dissabte, 31 de maig del 2014

Campions de la Força (XV)

Anterior



15

L’Streen estava assegut sobre el fred terra de pedra amb les cames creuades i dormisquejava davant del Mestre Skywalker. L'ancià ermità va posar els braços sobre els genolls, sentint-se calent i còmode dins de la granota de vol de moltes butxaques que havia portat amb ell dels seus dies solitaris com a cercador de gasos a Bespin. Ja no podia olorar l'amarg aroma sulfurós de les riques vetes de gasos ocultes en els estrats atmosfèrics.
L’Streen tenia una missió nova i molt més gran, havia de protegir el Mestre Skywalker.
Els raigs de llum procedents de l'exterior entraven seguint trajectòries ja molt obliqües i allargaven les ombres a la gran sala d'audiències. Dotze espelmes -cada estudiant Jedi havia col·locat una -parpellejaven desprenent una claredat feble però protectora que impregnava l'atmosfera immòbil. Els puntets brillants relluïen mentre la foscor s'anava intensificant al seu voltant.
L’Streen va començar a parlar en veu baixa amb ell mateix. No, no escoltaria les paraules de l'Home Fosc. No, no serviria als propòsits d’Exar Kun. No, no faria res que pogués danyar el Mestre Skywalker. No!
L’Streen tenia l'empunyadura de l'espasa de llum d’en Luke sobre de la falda, i podia sentir la freda duresa del seu contacte a les seves mans encallides.
Aquesta vegada podria enfrontar-se a l’Home Fosc i impediria que se sortís amb la seva. Alguns estudiants Jedi havien expressat la seva preocupació davant la idea de permetre que l’Streen estigués prop del Mestre Skywalker, especialment si anava armat amb una espasa de llum. Però l’Streen havia suplicat que se li concedís aquella oportunitat de redimir-se, i la Kirana Ti havia intercedit per ell.
Els altres vigilarien l’Streen. El Mestre Skywalker correria perill, però havien d'afrontar aquest risc.
L’Streen va permetre que la carícia cotonosa del son fóra obrint-se pas per la seva ment. El seu cap canós es va anar inclinant sobre el seu pit. Hi havia veus xiuxiuejants com brises que bufaven per entre els seus pensaments, formant paraules amables i frases tranquil·litzadores..., promeses gelades...
Les paraules li exigien que despertés, però l’Streen es va resistir a elles perquè no sabia si eren suggeriments malignes o merament una súplica insistent dels seus companys de formació. Quan per fi va tenir la sensació que ja havia esperat prou, l’Streen es va permetre despertar de cop.
Les veus van callar quan va obrir els ulls i una altra veu, aquesta vegada externa, va substituir al silenci.
-Desperta, deixeble... Els vents estan bufant.
L’Streen va clavar la mirada en la forma negra que era l’Exar Kun, immòbil al centre de la gran sala d'audiències. La llum tremolosa de les espelmes i la tènue claredat del dia que agonitzava li van permetre veure trets que semblaven tallats a cisell en la silueta d'ònix, molt més detallats del que mai els havia vist amb anterioritat a l'ombra de l'Home Fosc.
L’Exar Kun va tornar cap a ell un rostre clarament definit i d'una negror de banús tan absoluta com si hagués estat modelat en un tros de lava: pòmuls alts i marcats, ulls altius, una boca prima frunzida en una ganyota d'irritació... Una llarga cabellera negra que semblava formada per fils de carbó queia sobre una espatlla, recollida en una gruixuda cua de cavall. El seu cos estava recobert per una armadura encoixinada, i el tatuatge palpitant d'un sol negre cremava en el seu front.
L’Streen es va posar dret movent-se a poc a poc i sense pressa. Se sentia tranquil i fort, i ple d'ira per la manera com l'Home Fosc havia enfonsat un esmolat ganxo en la seva debilitat i l'havia usat per arrossegar-lo per on volia.
-No et serviré, Home Fosc -va dir.
L’Exar Kun va riure.
- I com et proposes resistir-te? Ja ets meu.
-Si creus això -va dir l’Streen, i va respirar profundament perquè la seva veu sonés més ferma i segura de si mateixa -, llavors has comès el teu primer error.
Va alçar l'empunyadura de l'espasa de llum d’en Luke, i la va encendre amb un sorollós xiuxiueig espetegant.
L'ombra d’Exar Kun va retrocedir i va semblar encongir-se sobre si mateixa, per a gran satisfacció i sorpresa de l’Streen.
-Excel·lent -va dir en Kun, però no va aconseguir que la seva veu sonés tan ferma i decidida com pretenia -. Ara alça l'arma i talla l’Skywalker per la meitat. Acabem d'una vegada amb aquesta molèstia.
L’Streen va fer un pas cap a l’Exar Kun, sostenint el feix d'energia verdós de l'espasa de llum davant seu.
-Aquesta fulla és per a tu, Home Fosc.
-Si creus que aquesta arma tindrà algun efecte sobre mi, potser hauries de preguntar al teu amic Gantoris què pot fer-me -va dir en Kun -. O potser ja has oblidat el que li va passar a Gantoris quan em va desafiar?
Una visió va creuar veloçment per la ment de l’Streen: el cadàver calcinat d’en Gantoris després d'haver estat incinerat en una horrible conflagració que havia avançat des de l'interior cap a l'exterior, el seu cos convertit en cendres pels focs increïblement abrasadors del costat fosc... En Kun devia tenir la intenció que aquest record impulsés a l’Streen a sucumbir a la desesperació. Gantoris havia estat el seu amic, i ell i Gantoris van ser els dos primers candidats que el Mestre Skywalker havia descobert iniciant la recerca de nous Jedi.
Però en comptes de causar pànic o abatiment, el record va incrementar la decisió de l’Streen. L'ancià ermità va fer un pas cap endavant i va abaixar la mirada cap a l'home fet d'ombres.
-No ets benvingut aquí, Exar Kun -va dir.
L’Streen va tornar a sorprendre’s de veure que l'ombra de l'antic Senyor del Sith retrocedia per l'avinguda allunyant-se d'ell.
-Si comences a resultar difícil de manejar-te sempre puc trobar altres eines, Streen, i quan hagi recuperat el control de tot no tindré compassió de tu. Els meus germans Sith utilitzaran el poder emmagatzemat dins d'aquesta xarxa de temples. Si em desafies, puc trobar noves maneres d’infligir-te un dolor que està molt més enllà del que pot arribar a concebre la teva imaginació... I hauràs de suportar-les totes!
L'ombra d’en Kun va seguir retrocedint..., i una silueta alta i esvelta va sorgir de sobte de l'escala de pedra que acabava en l'extrem esquerre de la gran sala d'audiències. Era Kirana Ti, vestida amb la seva armadura de lluents pells de rèptil. Els seus músculs ondaven sota la feble claror de les espelmes, i les seves corbes feien que semblés tan flexible com letal.
- Fuges, Exar Kun? -Va preguntar la Kirana Ti -. No sabia que fos tan fàcil espantar-te.
L’Streen es va mantenir immòbil amb l'espasa de llum empunyada a la mà.
-Una altra estudiant estúpida i temerària -va dir en Kun, girant sobre si mateix per encarar-se amb ella -. Hauries d'haver tingut més paciència, ja que t’hauria anat a visitar al seu temps... Les bruixes de Dathomir seran unes magnífiques addicions a una nova Germandat Sith.
-Mai tindràs ocasió de preguntar-les si volen formar-ne part, Exar Kun -va replicar la Kirana Ti -. Estàs atrapat aquí, i mai sortiràs d'aquesta sala -va afegir mentre avançava cap a l’Exar Kun per intimidar-lo amb la seva proximitat.
L'ombra d’en Kun es va distorsionar, però no va retrocedir.
-No pots amenaçar... -Va dir, i es va alçar sobre ella.
El sobtat moviment d’en Kun va fer que l’Streen sentís una gèlida punxada de por a les entranyes, però la Kirana Ti es va ajupir amb àgil fluïdesa per adoptar una postura de combat. Després es va dur una mà a la cintura i va agafar una de les eines que penjaven d'ella.
Un sorollós espurneig va fendir l'aire, i la Kirana Ti es va tornar a alçar sostenint una espasa de llum connectada a la mà. Una llarga fulla ametista i blanca brollava de l'empunyadura i xiuxiuejava com un insecte enfurismat. La Kirana Ti va fer oscil·lar lentament l'espasa de llum d'un costat a un altre.
- D'on has tret aquesta arma? -Va preguntar en Kun.
-Pertanyia a Gantoris -va respondre la Kirana Ti -. Va intentar enfrontar-se a tu i va fracassar. –La Kirana Ti va llançar una ganivetada amb l'espasa de llum, i l’Exar Kun es va encongir sobre si mateix i va retrocedir acostant-se a l’Streen -. Però jo triomfaré.
La Kirana Ti va anar cap a la plataforma sobre la qual hi havia el cos d’en Luke, on l’Streen seguia estant en guàrdia armat amb l'altra espasa de llum. En Kun estava atrapat entre ells.
Un altre estudiant Jedi va sorgir de l'escala de la dreta. Era Kam Solusar, esquerp i nerviüt.
-I si ella fracassa -va dir -, jo recolliré l'espasa de llum i m'enfrontaré a tu.
En Kam Solusar va creuar la sala i es va aturar al costat de la Kirana Ti.
Un instant després la Tionne va sorgir de l'escala de l'altre costat, i va llançar el seu desafiament a l’Streen mentre anava cap a la plataforma.
-I jo també m'enfrontaré a tu -va dir.
La Cilghal va entrar a la sala amb en Jacen i la Jaina agafats de les mans.
-I nosaltres també ens enfrontarem a tu -va dir -. Tots lluitarem contra tu, Exar Kun.
Els altres estudiants Jedi van entrar a la sala i van convergir fins a formar un anell que va envoltar el Senyor Fosc del Sith.
En Kun va alçar els seus braços opacs en un gest tan sobtat com veloç. Una ràfega de vent va sorgir del no-res i va apagar les dotze espelmes que envoltaven el cos d’en Luke Skywalker, i la gran sala es va omplir d'ombres.
-No temem a la foscor -va dir la Tionne amb fermesa -. Podem crear la nostra pròpia llum.
Els ulls de l’Streen no van trigar a adaptar-se a la nova penombra, i va veure que els dotze estudiants Jedi estaven embolicats en una feble iridescència blavosa, que es va anar fent més brillant a mesura que els nous Jedi convergien al voltant d’Exar Kun.
- Fins i tot units sou massa febles per enfrontar-vos a mi! -Va cridar l'home fet d'ombres.
L’Streen va sentir una sobtada opressió a la gola, va notar com la seva tràquea es tancava i va començar a tossir i panteixar, incapaç de respirar. La silueta negra es va tornar i va clavar la mirada en els qui se li resistien. Els estudiants Jedi es van portar les mans a la gola mentre feien intents desesperats per respirar i els seus rostres s'enfosquien a causa de l'esforç.
L'ombra d’en Kun es va expandir, i es va anar tornant més fosca i més poderosa fins que va acabar alçant-se sobre Streen com una gran torre negra.
-Agafa la teva espasa de llum i acaba amb aquestes febles criatures, Streen -li va ordenar -. Després et permetré viure.
L’Streen va sentir el càntic estrident de la sang a les orelles mentre el seu cos es consumia per la falta d'oxigen. El so li va recordar com bufa del vent i les tempestes. Vent. Aire. L’Streen va aferrar el vent amb els seus poders Jedi i va anar movent l'aire, fent que fluís cap als seus pulmons sense ser detingut per la barrera invisible amb què l'estava estrangulant Kun.
L'oxigen fresc i dolç va tornar a omplir-lo a poc a poc, i l’Streen va exhalar i va inhalar. Va desplegar el seu poder i va fer el mateix amb els altres estudiants Jedi, introduint aire dins dels seus pulmons per ajudar-los a respirar i a què fossin recobrant les energies.
-Som més poderosos que tu -va dir en Dorsk 81 amb veu panteixant i en un to on la sorpresa es barrejava amb el desafiament.
-Com heu d’odiar-me... -Va dir l’Exar Kun, i hi havia una ombra de desesperació clarament perceptible en la seva veu -. Puc percebre la vostra ira.
La Cilghal va utilitzar la sedosa veu d’ambaixadora que tant s'havia esforçat per desenvolupar.
-No hi ha ira -va dir -. No odiem, Exar Kun. Ets una gran lliçó pràctica per a nosaltres, i ens has revelat moltes coses ensenyant-nos el que significa ser un veritable Jedi. Observant-te podem veure que el costat fosc té molt poc poder propi. No tens cap poder que nosaltres no tinguem, i t'has limitat a utilitzar les nostres pròpies debilitats en contra de nosaltres.
-Estem farts de tu -va dir secament Kam Solusar des d'un extrem del cercle -, i ja ha arribat el moment que siguis derrotat d'una vegada per sempre.
Els estudiants Jedi van donar un pas cap endavant i van estrènyer el cercle que havien format al voltant de la silueta d'ombres atrapada al seu centre. L’Streen va alçar la seva espasa de llum, i la Kirana Ti va aixecar la seva preparant-se per moure-la cap endavant en una ganivetada letal. La lluentor nebulosa que envoltava els nous Cavallers Jedi es va anar fent més intens i es va convertir en una boirina lluminosa que unia els seus cossos formant un anell ininterromput, una banda de llum sòlida forjada pel poder de la Força que palpitava dins d'ells.
-Conec els vostres defectes -va dir en Kun amb veu estrident -. Tots teniu debilitats. Tu...
L'ombra es va llançar cap a la prima silueta d’en Dorsk 81. L'estudiant Jedi clonat es va encongir sobre si mateix, però els altres candidats el van ajudar transmetent-li fortalesa.
-Tu, Dorsk 81... Un fracàs! -Es va burlar l’Exar Kun -. Vuitanta generacions de la teva estructura genètica van ser perfectes, idèntiques... però tu vas ser una anomalia. Eres un error, alguna cosa per al que no hi havia cap lloc en el teu món.
Però l'alienígena de pell olivàcia es va negar a deixar-se impressionar per les seves paraules.
-Les nostres diferències ens fan forts -va replicar -. Això és una cosa que he après aquí.
-I tu... –L’Exar Kun va girar sobre si mateix per encarar-se amb la Tionne -. No tens poders Jedi. Ets patètica i ridícula... Només pots cantar cançons sobre grans gestes, mentre que són altres els que les duen a terme.
La Tionne li va somriure, i els seus ulls color mareperla van brillar en la penombra.
-Algun dia les cançons narraran la nostra gran victòria sobre l’Exar Kun... i jo les cantaré.
La resplendor va seguir fent-se més intensa a mesura que la sinergia existent entre els candidats s'anava tornant més potent, i va anar teixint fils per reforçar els seus punts febles i ressaltar encara més el que els feia forts.
L’Streen no va estar molt segur de en quin moment va aparèixer una altra figura que es va unir al cercle d'estudiants Jedi. L'únic que va saber era que de sobte estava veient una nova forma mancada d'un cos físic, una silueta encorbada i no molt alta que sostenia esteses davant seu les seves mans arrugades. La silueta tenia un estrany rostre en forma d'embut recobert de tentacles, i els seus ullets contemplaven el que l'envoltava des de sota un front molt prominent. L’Streen va reconèixer a l'antic Mestre Jedi Vodo-Siosk Baas, que els havia parlat des de l'interior de l’Holocrò.
La imatge d’en Kun també va veure a l'antic Mestre Jedi, i les seves faccions van semblar quedar paralitzades en una ganyota de sorpresa que podria haver pertangut a una estàtua.
-Els Jedi poden superar les seves debilitats si s'uneixen -va dir el Mestre Vodo amb la seva peculiar veu abombollada -. L’Exar Kun, el meu estudiant... Per fi has estat derrotat.
- No! -Va udolar l'ombra amb una veu que va esquinçar la nit mentre la silueta intentava descobrir una part del cercle en què pogués crear una bretxa.
-Sí -va dir tot d'una altra veu sonora i ferma.
Davant del Mestre Vodo acabava d'aparèixer la silueta iridescent d'un jove que vestia una túnica Jedi..., el Mestre Skywalker.
-Si es vol extingir una ombra cal projectar més llum -va dir la Cilghal amb la seva veu tranquil·la i plena de confiança en si mateixa.
La Kirana Ti va fer un pas cap endavant empunyant l'espasa de llum que havia construït Gantoris. L’Streen va anar cap a ella brandant l'espasa de llum d’en Luke Skywalker. Els dos es van mirar als ulls, van assentir i després van atacar amb les enlluernadores fulles lluminoses.
Els seus feixos es van creuar en el centre del cos d'ombres d’Exar Kun, llum pura interceptant-se amb llum pura en un contacte que va anar acompanyat per un esclat de llampecs. El centelleig de blancor encegadora va semblar tan intens com l'explosió d'un sol.
La foscor va escapar de la silueta d'Exar Kun. La negror es va fer miques, i els fragments van sortir acomiadats per tot el cercle buscant un cor feble dins del qual amagar-se.
L’Streen i la Kirana Ti van mantenir creuades les seves espases de llum, i l'energia va seguir xiuxiuejant i espetarregant.
L’Streen va tornar a fregar els vents amb la Força. L'atmosfera de la gran sala d'audiències va començar a girar amb una creixent força de Coriolis per acabar formant un remolí. El cicló es va anar tensant al voltant d'un nus invisible i va embolicar a l'ombra esquinçada, atrapant-la i portant-la cap a la teulada en una veloç ascensió fins que va acabar sent expulsada del temple per llançar-la a l'immens buit.
L’Exar Kun es va esvair amb un crit entretallat, els ecos van morir de seguida.
Els Cavallers Jedi es van mantenir units durant un últim moment, delectant-se en la força compartida. Després es van anar separant els uns dels altres, sentint-se plens d'esgotament, alleujament i triomf. La resplendor ultraterrenal es va anar dissipant lentament al seu voltant.
La imatge del Mestre Jedi alienígena Vodo-Siosk Baas va alçar la mirada cap al sostre, com si volgués tenir un últim indici del seu estudiant a la fi derrotat, i després també va desaparèixer igual que ho havia fet l’Exar Kun.
I el Mestre Skywalker va gemegar, i va deixar escapar una tos panteixant mentre expel·lia l'aire que portava molt de temps retingut dins dels seus pulmons i tornava a omplir-los, i es va asseure sobre la plataforma de pedra.
-El... Ho heu aconseguit! -Va exclamar en Luke, recuperant les seves energies amb cada alenada d'aire net i fresc. Els nous Cavallers Jedi es van afanyar a anar cap a ell -. Heu trencat els lligams.
En Jacen i la Jaina van córrer cap al seu oncle Luke llançant crits de plaer. En Luke els va aixecar de terra, i els bessons van riure i li van tornar l'abraçada.
En Luke Skywalker es va tornar cap als seus estudiants i els hi va somriure. El seu rostre estava il·luminat per l'orgull que li inspirava el grup de Cavallers Jedi que havia ensinistrat.
-Sí, no hi ha dubte que junts formeu un equip realment formidable... -Va dir -. Potser ja no haguem de seguir tement a la foscor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada