -va preguntar en Wedge -. Se suposava que havíem de passar totalment desapercebuts i no fer res que pogués atraure l'atenció cap a nosaltres.
En Nadon es va inclinar davant Wedge, i el seu curiós cap ple de corbes va oscil·lar amb el moviment de baixada i pujada de la reverència.
-He simpatitzat amb l'Aliança Rebel des dels meus dies d'exili a Tatooine, fa ja més d'una dècada -va explicar -. El meu poble em va exiliar al planeta dels deserts, on només hi hauria sorres per tenir cura en comptes dels nostres bonics boscos. L'Imperi havia exigit certa informació agrícola, i jo la hi vaig proporcionar -per salvar els nostres boscos de la destrucció..., però el meu poble va decidir exiliar-me malgrat els meus motius. Vaig tornar aquí després de la mort de l'Emperador, i he estat intentant reparar la meva falta des de llavors.
En Nadon es va tornar cap als dos nois i va moure una mà.
-Agafeu l'equipatge -va dir -. Els mostrarem la seva cambra.
Els nois es van moure a l'uníson sense la més lleu ombra de l’apressament una mica frenètic habitual en la seva edat, i van entrar al iot espacial i van sortir poc després amb les maletes platejades plenes de peces de vacances que havien portat en Wedge i la Qwi.
En Nadon els va portar fora de l'hangar d'atracada, acotant el cap per passar per sota de les branques dels arbres que envoltaven la pista. El camí que van seguir semblava un túnel de verdor viu.
-També era a la cantina de Mos Eisley quan Luke Skywalker i Obi-Wan Kenobi van tenir la seva primera trobada amb el capità Solo -va dir -. En aquella època no sabia que estava vivint un moment històric, però ho recordo amb tota claredat tot i que en aquells dies tenia..., altres preocupacions.
-Em sorprèn que encara pugui recordar-ho després de tants anys -va dir en Wedge.
En Nadon va assenyalar un turboascensor camuflat a la paret que semblava una gran beina recoberta de fulles. Van entrar a la cabina i van començar a baixar cap a les profunditats de Badia Tafanda. -Els ithorians tenen una memòria excel·lent -va dir Nadon després d'haver estat en silenci durant força estona.
Els va guiar per corredors serpentejants en els que van deixar enrere cúpules que contenien espècimens de vida vegetal procedents de diferents parts del planeta. Nadon va acabar detenint-se al costat dels delicats sortidors d'una font i va assenyalar dues portes, una a cada costat del passadís.
-Els he assignat aquestes estances, i els prego que es posin en contacte amb mi si desitgen qualsevol altra cosa tant pel que fa a allotjament com a distraccions -va dir -. Sóc aquí per servir-los.
La misteriosa parella de nois va dipositar l'equipatge al passadís i va retrocedir per a tornar a flanquejar a Nadon.
-No ens ha presentat als nens -va dir la Qwi per fi -. Estan encomanats al seu càrrec?
Les dues goles d’en Nadon van emetre un sorollós bombolleig.
-Són..., sembrats que han crescut de la carn del meu enemic -va explicar -. També són un recordatori dels dies que vaig passar a Tatooine -va afegir inclinant el seu enorme cap.
Els dos nois van romandre immòbils sense immutar-se, i en Nadon va acabar acomiadant-los amb un gest de la mà. Després va deixar en Wedge i la Qwi davant la porta de la seva cambra, i va marxar sense mirar enrere ni una sola vegada mentre ells el seguien amb la mirada i es preguntaven què podia haver volgut dir.

Després d'haver presenciat el vespre a la coberta d'observació superior de Badia Tafanda, la Qwi va anar amb Wedge a veure la sortida de les llunes. El cel color lavanda s'havia tornat d'un violeta fosc puntuat per brillants estrelles que semblaven formar una pinzellada escampada a través de la volta celeste.
Una petita lluna en fase de plena va grimpar per sobre de l'horitzó a l'est mentre el creixent en forma d'ungla d'una altra lluna molt més gran flotava a l'oest seguint els brillants colors del crepuscle per sobre del confí del món. Dues llunes més mostraven les seves inflades fases de quart a una alçada bastant més gran en el cel.
La Qwi va aspirar una profunda glopada d'aire humit i les seves fosses nasals van percebre una infinitat de potents aromes procedents de les plantes i les flors que s'obrien durant la nit, com si estigués envoltada per una complexa barreja de tots els perfums i agradables aromes de les espècies i condiments de cuina que havia fet olor al llarg de tota la seva existència.
La brisa es va tornar paradoxalment més càlida amb l'arribada del vespre, i la Qwi va sentir com els plomosos flocs de la seva cabellera oscil·laven lentament d'un costat a un altre. Els va allisar amb els seus esvelts dits, sabent que al Wedge li agradava veure com brillaven en la nit amb centelleigs perlins. S'havia posat una folgada túnica de colors pastís amb què havia embolicat el seu cos, accentuant encara més la bellesa etèria de la seva fràgil silueta.
La ecociutat ithoriana seguia avançant lentament sobre les copes dels arbres. El lleu brunzit que brollava de les fileres de motors repulsors de Badia Tafanda es confonia amb els sons nocturns de la jungla que desfilava sota ells. La brisa agitava les fulles de les tanques i els bosquets d'arbres escata que envoltaven la coberta d'observació.
Uns quants ithorians van entrar a la coberta i van romandre en silenci o començar a conversar en el seu estrany i ressonant llenguatge estereofònic. En Wedge i la Qwi no es van dir res.
La Qwi es va acostar una mica més a Wedge. Primer el va fregar, i després va permetre que el seu cos quedés sostingut pel seu. En Wedge va lliscar un braç al voltant de la cintura amb un moviment una mica nerviós i la jove alienígena -Qwi Xux, inventora del Triturador de Sols i cocreadora de l'Estrella de la Mort -es va sentir molt honrada de poder estar sota la protecció del general Wedge Antilles.
Sabia que els que seguien sent lleials a l'Imperi farien qualsevol cosa per recuperar els coneixements secrets tancats en el seu cervell, però de sobte la Qwi es va adonar que en aquells moments se sentia totalment fora de perill i segura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada