divendres, 30 de maig del 2014

Campions de la Força (XIV)

Anterior



14

La situació era desesperada.
En Han Solo va sentir com gotetes de suor gelat cobrien el seu front mentre clavava la mirada a la pantalla de la cabina del Falcó Mil·lenari. El Triturador de Sols estava acumulant energia davant seu, i es disposava a utilitzar el seu llançador de torpedes supernova.
En Han va colpejar la consola amb els punys.
- Espera un moment, noi! -Va cridar -. No ho facis... Creia que eres el meu amic.
-Si tu fossis el meu amic, llavors no intentaries aturar-me -va grallar la veu d’en Kyp pel canal de comunicacions -. Ja saps tot el que l'Imperi li va fer a la meva vida i a la meva família... No fa molt que l'Imperi em va enganyar amb la seva última mentida, i ara fins i tot el meu germà ha mort.
Lando estava manipulant frenèticament els controls del seu lloc de copilot. Els seus grans ulls foscos es movien d'un costat a un altre, i un instant després es va girar cap al Han i va agitar desesperadament una mà demanant-li que desconnectés el receptor vocal.
-Han, te'n recordes de quan tu i en Kyp us veu portar el Triturador de sols de la Instal·lació de les Goles? -Va xiuxiuejar -. Recordes que en Luke i jo estàvem esperant allà per interceptar-vos?
En Han va assentir, no molt segur d'on volia anar a parar Lando.
-És clar.
-Bé, llavors vam establir una connexió entre les naus perquè l'ordinador de navegació del Falcó no funcionava. -Lando va arquejar les celles, i quan va tornar a parlar ho va fer molt a poc a poc i articulant amb gran claredat cada paraula -. Escolta, Han: encara tenim els codis de control del Triturador de Sols dins dels nostres bancs de dades.
En Han ho va entendre tot d'una.
- I poden servir d'alguna cosa? -Va preguntar -. Ni tan sols saps com escriure amb els sistemes del Triturador de Sols.
-No tenim moltes opcions més, oi, amic?
-Cert -va dir en Han, usant un to de veu innecessàriament baix tenint en compte que havia desconnectat el receptor vocal -. Faré que en Kyp segueixi parlant, i mentrestant tu fes tot el que puguis per desactivar el Triturador de Sols.
Lando es va embrancar de nou en els seus treballs de programació amb un arrufament de celles escèptic però decidit.
Han va tornar a connectar el sistema de comunicacions.
- Ja no te'n recordes de quan vam anar a practicar turbo esquí als pols de Coruscant, Kyp? -Va preguntar -. Em vas portar per una de les pistes més perilloses, però jo et vaig seguir perquè vaig pensar que anaves a caure de nassos. És que no te'n recordes d'això?
En Kyp no va respondre, però en Han va comprendre que les seves paraules havien aconseguit afectar-lo.
- Qui et va treure de les mines d'espècia de Kèssel, noi? -Va preguntar -. Qui et va treure de la cel·la del Gorgona? Qui va estar al teu costat durant la fugida de les Goles? Qui va prometre fer tot el que pogués perquè la teva vida tornés a ser digna de viure després de tots aquests anys d'horrors?
-No va funcionar -va respondre en Kyp amb veu tremolosa i entretallada.
- I per què no va funcionar, noi? Què és el que va sortir malament? Què va passar a Yavin IV? Ja que tu i en Luke no us enteníeu massa bé, però...
-No va tenir res a veure amb Luke Skywalker -va replicar en Kyp, en un to tan a la defensiva que en Han va comprendre que estava mentint -. Quan estava en els temples vaig aprendre coses que el Mestre Skywalker mai arribaria a ser capaç d'ensenyar-me’n. Vaig aprendre a ser fort, vaig aprendre a combatre a l'Imperi i a convertir la meva ira en una arma...
-Escolta, noi, no puc afirmar que entengui la Força -va dir en Han -. De fet, en una ocasió vaig arribar a dir que no era més que una pseudo-religió plena de poca-soltades, però sí sé que tot el que m'estàs dient ara em sembla estar perillosament prop del costat fosc.
En Kyp va guardar silenci durant uns moments que es van fer molt llargs.
-Han... Jo... -Va balbucejar per fi.
- El tinc! -Va xiuxiuejar en Lando.
Han va assentir, i en Lando va teclejar la seqüència de control.
Una successió de llums van parpellejar ràpidament en el tauler de control quan l'ordre d'anul·lació va ser transmesa a través de l'estret pont de l'espai. El Triturador de Sols es va enfosquir sobtadament al golf negre il·luminat únicament pels febles reflexos que brollaven de les restes de la nana vermella. Els llums de la seva cabina, les balises de punteria dels canons làser i les flames del plasma que s'havia estat acumulant a l'extrem del seu generador de torpedes toroïdal es van apagar de cop.
- Sí! -Va cridar en Lando.
Han va llançar un crit de triomf, i els dos es van inclinar l'un cap a l'altre per fer xocar les seves mans.
-Deixa que parli amb ell -va dir en Han -. Segueix disposant d'energia per al seu sistema de comunicacions?
-Canal obert -va dir en Lando -. Però no crec que estigui de molt bon humor...
- M’has enganyat! -Va udolar la veu d’en Kyp sorgint de la reixeta del comunicador -. Deies que eres el meu amic..., i ara m'has traït. És tal com va dir l’Exar Kun... Els amics et traeixen. Un Jedi no té temps per a l'amistat. Tots hauríeu morir.
I llavors va passar una cosa sorprenent: el Triturador de Sols va tornar a cobrar vida tot i els codis de revocació transmesos per Lando, i totes les seves llums es van encendre amb una espurna encegadora.
- No és culpa meva! -Va cridar en Lando mentre intentava tornar a enviar l'ordre d'anul·lació -. No imaginava que pogués eliminar-se tan de pressa dels seus sistemes de control!
-Kyp pot fer coses amb la Força que ni tu ni jo entenem -va dir en Han.
El llançador de torpedes d'energia va quedar embolicat en un núvol de plasma intensament lluminós i molt més brillant que la claredat anterior, indicant que estava preparat per llançar el seu projectil contra el Falcó.
I aquesta vegada Kyp no va vacil·lar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada