dimarts, 6 de maig del 2014

El Deixeble de la Força Fosca (IV)

Anterior



4

L’almirall Daala estava immòbil amb les mans enguantades de negre unides darrere de l'esquena al pont de comandament del Destructor Estel·lar Gorgona.
Els remolins de gasos resplendents il·luminats per un nus de gegants blaus convertien la Nebulosa del Calder en un fabulós espectacle lumínic davant del visor del pont. El Basilisc i el Mantícora suraven en perfecta formació al costat del Gorgona. Els gasos ionitzats deixaven pràcticament inservibles els sistemes sensors de les naus, cosa que convertia a la nebulosa en l'amagatall perfecte per a tres navilis de combat armats fins a les dents.
La Daala va sentir el frec vacil·lant d'un peu calçat amb una bota lliscant sobre el sòl darrere d'ella, i es va tornar per trobar-se amb el comandant Kratas.
- Sí, comandant?
Quan es movia, l'uniforme d'un color verd olivaci de la Daala s’enganxava al seu cos com si fos una segona pell i la seva cabellera rogenca surava darrere d'ella igual que la cua d'un cometa.
En Kratas va saludar amb impecable marcialitat i va romandre immòbil a un pas per sota de la plataforma d'observació de l’almirall.
-La nostra avaluació de les pèrdues sofertes durant la batalla lliurada a Kèssel ha estat completada a les nou hores, almirall -va dir.
Els llavis de la Daala es van tensar fins a formar una prima línia en una ganyota totalment desproveïda d'emocions. En Kratas no era molt alt, i havia estat reclutat per l'Armada Imperial a través d'una de les forces d'ocupació d'un dels planetes que proveïen de conscrits* a l'Imperi. Tenia el cabell fosc pulcrament retallat fins a deixar-lo en la longitud reglamentària, grans ulls aquosos, celles frondoses i un mentó prominent que semblava surar sota d'uns llavis gairebé inexistents. La Daala no el trobava res atractiu, però hi havia alguna cosa que li agradava molt d'ell: en Kratas sempre obeïa les ordres al peu de la lletra. L'Acadèmia Militar Imperial de Càrida havia sabut ensinistrar-lo bé.
-Informi’m de les baixes, comandant -va dir la Daala.
En Kratas no va parpellejar mentre anava recitant les xifres que s'havia après de memòria.
-Hem perdut un total de tres esquadrons de caces TIE i, naturalment, a tots els soldats que es trobaven a bord de l’Hidra i a tota la seva tripulació.
Sentir el nom del navili de combat que havia quedat totalment destruït va fer que la Daala sentís una gèlida punxada d'ira. En Kratas va haver de captar alguna cosa en la seva expressió, perquè es va encongir lleugerament sobre si mateix encara que va romandre on era.
L’Hidra, el quart Destructor Estel·lar de la Daala, havia estat destrossat per un dels forats negres del cúmul de les Goles. Era la primera pèrdua en combat significativa que patia la Daala, i la desaparició de l’Hidra significava l'eliminació sobtada d'una quarta part de la capacitat destructora amb què comptava. I tot això havia passat a causa de la intervenció d’en Han Solo i de la Qwi Xux, la investigadora que havia traït a l'Imperi robant la superarma coneguda com el Triturador de Sols i havia fugit de l’estretament vigilada Instal·lació de les Goles!
-Però... -va seguir dient en Kratas. La veu li va tremolar d'una manera gairebé imperceptible, i va tornar a alçar-se -. No obstant això -va repetir -, 40 caces TIE de l’Hidra van aconseguir salvar-se dins dels altres Destructors Estel·lars, fet que en certa manera compensa una mica les altres pèrdues.
Els Destructors Estel·lars de la Daala havien emergit de les Goles esperant caure sobre en Han Solo per esborrar-lo de l'univers, però les naus de l’almirall s'havien ensopegat amb la bigarrada flota de Kèssel, les naus havien lluitat tan frenèticament com gossos rabiosos.
Els Destructors Estel·lars de la Daala havien derrotat a gairebé dos terços de les naus de Kèssel, però el Basilisc havia sofert seriosos danys, i havia hagut d'establir una connexió amb els ordinadors de navegació del Gorgona per escapar a una posició secreta a l'interior de la Nebulosa del Calder.
- Quina és la situació actual del procés de reparacions en el Basilisc? -va preguntar la Daala.
En Kratas va fer entrexocar els seus talons tan secament i amb tant entusiasme com si li complagués tenir l'ocasió de poder donar bones notícies.
-Tres dels quatre canons turbolàsers danyats ja han estat reparats i es troben en condicions de funcionar -va dir -. Esperem acabar les reparacions en la quarta bateria dins dels dos dies propers. Soldats de les tropes d'assalt proveïts d'armadures ja han completat els treballs de reparació al peu del canó del casc exterior. Les cobertes 7, 8 i 9 han recuperat l'estanquitat, i en aquests moments les estem tornant a omplir d'aire. Els circuits del control de vol danyats han estat reparats, i l'ordinador de navegació i les consoles de punteria ja tornen a estar en condicions de funcionar al cent per cent de la seva capacitat.
En Kratas va fer una profunda inspiració d'aire.
-En resum, almirall, crec que tota la nostra flota torna a estar preparada per entrar en combat -va concloure.
La Daala es va inclinar cap endavant apropant-se una mica més a l'espiell d'observació, i va corbar els seus llargs dits sobre la similifusta de la barana mentre intentava impedir que un somriure aparegués als llavis sense arribar a aconseguir-ho del tot. L'olor de metall que impregnava l'atmosfera la reconfortava. Portava més d'una dècada vivint a bord del Gorgona. L'aire havia estat reprocessat i enriquit fins a eliminar totes les acres olors orgàniques, deixant únicament olors estèrils, l'aroma lleument picant del metall i els olis lubricants i el tranquil·litzador olor dels uniformes de l'Armada Imperial nets i emmidonats i de les armadures de les tropes d'assalt que havien estat a consciència fregades fins a fer-les brillar.
-Si em permet fer-li una pregunta, almirall... -va dir en Kratas.
El comandant va mirar al seu voltant, i va veure que tots els membres de la dotació del pont mantenien el cap tornat cap a un altre camí i fingien no escoltar la conversa i estar molt absorts en els seus llocs. La Daala va alçar les celles i va esperar que seguís parlant.
-Gràcies a la informació que hem obtingut interrogant al Han Solo i a les transmissions que hem rebut -va dir en Kratas per fi -, sabem que l'Emperador ha mort, que en Darth Vader i el Gran Moff Tarkin també han mort i que l'Imperi ha quedat fragmentat per la guerra civil.
En Kratas va vacil·lar abans de seguir parlant, i la Daala es va encarregar de fer-ho per ell.
- S'està preguntant quin és el nostre comandant en cap, comandant Kratas?
En Kratas va assentir vigorosament.
-El Gran Almirall Thrawn ha mort, igual que el Senyor de la Guerra Zsinj -va dir -. Sabem que diversos comandants segueixen lluitant entre ells disputant-se les restes de l'Imperi, però semblen estar més interessats en destruir-se els uns als altres que en combatre la Rebel·lió. Si em permet fer un suggeriment... Bé, l'Acadèmia Militar Imperial de Càrida sembla seguir sent lleial a l'Imperi i haver conservat l'estabilitat, i compta amb una gran quantitat d'armes a la seva disposició. Potser seria preferible que...
-No ho crec -va dir secament la Daala.
Va donar-li l'esquena i va intentar recobrar la calma. Havia estat ensinistrada en la duríssima Acadèmia Militar de Càrida, i havia sofert moltes ofenses i humiliacions durant la seva estada en ella. Ser una dona havia fet que fos oblidada una vegada i una altra a l'hora de concedir-li els ascensos, i sempre li havien assignat les pitjors missions. L'havien tractat amb una increïble brutalitat, i això només havia servit per reforçar encara més la seva decisió de triomfar.
La Daala havia acabat creant-se una falsa identitat a través de les enormes xarxes d'ordinadors de Càrida, i havia utilitzat aquesta identitat a les sales de simulació de combats. Hi havia vençut repetidament, creant tàctiques revolucionàries que posteriorment havien estat adoptades per una gran part de les forces de superfície de l'Imperi. Després que el Gran Moff Tarkin descobrís la veritable identitat de la Daala i comprengués que tenia un immens talent, l'havia tret en secret d'allà utilitzant la seva nova autoritat com a governant dels territoris del Perímetre Exterior. En Tarkin l'havia ascendit fins al rang d’almirall, convertint-la, almenys pel que ella sabia, en l'única dona que havia aconseguit arribar a ser almirall de la Flota Imperial.
Però els prejudicis contra les dones i les races no humanes que albergava l'Emperador havien obligat al Tarkin a guardar en secret la veritat sobre la seva nova almirall. La Daala i en Tarkin s'havien convertit en amants. En Tarkin no volia fer res que pogués atraure l'atenció de l'Emperador cap a la Daala, de manera que l’havia posat al comandament de quatre Destructors Estel·lars als quals se'ls va assignar la missió de vigilar i protegir el «tanc de cervells» supersecret ocult a l'interior del cúmul de forats negres.
Però la Daala havia sortit d'allà amb els seus navilis de combat preparada per devastar qualsevol planeta lleial a la Rebel·lió, i la idea de lliurar aquesta autoritat als seus antics turmentadors de Càrida li resultava senzillament inconcebible.
Va tornar a respirar fons i es va encarar amb el comandant Kratas, que havia estat totalment immòbil i seguia esperant la seva resposta. Alguns membres de la dotació del pont de comandament van alçar la vista de les seves consoles i van començar a tornar-se cap a ells, però va bastar una mirada de la Daala perquè de seguida trobessin altres coses en què ocupar-se.
-Les faccions semblen haver oblidat que el nostre veritable enemic és la Rebel·lió, pel que crec que hem de proporcionar-los un exemple. Hem de centrar la seva atenció en l'enemic correcte..., els rebels que van matar el Gran Moff Tarkin, van destruir l'Estrella de la Mort i van assassinar a l'Emperador. El Gran Almirall Thrawn era l'únic alt comandament de la Flota Imperial amb un rang superior al meu, pel que he de suposar que ara el meu rang és com a mínim igual al de qualsevol dels aspirants.
En Kratas va obrir molt els ulls, però la Daala va moure el cap. La seva llarga cabellera va oscil·lar d'un costat a un altre com una foguera centellejant.
- No, comandant, no tinc ni la més mínima intenció de prendre part en la lluita per apoderar-me de les restes de l'Imperi. No és el tipus de treball que m'agrada. Deixarem això per als mesquins i insignificants aspirants a dictadors... L'únic que vull és causar danys. Molts danys...
Els seus llavis es van arrufar en una ganyota salvatge, i la seva veu es va tornar ronca i gutural.
-Donada la situació, crec que el més aconsellable és confiar en les tàctiques d'atac i retirada immediata i lliurar una guerra de guerrilles. Disposem de tres Destructors Estel·lars, una força suficient per escombrar les civilitzacions d'un gran nombre de mons... Hem d’atacar per sorpresa i esfumar-nos immediatament després. Seguirem colpejant als rebels allà on més els dolgui mentre puguem fer-ho.
La Daala va recórrer el pont de comandament amb la mirada i va veure que tota la dotació l'estava observant, alguns amb la boca i els ulls molt oberts, altres somrient. Els seus homes portaven massa temps atrapats a l'interior de les Goles, preparats per lluitar però veient com se'ls negava qualsevol oportunitat d'entrar en acció perquè estaven obligats a protegir el grup de prodigis científics encarregats de crear superarmes per a l'Imperi.
La Daala va tornar el cap cap a la Nebulosa del Calder i va contemplar las brillants resplendors procedents dels sols d'altres sistemes estel·lars que s'obrien pas a través de la calitja de gasos ionitzats. Hi havia molts objectius esperant allà fora.
Es va tornar cap al lloc de navegació.
-Vull que traci un curs que ens porti a les rutes comercials més recents que figurin en els nostres bancs de dades i que estiguin més properes a la nostra situació actual, tinent.
-Sí, almirall -va dir el tinent, i va anar cap al seu lloc gairebé a la carrera.
-Informi a tot el personal de les altres tres naus -va dir la Daala.
Un somriure ple de gosadia i seguretat en si mateixa va il·luminar tot el seu rostre. Se sentia com si la seva sang s'hagués convertit en coure fos. Les seves verdes pupil·les semblaven cremar amb el centelleig de feixos làser a punt de ser disparats contra preses que no sospitaven el que seria d'elles.
El combat estava a punt de començar.
-Anem a sortir de caça -va dir la Daala, i una ovació espontània va brollar de les goles de tots els membres de la dotació del pont de comandament.
La flotilla de Destructors Estel·lars esperava a l'espai amb els sensors en estat d'alerta màxima i escrutant el buit per detectar les ondulacions provocades per l'apropament d'una nau. Es trobaven en un nòdul hiperespacial situat a l'extrem més allunyat de la Columna Vertebral de Comerç corelliana, on totes les naus que anaven a Bespin, Anoat i els planetes situats al llarg de la ruta emergien de l’hiperespai per recalibrar el seu curs i reprendre el seu viatge seguint un nou vector.
La Daala anava i venia pel pont de comandament del Gorgona, mantenint la seva mirada en continu moviment i observant a la dotació mentre esperaven. Havien d'esperar, i l'escrutini de la Daala servia perquè tots seguissin nerviosos i alerta i es mantinguessin decidits a exercir les seves funcions sense cap error. La Daala se sentia orgullosa de la seva dotació, i estava segura que aconseguirien vèncer l’escòria rebel obtenint una victòria de la que tots podrien sentir-se molt orgullosos.
Un tinent es va aixecar davant de la seva consola sensora.
- Almirall! Les fluctuacions indiquen l'aproximació d'una nau per l'hiperespai. L’estic seguint... Està a punt d'emergir.
La Daala va començar a donar ordres.
- Alerta màxima! Comuniquin al Basilisc i al Mantícora que han d’activar els sistemes d'energia de les seves bateries turbolàser.
El comandant Kratas es va aixecar a corre-cuita del seu lloc per anar delegant les tasques a complir. La sirena d'alerta va retrunyir en totes les cobertes del Destructor Estel·lar. Els soldats de les tropes d'assalt van córrer als seus llocs de combat embolcallats en la repicadissa de la seva armadura i les seves armes.
- Vull que deixin incapacitada aquesta nau, artillers, no que la destrueixin! -va cridar la Daala per l'intercomunicador -. Ens hem de fer amb ella.
- Aquí ve! -va exclamar el tinent.
La Daala va girar sobre si mateixa i va clavar la mirada en la negror buida de l'espai i en els estels suspesos en la més absoluta immobilitat que formaven complexos dibuixos. Primer va aparèixer una ondulació, com una esgarrapada en un cristall pintat de negre, i un instant després una nau de mida mitjana va entrar en l'espai normal i es va aturar amb la maniobra de frenada preprogramada necessària per dur a terme una recalibració de navegació.
La Daala va somriure i va intentar imaginar l'expressió que hauria aparegut a la cara del capità en veure el seu curs sobtadament bloquejat per tres Destructors Estel·lars de la classe Imperial.
-És una corbeta corelliana, almirall -va dir en Kratas, com si la Daala no fos capaç d'identificar la nau sense la seva ajuda. La Daala va contemplar la inconfusible forma de cap de martell de la secció del pont i la filera de dotze enormes motors hiperespacials i coets subllumínics envoltats per la resplendor blanca blavosa de les emanacions que brollaven de les toveres -. Són els transports més comuns en la galàxia... Potser siguin comerciants.
- Què importa això? -va replicar la Daala -. Prepareu-vos per fer foc. Anem a esbrinar què tal funcionen les bateries turbolàser que van reparar en el Basilisc.
-La corbeta ens està fent senyals, almirall -va dir l'oficial de comunicacions.
-Ignorin-les. Obriu foc, Basilisc. Dos trets quirúrgics... Destrueixi les unitats hiperimpulsores posteriors.
La Daala va clavar la mirada en el visor, experimentant la sensació electritzant del comandament. Dos feixos d’un verd tan intens que resultava gairebé encegador van sortir disparats cap al buit. El primer impacte es va escampar sobre els escuts de la corbeta, que estaven funcionant a plena potència, però el segon feix es va obrir pas a través de la zona debilitada i va destruir els motors. La corbeta es va balancejar en l'espai, i després va començar a girar lentament sobre si mateixa com un rosegador mort penjat d'un cable. Una feble resplendor vermella groguenca va brollar d'un nucli motriu que havia estat fet miques per l'impacte.
Els tres Destructors Estel·lars es van col·locar sobre la nau incapacitada.
-La corbeta està enviant el senyal de rendició -va dir l'oficial de comunicacions.
La Daala va sentir una fugaç punxada de desil·lusió, però la va reprimir gairebé a l'instant. No podia permetre’s el luxe de cometre més errors estúpids. Ja s'havia deixat dominar per l'entusiasme quan es va llançar en persecució d’en Han Solo i del Triturador de Sols robat... i aquest excés de zel havia fet que perdés l’Hidra.
El comandant Kratas acabava d'aparèixer darrere d'ella.
- I si aquesta nau no forma part de l'Aliança Rebel? -va preguntar en veu baixa -. Molts contrabandistes també utilitzen corbetes corellianes.
-Una observació interessant -va dir la Daala. Tarkin li havia fet comprendre feia ja molt temps que un bon oficial superior sempre escoltava les opinions i els suggeriments dels subordinats en qui tenia confiança -. Si el capità de la nau té connexions amb una xarxa de contrabandistes en comptes d’amb la Rebel·lió, llavors potser podrem aconseguir que treballi per a nosaltres. No ens aniria malament comptar amb uns quants espies i sabotejadors.
En Kratas va acollir el suggeriment de la Daala amb un assentiment de cap.
-Prepareu un raig tractor -va ordenar la Daala -. Obrin les portes del celler inferior, i ficarem a la corbeta dins del nostre hangar.
La Daala va activar el sistema de comunicacions de banda estreta que hi havia al costat del seu lloc de comandament, i una imatge d'un general de l'exèrcit imperial va sorgir de la plataforma de projecció. La seva silueta tremolava amb una resplendor blavosa a les vores a causa de les distorsions de la transmissió. La Daala es va inclinar sobre la imatge com un gegant que contemplés una joguina.
-Prepari el seu grup d'abordatge, general Odosk. Ha donat instruccions als seus homes?
-Sí, almirall -va respondre la veu filtrada pel circuit -. Sabem què hem de fer.
La Daala va prémer un botó que va dissoldre la imatge en petites espurnes d'estàtica, dient que havia fet bé de permetre que el grup d'abordatge que pujaria a la seva primera nau capturada estigués format per supervivents de l’Hidra.
La corbeta incapacitada, que encara estava embolicada en les emissions tèrmiques que s'escapaven del nucli motriu destrossat, va tremolar en sentir l'estirada dels fils invisibles del raig tractor del Gorgona i va començar a pujar cap a ell. Les portes del celler inferior del Destructor Estel·lar es van obrir com la gola d'un gegantí carnívor.
L'oficial de comunicacions va tornar a parlar.
-La capitana de la corbeta segueix demanant instruccions, almirall -va dir -. Sembla bastant nerviosa.
La Daala va girar-se sobre si mateixa.
- Nerviosa? La corbeta està al comandament d'una capitana?
-És una veu de dona, almirall.
La Daala va tabalejar amb els dits sobre un panell mentre avaluava la nova informació. Les dones semblaven tenir moltes menys dificultats a l'hora d'ocupar llocs de comandament a l'Aliança Rebel que en l'Imperi, però haver de carregar amb el pes extra d'una lluita brutal havia fet que la Daala fos més forta.
-Deixeu que segueixi patint.
-La captura ha estat completada, almirall -va dir el comandant Kratas -. La corbeta no ha ofert cap resistència. El grup d'abordatge ja està preparat.
-Tanqueu les portes de l'hangar -va dir la Daala -. Envieu un equip de sondeig perquè examini el nucli de l'ordinador de la nau presonera i extraieu tota la informació possible d'ell. Necessitem mapes, cintes d'història... Hi ha massa preguntes a les que hem de trobar resposta.
-Però no acaba d'ordenar al general Odosk i el seu grup especial que pugin a la nau? -va preguntar en Kratas.
La Daala el va mirar amb les celles arrufades.
-Ells tenen altres ordres. Obeeixi les seves, comandant.
-Sí, almirall -va dir en Kratas amb un fil de veu.
–Portin a la capitana de la corbeta a una de les sales d'interrogació. Potser haguem d’exercir una mica de pressió per obtenir respostes sinceres...
En Kratas va assentir i va sortir ràpidament del pont de comandament.
La porta de la sala d'interrogatoris es va obrir amb un gens amenaçador sospir d'aire comprimit. La Daala va entrar i va quedar considerablement desil·lusionada de veure que havien capturat a un ésser alienígena procedent de Sullusta. La criatura era bastant baixa, i tenia un rostre de ratolí i gruixudes galtes d'aspecte gomós que penjaven al voltant d'un mentó arrodonit. Els seus grans ulls vidriosos de lluentes nines negres com la pega li van recordar els forats negres del cúmul de les Goles.
El terror estava fent que parlotegés a tota velocitat, i la saliva que brollava de la seva boca li havia humitejat els llavis fent-los brillar. Al seu costat hi havia un androide de protocol platejat d'un model força antic que li servia com a traductor. L’androide movia els braços i les cames amb estridents grinyols dels seus motivadors, com si el seu ordinador cerebral estigués tan confús que ja no fos capaç de controlar tots els sistemes a la vegada.
L’androide es va girar cap a la Daala i li va parlar. Tenia veu de dona, i la Daala de seguida va comprendre que la nau no estava al comandament d'una capitana després de tot.
- Almirall! No sap el molt que m'alegra conèixer la persona que està al comandament de tot això... Podem aclarir aquest malentès? No hem fet res dolent.
La sullustana s'havia quedat immòbil al costat de l’androide, i estava estirant-se el bonet que cobria la pronunciada corba del seu cap. Els seus llavis es movien sense parar emetent un monòton blub-blub-blub.
L’androide es va encarregar de traduir-lo.
-La capitana T'Nun Bdu exigeix ​​una explicació... -La sullustana va llançar un balboteig alarmat i va agafar l'androide per un braç platejat -. Correcció: la capitana li suplica amb tots els respectes que tingui la bondat d'explicar les seves accions. Li prega que ens digui si pot fer alguna cosa per evitar que es produeixi un incident diplomàtic, ja que no té el més mínim desig d'iniciar qualsevol classe de conflicte.
La sullustana va assentir vigorosament. Una fina capa de saliva s'havia acumulat sobre els seus llavis i estava començant a desbordar-se, baixant en forma de filets per les arrugues de les seves gruixudes galtes penjants.
-Netegi's el mentó -va dir la Daala.
Va tornar la mirada cap a l’horripilant cadira d'interrogatori mig amagada entre les ombres de l'habitació. Les parets estaven cobertes amb plaques de ferro sense polir sostingudes mitjançant grans reblons. Les taques indicaven els llocs que no havien estat netejats després d'interrogatoris anteriors. La cadira comptava amb canonades i conductes disposats en complexos angles i corbes, tires de subjecció, cadenes, protuberàncies metàl·liques i pinxos, però la gran majoria d'aquells objectes només eren adorns, amb l'única funció d’incrementar el terror de la víctima.
-El que ens agradaria obtenir de la capitana en aquests moments és una mica d'informació -va dir la Daala, tornant-se d'esquena a la cadira com si hagués decidit ignorar la seva presència -. Potser pugui proporcionar-la sense que ens sigui necessari recórrer a cap mètode d'interrogació... desagradable.
La capitana es va encongir sobre si mateixa, visiblement aterrida.
L’androide de color platejat es va remoure recolzant el seu pes primer en un peu i després en un altre, i després va semblar prendre una decisió. L’androide va contemplar amb aparent adoració a la capitana sullustana i després es va aixecar.
-Jo puc proporcionar-li aquesta informació, almirall -va dir amb una veu límpida i gens estrident -. No cal que torturi a la meva capitana.
La sullustana va tornar a emetre el seu monòton blub-blub-blub, però l'androide no va semblar sentir-lo.
-Se'ns ha assignat la missió de lliurar subministraments i noves unitats d'allotjament a una petita colònia del planeta Dantooine -va dir -. De moment la colònia no manté relacions formals amb la Rebel·lió, i els colons són refugiats totalment inofensius.
- Quantes persones hi ha en aquesta colònia? -va preguntar la Daala.
-Aproximadament cinquanta. Abans vivien en el vell lloc avançat miner d’Eol Sha, i actualment no estan armades.
-Comprenc -va dir la Daala -. Bé, capitana, em temo que hem de quedar-nos amb el seu carregament. Tinc entès que el més habitual és que el celler de càrrega d'una corbeta corelliana contingui una gran quantitat de provisions, i que en alguns casos aquest carregament és prou gran com perquè la tripulació pugui sobreviure durant un any sense necessitat de reaprovisionar-se... L'Imperi necessita aquestes provisions, i vaig a confiscar-los. Aquesta colònia de Dantooine haurà d'obtenir els seus subministraments d'alguna altra manera.
La sullustana va emetre un balboteig consternat, i la Daala la va travessar amb la mirada.
-Potser prefereixi sortir per l'escotilla i presentar una queixa, capitana...
La sullustana va callar a l'instant.
La porta de la sala d'interrogatoris va tornar a obrir-se amb un sospir, i va revelar a dos guàrdies de les tropes d'assalt i al comandant Kratas.
-Porteu a la capitana i en aquest androide de tornada a la seva nau -va dir la Daala, i després va inclinar el cap per contemplar la sullustana -. Els nostres homes ja estan buidant les bodegues de càrrega, però el general Odosk ha ordenat als tècnics del seu grup d'abordatge que reparin el motor danyat i estableixin un cablejat d'emergència. Això serà suficient perquè puguin arribar fins a un altre sistema, encara trigaran bastant a fer-ho.
La sullustana es va inclinar sense deixar de xerrar ni un moment en la seva llengua, que recordava molt els xiscles i grunyits dels rosegadors. L’androide es va afanyar a quadrar-se.
 -Vaja, almirall, moltes gràcies -va dir amb veu sorpresa -. Molt amable per part seva. Li agraïm molt la seva hospitalitat.
Els guàrdies de les tropes d'assalt se'ls van endur pels passadissos impol·luts del Destructor Estel·lar. La porta de la sala d'interrogatoris va tornar a tancar-se, deixant a la Daala tota sola amb el comandant Kratas.
- És que ens hem rebaixat fins al nivell dels pirates espacials, almirall? -va preguntar en Kratas, tornant-se cap a ella i mirant-la fixament amb els seus ulls foscos molt oberts sota les seves frondoses celles -. Anem a dedicar-nos a atacar naus de transport per robar-los els subministraments?
La Daala va agafar el tauler de dades que penjava del seu maluc i va prémer un botó sol·licitant la darrera lectura registrada en ell. Després el va tornar cap a Kratas perquè pogués veure la informació.
-Aprecio la vàlua i el respecte que sent cap l'honor de l'Armada Imperial, comandant -va dir -, però abans de venir a veure els captius vaig rebre un informe pel que fa al contingut del celler de càrrega de la corbeta corelliana. Hi ha subministraments per a una nova colònia, cert, però també hem trobat armament pesat, sistemes de comunicacions i equip prefabricat per hangars de caces espacials.
La Daala va moure una mà assenyalant la porta.
-Tornem al pont -va dir -. Vull veure què passa ara.
- Què vol dir? -va preguntar en Kratas. La Daala va apagar el tauler de dades i el va mirar.
-Ja ho veurà. Tingueu una mica de paciència i espereu-vos.
Van sortir de la sala d'interrogatoris i la porta es va tancar darrere d'ells, ocultant la foscor i l'olor de la por atrapades a l'habitació.
La imatge del general Odosk parpellejava i oscil·lava, però tot i així la Daala va poder veure el somriure de satisfacció que hi havia al seu foguejat rostre bru.
-Missió complerta, almirall.
-Excel·lent, general. Suposo que està en una posició des de la qual pot observar-ho tot, no?
L’Odosk va assentir.
-No m'ho perdria per res del món -va dir -. Moltes gràcies, almirall.
La Daala es va tornar cap a la pantalla del pont. La corbeta corelliana va emergir lentament de l'hangar del Gorgona i va quedar flotant a l'espai.
-Retrocedeixi-li va dir al navegant -, i ordeni al Basilisc i al Mantícora que facin el mateix.
-Sí, almirall.
Els tres Destructors Estel·lars es van desplegar en ventall i es van allunyar de la corbeta, que semblava insignificant en comparació amb ells. El motor que havia rebut els impactes ja havia deixat de brillar.
En Kratas va moure el cap.
-Segueixo sense poder creure que els estigui deixant marxar... -va dir.
La Daala el va contemplar en silenci durant uns moments, i després va parlar en un to de veu prou alt perquè la resta de la dotació del pont de comandament pogués sentir-la. Rares vegades sentia la necessitat d'explicar les seves ordres als subordinats, però hi havia moments en què explicar els seus raonaments podia servir perquè la respectessin encara més del que ja la respectaven.
-Les desaparicions de naus a l'espai són una cosa que passa contínuament, comandant -va dir -. Si ens limitéssim a destruir aquesta nau, potser pensarien que ha patit algun accident durant el curs de la seva missió. Una tempesta de meteors, una placa del reactor que es trenca, un error de navegació a través de l’hiperespai... Però si permetem que aquesta capitana enviï un missatge abans, llavors l'Aliança Rebel s'assabentarà del que hem fet. Després podrem dur a terme la nostra tasca destructiva tal com ho havíem planejat, però així incrementem considerablement el terror i el caos. Està d'acord amb mi?
En Kratas va assentir, però seguia sense semblar massa convençut.
-El transductor que hem instal·lat en el seu sistema de comunicacions acaba de ser activat -va dir l'oficial de comunicacions -. La capitana està enviant una transmissió en un feix concentrat dirigit a unes coordenades determinades.
La Daala va somriure.
-Excel·lent -va murmurar -. Ja suposava que no esperaria a estar lluny de nosaltres.
L'oficial de comunicacions va pressionar el receptor de missatges que portava a la templa.
-Està informant de la situació, almirall. Tres Destructors Estel·lars... Van disparar contra ells sense cap advertència prèvia... Va ser fets presoners i interrogats.
-Crec que ja n'hi ha prou -va dir la Daala, i va obrir el canal de comunicació -. Ja pot actuar, general Odosk -va ordenar, i es va tapar els ulls amb una mà.
Els detonadors tèrmics que havien estat col·locats a les parets del reactor en cada un dels dotze mòduls dels coets van esclatar simultàniament, deixant en llibertat l'infern que havia estat empresonat pel blindatge del reactor i enviant una onada de radiacions mortíferes per tota la nau corelliana. Un instant després la tremenda calor del nucli va evaporar tot el casc convertint-lo en vapor metàl·lic. Els mòduls dels coets van esclatar amb una enlluernadora sèrie de conflagracions solars, i després la resta de la nau va quedar polvoritzada i els fragments es van expandir creant un núvol encegador.
La Daala va assentir.
-Bé, em sembla que els supervivents de l’Hidra acaben de cobrar-se la venjança.
En Kratas va somriure i la va contemplar amb una barreja d'atordiment i admiració.
-Això crec, almirall.
La Daala es va tornar cap a la dotació del pont de comandament.
-Ara disposem de mapes i d'informació precisa sobre la situació política de l'Aliança Rebel. Hem assestat el nostre primer cop..., el primer de molts.
La Daala va respirar fondo, sentint-se més viva que mai i plena d'una joiosa exaltació. El Gran Moff Tarkin hauria estat orgullós d'ella.
-La nostra pròxima parada serà el planeta Dantooine -va dir -. Tenim una colònia per visitar.

* conscrits: servei militar obligatori d’uns individus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada